Keskiviikon vielä myöhäisempi päivitys

Ensinnäkin uutisia tai mitään kovin mainitsemisen arvoista ei ole tapahtunut viimeisen vuorokauden aikana punavalkoisessa maailmassa ja toiseksi aika ei tahdo riittää tänään millään tähän harrastukseen.

21 päivää takana siirtoikkunaa ja tilanne on sama kuin sen alussa. Ei hankintoja, eikä myyntejä. Tätä ei ollut vaikea arvata jos on yhtään seurannut Wengerin tekemisiä viimeisten vuosien ja oikeastaan pidemmänkin ajan osalta. Kuitenkin niin kauan on toivoa, kun aikaa on kellossa. Näin yleensä sanotaan pelin ollessa kesken ja sama pätee kai siirtoihin myös.

Yleensä suurin osa Wengerin hankinnoista tapahtuu viimeisten päivien aikana juuri ennen kuin siirtoikkuna sulkeutuu. Vaikea tätä on järkevästi perustella miksi asiat kannattaa jättää viime tippaan ja riskeerata vahvistusten saaminen. Tämä on kuitenkin ollut todellisuutta ties monenko viimeisen siirtoikkunan aikana ja vahvasti näyttää toteutuvan myös nyt.

Haluaisin uskoa Wengerin näkevän ja tajuavan tilanteen sellaisena kuin lähes kaikki muut seuraa ja ylipäätään jalkapalloa seuraavat näkevät sen. Joukkueessa on tasan yksi hyökkääjä, johon manageri luottaa ja se ei todellakaan ole riittävästi. Giroudilla on pelejä vähän yli puolessa kaudessa jo yli 30 täysillä tai lähes täysillä minuuteilla ja tällä tahdilla ei ole kuin ajan kysymys milloin loukkaantuminen iskee tai vähintään otteet kentällä heikkenevät selvästi väsymyksen myötä. Molemmista on ollut jo selviä merkkejä havaittavissa pidemmän aikaa Giroudin erinomaisen alkukauden jälkeen. Jos tätä asiaa managerimme ei pysty näkemään ja siihen reagoimaan, sillä useasti mainitsemallaan yli 30 vuoden kokemuksella, niin se on täysin käsittämätöntä.

En myöskään haluaisi uskoa tavoitteiden olevan pelkästään nelossijassa ja ensi kauden Mestareiden liigan paikan varmistamisessa. Jos kuitenkin ketään ei tule on se selvä merkki siitä, mikä on todellinen tavoite. Plussaa on jos joku pokaali sattuisi tarttumaan matkaan, mutta sen eteen ei kannata tai haluta suuremmin panostaa tai ainakaan tehdä kaikkea mahdollista, joka olisi tehtävissä resurssien puitteissa.

Hyökkääjä ja mahdollisesti laituri tai yksi pelaaja puolustukseen oikean pakin paikalle ja/tai toppariksi olisi loistava saldo. Se antaisi kannattajille ja myös joukkueen nykyisille pelaajille selvän signaalin, että nyt todella halutaan tehdä kaikki mahdollinen menestymisen eteen. Tämä on paras tilaisuus sitten 2007–2008 kauden, jolloin oltiin hieman samassa tilanteessa. Tuolloin ei vahvistuksia tullut tammikuussa ilmeisestä tarpeesta huolimatta ja lopputulos oli pettymys kevään aikana. Tietysti kaudet ovat erilaisia ja muuttujia on paljon, mutta tietyistä asioista voisi ottaa opiksi ja tehdä asiat seuraavaksi eri tavalla. Ensi viikon perjantaina on joka tapauksessa siirtoikkunan viimeinen päivä, joten ennen Crystal Palace ottelua tiedämme viimeistään millä joukkueella loppukausi pelataan.

Laitetaan loppuun vielä kysymys hankinnoista. Moniko teistä Suomigoonereista uskoo Wengerin tekevän vähintään yhden hankinnan tämän siirtoikkunan aikana oli se sitten mille pelipaikalle tahansa? Voin aloittaa vastaamalla, että en usko hyökkääjä hankintaan tai ylipäätään joukkueeseen tulevan yhtään uutta pelaajaa muillekaan pelipaikoille. En ainakaan sellaista pelaajaa, joka voitaisiin luokitella vahvistuksia heti, eikä mahdollisesta parin vuoden kuluttua jos kaikki menee hyvin.

Mainokset

26 thoughts on “Keskiviikon vielä myöhäisempi päivitys

 1. en jaksa uskoa hyökkääjiin , mutta joku ukko sieltä tulee vaikea tietää onko vahvistus vaiko laajennus

 2. Ei millään pysty uskomaan monilukuiseen vahvistusten määrään. Yksi utility player hyökkäävään rooliin melko varmasti, mutta pelaajan taso jäänee selkeäksi pettymykseksi ainakin ennakko-odotuksissa.

  Itselleni jotenkin loogista olisi vahvistaa nyt parilla laadukkaalla pelaajalla ja jos tästä satsauksesta huolimatta menestystä ei tule, heilukoon sitten kesällä kirves. Poistettavia pelaajia ei mielestäni ole kohtuuttoman vaikea keksiä, vaikka elo- ja tammikuun uudet pelaajat laskettaisiin luonnollisesti pois tästä liian tuoreina. Hyväksyn loogisina kulujen leikkaukset, jos Özilistä ja tammihankinnoista huolimatta joukkueen taso ei riitä. Yritetty kuitenkin olisi. Nyt kuitenkin vahvistaminen on jätetty ikään kuin puolittaiseksi, koska sekä kesällä että nyt toistaiseksi ei tarkoitettua hyökkääjävahvistusta ole saatu. Mestaruustaistelun tappio olisi näin ollen aika oletettukin. Miksi tehdä sitten puolittainen satsaus, sitä on vaikea perustella. Joukkue ei kärkiosastolla ole tasapainoinen, koska Bendtner ja Poldi eivät tarkoitettuun rooliin ja kierrätykseen kykene.

  Kaudet eivät ole samanlaisia ja nyt olisi iskun paikka. City ja varsinkaan Chelsea tuskin noin pahasti kompuroivat ensi syksynä, joten Arsenalille tulevaisuus voi olla peruskauraa, heti reippaasti kärkeä perässä.

 3. ei tule ainakaan mitään oikeaa vahvistusta,korkeintaa joku uus junnu ranskasta,tammikuus on vaa vaikeaa tehdä hyviä hankintoja.by the way wenger nähty lähtevän heathrowlta,jotai pelaajaa katsomaa kenties…?

 4. täytyy olla maalintekijä kiikareissa… joukkueesta kun ei puhdasta sellaista tällä hetkellä löydy.

 5. Jos sieltä joku kova nimi olisi tulossa(a’la Higuain taannoin) niin huhumylly olisi toisenlaista kuin nyt.
  Jos sieltä joku tulee niin oma veikkaus on Neil Neverheard.

 6. En usko että tulee ketään. Wenger on aina katsonut asioita pitkälle tulevaisuuteen ja kun tän siirtoikkunan kärkitarjonta taitaa olla tasoa Berbatov, niin tuskin tommosta kehäraakkia ostetaan mihinkään puolen kauden projektiin. Ohan tossa riskinsä tietysti, mutta toisaalta kuinka monta prosenttia esim. Berbatov sitten parantaa Arsenalin mestaruusmahiksia vrt. Bendtneriin?

 7. Tais se wenkula myöntää hyökkäyspään kapeuden kun walcotti loukkaantui, ja vielä pitkäksi aikaa. Eli veikkaan että ainakin yrittää hankkia jonkun jota pystyy laidalla ja keskellä peluuttamaan. Varmaan niclaksen ns. Lievä loukkaantuminen ja gnabryn hyvät otteet kuitenkin helpottaa tilannetta, eikä tarvii panikoida. Tuossa miettinyt, että voisko olla paikallaan hommata jo jotain kaveria kirittämään artetaa ja flaminia. Mitä mieltä olette? Vai onko ne paikat jo ramseylle, jackille ja ehkä oxille merkattu.

  • Tuo midfield on ainakin mun mielestä puikoissa.
   Rakentavistakaan ei ole uupelo? ja herra paratkoon, ensi kautena siellä viillettää muuan Diaby.

   Mitali kaulassa!
   Perjantaihin goonerit.

 8. Olisihan noita jo tasonsa todistaneita pelaajia maailmalla, jotka ovat lopettelemassa uraansa. Esim Diego Forlan irtoaisi varmasti halvalla ja voisi olla se puuttuva henrik larson joka tulisi mättämään maaleja ja veisi rotta apinan paikan mm avauksesta !

  Vastaus kysymykseen ei ketään yli 20v, jollei joel cambell saa pelilupaa 😀

 9. Tuskinpa tulee ketään mainittavaa ainakaan… vaikka Berbatov kannattaisi kyllä ehdottomasti ottaa, mikäli säästöratkaisuun halutaan päätyä. Tuhat kertaa parempi pelaaja vieläkin kuin Bendtner koskaan ja dominoinut otteluita jopa surkeassa Fulhamissa. Asenne on välillä mitä on, mutta luulisi motivaatiota riittävän, kun on itsekin kinunnut siirtoa. Viimeinen mahdollisuus voittaa jotain isoa. Mielummin toki edelleen joku kunnon siirto. Esim. Benteke, joka on taas pääsemässä vireeseen, 25milj€ niin irtoaa varmasti.

 10. Tämän blogin paras lause 8,5 vuoteen!
  ”Viimeinen mahdollisuus voittaa jotain isoa”
  Kiitos Perry, oikeasti. 🙂

 11. Katos miestä, koppi tarttuu aika hyvin nois pilkuis ainakin 😀 seuran vaihto toi ainakin finaalipaikan , tiedä vaikka pokaaliin irrottaa itselleen noilla kopeilla 😀

 12. Wenger oli sitten Barca-matsissa eikä nyt ainakaan Levanten pelaajia ihailemassa. Sääli, että halutaan taas niitä nilviäisiä katsastaa.

  Niin köysissä on Manukin, että Chelsean koirankopista löytyy seuran uusi ennätysostos. Jose nauraa partaansa.

 13. Mou ei myy meille edes Demba Baskaa,mutta Manulle voi myydä Matan. Pitäiskö Arsun olla imarreltu.
  Ketähän se Wenger siellä epsjanjassa ollut katsomassa

 14. Pinto, Alves, Puyol, Bartra, Adriano; Song, Xavi, S. Roberto, Pedro, Tello Messi
  Barcan eilinen avaus. Levantesta en tiedä edes yhtään pelaajaa.Juanfranin nimen joskus kuullut.

 15. Vahva epäilyksen varjo on laskeutunut, mutta uskon silti yhteen kunnon hyökkääjään.Varmasti tulee jos on saatavilla.Jos ei ketään irtoa ni toivottavasti ei ny enää haali noita junnuja tänne.
  Uskon ,että Wengerilläkin on motskua hoitaa pokaali, kun muutamaan vuoteen olis kerran sauma.
  Eli vastaus on 0 – 1.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s