Hiljaista uutisten suhteen

Odottava tunnelma tällä hetkellä päällä, koska pelitahti on hiukan rauhallisempi ja myös siirtoikkuna on sulkeutunut tämän kauden osalta. Hiljalleen lauantain Blackburn kohtaaminen FA Cupissa alkaa lähestyä. Samalla kuitenkin ajatukset ovat jo osittain tiistain Bayern ottelussa, vaikka näin ei pitäisi olla. Ensinnäkin se seuraava peli on aina tärkein, ehkä lukuun ottamatta jotain täysin merkityksetöntä Mestareiden liigan alkulohkon ottelua. Toiseksi meidän ylivoimaisesti paras pokaalimahdollisuus on voittaa FA Cup, vaikka sekään ei todennäköistä ole.

Loukkaantumistilanne oli hetken aikaa todella hyvä, mutta nyt ollaan jo vähän normaalimmissa loukkaantumismäärissä. Varsinkin Bayern peliä ajatellen vasemman pakin tontti on paikka, joka tuottaa suuria ongelmia. Monreal ei ole pelikelpoinen ja Gibbs totutusti telakalla, joten vaihtoehtoja ei oikeastaan ole. Varsinkin jos Vermaelen ei kuntoudu ja vaikka kuntoutuisi, niin tämä ei todellakaan ole hyvä vaihtoehto ottaen huomioon Bayernin laiturien tason.

Tietysti Vermaelenin kuntoutuminen on kysymysmerkki ja lisäksi miestä ei välttämättä voi laittaa edes vasemmalle, vaikka olisikin pelikunnossa. Koscielny on myös tällä hetkellä loukkaantunut, joka tarkoittaa Mertesackerin olevan ainut kunnossa oleva toppari, kun näissä laskuissa en ota mukaan Miquelia tai katastrofi Squillacia. Paljon on kysymysmerkkejä puolustuksen suhteen ja varmaa on ainakin, että yhtään uuttaa loukkaantumista ei ole varaa tulla lauantaina.  Merten tai Sagnan loukkaantuminen Blackburn pelissä käytännössä varmistaisi jo ennen pelejä Bayernin jatkopaikan.

Huomenna oletettavasti kuulemme lisää kokoonpanosta ja loukkaantumistilanteesta Blackburn peliä edeltävässä managerin lehdistötilaisuudessa. Tietysti samalla näistä uutisista ja ennen kaikkea lauantain avauskokoonpanosta pystyy päättelemään paljonkin tiistain miehityksestä. Toiveissa lauantaille on edelleen järkevä kierrätys muutaman pelaajan kohdalla, mutta ei mitään koko joukkuetta vaihtoon tai käveleviä katastrofeja kentälle. Ei ainakaan ennen kuin ottelu on jo varmasti ratkennut.

Seuran omistajuusasioissa Usmanov on hankkinut taas muutamia osakkeita lisää lähentyen 30 % rajaa, jolla ei tosin välttämättä ole enää mitään käytännön väliä. Kroenke hallitsee seuraa yksinvaltiaana joka tapauksessa, vaikka Usmanov ostaisi kaikki markkinoilla olevat osakkeet lukuun ottamatta jenkin osuutta. Tässä juttu kokonaisuudessa jos omistajuuteen liittyvät asiat kiinnostavat.

Itseltäni meni Sunderlandin reissulla ohi tämä banneri, joka oli katsomossa ja myös stadionille johtavalla kadulla esillä ennen peliä jossain vaiheessa. Olisin mielelläni käynyt muutaman sanan vaihtamassa omistajan kanssa. Tällä kertaa ei ilmeisesti ollut mitään väkivaltaisuuksia goonereiden kesken, jotka ovat eri mieltä Wengerin tekemisen laadusta. Hyvä näin ja toivottavasti sama linja jatkuu tulevissakin peleissä olimme mitä tahansa mieltä managerista.

14 thoughts on “Hiljaista uutisten suhteen

 1. Itselleni heräsi Usmanovin ostokuvioista sellainen ajatus mieleen, että joko mies on taikauskoinen (30% tasaluku on kiva) tai sitten mies pyrkii myymään osakkeita eteenpäin saaden tasaluvusta ehkäpä korkeamman hinnan. Itselleni Kroenkesta on tullut eräänlainen syöpä, jonka toivon vain häviävän Arsenal maailmasta.

   • Kroenke ei ole tehnyt sinänsä mitään väärää. Ongelma on siinä, että yksikään seura saati yritys ei pysty toimimaan täysipainotteisesti, jos on olemassa vain yksi suuromistaja, joka ei anna seuralle riittävästi huomiota. Jos omistussuhteet jakautuisivat useammalle ja mielellään johtokunnan kesken, voisi asiat seuran sisällä nopeutua. Kroenke ei ole missään vaiheessa osoittanut mielestäni riittävää kiinnostusta Arsenalia kohtaan, muuta kuin taloudellisen voiton merkeissä. Se ei ole mielestäni hyvä lähtökohta seuran omistussuhteessa.

   • Hyvä vastaus, kiitos.

    Saako vielä tarkennusta tuohon taloudellisen voiton tavoitteluun?
    En ainakaan itse muista Kroenken sanoneen tätä tai ainakaan noin suorasanaisesti.

 2. Kroenke ei ole sitä sanonut ja sanonkin suoraan, että kyseessä on täysin oma arvaukseni. Kuitenkin Stan Kroenke on kovanluokan businessmies (toki samalla urheilun ystävä), mutta taloudellisen hyödyn tavoittelu on usein lähtökohtana omistusuhteissa, jollei varsinaista rakkaussuhdetta seuraan entuudestaan ole.

  • Käytit hänestä nimitystä syöpä, joten pakko oli kysyä, että olenko missannut jotain.

   Tutkimattomia ovat Stanin tiet 🙂

 3. Syövällä tarkoitan ylipäätään rikkaiden miesten halua ostaa seuroja omakseen ja Arsenalin suuromistajana Kroengella on tuohon arvonimeen oikeus.

 4. Kroenke ei pidä seuran arvoa yllä, eikä varsinkaan kovinkaan aggressiivisesti yritä kasvattaa ”markkina-arvoa”. Lainausmerkeissä siksi, ettei markkina-arvoa ainakaan pörssissä enää mitata, koska omistus on täysin keskittynyt. Itse asiassa Usmanovin osakkeiden ostaminen johtaa siihen, että ennen pitkää Arsenal heitetään pörssistä ulos, koska osakevaihto on pian nollassa. Ei ole millä tehdä enää vaihtokauppaa ja markkina-arvon määritystä. Tämä voi olla Usmanovin tarkoitus, vaikka en tiedä mitä suoraa hyötyä siitä olisi. Kenties tuloksen julkistus muuttuisi väljemmäksi?

  Kroeken johdolla on kyllä menty Aasian kiertueelle, mutta siinä se melkein sitten onkin. Internet-puoli ja sosiaalisen median käyttöönotto on peruskauraa, ei Arsenal siellä puolen mitenkään johtotähti ole, kaikkien alan yritysten on pakko yrittää sitä.

  Jokainen muistaa, että jo Danny Fiszmanin johdolla määritettiin, että Arsenal aikoo kasvaa Euroopan johtavien seurojen joukkoon, oliko top5 vai miten, en jaksa tarkistaa. Siitä ei ole merkkejä, seura junnaa paikoillaan ja brändi heikkenee, koska ei tule pokaaleja ja parhaat pelaajat myydään. Tälle pitäisi tehdä jotain, muuten mm. arabirahoitteiset seurat jättävät jalkoihinsa. Nyt olisi kaiketi hyvä aika satsata ja kiillottaa kilpeä, kun Espanjan jätit on kuralla maan suurien ongelmien takia ja siellä voi olla jättiostojen aika ohi. Toki Barca pärjää akatemiansa ansiosta, mutta jos edes Real Madrid heikkenee, antaisihan se tilaa eurojalkapallon huipulla. MIlanolaisethan on jo romahtaneet. Juve ja Bayern nousussa, mutta ne eivät ole yhtä aggressiivisia kuin PSG ja City taloudellisesti.

  Tietysti voi kysyä, mikä on paras tapa kehittää brändiä tai seuran mielikuvaa? Kroenkea kiinnostanee se, mitkä tekijät saavat kiinnostuneita luovuttamaan rahojaan Arsenalin hyväksi? Minusta paras keino estää lehtereiden tyhjeneminen ja lisätä oheistuotteiden myyntiä on huippupelaajat. Eli se perinteinen malli. Kroenkella on jenkkikokemuksensa perusteella ilmeisesti eri idea. Tuntuu, että johdon visio on Arsenalista jonkinlainen ”globaali perheseura”, jossa menestymisen kanssa ei ole niin nuukaa.

  • Eikö Arsenal kuitenkin ole hyödyntänyt Espanjalaisseurojen ongelmia ehkä enemmän kuin mikään muu seura Englannissa? Sieltä on kuitenkin ostettu kaksi Espanjan maajoukkuepelaajaa kriisiseurasta.

   Huippupelaajien ostamisesta ja myymisestä olen samaa mieltä. MItä myymiseen tulee, sitä ollaan paljolti tehty pakosta. Kovin montaa huippupelaajaa ei olla myyty omasta tahdosta vaan pelaajien tahdosta. Siitä voi osittain syyttää myös itseään, mutta joissakin tapauksissa valmentaja on pakotettu myymään. Ostamisen kannalta useille kannattajilla tuntuu olevan hiukan vääristynyt kuva siitä, miten niitä voidaan toteuttaa. Uskon kyllä, että useampikin pelaaja saataisiin mikäli pöytään lyötäisiin tarpeeksi iso tukku rahaa. Lähtökohtaisesti kuitenkin haluamme pelaajia, jotka ovat huippuja ja ne pelaajat ovat seuroille tärkeitä eikä niistä luovuta helpolla. Ja usein pelaajat ovat hyvässä vireessä, koska he ovat tyytyväisiä omaan tilanteeseensa eivätkä välttämättä ole halukkaita muuttamaan eri maahan tai kaupunkiin.

   Toimintaa on aina varaa parantaa. Esimerkiksi siirtojen ajankohdat. Täytyy kuitenkin muistaa, että aika harva seura haluaa antaa huippupelaajansa neuvotella siirrosta kesken kauden. Sen takia tammikuun siirrotkin usein venyvät kuun loppupuolelle.

   • Aina pitää muistaa se etteivät seurat ole keskenään samalla lähtöviivalla. Jos jostain Crystal Palacesta nousee pelaaja huipulle tai ainakin lähelle tyyliin Nathaniel Clyne tai Wilfried Zaha niin on selvää ettei Palacen kaltainen seura voi pelaajaa pitää. Rikkaammat ja todennäköisemmät menestyjät haluavat ostaa tällaisen pelaajan ja silloin esimerkin mukaisella Palacella on tasan yksi vaihtoehto eli myynti mahdollisimman hyvään hintaan.

    Arsenal on kuitenkin erilainen seura kuin esimerkin Palace. Arsenalissa on menestysmahdollisuudet ja mahdollisuudet maksaa kunnon palkkoja. Toki on olemassa muutama seura, joka typeryyksiin menneen pelaajapolitiikan takia maksaa pelaajille tähtitieteellisiä summia. Silti kaikki pelaajat eivät voi ja osa ei edes halua pelata Shittyssä tai Bluescumissa. Kentällä on kerrallaan vain yksitoistapelaajaa ja rosterissakin ”vain” about 25. Moni hyvä pelaaja on aivan yhtä hyvä tai parempikin kuin em. mainittujen seurojen pelaajat, mutta silti eivät näissä koskaan pelaa.

    ”Pelaajien tahto” siirtymiseen on usein seurausta siitä että Arsenal ei ole toiminut edellytystensä tasolla. Suurelta osin voidaan loppukädessä syyttää seuraa siitä että esimerkiksi lasinilkka halusi mielummin lähteä kuin jäädä seuran palkkaennätyksellä ja seuralegendan statuksella.

    Niin kauan kuin avainpelaajat haluavat jättää seuran, on aivan selvää että toimintaa pitää parantaa ja järkevöittää. Nyt ollaan tilanteessa että ulkomaalaiset tähtipelaajat on lähes kaikki käytännössä kupattu muualle ja vain uskollisemmat kotimaiset tekevät jatkopahveja. Sagna taitaa olla ainoa pitempään seuraa palvellut ulkomaalainen tähtistatuksen omaava pelaaja ja hänkin huhujen mukaan liipasimella. Ikä painaa ja viimeinen mahdollisuus tehdä hyvä tili ja voittaa jotain ja kuinkas ollakaan Bacary tekee lähtöä parin kolmen vuoden jatkosopparin sijaan. Jotain on seurassa vialla kun tilanne on tämä. Ja uskonpa että useimmat goonerit tietävät seurajohtoa paremmin mikä se vika on. Tai tokihan seurajohto ja managerikin viat tietävät, mutta tyylikkäästi vaikenevat ja välttelevät niiden esiintuomista.

   • Ensin sanot, että ei myydä omasta tahdosta ja ollaan pakotettuja siihen. Sit heti perään kuitenkin, että huippupelaajat ovat seuroilleen tärkeitä, ei luovuta helpolla, tyytyväisiä jne.. Miksi Arsenalin pitää siis toimia näin? Mikä on mielipitees tuollaisesta? Yhtä hymyä vaan kaikki mitä Wenger ja seura tekee? Kiinnostaisi tietää..

    Niin ja tuohon Espanjalaisseurojen hyödyntämiseen sen verran, että jos nyt katsotaan tulo- sekä menoliikennettä vaikka 2000-luvulla, niin tiedä nyt tuosta hirveästä hyötymisestä meidän osalta. (Joo, ei välttämättä ollut sama taloudellinen tilanne joitakin vuosia sitten, mutta kuitenkin..)

 5. Sivusin myös viestissäni huippupelaajien tyytyväisyyttä ja halua jäädä seuraan. Kovin monesta pelaajasta ei olla luovuttu, koska halua olisi myydä. Viimeisen kolmen kauden aikana lähtijöiden joukossa on ollut pitkälti pelaajia, jotka haluavat muualle. Tyytymättömiä pelaajia on turha roikuttaa mukana ellei ole pakko. Näistä pelaajista kärsii niin pienet seurat kuin suuret seurat. ManU sukelsi mukavasti muutama kausi sitten, kun Ronaldo halusi lähteä muualle. Tämäkin kertoo sen, ettei edes menestyvät seurat voi aina pitää kiinni pelaajistaan.

  Espanjalaisseurojen tapauksissa vastasin alunperin Timolle, jonka viestissä mainittiin Espanjan nykyinen taloustilanne. 2000-luvun alussa ei ollut mahdollisuutta hyötyä tästä. Tilanne on uusi ja sen ajan kun Espanja on ollut talouskriisissä, Arsenal on hyödyntänyt tilannetta hyvin.

  • B-sarjan espanjalaisjoukkueen kuppaaminen ei ole vielä kummoista Espanjan hyödyntämistä. Itse visioin lähinnä siihen suuntaan, että (pakollisten) velkojen leikkausten takia Barcalla ja Realilla ei ole mahdollisuuksia kilpailla enää niin vahvasti parhaista pelaajista. Real on jo pitkään ollut puhdas ostojoukkue ja Barcallakin on tapana ostaa huippuvahvistuksia, sillä tuottavat lähinnä keskikenttä- ja laitapelaajia. Jos tämä hegemonia Saksaan ja Etelä-Amerikkaan murtuu, niin hyvä.

  • Ymmärrän. Mutta mistä sitten johtuu juuri Arsenalissa tuo monien avainpelaajien tyytymättömyys viime vuosina. Lähinnä mietin, että voisiko seura omalta osaltaan vähentää huippujen lähtöhaluja osoittamalla hieman enemmän kunnianhimoa kuin nykyään näillä 4. sijan pokaalihöpinöillä. Ja myös tällä kuuluisalla palkkarakenteella voisi olla osansa..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s