Täpärä voitto

Arsenal – QPR 1-0 (0-0)

Edelleenkään esityksen ei voi sanoa olleen mikään erikoinen tai lähelläkään hyvää. Tärkeintä oli toki kolme pistettä ja se lopulta tuli. Paikkojen luominen oli edelleen vaikeaa ja viimeistely niissä harvoissa paikoissa, joihin päästiin vielä huonompaa. En usko, että olisimme voittaneet ilman Mbian ulosajoa, joka tosin oli täysin oikeutettu. Lisäksi Graneron olisi voinut heittää pihalle jo aikaisemmin jatkuvien rikkeiden takia.

Ulosajon jälkeen tilanteita alkoi syntyä ja voittomaali saatiin aikaiseksi. Rehellisyyden nimissä tilanne oli paitsio ja ei voi kuin ihmetellä kuinka avustava ei sitä huomannut. Joskus on kuitenkin mukavaa vaihtelua, kun kaikki tuomarivirheet eivät mene meitä vastaan. On se silti enemmän kuin huolestuttavaa, kun kotiottelussa sarjajumboa vastaan tarvitaan vastustajalle ulosajo ja lisäksi paitsiomaali, että pisteet jäävät Grovelle. Kaiken lisäksi lopussa QPR:llä oli kaksi hyvä paikkaa tasoittaa peli, kun perinteinen lopun paniikki iski miesylivoimasta huolimatta. Tällä kertaa onni ja Mannonen hyvä torjunta estivät pistemenetyksen.

Pelin positiivisimmat asiat kolmeen pisteen lisäksi olivat Sagnan ja ennen kaikkea Wilsheren paluut avauskokoonpanoon. Kumpikin pelasi hyvän pelin ja osoittivat ehdottomasti olevansa avauksen miehiä ja avainpelaajia tässä joukkueessa, vaikka edellisestä tosipelistä oli kulunut todella paljon aikaa. Sagna pelasi taas totutun hyvin ja juuri mistään ei olisi voinut päätellä miehen olleen sivussa kuukausia. Ehkä nousuja ei vielä nähty aivan niin paljon kuin yleensä, mutta erittäin vahva esitys siitä huolimatta.

Wilshere puolestaan oli ymmärrettävästi hiukan enemmän vaikeuksissa päästä peliin mukaan, mutta alun jälkeen otteet paranivat. Wilshere toi selvästi energiaa ja taitoa sekä ennen kaikkea suoraviivaisuutta peliin. Mies oli ainoita pelaajia, jotka eivät suostuneet koko ajan ainoastaan hitaaseen sivuittaissyöttelyyn, vaan kuljetukset, seinät ja haastot toivat hyökkäämiseen ihan uutta ilmettä. Noin 70 minuuttia Wilshere jaksoi paluuottelussaan ja kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut paluu kentille. Tästä pitäisi olla kaiken järjen mukaan hyvä jatkaa ja jo lauantai todisti kuinka tärkeä pelaaja nuori englantilainen on joukkueelle.

Sagnan ja Wilsheren paluut tuleva olemaan varmasti tärkeitä joukkueelle, sillä molemmat ovat avainpelaajia. Toivottavasti myös muut avainpelaajat, kuten Cazorla ja Podolski nostavat tasoaan lähemmäksi alkukauden otteita. Lisäksi hyökkäyspäässä Giroudin on alettava osumaan edes kohtalaiseen tahtiin, sillä nykyisellä tehtyjen maalien määrällä pistetili ei tule karttumaan riittävästi edes taistelussa nelossijasta. Tietysti Gervinholta pitäisi tulla tehoja, mutta mies loukkaantui ja huilin pituudesta ei ole tietoa vielä. Voi olla ilkeästi sanottu, mutta Gervinhon loukkaantuminen saattaa olla hyväkin asia, sillä nyt manageri ei voi joka toiseen peliin tiputtaa Giroudia penkille. Norsunluurannikkolaisen otteet muutaman hyvän alkukauden pelin jälkeen olleet järkyttävän huonoja ja mitään asiaa ei pitäisi olla avaukseen.

Lauantaina Gervinho onnistui muutaman minuutin kentällä olonsa aikana menettämään pallon kolme vai jopa neljä kertaa. Vastaavasti tilalle tullut Arshavin onnistui käytännössä ensimmäisessä tilanteessaan samalla paikalla haastamaan vastustajan laitapakin ja keskittämään pallon, josta voittomaali syntyi. Niin heikko kuin Arshavinkin on ollut viimeisen parin vuoden ajan, niin mies sentään lukee peliä ihan eri tavalla kuin Gervinho ja taitotaso on aivan eri luokkaa. Jos Gervinhon loukkaantuminen tarkoittaa Arshavinille lisää minuutteja, niin se ei välttämättä ole ollenkaan huono asia. Henkilökohtaisesti olen täysin kyllästynyt Gervinhoon ja en välittäisi nähdä miestä enää koskaan Arsenal paidassa. Laiturihankintoja olisi aivan pakollinen tammikuussa, mutta Wengerin tietäen en paljoa luottaisi näin tapahtuvan.

Todennäköisin Wengerin ratkaisu on sama kuin viime tammikuussa eli Henry lainalle vajaaksi pariksi kuukaudeksi. Tämä ei tietenkään riitä, vaikka saattaakin toimia kohtalaisesti. Varsinkin jos tässä jutussa olevat tiedot pitävät paikkansa ja mies on paremmassa kunnossa kuin viime kaudella vastaavaan aikaan. Otan Henryn mielelläni vahvistamaan nykyistä hyökkäystä ja sen legenda varmasti tekeekin. Jos kuitenkin todella joukkuetta haluttaisiin vahvistaa, niin ratkaisun pitäisi olla jotain muuta ja Henry olisi vain ekstraa todellisen hankinnan lisäksi.

Tämä voi olla aivan täyttä puuta heinää, mutta toisaalta Kroenkesta ollessa kyse ei uutinen edes yllätä. Mies ei ole valmis sijoittamaan seuraan rahaa ennen kuin menestystä tulee. On jenkin ajattelumaailman ”hiukan” nurinkurinen. Tosin ei mies tähänkään mennessä ole sijoittanut rahaa seuraan, vaan pelkästään ostanut seuran hallintaan tarvittavan määrän osakkeita. Muutenkin kaikki tietävät kuinka paljon rahaa olisi käytettävissä, mutta mieluummin kerätään lisää tilille ja tasapainotetaan miinukselle menevää budjettia pelaajamyynneillä. Käsittämätön asia on Gazidiksen huima palkankorotus samaan aikaan, kun seuran tulos ilman pelaajamyynneistä saatavia tuloja olisi reilusti pakkasen puolella.

Rahapuoleen liittyen viime päivinä on ollut uutisia uudesta paitasopimuksesta Adidaksen kanssa, jonka arvo olisi 25 miljoonaa puntaa kaudessa. Korotus olisi huima nykyiseen, mutta ensi kausi on vielä sopimusta jäljellä Niken kanssa, joten tässä vaiheessa ei ehkä vielä kannata laittaa nimeä paperiin noilla summilla. Perinteisesti summat kohoavat vuosi vuodelta ja Liverpool tienaa jo nykyisellä sopimuksella tuon saman, joten ehkä hiukan parempaan pitäisi pystyä.

Huolestuttavin uutinen viikonlopulta oli omasta mielestäni Stewart Robsonin väittämä, jonka mukaan Wengerin ja Bouldin sukset olisivat menneet ristiin. Tätä teoriaa tukisi maaottelutauon jälkeinen surkea joukkueen vire. Huhujen mukaan Wenger olisi närkästynyt Bouldin saamasta ylistyksestä joukkueen parantuneessa puolustuspelissä ja laittanut ex-topparin taka-alalle taktiikoista päätettäessä. En tiedä onko tässä mitään perää, mutta Bouldin lausunto, jonka mukaan vaihdot Schalkea vastaan oli päätetty etukäteen Wengerin ollessa katsomossa toimitsijakiellossa todistavat jotain tämän suuntaista. Vaikea jotenkin uskoa Bouldin muuten ainoastaan tyytyneen katsomaan koko pelin kuinka Santosta vietiin kuin litran mittaa Schalken vyöryttäessä hyökkäyksiä brassin laidalta. Toivottavasti tämä Robsonin vihjailema välirikko ei pidä paikkaansa, mutta valitettavasti jotain perää saattaa asiassa olla tietäen Wengerin jääräpäisyyden ja katsoen kuinka paluu vanhaan hitaaseen ja tehottomaan pelitapaan sekä kurittomaan puolustamiseen on viime peleissä tapahtunut.

Huomenna Readingia vastaan nähdään varmasti melko kokomaton ja junnupitoinen ryhmä. Wilshere ei tule pelaamaan oltuaan avauksessa viikonloppuna. Tästä huolimatta varmasti edessä mielenkiintoinen peli ja muutamat nuoret saavat näytönpaikkansa samoin kuin vähemmän peliaikaa saaneet vaihtopelaajat. Varsinkin Arshavinin toivoisi saavan onnistumisia alle, sillä nykyisessä laituri- ja hyökkääjätilanteessa kaikki mahdollinen potentiaali on saatava joukkueesta irti.

4 thoughts on “Täpärä voitto

  1. eipä oo muualla puhuttu meijän ”muka 🙂 ” tekemästä paitsio maalista vaan suaresin hylätystä maalista joka ei ollu paitsio ja munan tekemästä paitsio maalista millä ne voitti.

  2. Tajuisivat edes ottaa ton Webbin tuolta OT:lta vittuhun, se viheltää muutenkin punasille ja sit vielä niiden kotona.

  3. Näyttäisi Reading peli tulevan veikkaus teeveeltä,tarvitsee tieten nykyään vähän massia pelitilillä, että voi katsella sitä kautta.Veikkauspakkoa ei varmaankaan ole?.Huomasin tuossa myös että Tenttu oli laittana hdtv playerista taas näkymään sky sportin kanavat. Itse ajattelin sieltä väijyä. On nimittäin loistava laatu. Veikkauksen striimithän ovat yleensä olleet hieman heikkotasoisia verrattuna moniin ,ei niin laillisiin striimeihin, kumma kyllä. No kai ne kelohonkahuvilat on lapissa tärkeämpiä veikkauksen johtajille ,kuin asiakkaiden edes siedettävät palvelut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s