FA Cup ja Coventry illan coktailina

Tekisi mieli sanoa paljon rumemmin tuosta Wengerin Mata-siirron kommentoinnista ja sen tasapuolisuudesta, mutta tyydyn toteamaan, että joskus Wenger voisi olla vain hiljaa jos ei ole mitään järkevää sanottavaa. Varsinkin kun asia ei kuulu millään tavalla managerillemme, ellei managerimme sitten ollut kilpailemassa espanjalaisen palveluksista, jota vahvasti epäilen. Muutenkin siirtoikkunan säännöt ovat olleet kaikille tiedossa kauden alusta asti ja samalla systeemillä on menty jo vuosia, joten ei tuo mikään yllätys pitäisi olla.

Samoin manageriltamme taisi unohtua Özilin oston ajankohta. Matan siirto on epäreilu, kun nyt Mata pelaa eri joukkueessa ja sitä kautta useammin toisia joukkueita vastaan. Özil tuli myös kesken kauden, kun olimme jo pelanneet Aston Villaa, Fulhamia, Tottenhamia ja kahdesti Fenerbahcea vastaan Mestareiden liigassa. En muista paljon mainintaa tästä manageriltamme kauden alussa, mutta voin olla väärässäkin. Joka tapauksessa Wengerillä pitäisi olla huomattavasti tärkeämpiäkin asioita kuin muiden joukkueiden siirroista ja koko siirtosysteemistä valittaminen. Voisi jopa harkita niin radikaalia ratkaisua kuin oman joukkueen vahvistamista, kun se olisi nykyisten sääntöjen puitteissa mahdollista.

I feel a bit guilty always going to a press conference during the transfer market and having nobody to announce (as a signing) but I don’t want to lie.

We have Chamberlain back, Bendtner back and I hope next week Arteta and Ramsey back, so I feel overall we have the squad needed. We have Yaya Sanogo coming back into the squad next week as well.

Overall we have a very strong squad. If something exceptional turns up we will do it but having said that not everybody will strengthen. They buy, but buy does not always mean strengthen.

Tuossa yllä siis lainaus Wengerin lehdistötilaisuuden kommenteista. Vahvistuksia on siis turha odottaa, olipa todellinen yllätys ja vaikea arvata jo kauan ennen siirtoikkunan alkua. Viimeiseen lauseeseen voi sentään olla samaa mieltä, mutta valitettavasti vain Yaya Sanogo on tästä hyvä esimerkki.

Kaksi Onlinegoonerin forumilta poimittua lausetta kiteyttävät tämänkin siirtoikkunan tähän mennessä ja todennäköisesti loppuun asti aika täydellisesti:

This could be copied and pasted over the last 8 seasons.

Tämä viitaten tuohon lainaukseen Wengerin lehdistötilaisuudesta. Toinen ei sitten tarvitsekaan mitään selityksiä.

I expect nothing and I’m still let down.

Tänään on pelipäivä harvinaisesti perjantaina ja mukavasti viikonlopun alkuun. FA Cup on kauden paras pokaalimahdollisuus ja toivottavasti se on sitä myös tämän illan jälkeen. Kaikella kunnioituksella Coventrya kohtaan, mutta kaikki muu kuin voitto olisivat katastrofaalisia tuloksia kotiottelusta pari sarjatasoa alempana pelaavaa vastustajaa vastaan. Tähän perään on heti kuitenkin palautettava viime kausi mieleen, jolloin Blackburn tiputti meidät Grovella tästä samasta turnauksesta ja vielä nöyryyttävämpi oli tappio kolme sarjatasoa alempana pelanneelle Bradfordille liigacupissa. Mitään ei siis tule tänäänkään ilmaiseksi, jos surffausmoodi on päällä heti alusta lähtien. Uusintaottelukin olisi todella heikko tulos ja toisi yhden ylimääräisen ottelun valmiiksi melko täynnä olevaan pelikalenteriin.

Loukkaantumistilanne ei anna paljoa mahdollisuuksia kierrättää toppareita ja lepuuttaa Sagnaa. Vermaelen ei ymmärtääkseni ole pelikuntoinen, joten Mertesacker, Koscielny ja Sagna kolmikosta todennäköisesti vain yksi saa lepovuoron, vaikka jopa kaikki olisivat sen tarpeessa. Kaiken huippu ja ei mitenkään edes yllättävä tilanne olisi jos kaikki kolme pelaisivat ja Jenkinson olisi edelleen penkillä.

Keskikentällä Rosicky on loukkaantuneena sivussa, vammasta ei ole mitään tietoa. Onko kyseessä varotoimenpide nenämurtuman takia vai onko vaihteeksi tsekin kohdalla kyse jostain uudesta loukkaantumisesta, tämä selviää varmaan myöhemmin. Arteta ei ole kunnossa ja myös Ramsey jatkaa telakalla, joten Flamini ja Wilshere ovat melko varmasti kentällä. Kolmas valinta onkin sitten mielenkiintoisempi, kenties Zelalem tai Eisfeld. Frimpong ei taida tulla kysymykseen, vaan mies saa jatkaa Twitterillä sun muulla sosiaalisella medialla leikkimistä.

Kärjessä tulee todennäköisesti pelaamaan nilkkavammastaan kuntoutunut Bendtner, joten Podolskin pitäisi tässä tapauksessa olla vasemmalla. Jos saksalainen ei kuitenkaan ole tänäänkään avauksessa, niin se on aivan sama myydä mies pois vielä tämän siirtoikkunan aikana. Toisella laidalla toivottavasti Ox saa avauksen paikan ja Gnabry puolestaan lepoa ennen Southampton kohtaamista, jossa lupaavia otteita esittänyt saksalaisnuorukainen saisi taas olla avauksessa.

Periaatteessa meillä ei ole kuin hävittävää tänään, sillä voitto Coventrysta ei ole suuri saavutus, vaikka toki se tärkein eli jatkopaikka sillä irtoaa. Sen sijaan vierasjoukkueelta kukaan ei odota mitään ja se saa lähteä pelaamaan täysin ilman paineita. Tasoeron on kuitenkin oltava selkeä oli ketä tahansa meidän avauksessa. Jos Coventry ei kaadu kohtalaisen suuresta rotaatiosta huolimatta, niin ollaan todella huolestuttavassa tilanteessa ja äärimmäisen kaukana siitä eilenkin kuullusta kommentista, jonka mukaan hankinnat eivät välttämättä ole ratkaisu ja joukkue on jo erittäin vahva.

Loppuun vielä perjantaikevennys Onlinegoonerin forumilta napatun lainauksen merkeissä, jossa on kuitenkin totuus taustalla:

Wenger wants to play with a ’false nine’

And also a ’false two’, a ’false three’ and a ’false five’ and ’false six’

TEN MEN IN MIDFIELD…….THERE’S ONLY TEN MEN IN MIDFIELD

Jatkopaikka, ei loukkaantumisia ja rotaatiota sopivasti. Voi olla taas kerran liikaa pyydetty, mutta jäädään odottamaan kuinka käy.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

59 thoughts on “FA Cup ja Coventry illan coktailina

 1. Sua nyt vaan ärsyttää se, että se Mata-kommentti on Wengerin suusta, sillä sanomalla tuskin on sen kummempaa merkitystä.

  Pellegrini on Mata deal: ”I don’t agree that a player can go from one team to another in the same league In January but rules are rules.

  Pelin ennako oli toki totutusti huippuluokkaa

 2. tämä on käsittääkseni Arsenal-blogi, minkä ihmeen takia bloggaajan tulisi kaivella muiden managereiden sanomisia ja ruotia niitä täällä? Jäärä vinkuu joka saatanan ikkuna samoja asioita, mutta ihan samalla tavalla hankkii pelaajia kauden jo alkaessa, ja kuten mainittu: ei niistä tunnu omantunnon tuskia tulevan.

  • Ai hankkii? Täällähän on yleensä ollut semmonen fiilis ettei ”jäärä” hanki yhtään ketään koskaan.

   Wengerhän on ollut johdonmukaisesti vastaan sekä tammikuun siirtoikkunaa, että siirtoikkunan jatkumista kauden alun yli. Naurattaa vaan kuin kaikki Tottenham-fanit(etc…) ja Wengeriä vastustavat Arsenal-fanit vetää niin hirveet herneet nenään tommosista kommenteista vuodesta toiseen. Wengeriltä (ja Pellegriniltä) kysyttiin mielipidettä Matan siirtoon ja molemmat sen sanoivat. Tuskimpa se kummankaan keskittymistä hirveesti pääsi haittamaan. Niin ja kyllähän City ja Arsenal varmasti pelaajia hankkivat ihan samallalailla nykyisten sääntöjen mukaan kuin muutkin. Ei se silti tee mielestäni mitenkään tehopyhäksi managereiden kommentteja siitä, että ehkä säännöt vaatisivat pientä viilausta.

 3. Jim. ‏@AgentJim_ 8 t

  1/2 I’m being told that Arsenal and Schalke have been in deep negotiations to agree on a fee for Julian Draxler. And this morning a fee..Has been finally agreed and Arsenal and Julian Draxler will now go into talks over personal terms. That’s all I know at this stage guys.

 4. Ipswich very interested in signing Frimpong apparently, Mick McCarthy worked with him at Wolves. Needs to leave Arsenal now…

 5. Kova kokoonpano: Arsenal XI: Fabianski, Jenkinson, Koscielny, Mertesacker, Gibbs, Wilshere, Oxlade-Chamberlain, Ozil, Gnabry, Podolski, Bendtner.

  Bendtner tekee kolme.

 6. Pelin pitäis olla ohi nopeasti. Toisaalta murskavoitot ovat karttaneet Arsenalia tällä kaudella

 7. Illan ainoa jännitysmomentti lienee juutin maalimäärän lisäksi se, kykeneekö Flappy pitämään nollan.

 8. Olisiko niin, että yksi ylimääräinen lepopäivä riehaannutti Wengerin valitsemaan näin monta avainpelaajaa kentälle? Vai onko treeneissä ilmennyt leijumista?

  Aika outoa esim. Özilin peluutus, kun esim. vakiotoppareita on pakko peluuttaa Verman vamman ja nelostopparin puutteen takia, joten Coventryn maali on erittäin epätodennäköinen (jos Flappy ei munaa).

 9. Nyt olis normaaliakin tärkeempää saada nopeesti pari uunia ja peli taputeltuu, että porukkalle saatais lepoa…

 10. Callesta: taso on tosiaan sopiva, mutta aika hyvin pakit pystyvät blokkaamaan hänen keskityksensä.

 11. Gnabry on kyllä ehta Arsenalin hg. Vedot menee riville Z ihan niin kuin Fabregasilla vastaavassa iässä.

 12. Poldille toinen! Helpolta voitolta vaikuttaa. Just hyvä, ei jaksaskaan jännittää. Nyt toivotaan osumia ennen kaikkea nuorille, ja Bendylle toki myös.

 13. Jack pois puoliajalla hyvä veikkaus. Tälli tuli ja miestä ei sovi menettää, nyt varsinkaan kun peli alkaneet sujua paremmin.

 14. Bendtner on tarpeeksi hyvä tullessaan vaihdosta kentälle vaikkapa Bayernia, Chelsea, Shittyä tai vaikkapa Barcaa ratkaistakseen pokaalit meille. Ei osteta ketään. Kyllä Wenger tietää ja viimeiset KAHDEKSAN vuotta tämän jo osoittavatkin.

  • Eikai Wenger nyt tommostakaan oo väittänyt? Eiköhän kaikki (Wengeriä/seurajohtoa myöten) tiedä Arsenalin puutteet. Syy siihen miksi kärkitilanne on niin huono kuin se nyt on, ei välttämättä kuitenkaan ole niin helppo kuin ”Wenger nyt ei vaan suostu ostaa parempii kärkii kuin Bendtner”. Toki virheitä on tehty, että tähän tilanteeseen on ylipäätään ajauduttu, mutta oon ihan tyytyväinen ettei tätä tilannetta kuitenkaan ratkasta Liverpoolmaisesti ostamalla jotain 50 miljoonan Carrollia.

 15. Zelalemin voisi lähettää johonkin Valioliiga seuraan lainalle missä saisi mahdollisimman paljon peliaikaa. Wilsheremäinen läpimurto saattaisi olla mahdollinen.

  • Pakko olla joku simputuskuvio, jätkiltä palaneet viikonloppuvapaat. Matsi on selvä ja hikinen voitto olisi tullut vähemmilläkin tähdillä.

 16. Riittävän hyvä peli (tulos ratkaisee). Santi alkaa saada rytmistä kiinni (johtuiko vastjta). Ei mielestäni erityismainintoja? Cavani lähdössä Ranskasta (ei napostele olla Zlaatanan 2 mies) ja olis kiinnostunut pelaamaan valioliigassa… Siitä Wenkula mies kärkeen ja kriitikot hiljaseks…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s