Harjoituspeli loukkaantuneille maaottelutauon aikana ja talousasiaa

Eilisessä päivityksessä oli esillä loukkaantuneina olleiden pelaajien pelikunto ja mahdollisen paluun aikataulu ykkösjoukkueeseen. Lähinnä tässä on kyseessä siis Wilshere ja Sagna, mutta myös Frimpong kuuluu joukkoon, vaikka ei tärkeydessä pääse edes lähelle kahta ensin mainittua. Wilsherella on alla kaksi ottelua ja Sagnalla yksi loukkaantumisten jälkeen. Nyt seura on järjestämässä harjoitusottelua, jotta kolmikon pelituntumaa saadaan entisestään parannettua tämän maaottelutauon aikana.

Vastustajasta ei ole mitään tietoa, eikä sillä ole juuri merkitystä. Jokainen pelattu ottelu on askel oikeaan suuntaan jos mitään takapakkia näissä ei tule. Tähän mennessä Wilsheren kohdalla paluu harjoituksiin ja kentälle on viimein mennyt hyvin ja toivottavasti sama jatkuu. Toissakauden vuoden pelaajamme on ehdottoman tärkeä osa joukkuetta jos ja kun toivottavasti pääsee takaisin täyteen iskuun.

Tässä katsaus vähän aikaa sitten julkaisuihin talouslukuihin melko hyvin lyhyessä ja selkokielisessä muodossa. Jutusta löytyy myös linkit pidempiin ja vielä kokonaisvaltaisempiin Swiss Ramblen ja AST:n artikkeleihin. Vaikka ei olisi mitenkään erityisen kiinnostunut talousluvuista, niin jutusta saa aika pienellä vaivalla kohtalaisen hyvän käsityksen seuran tilanteesta.

Pääkohdat lyhyesti voisi sanoa olevan velan määrän edelleen olevan suuri, mutta todella hyvin hallinnassa. Nettovelan määrä on sadan miljoonaan luokkaa, kuten viime vuonnakin. Huolestuttavaa on tuloksen olevan pakkasen puolella jos luvuista otetaan pois pelaajakaupoilla tehty voitto. Samoin jo kauan tiedetty, että sponsorisopimukset ovat pahasti jäljessä kilpailijoita ja jopa useita pienempiä seuroja. Parannusta on kuitenkin luvassa parin kauden kuluttua, kun nykyiset sopimukset umpeutuvat 2014.

Muita huomion arvoisia asioita ovat hälyttävästi nousevat palkkakustannukset, jotka ovat liigassa neljänneksi suurimmat 143 miljoonan summalla vuodessa. Nousua edellisestä vuodesta 19 miljoonaa. Kaikesta huolimatta rahaa olisi arviolta ollut käyttää noin 70 miljoonaa enemmän jos näin olisi haluttu kesän aikana tehdä. Nyt kuitenkin jälleen mentiin perinteisen plusmerkkisen tuloksen kautta välittämättä joukkueen todellisesta vahvistamisesta.

Ei mahdollisuuksia olisi ostaa määrättömästi kalliita pelaajia, mutta muutama täsmävahvistus esim. kärkeen, keskikentälle ja maaliin olisi hyvinkin ollut mahdollista tehdä budjetin rajoissa. Nyt mieluummin luotetaan taas onneen ja toivotaan kaikkien pysyvän koko kauden kunnossa ja näin ei juuri koskaan tule tapahtumaan, mikä on huomattu jo tässä vaiheessa kautta.

Jatkossa sponsorisopimusten uusiminen tulee olemaan todennäköisesti paras keino kasvattaa seuran tuloja. Lipputulot ja tv-tulot ovat aika lailla maksimissa jo nyt. Menestys toisi tietysti myös rahaa lisää ja uusia sponsoreita ja yhteistyösopimuksia, joten senkin kannalta joskus todellinen panostaminen joukkueeseen ei välttämättä olisi huono asia bisneksenkään kannalta, vaikka se tarkoittaisikin miinusmerkkistä tulosta jollain tilikaudella. Varaa siihen olisi, mutta ei näemmä mitään haluja seurajohdon ja managerin puolelta. Mieluummin tyydytään ns. keskinkertaisuuteen, kun otetaan edes hallittua riskiä, jolla pyrittäisiin palata menestyväksi seuraksi.

17 thoughts on “Harjoituspeli loukkaantuneille maaottelutauon aikana ja talousasiaa

 1. Siis lähinnä tarkoitin,että ovatko rahat loppu, vai onko se sittenkin tavallinen pulliainen. Menee metrolla vaikka on rahaa. Tämä uutinen on samaa luokkaa kuin ,että Suri Cruisella oli sama mekko toista kertaa päällä. Menen hyppäämään parvekkeelta.

 2. Niin, Silent Stanin lienee hieman vaikea ymmärtää, että eurofutiksessa menestys voi korreloida taloudellisen tuloksen kanssa. P-Amerikassahan joukkueeseen satsaaminen on vain menoerä – tulovirta on tasaista viihdebisneksessä. Samahan koskee esim. kotoista sm-liigaa – menestyksellä on vähän tekemistä sen kanssa, mitä on viivan alla. Sen sijaan futiksessa paitamyynti, menestys sieniliigassa jne. takaavat lisätuloja. Ja paitoja myydään sitä enemmän, mitä enemmän joukkueessa on tähtipelaajia. Toki homman voi vetää överiksikin, kuten shittyssä, jolloin millään ei ole mitään väliä.

 3. Ihan vaan tämän päivän kokemus noista lippujen ostamisesta Emiratesille.
  Tänään tulivat red member-liput (Ars-ful) myyntiin tasan klo 12. Kirjauduin tuolloin sisään, jossa tietty oli ruuhkaa, mutta vajaa
  puoli tuntia ja meitsillä tosite kourassa 2 lipusta ”perhekatsomoon” !
  Hinta yht 64 egeä(adult+junior gunner). Jos olisin tänään turvautunut ticket2:n lippuihin, olisin köyhtynyt 384 egeä…
  Klo 15.50 kävin katsomassa lipputilannetta ja stadionilta löytyi enää 49 hajapaikkaa…
  Kiitos kaikille, jotka annoitte infoa näissä lippujutuissa, heino meininki.

 4. Ristisidevamma saisi Wengerin varmaan lyömään sopimuksen pidennyspahvin Super-Squillaccille saman tien.

 5. Mannone alkoi puhumaan haluistaan palata Italiaan, kommentoituaan muutama päivä sitten mahdollisuuksiaan sopimuksen jatkoon Arsenalissa. Ilmeisimmin jos ja kun Szczesny ottaa paikkansa automaattisesti tervehdyttyään, Mannone tekee johtopäätöksensä ja palaa ensi kesänä Italiaan.

  Tämä ei tietysti ole hyvä home grown säänön puolesta, mutta onhan siellä Martinez tulossa jo samaa kategoriaa.

 6. Miksiköhän se haluaa painua pelaamaan ykkösdivaria italiaan, kun ois tyrkyllä aikaa luukulla Arsenalin?
  Koti-ikävä, spagetti, raha, isonenäinen äiti?
  Hyviä koppeja on ottanu, vähintäänki Sesnin varapersoona tänä pänä.

 7. Uusimpien tietojen mukaan Ks ei loukannutkaan itseään reeneissä. Uusi yritys Perjantaina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s