Frimpongin Arsenal uralle viimeinen niitti, Chamakhin maalit maksaneet yli miljoonan per kappale, Vermaelenin jatko auki ja kaikki merkit edellisien kesien toisinnosta ovat ilmassa

Tätähän tämä nyt on käytännössä seuraavat kolme kuukautta tai hiukan vähemmän eli juuri mitään ei tapahdu. Oikeita pelejä ei ole luvassa, ehkä jotain maajoukueiden kesähöntsiä, mutta ne eivät pahemmin kiinnosta. Toki huomenna neutraalina katsojana on kerrankin mukava katsoa Mestareiden liigan finaali, kun kumpikaan finaalijoukkueista ei ole mikään B*rcan tai Manun tapainen inhokki. Päinvastoin varsinkin Dortmund on jo parin kauden ajan oikeastaan ollut paras mahdollinen joukkue katsoa otteluita puolueettomasta näkökulmasta.

Olen jo jonkin aikaa ollut sitä mieltä, että Frimpongin taidot eivät tule koskaan riittämään ykkösjoukkueeseen asti ja lisäksi asenne sekä keskittyminen jalkapalloon ovat hyvin kyseenalaisia. Lisäksi kolmas paha polvivamma parikymppiselle pelaajalle on yksinkertaisesti liikaa. Mies on loukannut taas polvensa Fulhamin lainakomennuksella ja olisi jo melkoinen ihme jos mies nähdään enää koskaan Arsenal paidassa virallisissa otteluissa. En ole varma mikä on Frimpongin sopimustilanne, mutta varmaan siirto jonnekin muualle kesän aikana olisi ainoa oikea ratkaisu molemmille osapuolille. Tätä tuskin kuitenkaan tapahtuu loukkaantumisen takia jos sopimusta edes ylipäätään on enää jäljellä.

Jos ei Frimpongin tulevaisuus seurassa näytä hyvältä, niin myös Chamakhin kohtalo on ollut tiedossa pari vuotta, mutta tästä huolimatta mies nostaa edelleen palkkaa viikosta toiseen seuran kirjoilla. Ensi kausi sopimusta on vielä valitettavasti jäljellä ja jos ja kun vanhat merkit pitävät paikkansa voisi miehen kuvitella rahastavan katsomossa istumalla loppuun asti. Tämän Metron uutisen mukaan ilmaisella siirrolla tullut Chamakh on kuitenkin kustantanut 14 miljoonaa ja maaleja on syntynyt ruhtinaalliset 12. Voi sanoa yhden maalin hinnan tulleen aika kalliiksi ja tuohon maalimäärään on ihan turha odottaa enää parannusta. Se juna on mennyt jo aikoja sitten.

Tässä hyvää pohdiskelua hyökkääjätilanteesta ja huippuhyökkääjän merkityksestä joukkueelle. Tilanne on tosiaan se, että uuden hyökkääjän pitäisi olla selkeä vahvistus ja pystyä heti ensimmäisellä kaudellaan tekemään mielellään sen parikymmentä maalia. Nämä pelaajat maksavat, mutta hyöty joukkueelle on myös kiistaton. Giroud kelpaa kakkoskärjestä ja lisäksi Sanogo toteutuessaan menee tästä tulevaisuuden projektista.

Tiedän kesän olevan aivan alussa ja virallisesti siirtoikkuna ei ole edes vielä avautunut, mutta tästä huolimatta tunne on sama kuin aikaisempina kesinä. Kapteenia eli Vermaelenia ollaan viemässä muualle jossain huhuissa. Paha sanoa onko näissä paljoa todellisuusperää, mutta tuskin belgialainen on tyytyväinen tilanteeseensa penkillä, vaikka sinne ehdottomasti kuuluukin heikoilla esityksillään. Muutenkin Wenger tuskin voi antaa Vermalle kapteeninnauhaa ensi kaudeksi jos mies on vasta kolmostoppari. Tämä ei tietysti vielä tarkoita varmaksi siirtoa muualle, mutta lisää todennäköisyyttä.

Olen hyvin kahden vaiheilla Vermaelenin suhteen. Ensimmäinen kausi seurassa oli loistava, mutta mitä kauemmin mies on pelannut joukkueessa sitä heikommaksi peliesitykset ovat menneet. Jotenkin kuitenkin uskoisin siihen, että tasonnousu voisi olla vielä mahdollinen ja jopa todennäköisempi kuin pari vuotta vanhemmalla Sagnalla. Jos Vermaelen kestää kapteeninnauhan menetyksen ja suostuu kolmostopparin rooliin ja taisteluun peliajasta, niin pitäisin miehen joukkueessa.

Jos kuitenkin hyviä tarjouksia tulee ei belgialaisen menettäminen mikään katastrofi olisi, sillä niin heikkoja ovat viimeiset puolitoista vuotta olleet. Myös jollain arvioidulla 10 miljoonan summalla, jonka Vermaelenista voisi kuvitella saavan, pitäisi pystyä hankkimaan tarpeeksi laadukas kolmostoppari tilalle. Oikeastaan ainut varma asia on, että mihinkään huhuttuun viiden miljoonan alehintaan Vermaelenia ei missään nimessä kannata myydä. Sopimusta on myös tietääkseni vielä ainakin kaksi vuotta ellei enemmänkin jäljellä, joten senkään suhteen ei olla minkään pakkomyynnin edessä.

Tunne kesän osalta on muutenkin sama kuin kapteenin myynnin osalta, sillä puheet ovat jälleen kerran olleet suuria. Paljon on huhuttu ja jopa pidetty esim. Joveticin siirtoa lähes varmana jo pidemmän aikaa. Sitten paljastuukin, ettei mitään tarjousta tai yhteydenottoa ole edes tullut ja pelaajakin haluaa mieluummin jäädä Italiaan. Aika tyypillistä eikä pätkääkään yllättävää ja seuraavaksi todennäköisesti julkaistaankin Yaya Sanogon siirto. Toivottavasti kuvio olisi eri tänä kesänä, mutta realistisesti ajateltuna en usko minkään olennaisesti muuttuvan Wengerin hankintapolitiikassa tai muussakaan tekemisessä.

42 thoughts on “Frimpongin Arsenal uralle viimeinen niitti, Chamakhin maalit maksaneet yli miljoonan per kappale, Vermaelenin jatko auki ja kaikki merkit edellisien kesien toisinnosta ovat ilmassa

 1. Bentekestä sanottua, johon on helppo yhtyä:

  ”I just think he likes Arsenal FC. He said when he came to Aston Villa that he was an admirer or Arsenal, that he liked the way the club promoted youth and that Thierry Henry was his idol. It’s refreshing to see someone who isn’t just motivated by money. It’s no surprise that he said ’a club like Arsenal’. I don’t think he wants to play for Arsenal to get to a club like Real Madrid, I just think he’s a fan and always has been.”

 2. Anteeksi, hieman kyyninen kohtaus, mutta… kummasti nuo ajatukset monilla tuppaa muuttumaan. Onhan tässä vuosien varrella kuultu kaikenmoisia van Persien ja monen muun suusta, mutta mieli on kuitenkin jossain vaiheessa muuttunut. Rahalla ja toisaalta subjektiivisesti paremmilla menestysmahdollisuuksilla on yllättävän suuri vaikutus.

  Ei sillä, onhan pelin parissa edelleen rajallinen joukko ”jalkapallo-romantikkoja”, joille muut asiat merkitsevät hieman enemmän.

  Frimpongia käy kyllä sääliksi, miten voi yhdelle kaverille osua noin paljon polvivaivoja?! Ville lienee oikeassa, viimonen niitti on lyöty. Salaa kuitenkin toivon että jotenkin pystyisi palaamaan jengiin.

  • Swansea chairman Huw Jenkins: ’Arsenal have made no contact with us over the possibility of signing Ashley Williams’.

 3. Eli jämäcupin mestari menee jatkossa (ensi kauden jälkeen) mestarien liigaan, ymmärtäisin että suoraan lohkovaiheeseen. Toivottava piristysruiske ja nyt ei ole enää lainkaan selvää, kannattaako Evertonin ja Spursin kaltaisten keskiryhmän seurojen himmata jämäcuppia ja panostaa liigaan. Ainakin Englannissa Eurooppa-liiga lienee helpompi voittaa kuin päihittää liigassa big four.

 4. ♥A♥R♥S♥E♥N♥A♥L♥ ‏@tomgunner14 35 s
  Arshavin and Squillaci have said their goodbyes to the rest of the Arsenal squad. [GoonerTalk]

 5. Arvon goonerit, goal.comin jutussa väitetään vain, että williams olisi hyväksynyt palkkatarjouksen – swansean kiinnostuksesta myyntiin ei ole mtn tietoa. Ja vaikuttaa, että juttu on ensimmäisenkin kohdan osalta ankka.

 6. Vedin herneen nenään tuosta Sundelinin tekstistä. Pistin tulista palautetta ja maanantaina Perun tilauksen.

  • Mikäs noissa Sundelinin viime aikojen jutuissa kiikastaa? Täällä on lähes joka päivä pahempaa kritiikkiä?

   • Se on eri asia kun me täällä ruoskimme toisiamme ja seuraa. Sundelin haukkui meidät suomalaisfanit Veikkaajassa ja vielä asiavirheiden kera. Pisti alta lipan. Minusta oli toimittajalta hyvin epäammattimaista. Ei selkeästikään ole tietoinen täällä käydyistä keskusteluista.

 7. . Uskoin viime minuuteille saakka, että tasoitus syntyy ja pyöräretki jää tekemättä, Sundelin muistelee miettien paskuuttaan toimittajana.

  Tasoitusmaali jäi kuitenkin syntymättä. Arsenal voitti Newcastlen 1-0 ja otti neljännen sijan pisteen erolla Tottenhamiin. Tästä käynnistyi myös Sundelinin pyöräretken suunnittelu. Edessä on matka Helsingistä entiseen kotikaupunkiin Raumalle, pyöräillen.

  – Olin Stamford Bridgellä katsomassa Chelsean ottelua viimeisellä kierroksella. Tiesin kuitenkin koko ajan, mikä on tilanne muualla. Kun Tottenhamin Gareth Bale tapansa mukaan söi banaanin……

 8. Jatkuu….

  Tiesin, että minun pitää vaihtaa menslaydy ja palata eläintarhaan jossa myös tapaisin kaltaisiani kädellisiä.

 9. Toivottavasti toi mulkku tajuaa mennä länsiväylää pitkin. Jos tulee itäväylää, niin se on minun kaupunki 🙂

  No nyt nukkumaan.

 10. Jos olette nähneet maissilapset ynms…….
  Luultavasti Sundelin ei saa kuin rahalla, eli seurustelu voidaan jättää väliin.

 11. No hyvimpä on järki juossut aamuyöstä .)

  Nyt kun ei ole oikeen mitään tekemistä, niin kävin stalkkaamassa muutaman kommentin vanhoista blogeista veikkaajan kausiennakon jälkeen. Haha!

  Kuka tunnistaa omansa?
  Iltasanomien Brittifutis -liite veikkaa Arsenalin sijoitukseksi 5. Eteen nousee mm. S*urs. Senverran karvat nousi pystyyn, että Saku-Pekka Sundelin twiittasin näin:

  Saku-Pekka Sundelin ‏@SPSundelin

  Jos Arsenal on neljän joukossa, ajan ensi kesänä fillarilla Gunners-paidassa Helsingistä Raumalle. #valioliiga #brittifutis

  Pitääpä muistaa.

  2.
  Oli muutenkin normi Arsu-vastainen aviisi pohjanoteerauksena Jarkko Wiss “analyyseineen”. Tällaisena päivänä ei kuitenkaan edes IS Veikkaaja pysty pilaamaan goonerin hyviä fiiliksiä. Haistakaa Arsenal, Keke ja Pasi & co!

  3.
  Taitaa jäädä hyllylle koko rosta tänävuonna. Olisi kyllä helkatin mielenkiintoista tietää millä perusteella Spurs tänävuonna parempi? Varsinkin kaikkien näiden ostosten jälkeen. Toki kaikki mahdollista, mutta kyllä totuus lienee jossain sijoilla 2-4.

  4.
  Luin juuri veikkaaja brittifutis liitteen ja päätin luopua sen tilasmisesta. Vittu noi spudufanit on tymiä. Päätin kirjottas saku-pekalle pikku viestin sen tiimoilta myös.

  5.
  Ei tuu matiskylle pyöräreissua, ei.
  Minäki lupasin viime kauden puolessa välissä, sijoitus tuolloin 7. höppänöillä, myydä harrikkani ja mersuni, jos Arsenal ei ole kauden päätyttyä kolmen joukossa.
  Tuollahan nuo vielä tallissa seisova Jatkuu…

 12. 6.
  Saku-Pekalla on nyt uho päällä!

  7.

  IS Veikkaajalle ja Sundelinille meni “kiitokset” brittifutisliitteestä ja Arsenal-antipatioista. Vastauksiakin tuli aika hätäseen;) Sundelin saa ryhtyä rasvaamaan fillarinsa ketjuja…

  Huvittavaa, että Stockportin yms ex-sukittaja Wiss joka on nykyään Palloliiton lyhytsyöttöapostoli, dissaa Arsenalia ja Wengeriä. Hauskaa löytää itsestään Wengerin kiivas puolustaja.

  8.
  Tapsa, minkälaista vastausta Sundelin antoi?

  9.
  Normaalit selitykset. Poliitikkoainesta.

  Enempää en viitsi spämmätä 🙂

 13. Arsenal ja Hyypiän Leverkusen sitten niitä harvoja joukkueita, jotka tällä kaudella kaatoivat Bayernin. En vaan jaksa innostua moisesta.

  Finaali oli ok. Dortmund satsasi paljon alkuun, josta arvasi että Bayern on vahva toisella jaksolla. Näin kävikin ja niukasti parempi ja kypsempi voitti. Silti ottaisi pelaajia mieluummin häviäjä-Dortmundista kuin pöhöttyneestä Bayernista. No eipä ole kummastakaan tulossa.

  • Ja nyky Arsenalin vetovoimalla ei niin vain ”oteta” ketään ton tason seuroista, taitaa käydä ovet ennemminkin toiseen suuntaan!

   • Esitystapa olikin hypoteettinen. En menisi väittämään, että Arsenalista mahtuisi Bayernin avaukseen miehiä, joten sekin uhka on aika pieni. Kroenken mielestä Dortmundin tie lienee Arsenalinkin tie mieluiten, pitäisi vaan löytää hyvät valmentajat ja junnut joka tasolle akatemiasta lähtien.

 14. Oli pitkästä aikaan hyvä finaali, ehkä kuitenkin enemmän toivoin Dortmundin vievän, mutta toisaalta taas hieno päätös Juppin uralle bayenissa. Mielenkiintoista on nähdä miten ensi vuonna taas bayen pelaa. tähän kauteen muuttivat pelaamistaan paljon suoraviivaisemmaksi ja kopioivat esim, Dortmundia. Miten Guardiolan tulo muuttaa pelaamista, palaako takaisin Barcan tyyliin.

  Näin neutraalina ei voi kuin toivoa että Klopp saa kursittua Dortmundin kasaan ja taistelee tiukemmin Saksan mestaruudesta ensi kaudella. Hienoa työtä on mies seurassa tehnyt.

 15. Kävin kädestä pitäen Höyryn nokkamiestä Handea onnittelemassa Bayernin voitosta, vaikka koville otti. Koitin olla herrasmies. Onnittelin oikein Arsenal Finlandin puolesta, joten jos joku on miehen twiittejä jostain syystä seurannut, niin syy on minun. Oli kuulemma pitänyt asiasta heti kuuluttaa koko maailmalle.
  No, aseveljeä piti onnitella ja varoittelin tulevasta kaudesta. Silloin ei enää vierasmaalisääntö riitä.

 16. Henkka, tunnistan omani ja pystypäin:) Nrot 2. ja 7. Luulisin. Heh! Olen Wengerin kiivas puolestapuhuja… Ainakin sundeliinia ja wissiä vastaan. Haistakaa paskapundiitit Arsenal!

 17. Rönkä pohti lyhyessä yökolumnissaan myös pelitapa-asioista akselilla Barca vs. saksalaiset.

  Ei tämä tosiaan ole Arsenalilla puhdas materiaalikysymys, sillä tuli kyllä mieleen, että eiliset managerit olisivat minkä tahansa Wengerin Arsenalin. Ainakin nykyinen possession-tyylin köyhän miehen versio on auttamatta museokamaa mestarien liigassa ja reagointipeliä pitäisi parantaa valtavasti. Klopp on näyttänyt, että tuollainen salamataktiikka tuo ainakin maalipaikkoja, eilenkin voittoon riittävän määrän, vaikkei natsannutkaan. Arsenal jää tyypillisesti hyvin vähille paikoille kovia joukkueita vastaan. Ja Bayern toki aikoo varmasti ottaa parhaat puolet kloppilais-mourinhomaisesta reagointipelaamisesta ja barcalaisesta hieromisesta. Helppo ennustaa Guardiolalle pieniä vaikeuksia alkuun ja tämän kauden menestystä ei voi ylittää, mutta se pelitapa on varmasti suurseurojen tyypillisin integraatio.

 18. Isot pojat jo liikkeellä. Götze Bayerniin, brassikoheltaja Neymar Barcaan. Seuraavan ison siirron paukuttaa varmaan Arsenal.

 19. Hohhoijaa.
  Hyvin on minunkin järki juossut aamuyöllä…

  Rohkenen toistaa Henkan 5. kohdan:
  Jos Arsenal ei ensi kaudella pääse 3 joukkoon premierissä, harrikka ja mersu menee välittömästi myyntiin!
  Arsenalin tekeminen tämän kauden päätteeksi oli sen verran luottoa herättävää, että uskon pysyväni noiden romujen haltijana vielä vuodenkin päästä.

 20. Juuri tällaista puhetta haluan kuulla seuralta. Kolme merkittävää pelaajaostoa, eikä ketään myydä, tarkoittaen siis pelaavia pelaajia eikä koirankoppikamaa. Hienoa.

  Valitettavasti nämä lupaukset on rikottu liian monta kertaa. Jokainen ymmärtää, ettei myyntihaluja kannatta kuuluttaa, koska on aina mahdollista, että pelaaja x jääkin ja silloin auttaa, jos siltoja ei ole poltettu. Hintaankin nämä asiat voivat vaikuttaa. Mutta päättäväisyys, sitä Arsenalilta on puuttunut. Tuntuu, että siirroissa on jäädytty pikkuseikkoihin ja joskus pikkurahaan.

  Lupaava kesä, kaikesta huolimatta, ainakin heinäkuun alkupuolelle, vaikkei paljon mitään ehkä alkukesästä tapahdukaan. Sitten treenikaudella jos tilanne on edelleen sama, annan kuristavan pettymyksen tunteen ottaa hitaasti valtaa.

  Jokainen valiota pitkään seurannut tietää, että ManUssa ja ManCityssä voi olla vaikeuksia alkukaudesta. Chelsea on väkevä, jos Mourinho on siellä, mutta Arsenalilla on pitkästä aikaa saumaa roikkua pitkään liigamestaruustaistelussa mukana, lähinnä koska kaiken järjen mukaan uusiutunut ryhmä alkaa hitsautua yhteen ja toiseksi, muut ovat todennäköisesti heikompia ainakin alkukaudesta.

  Matsiohjelmakin tulee jo juhannusviikolla, joten sitten voi laskeskella koska alkaa turpasaunat kärkiseuroilta ja toivo hiipua. Ehkä.

  • Mä en edes ymmärrä että miks etukäteen pitää kuuluttaa kolmesta merkittävästä hankinnasta. Eikö ne voi tehdä ilman ennakkoilmoitustakin? Mikä yleensäkään on ajatuksena että ensin kerrotaan asiat ja sillä tavalla lyödään omaan toimintaan tavallaan paineita?

   No aivan sama mulle jos oikeesti kolme tekijämiestä tulee eikä ainuttakaan avainpelaajaa myydä. Mistään hinnasta. Ehkä jopa S-P Sundelin tajuaa sen jälkeen sijoittaa meidät Arvaajan Brittiennakossa torstailiigalaisten edelle. Häh?

   • Niin, valitettavasti isot seurat eivät noin yleensä kerro tarkkoja suunnitelmia mediassa, vaan panevat toimeksi. Poikkeuksena jotkut kärjistyneet siirtosaagat.

    Kyllä tuo tarkkojen suunnitelmien kertominen on yleensä osoittautunut selittelyjen ensi vaiheeksi, ensin naulataan kovat tavoitteet, sitten pehmennellään ja lopuksi yritetään keksiä kiva selitys, miksei onnistunut.

    Toki joskus Arsenal pakosti onnistuu siirtomarkkinoilla ja saa kohteensa. Wengerilläkin alkaisi olla aika onnistua jossain keskihintaisen osumisessa jättipottiin pikku hiljaa, paljonhan tässä on jo ostettu tätä kategoriaa, joka on ollut juuri tai korkeintaan hintansa väärti, ei ylittänyt sitä.

 21. Laitoin perjantaina kymmenen vuotta kestäneen tilauksen canalplussan (tai mikä perhanan more sen nyt onkaan) kanssa poikki. Jäi harmittamaan että eivät kysyneet miksi. Olisi päässyt avautumaan jalkapallotarjonnan surkeudesta ja siitä miten jääkiekko on suomiurheilun syöpä.
  Veikkaaja /sanomat tulee ilmaistilauksena vielä pari kuukautta, Toivottavasti soittavat perään ja ehdottavat tilausta niin pääsen kertomaan että kilpailijanne UL on NIIN paljon parempi ja se teidän sundelin on toimittajan irvikuva, joka tuo omat angstiset ja vääristyneet mielikuvat lehden sivuille. Veikkaajasta en ole 15-vuoteen maksanut, enkä maksa.

 22. Canal+ commentator : ”Will Grenier move to arsenal ? We’ll know very soon because they’re in advanced talk”

 23. Huhuissa Arsenaliin tuloillaan olevat vuodenvaihteesta tähän päivään: Falcao -> Lewandowski -> Higuain -> Jovetic -> Clement Grenier!

  Kumpi ehtii ennemmin pelastamaan goonerin arjen: kesä vai realismi?

 24. Jos Grenier on ”vähän niin kuin Fabregas”, niin aika taitavasti on pysynyt suurelta kohulta piilossa 22-vuotiaaksi asti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s