Ei pelipäivä, mutta tärkeä silti FA Cupin arvonnan takia

Ei ole tullut suuria yllätyksiä FA Cupissa tällä neljännellä kierroksella tähän mennessä. Samalla tämä tarkoittaa ennakkosuosikkien olevan jatkossa, joten apuja ei tullut sen suhteen. Toki Chelsealla on vielä oma ottelu pelaamatta, mutta tuskin joukkue kompastuu Stokea vastaan kotikentällä. Suurimmat uhkat jäljellä olevista joukkueista ovat Chelsea jos ja kun joukkue tänään voittaa, Manchester City, Liverpool ja Everton. Lisäksi muita Valioliigajoukkueita jatkossa ovat Swansea, Cardiff, Southampton, Sunderland sekä mahdollisesti tänään ottelunsa pelaava Fulham. ManU on ulkona kiitos Swansean, joten tällä kaudella matka ei tule ainakaan loppumaan Old Traffordille. Ja Tottenhamin kohtalon tiedämme varsin hyvin, kun saimme nauttia siitä viime kierroksella koko rahan edestä.

Kuten jo aikaisemmin tuli mainittua tämän illan arvonta on erittäin tärkeä paristakin syystä. FA Cup on kuitenkin se todennäköisin jäljellä oleva mahdollisuus pokaaliin tällä kaudella. Toisekseen seuraavan kierroksen peli ajoittuu ManU ja Bayern Muchen kohtaamisien väliin, joten mahdollisimman suotuisa arpa auttaisi huomattavasti. Ainakin vieraspelit Cityä ja Chelseaa vastaan on pakko välttää, mutta myös matka Liverpooliin sama kumman joukkueen vieraaksi tarkoittaisi suurella todennäköisyydellä lähtöä laulukuoroon. Kotona mahdollisuudet ovat toki paremmat, mutta tuo äsken mainittu nelikko olisi mukava välttää mahdollisesta kotiedusta huolimatta. Kaiken kruunaisi vielä jos nelikosta, jotkin arvottaisiin vastakkain. Mielellään tietysti Chelsea ja City yhdeksi ottelupariksi ja toiseen Liverpoolin paikalliskamppailu. Olisiko liikaa vaadittu? 🙂

Cup-kilpailuista puhuttaessa usein puhutaan virheellisesti, että voittaakseen on kaikki vastustajat kuitenkin kaadettava. Tämä on täysin väärä ajattelutapa ja ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Cupeissa riittää, kun voittaa vastaan arvottavat joukkueet. Muut voivat pelata ristiin ja sitä kautta voi päästä paljonkin helpommalla finaaliin ja jopa voittoon asti jos arpa on suotuisa. Todennäköisesti joutuu kuitenkin kohtamaan jossain vaiheessa vähintään yhden huippujoukkueen, mutta ei se täysin varmaa ole. Esimerkiksi jos toivomani otteluparit arvottaisiin illalla ja seuraavalla kierroksella sitten jatkoon päässeet joukkueet kohtaisivat toisensa, sanotaan nyt vaikka Chelsea ja Everton. Tässä tapauksessa kohtaisimme maksimissaan tämän vuoden FA Cupissa vain yhden huippujoukkueen. Tottenhamia ei sellaiseksi tietenkään lasketa, vaikka kukaan tuskin tuota edes ajatteli.

Matan siirto Manuun varmistui 37 miljoonan punnan hintaan. Samoin Chelsea on hankkinut kaksi pelaajaa, Everton hyökkääjäkolossi Traoren, joten eivätkö nämä joukkueet ole tietoisia Wengerin mantrasta, että tammikuussa on mahdotonta ostaa ketään. Meidän osalta huhut näyttävät suurimmaksi osaksi keskittyvän Draxleriin. Joissakin vedonlyöntifirmoissa kertoimet ovat painuneet jo hyvin alas siirron toteutumisen puolesta. On kuitenkin hyvä muistaa, että vedonlyöntitoimistojen kertoimet eivät kerro siirron toteutumisen todennäköisyydestä, vaan enemmänkin peilautuvat pelaajien vedonlyöntikäyttäytymiseen.

Enää ei kuitenkaan tarvitse kauaa arvuutella siirroilla, sillä perjantai on tammikuun viimeinen päivä ja samalla takaraja siirroille. Toki joihinkin maihin voi vielä tuonkin jälkeen mahdollista myydä pelaajia, mutta uusien pelaajien hankkiminen ei onnistu enää ensi viikonloppuna. Voin jo melkein Eero tuntea ilmaisen oluttuopin maun suussani, valitettavasti..

Jäädään odottamaan mitä FA Cupin arvonta tuo tullessaan noin klo 19:35 Suomen aikaa. Tässä vielä arvonnassa mukana olevat joukkueet.

Mainokset

32 thoughts on “Ei pelipäivä, mutta tärkeä silti FA Cupin arvonnan takia

 1. Heh, kirjoitin viestini tuohon edelliseen postaukseen samalla kun Ville laittoi tämä päivityksen ilmoille, joten laitanpa viestini myös tähän 🙂 :

  ——–

  Tilastollisesti todennäköisin arvontatulos olisi vieraspeli valioliigan kärkipään seuraa vastaan.

  Oma veikkaukseni vastustajaksi on Manse tai pool, mutta toivotaan tietysti että arpa suosisi. Ikävään rakoon peli joka tapauksessa tulee; näin käy riippumatta siitä kuinka paljon chelskin Moulkku sanoo aikataulujen suosivan Arsenalia.

  Lisäksi nyt muuten jopa MP kurnuttaa uusista hankinnoista:

  http://www.arsenalnewsreview.co.uk/index.php/news/3840/30/Arsenal-are-signing-two-players

  Tosin voi olla, että Myles on vaihteeksi käsittänyt asiat väärin ja luulee että kyse on viime kesän ikkunasta ja Özilistä ja Vivianosta, mutta saas nähdä. 🙂

  • Tilastollisesti kaikki mahdollisuudet ovat tasa-arvoisia. FA cup arvotaan ns. hatusta vetämällä eli kuka tahansa voi tulla ketä tahansa vastaan kotona tai vieraissa. Ei seedingejä tai mitään.

 2. Aivan. Siinä vaiheessa kun alkaa julkisuudessa olla paljon kitinää siitä, että Arsenal voittaa ansaitsemattomasti tai pokaali tulee liian helposti/halvalla, tietää että menee hyvin ja kateellisilla että kilpailijoilla on pelko ja hätä puserossa. Olkoon siis arpa suotuisi ja saakaamme nauttia Manu/Spurs-fanien katkerasta kitinästä. Näillehän ei pokaaleita ole tällä kaudella tulossa.

 3. Vivianosta vielä, ilmeisesti sellainenkin mahdollisuus on olemassa, että Palermo myy Vivianon nyt ja laina on sitten siinä. Pelaaja varmasti kannattaa tätä, kun peliaika on roimasti odotetun alle. Voimma olla pian pelkästään Flappyn superhanskojen varassa, toki mielestän Szczesnyn pitää pelata tästä eteenpäin kaikki pelit pokaalisaumojen maksimoimiseksi.

 4. Lainat on joskus kummallisia, myös saksalaiset yrittävät tunkea Cocquelinia takaisin Arsenaliin väkisin, koska patonkimme on rankattu sarjan huonoimpien hankintojen joukkoon.

 5. Jos saisi valita niin arvonnasta Nottingham vieraissa tai Liverpool kotona. Forest olisi mielenkiintoinen ja Liverpool taas ottaa meiltä aina nokkaan.

 6. Tuossa tosiaan Arsenalin kevättä vastustajien muodossa. Ainakin kovia pelejä riittää. 😀

  Southampton (V)
  Crystal Palace (K)
  Liverpool (V)
  Man U (K)
  Liverpool (K)
  Bayern (K)
  S’land (K)
  Stoke (V)
  Mahdollinen FAC-matsi
  Swansea (K)
  Bayern (V)
  Spurs (V)
  Chelsea (V)
  Man City (K)
  Everton (V)

  • jo on ! Toivotaan kuitenkin että lähetään vallottamaan mestarienliigaa. Jännä kevät siis tulossa ! Can’t wait !

 7. Nyt riippuu varmaan vähän siitäkin cupin arvostus Wengerillä, miten menee ensin liigapelit Poolia ja Manua vastaan. Jos nyt kävisi niin oudosti, ettei pisteitä ropisekaan, sitten ehkä cupissa säästellään eikä altisteta avainpelaajia mahdolliselle lisälatistukselle, jotta Bayernia vastaan on virtaa ja uskoa.

  Mutta eiköhän kotipeli takaa kovan kokoonpanon. Mutta voiko Arsenal voittaa kolme kertaa peräkkäin, Pool x2 ja Manu? Tuntuu edellisten kausien perusteella epätodennäköiseltä. Toivottavasti cup-peliä ei siirretä sunnuntaille, se alkaisi jo haitata keskiviikon Bayern-matsia.

  Mutta cupin voittohan on askeleen todennäköisempää. Aitoja uhkaajia on todennäköisesti enää City ja Everton 6. kierroksella kisassa mukana.

 8. Ihan kiva sinänsä, että City saa neljän premium-pokaalin tavoitteensa tielle vähän haasteita. Liigacup on Pellegrinille melkein varma, mutta FA cup ja UCL kaikkea muuta kuin helppoja arvan perusteellakaan.

  Mourinhokin näytti tavan mukaan urheata naamaa kuullessaan arpatuloksen, mutta heillähän onkin tiedossa helppo UCL-kierros. Kävelevät jatkoon. Arsenalilla ja Cityllä on UCL:ssä ennakkoon itseään kovemmat vastustajat tässä vaiheessa, joten kovat pelit eivät maistu.

 9. Tuota heti eteen tulevaa neljän huippumatsin putkea voi ajatella myös Giron kannalta, ei ole realistista, että mies jaksaa koko ajan tehokkaana, kun pelejä kovia puolustuksia vastaan on n. joka kolmas päivä (pelit 12 päivässä). Joko uusi kärki tuuraamaan tai Poldille onnistumisia sillä pelipaikalla.

  • Onneksi Yaya palaa ykkösjoukkueen harjoituksiin jo huomenna. Ja onhan meillä Bendtner. 😛

   Mutta vakavasti puhuen, olen täysin samaa mieltä – tässä kasataan Giroudille sellaista urakkaa, ettei ole mitenkään realistista odottaa, että hän pysyisi pelaamaan kaikkia otteluita täysillä tai edes pelaamaan kaikkia pelejä ylipäätään. Joten vaikka se onkin äärimmäisen hankalaa, joku tuonne kärkeen on Ollin avuksi saatava. Muuten menee vaikeaksi.

   • Juuri näin. Pakko joku tulla. Ei muuta mahdollisuutta. Tai jos nelossija pokaali kiihottaa niin mikäs siinä ei osteta ketään.

 10. Vielä tuosta Draxlerista niin todella todella vaikea uskoa, että kukaan kunnianhimoinen ammattilaisfutari tulisi kesken kauden meille tietäen ettei saa osallistua meidän paidassa metsureiden liigaan ja Schalkessa saisi vielä turnamenttia jatkaa. Kuitenkin Brasilian karnevaalit tulossa ja näyttöjä annettava jos meinaa Saksan paidassa pelata. Kesällä uskon DraXin meille mahdollisesti siirtyvänkin mutta vielä en siihen näe minkäänkaltaista mahdollisuutta.

  • Schalken maine on Saksassa niin onneton, että voisin veikata siirron palvelevan kyllä yleistä arvostusta. Ja jos katsotaan asiaa armottomasti, eipä Draxler tule Saksan joukkueessa oleva kuin jonkinlainen supersub korkeintaan. Kokemusta ei kerta kaikkiaan ole ja se on saksalaisten mielestä aina tärkeää.

 11. Tarkoittaako muuten Matan myyminen Manuun sitä, että nelossijapokaali on Chelskin ainoa tavoite tälle kaudelle? Tässä tapauksessahan ei ollut mitään pakottavaa syytä myyntiin suoralle kilpakumppanille.

  • Tällä kaudella Manu ei ole enää suora kilpailja. Ja ehkä Mourinhon mielestä, jolla sentään on meitä enemmän näkemystä, Mataan varaan rakennettu kilpailija on ensi kaudella heikompi kilpailija. Voi hyvin muuten olla, tämä valinta sulki varmasti joitain muita ikkunoita Manulta.

   Aika näyttää, kuka on oikeassa. Rohkea teko joka tapauksessa ja täydellinen lopetus Matan kyykytykselle. 12 miljoonalla voitolla kilpailijalle.

   • Matalla vahvistunut Muna voi kiusata Chelskin päävastustajia enemmän kuin mataton Muna. Mutta ehkä sekin on vain pieni sivujuonne. Pääsyy lienee se, että Mou yksinkertaisesti halusi päästä eroon Matasta ja hädässä oleva muna maksoi vielä kivasti ylihintaa.

   • Pragmaattisesti uskoisin Moulkun käynneen läpi ainakin seuraavat teesit ennen Matan myyntiä:

    -Vahvistaa manua, joka ei ole uhka, mutta saattaa ottaa nyt pisteitä Arsulta ja manselta

    -pidemmällä aikavälillä Mata ei vahvista Manusta tarpeeksi jotta joukkue kilpailisi chelskin kanssa

    -£37M helpottaa uuden kärkipelaajan hakua FFP:n alla

    -heittää armonpalan Manulle, jotta niin media kuin Manun kannattajat söisivät hänen kädestä, riippumatta mitä pelikentällä tapahtuu. Ja jos jotain tapahtuu, niin valtaistuin Manussa olisi hänen ilman ongelmia tai ristiriitoja

    -vähentää tai poistaa kokonaan espanjalaiset pelaajat chelskistä, sillä Realin aikana Espanjan media ei paljoa häntä arvostanut ja mou on tarpeeksi pikkumainen, että haluaa voittaa CL:n ilman espanjalaisia

   • Joo maallikon silmin vaikuttaa rohkealta vedolta. Oscarhan se oikeastaan matan penkille tipautti. Yksinkertaisesti Oscar pelasi paremmin kuin mata mourinhon systeemissä. Mielenkiintoista nähdä millainen peluri tuli sieltä baselista. Onko nuorempi painos matasta vai jatkumo oscarista,hasardista,schurlesta ja siitä brassista. Veikkaisin jälkimmäistä. Varmaan tuossa kaupassa voittajia oli kaikki, Manu sai ns kovan nimen ja varmaan uskoa moyesille siitä että Manu vielä houkuttaa staroja. Lisäksi mata tuo kokemusta eurooppaliigan peleihin ens kaudeksi😊

 12. Mä tykkään kyllä tuosta ilmapiiristä noin periaatteessa, että Mourinho saa kaiken näyttämään siltä, että kun Manulle myy niiden ennätyshinnalla pelaajan, niin sen oma joukkue ei heikkene juuri kenenkään mielestä ja Manu näyttää epätoivoiselta ja potentiaalisesti tässä möhläävältä.

  Jos Wengerin on pakko myydä jotain pelaajia, niin tällainen vaikutelma siitä pitäisi tulla, eikä se tuttu, että taas kerran Arsenal on piirun heikompi.

 13. Arsenal möi Van perseen munalle vain siksi, koska on lasinilkka.. kuka kehtaa tuollaista pelaajaa pitää seurassa? Saatiin myös tuhottomasti rahhoo…. Diaby, Roci, Walcott ja tämä uusi ranskan ihme huomattavasti parempia vaihtoehtoja. Van perseen siirrossa ei vain ollut mitään järkeä.. Ei niin minkäänlaista.. okei, sopimus taisi olla loppumassa ja pelaaja rukoili siirtoa. Oliko sittenkin järki..

 14. Joku muuten kommentoi hetki sitten meikäläisen loistavalla nimellä… MUISTA nuo pisteet myös ensi kerralla ok?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s