Jatkoon odotetusti

Arsenal – Coventry 4-0 (2-0)

Paremmasta joukkueesta ei ollut mitään epäselvyyttä missään vaiheessa ottelua. Vierasjoukkue sai muutaman tilanteen luotua ja jopa yhden laukauksen tolpan lkoreunaan, mutta se ei muuta kokonaiskuvaa miksikään. Wenger valitsi jopa yllättävän tai sanotaan ainakin varman päälle olevan avauskokoonpanon. Özil olisi tarvinnut lepoa, mutta saksalainen pelasi koko pelin ja syötti muun muassa avausmaalin.

Topparitilanne on heikko ja Vermaelenin loukkaantuminen pakotti molemmat avauksen topparit pelaamaan täydet minuutit ottelussa, jossa lepoa olisi ollut mahdollista tai oikeastaan jopa pitänyt antaa jos joukkue olisi paremmin kasattu. Podolski oli vihdoin avauksessa ja vähemmän yllättäen yli 100 maaottelun mies vastasi kahdesta ottelun ensimmäisestä osumasta ratkaisten pelin jo hyvissä ajoin ensimmäisellä puoliajalla. Toki seuraavassa pelissä koira on taas kopissaan jos vanhat merkit yhtään pitävät paikkansa.

Tietysti voidaan sanoa, että eilen oli vastassa vain Coventry, mutta niin se oli kaikille muillekin meidän avauksessa olleille pelaajille. Podolski oli kuitenkin se, jonka maalit ratkaisivat pelin. Eilen nähtiin lopussa myös Zelalemin debyytti, kun junnu pääsi haistelemaan ykkösjoukkueen ilmapiiriä pelin ratkettua. Muutama nätti syöttö ja väläytys hyvää tekniikkaa olivat saldona. Ehdottomasti lupaava pelaaja, mutta pitkä matka on vielä kuljettavana edes rotaatiopelaajaksi, mutta kaikki edellytykset tähän on olemassa ja paljon enempäänkin. Tällä kaudella ja ehkä edes ensi kaudella on kuitenkin vielä turha odottaa Zelalemilta suurta panosta tosipeleissä.

Giroud teki heti kentälle tultuaan maalin, mutta täytyy sanoa ylipäätään miehen peluuttamisen 2-0 johdossa olleen aivan käsittämätön päätös. Miksi ihmeessä riskeerata joukkueen ainut kärkipelaaja, kun peli on ratkennut jo aikoja sitten? Tuskin ranskalaisen pelituntuma olisi heikentynyt yhtään, vaikka minuutteja ei olisi tullut tässä yhdessä pelissä. Toinen kysymys on myös miksi ihmeessä maaleistaan huolimatta Podolski ei saa koskaan pelata täyttä peliä? Silloin todella harvoin kun Poldi pääsee avaukseen, niin varmaa on, ettei mies pelasi kuinka hyvin tahansa saa olla kentällä täyttä aikaa. En voi ymmärtää, mutta kai tässäkin Wengerillä on jokin kuningasajatus takana. Olisi todella mukava kuulla mikä se on, ehkä joku paremmin Wengerin tekemisiä ymmärtävä osaa selittää.

Vivianon debyytti jäi näkemättä ja Fabianski hoiti tonttinsa moitteettomasti. Italialaisen hankinnan voi sanoa jo tässä vaiheessa menevän lähes Parkin kategoriaan. Miksi ihmeessä hankkia Italian maajoukkueen kolmosveskari, mutta ei antaa miehelle ainuttakaan peliä tilaisuutta näyttää osaamistaan? No aivan sama, mutta koko kuvio ei vain ole jotenkin loppuun asti ajateltu, varsinkin kun Fabianskin sopimus on kesällä viimein umpeutumassa.

Tärkeintä on kuitenkin olla jatkossa FA Cupissa ja vielä komealla voitolla. Loukkaantumisia ei voinut havaita ainakaan ottelutapahtuminen perusteella tulleen lisää eilisen aikana, mutta kokemus on opettanut, ettei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa tämän asian suhteen.

Kauden paras jäljellä olevaa pokaalimahdollisuus on askeleen lähempänä toteutumista. Matka on kuitenkin vielä pitkä ja matkan varrelle todennäköisesti mahtuu muutama todella kova vastustaja jos loppuun asti aiotaan mennä. Seuraavan kierroksen arvonta on ymmärtääkseni vuorossa sunnuntaina. Kotiottelu ja mielellään alempisarjalaista vastaan kelpaisi todella hyvin, sillä seuraavan kierroksen ottelu taitaa ajoittua ManU ja Bayern Munchen kotipelin väliin, joten on suuri vaara Wengerin jälleen kerran uhraavan FA Cupin tavoittelussa tehdä lähes mahdoton eli kaataa Bayern Mestareiden liigassa.

Draxler huhut kiihtyivät ottelun aikana ja sen jälkeen, mutta en edelleenkään usko tämän toteutuvan. Toivottavasti toteutuu, mutta vaikea on vain uskoa. Draxler ei välttämättä olisi optimaalinen hankinta pelipaikkansa puolesta, mutta toisaalta nuori saksalainen on sen luokan lahjakkuus, että hankinta on tehtävä jos siihen on mahdollisuus. Hankinta antaisi myös selkeän signaalin, että nyt ollaan tosissaan ja efektin voisi ainakin toivoa olevan samansuuntainen kuin Özilin tapauksessa eli koko seura ja erityisesti kannattajat saisivat uskoa tulevaisuuteen ja ennen kaikkea menestysmahdollisuuksiin.

Tietysti vielä ollaan kaukana mistään siirron toteutumisesta, mutta ainahan sitä saa haaveilla. Se on taas aivan eri asia onko siihen mitään perusteita viimeisten vuosien tapahtumien perusteella tai onko se millään tapaa järkevää toimintaa.

Mainokset

17 thoughts on “Jatkoon odotetusti

 1. hieno voitto. Toivottavasti Wengerin äijät on valmiina tiistaina.
  Jackson Martinez on näköjään tekemässä jatko sopparia porton kanssa.
  Draxler olis kyl kova vahvistus mutta .. eikö me tarvita niitä hyökkääjiä eikä keskikentän räpeltäjiä. Jopa topparin hankinta vois olla enemmän ajankohtainen , eikä laitapuolustajia ole todellakaan liikaa mutta näillä mennään .
  COYG !

 2. Joo, pelin seuraaminen eilen alkuun vaikeaa, tutut ”varmat” streamit eivät pelittäneetkään. Kiitos auttajille, 2/3 osaapelistä sain katsottua. Ei sitä voi kuin ihmetellä, että tämän tason pelejä et vielä tänä päivänäkään näe kunnon kuvalla!?!
  Hikiseltä kuvalta seuraat ja mietit, että onko tuo Özil, erotuomari vaiko viuhahtaja.
  Mukava, tyly ja tyylikäs voitto!

 3. Ihan offtopiccina mut herra paratkoon ! Watford johtaa citya vastaan vieraissa 0-2! Toivotaan et kantti kestää loppuun saakka .
  Cup mahdollisuudet todellakin nousussa jos city kämmää tän

  • joo, niin ne taitaa muutkin lähtee välillä rotsi auki peliin,,,,toivotaan tosiaan et kantti kestää.

   • Hyvä niin , mut himas ku pelaa viel 😀 aika noloo hävii tollee , mut vähän epäilen et koht ne saa pelin haltuun :// toivotaan parast

 4. Onneksi Wenger iskosti viime kauden puppelointien voimalla asenteen pelaajille kuntoon. Ja haki vielä lisämaaleja lopussa vaihdoilla selkeästi, vaikka jatkaja oli selvä.

  Aika kylmää on Barcan ja Realin meno, kun perheille maksettavat selkeät pimeät palkkiot paljastuvat. Eipä ihme, että kaikki supertähdet haluavat sinne, puhtaana käteen tulee pätäkkää niin ettei missään. Onneksi EU pelasti spanskien pankit, jotta meno jatkuu Platinin siunauksella.

 5. Wengerin kuningasajatus taitaa olla saada Poldi täyteen pelikuntoon ja ansaita avauspaikka (noilla näytöillä voisi onnistuakin). Voihan sitä koirankopiksikin kutsua, saa tekstiin vähän väriä.

  Enkä täysin ymmärrä miksi lainapelaaja Vivianon pitäisi välttämättä saada peliaikaa, jos se on kakkosvahdin paikan hävinnyt Fabianskille. Ehkä se on treeneissä niin huono ettei ansaitse peliaikaa. Varmaan kuitenkin ihan hyvä kolmosvahti. Vähän liian tylsä selitys tuokin. Ehkä sekin on koirankopissa.

  • Moni varmaan odotti, että Viviano saisi näytönpaikan pysyvää siirtoa varten. No ei sitten saanut tai saa. Kesällä lähtee Flappy ja Viviano, ehkäpä sitten se puhuttu engelsmanniveskari hankitaan uudeksi kakkoseksi. Kiintiöiden ja keskityspallojen takia tuntuisi järkevältä.

   Muutenkin lähtijöitä tuntuisi olevan: Sagna, Frimpong, Ryo, Park, Bendtner kahden edellä mainitun lisäksi. Siis tammikuussa tai kesäkuussa. Aineksia Diabyn sopimuksen purkamiseen kesällä (viimeinen vuosi) ja jopa lopettamiseen on myös, kuten on keskusteltu. Koska Rosicky nyt tuntuu jostain syystä saavan jatkoa, niin keskikentällä on jo neljä kolmekymppistä tai selvästi vanhempaa ja tontithan on liikkeen puolesta raskaita. Artetalla jo jalka painaakin. Diabyn ja Frimpongin tilalle pitäisi hankkia kesällä yksi laadukas peluri, jos loukkaantumisherkät Arteta ja Rosicky jatkavat.

 6. Tobias Holtkamp, Sky Germany reporter, has said Draxler’s manager in the summer will be Arsene Wenger, no one else.

  • Ratkaisin tuossa aamutuimaan ristikkoa ja liian positiivista vihjeelle oli vastaus ylisanat. Mr. Aanrista ei voi kuitenkaan käyttää ylisanonoja. Yllä viitatussa pätkässä Aanri oli kuin kentällä ollessaan: älykäs ja hurmaava, jos tosi mies voi nyt jälkimmäistä sanaa miehestä käyttää. Käytänpä kuitenkin….

   Go Silvermoon Gunners!

 7. Kuten blogissakin todettiin, noin kuuden tunnin päästä on kauden pokaalimahdollisuuksiin nähden yksi tärkeimmistä yksittäisistä pelin ulkopuolisista tapahtumista, FA cupin viidennen kierroksen arvonta. Olisi erittäin mukavaa, jos arpa suosisi vielä tämän kerran ja tie aukeaisi vaivattomasti 6. kierrokselle. 6. kierros ja semit ovat jo sellaista vaihetta kisassa, että Wengerkin panostaa täysillä, mutta 5. kierros ei välttämättä juuri yllä mainituista syistä.

  Lisäksi varsinkin semissä ja finaalissa puolueettomalla kentällä Arsenalin mahdollisuudet lienevät hyvää luokkaa ketä tahansa vastaan. Tuuria tarvitaan pokaaleissa melkein aina, turha sitä on kieltää ja sitä on Manullakin yleensä riittänyt. Toivotaan että tänä vuonna on Arsenalin vuoro.

 8. Tilastollisesti todennäköisin arvontatulos olisi vieraspeli valioliigan kärkipään seuraa vastaan.

  Oma veikkaukseni vastustajaksi on Manse tai pool, mutta toivotaan tietysti että arpa suosisi. Ikävään rakoon peli joka tapauksessa tulee; näin käy riippumatta siitä kuinka paljon chelskin Moulkku sanoo aikataulujen suosivan Arsenalia.

  Lisäksi nyt muuten jopa MP kurnuttaa uusista hankinnoista:

  http://www.arsenalnewsreview.co.uk/index.php/news/3840/30/Arsenal-are-signing-two-players

  Tosin voi olla, että Myles on vaihteeksi käsittänyt asiat väärin ja luulee että kyse on viime kesän ikkunasta ja Özilistä ja Vivianosta, mutta saas nähdä. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s