Tiistain myöhäinen katsaus uutisiin ja siirtohuhuihin

Liam Brady on jäämässä ilmeisesti eläkkeelle tai ainakin sivuun akatemian johtovastuusta kuluvan kauden päätteeksi. Brady on pelaajana seuralegenda, joka on kuitenkin itselleni vähemmän tuttu, kun miehen peliura sijoittuu ajassa sen verran kauas taaksepäin. En muista montako vuotta Brady on nykyisessä toimessaan ollut, mutta rehellisyyden nimissä liikaa ei omista junioreista ole kasvanut pelaajia edes ykkösjoukkueen rotaatioon. Tähän olisi mukava saada parannusta ja pelaaja pari edes muutaman vuoden välein olisi mukava saldo, kun nyt suurin piirtein ainoat koko Wengerin aikana omista junioreista ykkösjoukkueeseen merkittävään asemaan nousseet ovat Ashley Cole ja Jack Wilshere. Voi olla muitakin, mutta ei tule nopeasti ajateltuna mieleen, joten korjatkaa jos olen väärässä.

Bradyn tilalle on tulossa Andries Jonker. Jonkerin valmennusuraan kuuluu lukuisat pestit eri seuroissa ja tehtävissä. Mies on toiminut muun muassa B*rcassa ja Real Madridissa. Henkilökohtaisesti en tiedä Jonkerista mitään, mutta jutun perusteella kyseessä vaikuttaisi olevan pätevä kaveri, jonka palvelukset olisivat luultavasti kelvanneet monelle muullekin seuralle. Tämä uudistus taustajoukoissa vaikuttaa huomattavasti lupaavammalta kuin West Hamista pois potkitun fysion palkkaaminen. Toivottavasti Brady saa viettää eläkepäivänsä, jos siis aikoo eläkkeelle jäädä, huomattavasti suotuisammissa merkeissä kuin toinen seuralegenda Pat Rice.

Otetaan pieni huhukierros loppuun, kun oikeita aiheita tuntuu olevan vähän ja muutenkin aika tähän päivitykseen on kortilla, kuten varmasti myöhäisestä julkaisuajankohdasta jo pystyitte päättelemään.

Draxlerin siirrosta huhuja liikkuu edelleen tasaiseen tahtiin. Kiinnostus lienee Wengerin puolelta aitoa, mutta tapahtuuko mitään nyt tai koskaan? Toivottavasti, mutta en vain jaksa uskoa siihen. Tämän mukaan Kroenke olisi antanut luvan hankinnalle, mutta mistä näistä tietää ja en usko Kroenken siirtoa estävän jos Wenger sen oikeasti haluaisi tehdä.

Diaby saattaa olla päätymässä uran lopettamiseen kesällä, kun loukkaantumiskierteelle ei näy loppua. En voi sanoa onko tuo oikea ratkaisu, mutta ei tuo päätös enää kovin kaukana voi olla. Ainoastaan varmaa on, että Diabysta pitää päästä eroon, sillä mitään hyötyä ranskalaisesta ei joukkueelle ole. Se jatkaako mies vielä uraansa ja yrittää päästä kuntoon jossain toisessa joukkueessa on aivan eri asia ja Arsenalin parasta ajatellessa aivan yhdentekevää.

Vucinicista on ollut jonkin verran huhuja viime päivinä, mutta tuskin asiassa on sen konkreettisempaa. Huhujen mukaan montenegrolainen olisi lähellä siirtoa Interiin. Ei sinänsä mikään paha menetys, mutta joku hyökkääjä olisi saatava hankittua ja Vucinic olisi sentään huomattavasti parempi kuin ei mitään eli jatkaminen Parkilla ja Sanogolla.

Myös toiseen suuntaan on huhuja liikkeellä. Bendtner kiinnostaisi Laziota ja saattaisi siirtyä jo tässä kuussa minimaalisella korvauksella. Tämä tästä nyt vielä puuttuisi, että se ainutkin Giroudin korvaaja myytäisiin pois ja ketään ei hankittaisi. Bendtnerin voi toki kaupata, mutta joku pitää hankkia ja Laziosta voisi ottaa Klosen toiseen suuntaan. Toki ensinnäkin Bendtner tuskin siirtyy mihinkään, kuten ei tähänkään asti ja vielä epätodennäköisempää on Klosen hankkiminen osana kauppaa. Kelpaisi, mutta ei vain tule tapahtumaan.

Vermaelenia on viety huhuissa jo aiemmin tämän siirtoikkunan aikana West Hamiin, mutta tilanne on vähän sama kuin Bendtnerin kanssa eli joukkueen kolmostopparia ei voi missään nimessä myydä tässä vaiheessa kautta, ei vaikka yksi toppari hankittaisiinkin. Uusimpana seurana belgialaisen perässä olisi Napoli, joka on luultavasti West Hamia houkuttelevampi vaihtoehto, mutta kesä on oikea aika harkita tätä myyntiä.

Viimeisenä Rosickya ollaan viemässä Monacoon kesällä, kun sopimus on loppumassa. Tosin Wenger jo jokin aika sitten paljasti tsekin jatkavan ensi kaudellakin seurassa eli jatkosopimus on varmaan pitkälle sovittu ellei jopa allekirjoitettu. Tähän liittyen Rosickyn maajoukkueuralle pitäisi laittaa stoppi, koska miehen paikat eivät kestä lisärasitusta yhtään noista peleistä. Tämä olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten ja jatkosopimuksesta puhuttaessa asia on yksi ehdoton avainkysymys. Valitettavasti näyttää siltä, että Rosicky jatkaa maajoukkueuraansa, joka tarkoittaa miehen olevan vähintäänkin entiseen malliin loukkaantuneena. Ei kuulosta ollenkaan hyvältä.

Mainokset

8 thoughts on “Tiistain myöhäinen katsaus uutisiin ja siirtohuhuihin

    • Silti edelleen liian vähän oikeasti itse koulutettuja pelaajia. Toki nuo 16-18 vuotiaina kaapatut menevät nykysäännöillä omiksi kasvateiksi ja hg-kiintiöön, mutta Arsenalin akatemian panoksesta tässä koulutusprosessissa voi olla montaa mieltä. Enemmän Arsenal edelleenkin on vahva scouttauksessa ja talentin tunnistuksessa. Huippukyvyt maassa kuin maassa murtautuvat ainakin jonkin verran pelaamaan ykkösjoukkueeseen 17-19 vuotiaina ja hitaat kehittyjät tai vähemmän lahjakkaat ok rinkipelaajat 20-22 vuotiaina. Liian vähän Arsenal kykenee saamaan valmiiksi valioliigatason tai varsinkin valioliigan kärkipään tason englantilaispelaajia. Nytkin tulossa oleva Crawley on tunnetusti Villan kasvatti, vaikka nyt sitten meneekin Arsenalin hg-pelaajana joskus.

      Joku voi sanoa, ettei mitään väliä kansallisuudella. Omasta mielestäni on, olen ensinnäkin hieman romantikko tässä suhteessa ja toiseksi oman maan pelaajat lisäävät seuran ja paikalliskannattajien siteitä. Kolmas ja nykymaailmassa tärkein tekijä on se, että mannermaan jättien on huomattavasti vaikeampi houkutella riveihinsä brittipelaajia ja haluaisin nähdä hieman lisää ikonitasoisia omia pelaajia Arsenalissa, ts. jotka tekevät pitemmän uran seurassa.

  1. Van Perse, Rooney back ja Mata lisäyksenä ja tietäen meidän aivan ylivoimaisen ManU kammon niin tulee varmaan jälleen kerran upea peli Emiratesilla. Tuskin maltan odottaa

  2. Ilmoitus ”osto- ja myyntiplastalle”.
    Ostetaan yksi ottelulippu Bayern kotimatsiin. Yks on jo, mutta toista kaivattais.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s