Silly season on täällä taas

Nyt voidaan aloittaa siirtospekulaatiot oikein urakalla, sillä kesä on ehdottomasti tämän lajin kulta-aikaa. Totuusperää jutuissa ja huhuissa ei tarvitse olla nimeksikään, vaan riittää kun kirjoittaa jonkin pelaajan nimen ja yhdistää sen jollain summalla Arsenaliin ja tietysti sama toimii muidenkin seurojen kohdalla. Silti pelien puutteessa tämä käy jonkin asteisesta huvista ainakin toisinaan, kunhan ei vain ota liian tosissaan näitä huhuja.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin tänäkin kesänä meille tullaan huhuissa yhdistämään useampi sata eri pelaajaa. Kesällä perinteisesti tehdään kahdesta viiteen hankintaa, joten jokaisen on tuosta helppo päätellä kuinka todennäköistä on jonkin huhun osua kohdilleen.

Tämä ei kuitenkaan estä arvelemasta ja toivomasta vahvistuksia, vaikka menneet vuodet ovat osoittaneet lopputuloksena poikkeuksetta olevan vain pettymyksiä. Gervinhoa on viime aikoina huhuttu Turkkiin, mutta tällä kertaa norsunluurannikkolaista vietäisiin takaisin Ranskaan. Huhuttu summa olisi aivan liian hyvää ollakseen totta. Jos kesää ei voi aloittaa ostamalla heti jotain todellista vahvistusta, niin Gervinhon myynti törkeällä ylihinnalla olisi melkein seuraavaksi paras vaihtoehto. Paras olisi tietysti uuden managerin ja omistajan astuminen kuvioihin, mutta tämä on yhtä todennäköistä kuin lehmien muuttuminen maitoautoiksi.

Nelospaikka tuli varmistettua jälleen kerran, mutta samalla tämä tarkoittaa kahta karsintapeliä lohkovaiheeseen ensi kauden alussa. Ensimmäinen osaottelu taitaa olla ennen avauskierrosta Valioliigassa ja toinen heti sen jälkeen jos oikein muistan. Ei siis todellakaan mikään ihanteellinen tilanne liigapelien osalta. Varsinkin kun ensi kaudella olisi todella tärkeää saada pitkästä aikaa hyvä startti kauteen, eikä huomata jälleen kerran jo muutaman kierroksen jälkeen eron kärkijoukkueisiin olevan useita pisteitä.

Mahdollinen karsintavastustaja selviää aika hyvin tästä jutusta, vaikka tietysti kaikki joukkueet eivät ole selvillä eri sarjojen ollessa vielä kesken. Joka tapauksessa olemme parhaiten sijoitettu joukkue, joten mm. AC Milanin ja Schalken tapaiset joukkueet tullaan välttämään. Ennakkoon hankalimmat mahdolliset vastustajat olisivat kutakuinkin Zenit, Fenerbache, PSV tai Ranskan liigassa kolmanneksi selviävä joukkue eli joku kolmikosta Lyon, Lille ja St-Etienne. Ei kuulosta liian pahalta, vaikka tietysti mikään noista joukkueista ei läpihuutojuttu olekaan.

Wilshere on ainakin tämä tiedon mukaan menossa leikkaukseen tällä viikolla, kun aiemmin operoidusta nilkasta korjataan ja poistetaan jotain. Leikkauksen pitäisi olla suhteellisen pieni toimenpide ainakin uutisten mukaan, mutta saa nähdä pitääkö tämä paikkansa. Jotenkin näissä loukkaantumisasioissa ei vain jaksa uskoa enää siihen mitä Wenger tai joku muu seuran puolelta kertoo. Tai pitäisikö sanoa yleisemmin, että ei näissäkään asioissa.

Veikkauksia kuka on ensimmäinen hankinta tälle kesälle, joka virallisesti vahvistetaan Arsenal.comissa? Vai veikkaako joku koko kesän menevän ilman ainuttakaan hankintaa? Oma veikkaukseni on aika varman päälle Sanogo, koska Wenger sen verran julkisesti jo puheli miehen hankinnasta. Yleensä se on lähes varma merkki siirron olevan jo sovittu tai aivan loppumetreillä. Tietysti julkaisuajankohta voi venyä ja sen puolesta jokin muu siirto olisi ehkä mahdollista saada pakettiin ennen. Ehkä paljon huhuttu Jovetic? Yleisesti ottaen tietäen kuitenkin Wengerin ja seuran nopeuden tehdä hankintoja ei välttämättä kannata odotella mitään kovin dramaattista tapahtuvan alkukesän aikana. Turvallisesti alelaarin kyttäystä elokuun viimeisillä hetkillä ennen siirtoikkunan sulkeutumista ei ole ollenkaan huono veikkaus.

42 thoughts on “Silly season on täällä taas

 1. Viime kesänä päätin että en seuraa huhuja ja hyväksi havaitsin sen taktiikan, jatketaan siis samalla linjalla…

 2. Arsenalilta ja Poolilta näytettiin toiseksi eniten matseja Englannissa (22) Manun jälkeen. 57 miljoonaa kilahti pelkistä Britannian tv-peleistä, saarten ulkopuolinen maailma erikseen. Chelsealta näytettiin peräti kuusi peliä vähemmän.

  • Oikeastaan aika yllättävä tilasto, sillä loppukaudesta pelasimme runsaasti la klo 15 -matseja (Lontoon aikaa) eli niitä, joita ei televisioida ollenkaan Britanniassa. Mutta kertoo myös siitä, mitkä joukkueet ovat saarilla suosittuja.

 3. Yaya Sanogolta huoletuttava lausahdus: ”I am pleased to be following in the footsteps of Abou Diaby who came through from Auxerre”.

  Sanogolla tsellään on myös aikamoinen loukkaantumishistoria ikäisekseen, joten pelätään pahinta ja toivotaan parasta.

  • Joo, Auxerresta on viime vuosina tullut kaksi pelaajaa: Diaby ja Sagna. Kumman askelia seuraat, Sanogo?

   Ihmeen pitkälle tämä Jovetic-vedätys kestää. Ja ensi viikolla sitten alehintaan Juventukseen.

 4. Juu eiköhän se Sanogo tällä viikolla varmisteta. Ensi viikolla sitten Jovetic. Luotto on kova! 😀

 5. Myönnän, mulla ei ole mitään käsitystä tästä Montenegron Jojosta. Pyyntö lienee tuo 30 eukkaa, jota wenger yrittää hilata alaspäin – jos nyt oikeasti on jampan perässä. Se on sit siitä kiinni, kumpi lopulta tarjoaa enemmän, juve vai arsenal.

 6. Tärkeältä tuntuisi joka tapauksessa saada tämä halvaus murrettua ja ponnistaa laatupelaajien hintaluokkaan. Huteja tulee ja samoin onnistumisia, ei sitä voi välttää. Kun ostaa nuorehkoja (muttei mitään unproven 18-vuotiaita hypebrasseja), saahan noista lievästi flopanneinakin ihan hyvin rahat pois myynnissä. Vaikea nähdä, että menisi niin metsään kuin Pool Carrollissa, joka nyt 35 m miehenä on myynnissä (tarjous hyväksytty) 15 m Hammerseihin.

  Älköön kukaan mainitko Baptistaa, jonka Wenger melkein onnistui ostamaan ja myöhemmin jopa sai lainalle. Ehkä tuo sekoilu selvitti Arsenen pään ja hän totesi, ettei kalliita pelaajia uskalla ostaa? Tai sitten kammottava Reyes saaga? Joka tapauksessa aikaa on kulunut riittävästi, jotta haavat ovat parantuneet.

 7. jovetic ois mun mielest ihan hyvä hankinta ja seuralta osoitus kunnianhimosta,on valmis pelimies mut siltikin ikää vasta vähän eli toivottavasti iloa ois pitkäksi aikaa.mulla on nyt vahva tunne et saadaa stevani meille,ois aika hyvät kärjet meillä,giroud sitte penkiltä sisää ellei jopa samaa aikaa kentäl,ku stevan pystyy pelaamaa myös keskikentäl hyökkääväs roolis.maalimäärät ei tosin mitää ihan tajunnanräjäyttäviä ainakaa violas ole ollut,muistaaksee 84 peliä ja 22 rysää,eli n.maali neljään peliin,tosin jos meillä peliaikaa tulee hyvin niin pitäis maalejakin syntyä eritahtii kun tarjoilu on kuitenki vähä eri luokkaa ku violassa.

 8. Arsenal tarvitsee ehdottomasti lisää luovia pelaajia van Persien jälkeisenä aikana. Nyt on Cazorla ja sen jälkeen ei paljon mitään. Joveticin tapainen pelaaja sekä laadukas laitataituri, jos Gervinho saadaan kaupattua olisi hyvä päivitys. Walcott ja Giro eivät osaa tehdä kauempana maalista paljon mitään, mutta kumpikin osaa laittaa palloa pussiin paikoista ihan tyydyttävästi, varsinkin Theo.

 9. Niin, noissa Joveticin maalimäärissä kannattaa muistaa, että kaveri ei todellakaan ole pelannut ihan puhtaana kärkenä vielä kovin paljoa. Se on tietysti myös riski, koska ikinä ei voi tietää kehittyykö hänestä ikinä huippukärkeä. Sen verran olen jojon pelejä nähnyt, että ominaisuudet on kyllä olemassa ihan sellaiseksi koknaisvaltaiseksi hyökkääjäksi asti, mutta miten nopeaa kehitys sitten on? Joka tapauksessa jo nyt Jovetic olisi selkeä vahvistus, joten ihan metsään ton siirron kanssa ei voi mennä jos se joskus toteutuu

 10. Siis onko tää Jovetic nyt oikeasti € 30 miljoonan mies? RvP:n hintaluokassa? Herraisä, sen on pakko olla kova..

  Itse en ukon otteista tiedä mitään, mutta tehot eivät vakuuta ollenkaan. Ehkä se sitten on muussa hyvä.

 11. Eikös tämä seuran siirtopolitiikka voitaisi ulottaa koskemaan myös manageria. Päästetään Wenger vaikka Realiin, kun tilalle olisi saatavissa Pulis. Palkkakuluissa säästyisi varmasti muutama miljoona.

  Voisi ainakin sanoa ensi kaudesta muodostuvan melkoisen mielenkiintoinen, jos tällainen päivitys tapahtuisi =D

 12. Itse en ole mikään jovetic asiantuntija. Pari peliä nähnyt ja pientä juutuubi scouttausta harrastanut. Mulla tulisi pelaajatyyppinä hyvin paljon mieleen Nasri, ennemmin kuin puhdas kärkimies.

  Taitava kaveri kyllä kyseessä. Maalintekijänä ei nähdyn perusteella vaikuttaisi olevan kovinkaan kummoinen.

 13. Geoff Arsenal ‏@GeoffArsenal 6 min
  From what i’m hearing Afc are not prepared to meet Jovetic €30m buy out clause. Afc value him at £20-22m tops. Fior trying to up interest. tää on niin tätä 🙂

 14. Joo, ja samaan aikaan jo joku Violan ”sisäpiiriläinen” antanut lausunnon, että Arsenal ei ole lähestynyt heitä Joveticin osalta lainkaan.

  Mattspiro taas huhuilee, että PSG tahtoisi Wengerin managerikseen. Olisi toteutuessaan aika mielenkiintoinen tilanne Valioliigassa, koska kaikilla top4-jengeillä olisi uusi käskyttäjä. Noh, tämä nyt tuskin realisoituu.

  Hei, laittakaas jakoon mielenkiintoisia (tai hauskoja) twitter-tilejä…

 15. Näin toteaa Violan urheilutoimenjohtaja: ”I don’t think Arsene Wenger is interested in the boy.”

 16. Juveen se menee. Jos Arsenan olikin jossain vaiheessa kiinnostunut (varmaan olikin), kiinnostus loppui kun hinta alkoi ainakin kakkosella.

 17. Mä näkisin niin, että jos Jo-Jo Grovelle rahdataan, niin montenegrolainen pelaisi vasenta laitaa. Itse oon alkanu miettimään, ja sanoisin että meillä on jo se maalintekijä jengissä. Tottelee nimeä Olivier Giroud! Jos olisi kentällä välillä vähän aktiivisempi niin 25 rysää olisi liigassakin mahdollinen.

  Siihen lisätään vielä Theon 15 rysää, ja Joveticin sekä Santin 10 niin meillä on liigan paras hyökkäys! Alempana Jackie/Rambo sekä Gonalons (tai Wanyama) / Arteta, ja puolustus sama kuin nyt niin aijai, tripla tulossa!

 18. Paljon on taas luettu ”faktoja” siitä miten Jovetic on meille tulossa ja sitten italiasta sanotaan että yhteyttä ei ole pidetty lainkaan. 😀

  • Aika peruskuvioita. Lehdet juoruaa minkä kerkeävät siitä, miten ollaan yhteyksissä, jotta fanit ostaisivat lehtiä. Joukkueet sanovat ettei mitään yhteydenottoja ole ollut, jottei mahdollinen kauppa häiriintyisi ja joukkue saisi olla rauhassa. Agentit sanovat, että kaikki ovat kiinnostuneita, jotta hinta nousisi. Ehkä tässä rupeaa kaikilla hiukan harjaantumaan silmä siihen, mikä on totta ja mikä ei. Esimerkiksi Cazorlan tapaus näytti aidolta alusta asti ja realisoituikin, vaikkakin hiukan myöhään.

   Minulle kelpaisi koko kesältä yksi loistava hankinta. Semmoinen, josta varmasti tiedetään, mitä saadaan kuten Fellaini tai Rooney. Tällaisissa kavereissa ei ole jossiteltavaa tai selittelyä. Kaikki tietävät kuinka kovia ne kaverit ovat ja hintalappukin on yleensä kauhea.

   Jos taas lähdetään Jovetic osastolle, missä hintalappu on kova ja puheet on kovia, mutta kukaan edes tämän blogin lukijoista ei voi oikein sanoa, millainen kaveri on kyseessä…noh…siinä tapauksessa olisi pakko saada useampi ostos mahdollisen floppauksen takia.

   Tästä siirtoikkunasta on kuitenkin tavallista parempi fiilis.

 19. Kyllähän tässä on pää kylmänä pidettävä. Kun on varma tieto siitä, että joku on mennyt lääkärintarkastukseen, homma alkaa olla hankintaputkessa.
  Kun viestejä seuraa, Villen sanoin 1000 huhusta ehkä kolme on sitten totta. Mutta meidän kaikkien toive on, että hankinnat tehdään heti eikä odoteta sinne elokuulle.
  Kalliit miehet ovat aina riskejä, mutta riskejä tässä tilanteessa pitää ottaakin. Mutta Arsene on aikamoinen peluri näissä asioissa…

 20. Sape: spot on! onhan tää jo huvittavaa, ollaankohan me kenties maailman tyhmin fanikansa? joka kesä hirveät hehkutukset tulevista pelaajista, vähän väliä huudellaan että kun saadaan se ja se niin… lopputuloksena Jäärä toteaa ettei ollut saatavilla pelaajia jotka olisivat vahvistaneet joukkuetta, niin ja paras/parhaat myydään pelillisistä syistä.

 21. Loistava homma jos tuhnu menee Juveen. Vähemmän loistava homma, jos kaikkien laadukkaisen pelimiesten annetaan etsiä seuransa ja elokuussa pengotaan alelaaria. Tämä toki perinteisesti todennäköisin vaihtoehto.

 22. Puoliksi epäilen ja puoliksi toivon, että Jovetic olisikin lopulta hämyverho ja taustalla valmisteltaisiin jotain isompaa. Tyyliin Lewandowski tai Rooney. Tämä on melko optimistista, tiedetään, mutta saahan sitä haaveilla 😉

 23. Lewandowski kelpais mulle ilman muuta, mutta Rooney vaatii kunnon käskijän. Sällillä on oikukas luonne ja haluaa olla joukkueensa suurin tähti että antaa 100% suorituksen joukkueen käyttöön. Ruuna saa mun puolesta mennä muualle. Varsinkin kun katson vähän vinoon hankintoja muista EPL:n kovimmista jengeistä.

  Jos sais muista Valioliigaseuroista ottaa kolme mieleistään pelaajaa meille niin mun pelurit olis Fellaini, Benteke ja Tiote. Siinäpä olis aikamoinen trio. Voimaa ja kovuutta tulis kerta heitolla Arsenaliin enemmän kuin koskaan sitten Paddy Vieiran.

  Minkäslaisen kolmikon muut suomigoonerit valitsis viime kauden Valioliigapelaajista meille?

  • Tiote oli kyllä tällä kaudella aivan luokaton. Kupla puhkes ainakin meikäläisen silmissä.

   Ite ottaisin Fellainin, Rooneyn ja Kompanyn

   • Totta että Tioten kausi meni hieman poskelleen verrattuna edelliseen. Parhaimmillaan kaveri on kyllä loistava katkoja ja varma syöttelijä. Tioten ohi ei mennä helposti ainakaan pallon kanssa. Joko kintut kolisee tai ärhäkkä kaveri muuten hidastaa vastustajan menoa. Musta tuntuu että loukkaantumiset vaikutti Tioten kauteen aika paljon. Tiedä näistä. Mutta kausi 11-12 näytti että tässä kaverissa on potentiaalia sarjan parhaaksi kk-ankkuriksi. Mut tää on tosiaan vain mun mielipide.

 24. Minä voisin ottaa sir Fergusonin 2 vuodeksi neuvomaan Kroenkelle vähän futisurheilun perimmäistä arvoetiikkaa.

  Rooney siinä sitten kylkiäisenä.

  Ja sitten poolista se hinttityylillä juokseva jamaikalainen, Marley tai jotakin, en jaksa katella nimeä…

 25. Homma tyssää siihen, että van Persie ja Suarez on kärkiosastolla täysiä mulkkuja, eli kärki pitäisi hakea muista liigoista. Hazard ja Fellaini kelpaisivat kyllä. Liigassa ei taida olla edes huipputason oikeaa pakkia.

   • Onhan mies erilaisissa tähti-XI miehistöissä nimeomaan tässä paikassa, mutta en jaksa innostua. Vielä parempaa hakisin itse Arsenaliin, jos mahdollista (eli ei).

    Tuli tuosta kyselystä mieleen, että tosiaan valioliigan taso taitaa olla laskenut eikä UCL-tippumiset ole tulleet ihmeenä.

    Ja esim. ex-mestari Cityn tähtien kivikovaksi aiemmin kehuttu taso (Aguero, Tevez, Silva) tippui selkeästi. Voi olla tietty aika puhtaasti valmennuksellinen kysymys, Mancini koko ajan alleviivasi kitinöillään, ettei ole kummoinen valmentaja.

 26. En tiedä viitattiinko tolla ”olemmeko maailman tyhmin fanikansa”-lauseella mua, mutta en kyllä ole missään vaiheessa sanonut että Jovetic-diili olisi jo täysin varma. Näitä on nyt vaan mukava spekuloida! 🙂

  http://www.talksport.co.uk/sports-news/football/premier-league/transfer-rumours/130522/arsenal-have-not-bid-fiorentina-star-198160 Talksport tietää kertoa että mitään ei ole seurojen välillä tapahtunut. Eihän tietysti mikään ihme jos totta..

  Higuain on kuulemma ”tehnyt sopimuksen” Juven kanssa, ja kun myös Llorente liittyy Torinolaisten rinkiin, en uskoisi että vielä Jovetickin sinne lähtisi. Cityä tuskin kiinnostaa, ovat Falcaoiden ja Cavanien perässä, enkä näiden lisäksi oikein keksi ketään muuta joka Jo-Jo:n Firenzestä korjaisi.

  Miestä ei takuulla Europa-League kiinnosta,luulisin että johonkin on kuitenkin lähdössä. Eikä se hintakaan nyt mene kuin muutaman millin yli jostain Arshavinin hankinnasta, jos huhuttu £20-25 milliä pitää paikkaansa. Nuori, erittäin taitava kaveri, jotenkin vaan pidän miehestä! (noin viitisen matsia pojalta katsonut)

  En vaan pysty olemaan pessimisti! 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s