Taloudellinen tilanne ei ole parantunut kuin taikaiskusta, päästettyjen maalien määrä vihdoin laskussa, erikoistilanteet edelleen ongelma ja Highburyn historiaa

Siirtobudjetin suuruus tällekin kesälle on suuri puheenaihe ja kysymysmerkki sekä ennen kaikkea se haluaako Wenger käyttää todella rahaa joukkueen vahvistamiseen. Viime aikoina on puhuttu paljon kuinka uudet sponsorisopimukset ja lisääntyvät rahat televisioinnista ovat nostanet seuran tilanteen ja kilpailukyvyn uudelle tasolle. En ihan purematta niele tätä teoriaa ja tässä jutussa aiheeseen pureudutaan kohtalaisen hyvin.

Velkojen osalta tilanne ei ymmärtääkseni ole muuttunut oleellisesti, sillä alusta asti maksusuunnitelma oli pitkälle ajalle ja aina sama summa vuodessa. Tämä tarkoittaa, että rahaa olisi jo aiemminkin ollut käytettävänä jos näin olisi haluttu. Plusmerkkistä tulosta ei todellakaan olisi tarvinnut tehdä siirroilla joka ainut vuosi pelillisen menestyksen kustannuksella.

En toki väitä parantuneiden sponsorisopimusten ja muiden lisääntyneiden tulovirtojen olevan mitenkään mitättömiä asioita, mutta ne eivät ole mikään selitys, sille että vuosikausia on tyydytty statistin rooliin muiden seurojen ratkaistessa pokaalien osoitteen. Ei kannata myöskään unohtaa, että muilla seuroilla rahavirrat kasvavat aivan samalla tavalla ainakin puhuttaessa televisiorahoista ja myös sponsorisopimusten arvo tuskin sekään yhdelläkään kilpailijalla heikkenee entisiin verrattuna.

Puolustuspelimme parani numeroiden valossa viime kaudesta selvästi ja päästettyjen maalien määrä laski kahdellatoista liigapelien osalta. Tämä oli kauden positiivisinta antia, mutta ei kerro ihan koko kuvaa. Alkukausi parin pelin osalta oli loistavaa, mutta sitten palattiin normaaliin tai jopa entistä heikompaan tekemiseen. Loppukaudesta taas tapahtui uusi ryhtiliike, jonka ansiosta nelospaikka saavutettiin. Tasaisuutta kuitenkin kaivattaisiin paljon enemmän, jotta pokaalien voittaminen olisi mahdollista. Joka tapauksessa suunta näyttäisi viimein kuitenkin olevan oikea, vaikka 37 päästetty eli melkein maali per peli ei edelleenkään ole mikään huippusuoritus.

Puolustuksesta puhuttaessa se ei välttämättä ole olennaisin osa-alue mihin vahvistuksia tarvitaan. Paljon tietysti riippuu Sagnan tilanteesta ja siitä tyytyykö Vermaelen rooliinsa kolmostopparina ja yrittää voittaa paikkansa takasin avauksesta. Jos molemmat herrat jäisivät seuraan, niin en näkisi välttämättä olevan tarvetta hankkia ainuttakaan uutta pelaajaa puolustukseen. En tietysti pistäisi pahakseni jotain todellista vahvistusta, mutta muut pelipaikat ovat selkeämmin vahvistuksia vailla. Tämä artikkeli käsittelee aihetta ja perusidea on aika sama. Tilanne muuttuu tietysti täysin jos Sagna tai Vermaelen siirtyy muualle ja en ole missään tapauksessa sitä mieltä, että Yennaris on mikään ratkaisu ja myös Miquelin rooli ei voi olla yhtään enempää kuin nelostoppari nykyisillä näytöillä.

Puolustuksesta ja lähinnä oikeasta laidasta puhuttaessa huhun mukaan Sagnan korvaaja voisi olla tässä. Junnu suoraan Ranskan liigasta totta kai, mistäpä muualta niitä pelaajia voisikaan ostaa. En lämpene yhtään millekään junnuhankinnalle oikean pakin tontille, koska seurassa on jo Jenkinson tätä osastoa ja lisäksi erittäin lupaavana pidetty Bellerin kolkuttelemassa ykkösjoukkueen portteja. Jos Sagna lähtee, niin hankinnan pitää olla valmis pelimies tai toinen vaihtoehto on sitten antaa kunnon tilaisuus Jenkinsonille ja Bellerin haastajaksi. Ensimmäinen vaihtoehto olisi kaikin puolin parempi ja turvallisempi, mutta Wengerin tietäen ratkaisu varmaankin on jälkimmäinen tai sitten tosiaan joku ranskalaisjunnu sisään nykyisten vaihtoehtojen lisäksi.

Erikoistilanteet ovat pitkään olleet meidän heikkous molemmissa päissä kenttää. Tämä Onlinegoonerin artikkeli kertoo myös sen karulla tavalla. Annamme liikaa tasoitusta sekä tehdyissä että päästetyissä maaleissa tuolla saralla. Tämä ei ole mitään uutta, vaan kaikki Arsenalin pelejä seuranneet ovat tämän tienneet vuosikausia. Valitettavasti vain Wengeri ei ole ollut halukas tekemään asialle yhtään mitään. Jonkin verran parannusta on tullut tällä kaudella ja etenkin viime aikoina, minkä veikkaisin johtuneen enimmäkseen Bouldin vaikutuksesta. Parannettavaa on kuitenkin edelleen ja jo pelkkä tilasto, että Manu teki 22 maalia erikoistilanteista päättyneellä kaudella ja me vain puolet tuosta on hälyttävä. Pisteissä tuo ero tarkoittaa myös aika montaa pinnaa.

Loppuun vielä Goonerholicin päivitys Highburysta ja siinä ohessa muutakin seuran historiaa. Todella hyvää ja mielenkiintoista luettavaa, joten jos ehditte niin kannattaa lukaista, vaikka juttu on kohtalaisen pitkä.

12 thoughts on “Taloudellinen tilanne ei ole parantunut kuin taikaiskusta, päästettyjen maalien määrä vihdoin laskussa, erikoistilanteet edelleen ongelma ja Highburyn historiaa

 1. Tuo erikoistilanne pelaaminen on pysynyt framilla. Menihän niitä kuluneella kaudella sisään edelleen, mutta välillä tuntui että tuolloin niihin tartuttiin aika hanakasti ”wengerin mielestä erikoistilannepuolustaminen on helpoin asia korjata ja silti omissa soi”. Kyllä tässä nyt kuitenkin jonkinmoista tasonnostoa nähtiin. Ja ainakin maalivahdit tuntuivat tällä kaudella olevan edes hieman kypsempiä näiden asioiden kanssa. Edelleen on varaa parantaa, mutta varsinkin nyt kevään recordi oli hyvä ja toivottavasti sillä linjalla jatketaan.

  Nythän tässä paremman jakson aikana oltiin sinänsä hyvissä asemissa, että vaspaksi oli kaksi ihan hyvää vaihtoehtoa ja paras mahdollinen topparipari pysyi aika hyvin terveenä. Vielä kun löytyisi kolmas toppari, jonka pystyisi heittämään kehiin, ilman että taso ainakaan suuremmin laskee. Sagnan taso heittele ja tasaisempaa settiä tarvitaan seuraavalla kaudella, on tuonne oikealle sitten kuka tahansa se ykkösvaihtoehto. Linjaan toki vaikuttaa myös paljon maalivahti ja ”ankkuri”. Kauden lopun perusteella maalivahtipeli on ihan hyvissä kantimissa, joskin Fabianskin päivittäminen johonkin kokeneempaan sotaratsuun olisi ihan hyvä veto. Samalla sinne alemman keskikentän rooliin kaivattaisiin tekijämiestä. Ihan hyvinhän Arteta ja loppukaudesta Ramsey tuossa pelailivat MUTTA, ihan hyvin ei vaan riitä. Puolustavalla keskikentällä pitää olla juosuvoimaa ja fysiikkaa pelata riittävän kovaa. Muutenkin saisi hieman kokoa olla, ettei jää ihan statistiksi ilmassa. IMO Arteta ei vaan ole riittävä kaveri puolustavaksi keskikentäksi nykyisessä pelitavassa jos tavoitteena on taistella mestaruuksista.

 2. http://www.mtv3.fi/urheilu/futis/valioliiga/uutiset.shtml/2013/05/1759776/tilasto-paljasti-valioliigan-surkein-kentallinen

  Vermaelen valittu kauden ”häpeäkentälliseen”

  Huhuthan ovat aika vahvasti viemässä miestä pois Arsenalista. vaikka paskan kauden pelasikin,niin en välttämättä olisi ulostamassa miestä. Ainakaan tuolla hinnalla mitä spekulaatioissa on pyörinyt. Jossain kuudessa miljoonassa huhuissa pyörinyt. Ei sillä rahalla ainakaan parempaa saa tlalle. Aikaisemmin näyttänyt että osaa pelata myös hyvällä tasolla. Unohtaisi vaan tämän kauden ja keskittyisi täysillä ensi kauteen. Kyllä siellä potentiaali taustalla on.

  Jos kuitenkin lähtee niin moneskohan kapteeni peräjälkeen 🙂 Tuulinen paikka toi kapun rooli Arsussa 🙂

 3. Vielä tuohon Vermaelin tapaukseen. Eikös Hyypiällä käynyt Liverpoolissa vastaavasti. Kun Sami sai kapteenin nauhan taso laski selvästi. En nyt muista kuka oli niillä valmentajana, mutta se perusteli nauhan pois ottamista sillä, että voi keskittyä enemmän pelkästään pelillisiin asioihin. Sen jälkeenhän se tais palata omalle tasolleen, kun tuliko nyt Gerraldista kapteeni.

 4. ♥A♥R♥S♥E♥N♥A♥L♥ ‏@tomgunner14 6 min
  Giroud on FB: My friend Seb Squillaci (Toto) ! I will miss you guy next year…

 5. Benteke olisi ihan huikea hankinta! Jos satuitte nyt tällä kaudella pelejä yhtään katsoa niin kaveri oli jopa Villan väreissä välillä jotain Cityä ja Chelsea vastaan ihan ylivoimainen ja dominoiva. Puhumattakaan, että kaveri on todellatodella monipuolinen! Hirvee tykki ja osuu kauempaakin maalipuiden sisään, lisäksi yllättävän taitava ja pystyy pitää palloa hallussaan sekä aivan jumala pääpelissä JA kaiken lisäksi nuori jannu.

  Benteke meille, kyllä kiitos!

 6. The Grove ‏@TheGrove_ 25 min
  Benteke: ”People have linked me to Tottenham, why would I move there when I could at some point move to Arsenal?”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s