FA Cup arvonta tuo Liverpoolin Grovelle seuraavalla kierroksella

Olipahan melkoinen arvontatulos monessakin suhteessa. Muutama asia toiveista toteutui, mutta silti helpompi vastus olisi kelvannut ja ollut jopa erittäin tärkeä. Chelsean ja Cityn kohtaamista toivottiin ja se saatiin, kun kyseiset joukkueet nostettiin heti ensimmäisinä niminä arvontatilaisuudessa. City isännöi Chelseaa viidennellä kierroksella, joten toisen ennakkosuosikin matka tulee varmasti päättymään jo hyvissä ajoin ennen finaalia, toivottavasti kuitenkin vasta uusintapelin jälkeen.

Sitten pääasiaan eli meidän arvontatulokseen. Toiveissa oli saada kotiottelu ja tuo saatiin tälläkin kierroksella, kuten kaikilla kolmella kierroksella tämän kauden FA Cupissa. Vastustaja on kuitenkin Liverpool, joka on todella paha tähän paikkaan. Ei Liverpool ole Manchester Cityn tai Chelsean luokkaa, mutta sillä on otteluohjelman puolesta huomattavasti helpompi panostaa FA Cupiin, kun se ei pelaa kummassakaan kilpailussa Euroopassa. Suarez ja Sturridge vastaan meidän kakkosmiehistö ei oikein kuulosta lupaavalta yhdistelmä etukäteen, vaikka ottelu pelataankin Grovella.

Helmikuun neljän ottelun putki 12 päivän sisään on suorastaan karmea tämän arvontatuloksen myötä. Ainut onni on, että kolme neljästä pelistä on kotiotteluita, mutta ei se silti kaikkea pelasta. Huomenna on vuorossa kuitenkin ensin Southampton vieraskentällä, joka ei todellakaan ole helppo paikka. Alkukauden yllättäjän meno on hyytynyt, kuten olettaa saattoi, mutta viime aikoina otteissa on taas näkynyt pieniä paranemisen merkkejä. Tämä siitäkin huolimatta, että seuran on ollut hiukan sekasortoisessa tilassa loistavaa työtä tehneen toimitusjohtajan erottua tehtävästään hiljattain. Viime kaudella olimme suurissa ongelmissa tässä samaisessa ottelussa, jonka sain paikan päällä todistaa. Tuolloin tuloksena oli tasapeli ja kenttätapahtumien perusteella kotijoukkue olisi jopa ansainnut voittaa, eikä Southampton ainakaan huonompi joukkue ole kuin viime vuonna ongelmistaan huolimatta.

Southamptonin jälkeen vuorossa on Crystal Palace kotona, josta ei kelpaa mikään muu kuin voitto, vaikka sarjanousijan otteet ovat parantuneet huimasti managerinvaihdoksen myötä, valitettavaa kun uusi manageri on Tony Pulis. Tämän jälkeen alkaa kuitenkin ehkä jopa kauden ratkaiseva tai ainakin hyvin paljon suuntaa antava neljän ottelun putki:

La 8.2 Liverpool vierasottelu

Ke 12.2 ManU kotiottelu

La 15.2 tai Su 16.2 Liverpool FA Cup kotiottelu

Ke 19.2 Bayern Munchen kotiottelu

Tietysti Southampton ja Crystal Palace ottelut pitää hoitaa ensin kunnialla pois alta ja voitokkaasti, mutta en malta olla kommentoimatta jo hiukan tätä neljän huippuottelun putkea. Mihin olisin henkilökohtaisesti tyytyväinen?

Liigapeleistä pitäisi saada vähintään neljä pistettä ja mielellään, niin että ManU vihdoin kaatuisi. Toki pisteitä tulee saman verran jos voittaisimme Anfieldillä ja tasaisimme pisteet Manun kanssa Grovella, mutta viime vuosien historian tietäen ja erityisesti ottaen huomioon Manun tilanteen olisi voitto suorastaan pakko ottaa Moyesin ryhmästä.

FA Cupissa jatkopaikka täytyy olla ainoa vaihtoehto ja tavoite. Helppoa se ei tietenkään ole, tasapeli ja sitä kautta uusintaottelukin olisi todella huono tulos, sillä tippuminen tätä kautta yhden lisäottelun myötä Anfieldillä olisi melko todennäköinen kuvio. Valitettavasti voin jo nähdä mielessäni kuinka Wenger tulee tänäkin vuonna uhraamaan parhaan pokaalimahdollisuutemme Mestareiden liigan takia, vaikka tehtävä voittaa Bayern Munchen ja ylipäätään koko turnaus on lähes mahdoton, kuten olemme saaneet koko Wengerin manageriuran ajan todistaa.

Suoraan sanoen jos tällä hetkellä tarjottaisiin neljää pistettä liigassa ja jatkopaikkaa FA Cupissa ottaisin ne heti, vaikka hintana olisi tippuminen Mestareiden liigassa. Tippuminen on joka tapauksessa hyvin lähellä, vaikka Liverpoolia vastaan lepuutettaisiin avauksen pelaajia ja näin ollen tiputtaisiin FA Cupista. Lyhyesti sanottuna mieluummin kaikki panokset liigaan ja FA Cupiin kuin Mestareiden liigaan. Tämä ei silti tarkoita, että saksalaisia vastaan tarvitsee lähteä junnuilla tai kakkosmiehistöllä, mutta mieluiten sitä rotaatiota tähän jos johonkin otteluun. Toki tiedän tämän olevan turha toive. Täytyy vain toivoa, että Liverpool kaatuisi FA Cupissa, vaikka avainpelaajia säästellään. Muussa tapauksessa voi lähes varmuudella sanoa, että Wenger ei ole oppinut taaskaan mitään edellisistä kausista.

Pelkästään katsomalla tätä neljän pelin putkea ja vastaava toki vähän pidemmillä palautumisajoilla otteluiden välissä on tulossa maaliskuussa on selvää, että joukkueeseen tarvitaan toinen kunnon hyökkääjä. Giroudin ei voi olettaa pystyvän pelaamaan kaikkia noita pelejä ja vielä sellaisella tasolla, että se riittää hyviin tuloksiin. Tosin tässä ei ole mitään uutta ja kaikki ovat tienneet tämän joukkueen hyökkääjäongelman jo toista kautta putkeen, mutta jostain syystä Wengerin pitää taas olla koko maailmaa vastaan ilmiselvässä asiassa ja samalla heikentää olennaisesti joukkueen menestysmahdollisuuksia. No annetaan nyt managerille vielä perjantaihin asti aikaa korjata asia, vaikka lopputulos on taas kerran näyttänyt selvältä jo ennen kuin edes koko siirtoikkuna aukesi.

Mainokset

31 thoughts on “FA Cup arvonta tuo Liverpoolin Grovelle seuraavalla kierroksella

 1. Oma veikkaukseni on, että toinen noista liigaotteluista hävitään, samaten kuin toinen cup-otteluistakin. Todennäköisin skenaario on tappio Poolille, tasuri Manusta, tappio Poolille ja voitto Bayernista. Valitettavasti viime mainittu ei kuitenkaan riitä, koska hävitään Munchenissä ja tiputaan taas vierasmaalisäännöllä.Eli maaliskuun 11. voitaneen sitten julistaa kausi päättyneeksi.

 2. Minusta olisi aika säälittävää luovuttavaa Bayern ottelut jo etukäteen. Täällä ollaan paljon puhuttu kuinka todellisten tähtipelaajien ostamatta jättäminen on osoitus seuran kunnianhimottomuudesta, mutta kakkosmiehistöllä Mestarien Liigan pudotuspeleihin lähteminen sellaista vasta olisikin. Totta kai rotaatiota pitää harrastaa, mutta tuon otteluparin luovuttaminen vasta saisikin koko seuran näyttämään aivan munattomalta ja en enää yhtään ihmettelisi, jos kukaan tähtipelaaja ei meille haluaisi tulla, jos asenne Mestarien liigaa kohtaan olisi tuo.

  • Varmasti asenne ei ole tuo. Mestareiden liigan voittoa ei ole Wengerillä eikä Arsenalilla. Tottakai jatkopaikkaa lähdetään hakemaan. Viime vuosi on vielä hyvin muistissa. Vaikka kotona tulikin tukkaan, melko epätoivoisesta asemasta sitä jatkopaikkaa lähdettiin edelleen hakemaan Munchenistä.
   Me voitetaan ne kotona, mutta kuinka paljon? Se on se kysymys.

 3. Varamiehet on varamiehiä, eikä noissa isoissa peleissä minkään Jenkinsonien, Bendtnerien, Fabianskien tai vastaavien kuulukkaan päästä kentälle. Ykkösryhmällä kaikki isot pelit ja tuuraajia käyttöön vasta sitten kun tai jos on pakko. Oikeastaan ainakin liigassa koko loppukausi pitäisi vetää aina ottelun alusta parhailla, kun jokainen pinna on tärkeä. Kierrätystä sitten siinä vaiheessa kun ollaan ottelussa kahden maalin johdossa. Kyllä ammattimiehet jaksavat sen 25 peliä neljässä kuukaudessa painaa alusta loppuun asti. Eihän nykyringistä kukaan ole edes itkeskellyt väsymystään. Vieira kitisi joskus enemmänkin, mutta pelasi silti paljon ja hyvin. Vahvistuksia etenkin kärkeen silti edelleen toivoisin, en niinkään otteluruuhkaa helpottamaan, vaan laatua lisäämään.

  • Niin, raivoa ja hammastenkiristystä luvassa!

   ”PUMA is defining itself as the clear No 3 football brand.” Parempaan olisi varmasti tarkoitus pyrkiä.

   Hyvä puoli tässä on se, että saksalainen Puma innostuu varmasti saksalaispelaajien invaasiosta Arsenaliin. Dortmund voisi oikeastaan olla Arsenalin farmiseura, sieltä parhaan valioon!

 4. Napsauttakaa tuota Lu-lu….

  Vaikka paremmin te tiedätte kuinka näitä koneitä käytetään..

  Go Silvermoon Gunners!

 5. Hyvä kertosäe.
  Lukas Podolskihan on puolalainen nimi.
  Sanoitan täällä juuri yhtä tarttuvaa rallia Wojciech
  Szczesnystä.

 6. Valmis!
  ”Voi sie konsonantti, voi sie konsonantti herää jo! herää jo” (sävel: Jaakko-kulta).

  Sori. Tämä on kaikkien off-topicien äiti.

 7. Tykkäsin kyllä välittömästi Puman CEO:n, Björn Guldenin jutustelusta mitä tuossa on tämän päivän aikana näkynyt – mukavan rennolta tyypiltä vaikuttaa verrattuna vastaviin heppuihin muissa firmossa.

  Samoin Puman asenne Arsenalia kohtaan on pikkaisen eri luokkaa kuin Niken tapauksessa; johtuen ihan joukkeen statuksesta. Nythän Arsenal tulee olemaan Puman jalokivi, eikä yksi tusinassa kuten Nikellä. Lisäksi paidat näyttävät oikein mukavilta, on se jo aika vaihtaa uuteen! Lisäksi nuo ihonmyötäiset paidat vaikeuttavat repimistä peli- ja kulmatilaiteissa, kuten joku jo twitterissä mainitsi. Vaikkakin kannattajana pitäisi ehkä sitten jatkossa tilata kokoa tai kahta isompi paita. 😀

  Erittäin tyytyväinen, että vihdoin tämä homma on varmistettu.

 8. Pöhöttyneet Spurs-fanit naurattivat ylipinkeissä Kappa-paidoissaan jo muinoin. Mainittakoon myös, ettäs loskanvalkoiset pelasivat 2006-12 Pumassa, joten saksalaisten maku ei ole suinkaan erehtymätön.

  Se on kuntokuurin paikka, jottei tursua liikaa paidastaan.

  • Se oli tosiaan Puman edellisen CEO:n aikaan. Björn ”Sulzeer” Gulden nousi CEO:n paikalle vasta vuoden 2012 lopussa, joten siellä luonnollisesti katsottiin, että nyt olisi järkevän muutoksen aika. 😉

 9. Paidoillako pokaalit hoidetaan? Täytyy sanoa että ei voisi vähempää kiinnostaa, mitkä tekstiilit ovat jamppojen päällä. Pääasia, että löytyy joku, joka maksaa tuostakin lystistä. Ja ensi heinäkuusta alkaen käydään sitten fanien kukkarolla, kun myyntiin tulevat pelipaidat, pipot ja ties mitkä rätit.
  Toivottavasti Puma osaa tehdä sellaisia vetskareita, jotka wengerkin osaa sulkea – kun heppu näyttää ensi kaudellakin istuvan penkin päässä.

  • Tätä tärkeää asiaa kysyttiin Puman edustajilta twitterissä:
   Abdidi ‏@Abdidi
   ”With the signing of the @pumafootball deal, I hope they can supply #ArseneWenger with a jacket whose zipper actually works! #Arsenal”

   Johon Puman kaverit vastasivatkin asiantuntevasti:

   PUMA Football ‏@pumafootball
   ”@Abdidi That is on the top of the priority list. No worries!”

   😀

 10. Sorry, pakko tämäkin laittaa: kun muut seurat hankkivat tammikuun siirtoikkunan uusia pelaajia, Arsenal hankkii uudet pelipaidat – ja nekin saa käyttöön vasta heinäkuussa.

   • Ja teki jälleen markkinoilla voittoa 😉

    Vielä tässä muutama päivä on jäljellä, mutta eipä nuotio juuri savua. Oikeastaan ainoa savu viime päivinä on ollut kun Schalken kaverit ovat pissanneet ne vähäisetkin liekit sammuksiin.

    Puma-diili on toki hyvä saavutus, ei siitä mihinkään pääse. Arsenal alkaa olla varteenotettava neuvottelukumppani nykyisessä tilanteessa eikä enää tarvi tarttua siihen mitä tarjotaan. Nyt jäädään sitten odottelemaan milloin Nikea saadaan halvennuksella… tai sitten viimeinen Nike on kulttikamaa, jota myydään loppuun asti täyteen hintaan.

    Sitten taas pelaajahankinnoista. Muutamalle osa-alueelle olisi toivinut vahviketta. Outoa, että edes nelostopparia ei saatu hankittua. Onneksi siellä nyt alkaa useampi ukko telakalta palailla harjoituksiin, sillä ihan jokaista tarvitaan helmi-maaliskuun peliruuhkassa. Olisi sitä kuitenkin toivonut edes 1-2 pelaajaa sitten lainalle jos ei ostaa viitsi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s