Southampton, Puma ja lippujen hinnat – seurajohdon puheet ja teot pahasti ristiriidassa

Pelipäivästä huolimatta täytyy aloittaa muilla aiheilla. Uusi Puma-sopimus julkaistiin eilen virallisesti, vaikka toki tämä diili oli ollut tiedossa jo hyvän aikaa. Sopimus on viisivuotinen ja lopettaa samalla Niken kanssa pari vuosikymmentä jatkuneen yhteistyön. Olen tässä asiassa samoilla linjoilla kuin Isse eilisissä kommenteissa eli ihan sama mikä firma valmistaa paidat ja muut tuotteet. Olennaisinta on, että viimein saamme kilpailukykyisen hinnan ja sen mitä muutkin suurseurat saavat vastaavista sopimuksista. Lukuina puhuttaessa sopimus on siis viisivuotinen ja 150 miljoonaa puntaa, joka tekee 30 miljoonaa kaudessa.

Tämä uusi Puma-sopimus yhdessä Emiratesin kanssa uusitun diilin sekä muiden uusien pienempien sponsorisopimusten kanssa parantaa seuran tilannetta huomattavasti taloudellisesta näkökulmasta katsottuna. Tällä ei kuitenkaan näy olevan mitään vaikutusta seuran ahneuteen lypsää kannattajilta joka ikinen mahdollinen punta pääsylippujen muodossa. Ensi kaudeksi on jo kauan sitten ilmoitettu lippujen hintojen nousevan kolme prosenttia, vaikka seuran kassassa on yli 100 miljoonaa ja uudet parantuneet sponsorisopimukset samoin kuin Valioliigan huimasti parantunut tv-sopimus tuovat kassaan selvästi entistä enemmän rahaa.

Säälittävää toimintaa seuralta, joka aina haluaa mainostaa olevansa edellä kulkija pelin kehityksessä samoin kuin perinteisiä arvoja ja ennen kaikkea perinteitä kunnioittava seura. Tästä ollaan todella kaukana monessa asiassa ja pahin on omien kannattajien jatkuva lypsäminen aivan viimeiseen asti, vaikka sillä ei ole juuri mitään merkitystä seuran talouteen. Gazidis ja kumppanit puhuvat Bayern Munchenista esimerkkinä kuinka pitäisi toimia, mutta kaikki jää puheen tasolle ja teot ovat täysin päinvastaisia kuin saksalaisseurassa.

Bayern Munchen nousi esille alkukaudesta lippujen hintojen korotuksen ollessa esillä. Tuolloin saksalaisjoukkueen seurajohdolta kysyttiin aiheesta ja vastaus oli, että he voisivat helposti nostaa selvästi nykyisinkin meihin verrattuna todella halpojen lippujen hintoja, mutta sillä ei olisi suurta merkitystä seuran talouteen. Muutaman miljoonan lisätulot eivät ole mitenkään tärkeä tai ratkaiseva asia seuran taloudelle, kun taas kannattajille korotus tuntuu huomattavasti enemmän. Tämä jos jokin kuulostaa siltä miten kannattajat tulisi ottaa huomioon jos se seuran taloustilanteessa on mahdollista ja meillä se ehdottomasti olisi. Lisäksi pienemmät kädenojennukset, kuten tulevassa Mestareiden liigan kohtaamisessa saksalaisjätti maksaa osan kannattajiensa lipun hinnasta Grovelle. Tämä on vain yksi esimerkki, mutta hieno ele ja loppujen lopuksi se ei ole edes mitenkään merkittävä summa seuran talouden kannalta.

Olisiko meidän syytä ottaa mallia jos halutaan todella toimia seuran aina mainitsemien arvojen mukaan, eikä vain puhua niistä? Esimerkiksi kolmen prosentin korotus lipuissa tuo seuran kassaan noin kolme miljoonaa lisää ensi kaudella. Se on vähemmän kuin Diabyn palkka tai saman verran kuin saamme yhdestä kotiottelusta tuloja.

Tästä päästäänkin tähän toiseen aiheeseen liittyvään asiaan. Tällä kaudella kaikki FA Cupin arvat ovat olleet kotipelejä ja vielä vastustajien ollessa Tottenham ja Liverpool ovat pelit todennäköisesti A-kategoriaa hintojen puolesta. Tottenham oli jo ja Liverpool tulee luultavasti olemaan, vaikka sekä omat kannattajat että Liverpoolin kannattajat ovat nostaneet asiasta metelelin täysin oikeutetusti. Tai no Liverpoolin kannattajien kuuluu maksaa sama kuin kotikannattajienkin, mutta toki ymmärrän heidänkin kantansa, sillä 93 puntaa puhumattakaan kotikannattajien maksamasta 123 punnasta on yksinkertaisesti liikaa.

Aihe on noussut Arsenal kannattajien keskuudessa esille senkin takia, että kausikorttiin sisältyy seitsemän cup-ottelua ja kahdeksannesta lähtien joutuu maksamaan normaalin lisähinnan per ottelu. Nyt Liverpool arpa on tuo seitsemäs kotiottelu, joka tarkoittaa A-kategorian Bayern pelin tulevan erittäin kalliiksi kausikortin haltijoille. Jos seura haluaisi olla reilu se muuttaisi Liverpool pelin B-kategoriaan sekä muuttaisi otteluiden järjestystä siten, että Bayern Munchen A-kategorian pelinä olisi seitsemäs kausikorttiin kuuluva cup-ottelu. Liverpool ottelu toki pelataan ensi, mutta Bayern Munchen ottelu on ollut paljon kauemmin tiedossa.

Ei nämä mitään järin suuria asioita ole tai edes merkittävästi seuran kassaan vaikuttavia, mutta kertovat vain sen mikä seuran arvotus kannattajia kohtaan on. Lisäksi kannattajat toivovat ensi kauden lippujen hintojen korotusten perumista, koska jo tämän kauden arpaonni eri cupeissa on tuonut kotiottelujen muodossa helposti tuon hintojen korotuksista saatavan kolme miljoonaa ylimääräistä kassaan puhumattakaan paljon merkittävämmistä uusista sponsori- ja tv-sopimuksista sekä ennestään seuran tilillä lojuvista yli sadasta miljoonasta, joita ei taaskaan näemmä käytetä joukkueen vahvistamiseen.

Nämä kaikki toivomukset ovat kuitenkin lähes varmasti turhia kannattajien taholta ja kaikuvat kuuroille korville seuran johdossa. Korotukset lippujen hinnoissa pysyvät ensi kaudelle ja Liverpool peli tulee olemaan A-kategoriaa hinnoiltaan. Toivottavasti ei, mutta eiköhän seura taas todella kerran näytä kuinka paljon se todella arvostaa meitä kannattajia eli ei yhtään, kunhan vain kassaan tulee mahdollisimman paljon rahaa.

Tänään on myös pelipäivä kyseessä, kun vuorossa on suhteellisen lyhyt matka etelärannikolle Southamptonin St Mary’s Stadiumille. Useassa pelissä viime aikoina on voinut olla suhteellisen luottavainen voittoon, mutta tämän iltainen ei kuulu ainakaan omissa papereissani siihen kategoriaan. Pochettinon Southampton pelaa hyvää jalkapalloa ja voi laittaa minkä tahansa joukkueen ahtaalle hyvänä päivänä. Toivottavasti kotijoukkueella ei tänään satu kohdalle tuollainen hyvä päivä.

Sotonilla on muutama loukkaantuminen, joista pahin on varmaankin toisen avauksen topparin puuttuminen. Lovren on Fonten kanssa muodostanut toimivan kaksikon, mutta nyt ensin mainittu on sivussa loukkaantuneena. Tämä tarkoittaa toivottavasti virhealttiin Hooiveldin saavan avauksen paikan. Todennäköisemmin kuitenkin japanilaistoppari Yoshida löytyy kotijoukkueen avauksesta.

Kaksi muuta mainitsemisen arvoista poissaolijaa illan isännältä ovat seuran viime kauden ennätysostos Gaston Ramirez ja nykyinen ennätyshankinta Osvaldo. Eteläamerikkalainen on sivussa loukkaantumisen takia, kun taas Osvaldo on seuran sisäisessä pelikiellossa otettuaan yhteen Fonten kanssa seuran harjoituksissa.

Southamptonin riveistä löytyy useita mielenkiintoisia pelaajia. Vasen laitapakki Shaw on monien isompien kiikarissa, eikä ihan syyttä. Vasta 18-vuotias englantilainen pelaa jo toista kautta Southamptonin avauksessa Valioliigaa, joka on melko harvinaista näin nuorelle pelaajalle. Keskikentän keskusta Southamptonilla on hyvässä kuosissa Schneiderlinin ja Wanyaman pelatessa puolustavammissa rooleissa. Hyökkäyspäässä taas katseet kannattaa kiinnittää Englannin maajoukkueryhmään mukaan nousseeseen kolmikkoon Lallana, Lambert ja Rodriguez. Joukkueen kapteeni Lallana pelaa hienoa kautta ja tehoja on syntynyt mukavasti. Rodriguez on myös tekemässä todellista läpimurtoa esityksillään tällä kaudella ja on ottanut maalintekovastuuta selkeästi aiempaa enemmän, joten Southamptonin hyökkäys ei ole enää entiseen tapaan yhtä paljon riippuvainen Lambertin osumista.

Meidän leirissä loukkaantumisuutiset olivat melko hyviä kerrankin. Wilsherelle on taas ongelmia nilkan kanssa, joka ei todellakaan ole mitään uutta. Valitettavasti mies saattaa olla ainakin tänään sivussa, kun on viimein saanut esitystensä tasoa nostettua. Onneksi kuitenkin Artetan ja Ramseyn pitäisi palata kokoonpanoon ja ainakin toisen ellei molempien voisi kuvitella löytyvän myös avauksesta. Vermaelen on kolmas pelikuntoon toipunut, mutta kapteeni löytää paikkansa penkiltä lähes varmasti tuttuun tapaan.

Vieraskentällä on kulkenut vahvasti tällä kaudella ja sama vire olisi syytä säilyttää myös tänään. Pelin ei tarvitse välttämättä olla erikoisen hyvää, mutta voitto olisi haettava. Tämän iltainen ja Crystal Palace sunnuntaina ovat kuitenkin lähtökohtaisesti helpompia otteluita kuin seuraavat liigapelit. Jos onnistuisimme ottamaan voitot molemmista, niin se antaisi ehkä vähän lisää etumatkaa sarjataulukossa Manchester Cityyn ja Chelseaan. Ei kuitenkaan välttämättä, sillä kumpikaan sinisistä joukkueista ei ole viime aikoina menettänyt pisteitä sitten millään.

Itselläni ei tämän illan ottelusta ole kovin luottavainen tunne. En tiedä mihin tämä pohjautuu, ehkä viime kauden kokemukseen tai sitten ihan johonkin muuhun. Paha sanoa, mutta toivottavasti olen väärässä ja kolme pistettä lähtee mukaan Pohjois-Lontooseen.

COME ON YOU GUNNERS!!!  

113 thoughts on “Southampton, Puma ja lippujen hinnat – seurajohdon puheet ja teot pahasti ristiriidassa

 1. Vahvojen internethuhujen mukaan Liverpool peli menee B-kategoriaan, joten ilmeisesti toivomuksesi eivät olleet turhia ja seura jälleen kerran näyttää kuinka paljon se arvostaa kannattajiaan.

 2. Oon kyllä samaa mieltä blogistin kanssa tosta seurajohdon toiminnasta, ohan toi nyt vaan vitun härskiä. Samaan hengenvetoon kuitenkin todettava, että vaikka media tota yrittää pelkästään Arsenalin syyksi tehdä, niin onhan se toiminta samanlaista muillakin Englannin huippujoukkueilla

  • Taitaa olla lähinnä bisnesmiehet päättämässä noista asioista. Eipä taida asiaan tulla muutosta niin kauan kuin katsomot täynnä ja suurempia protesteja ei ole. Samaan aikaan aletaan puhua Rooneyn kohdalla 300k viikkopalkasta ja meillekin pitäisi huippupelaajia saada pari siirtoikkunaa kohti. Ei vaikuta siltä, että hinnat kauheasti alaspäin tulevat menemään. Tietysti jos noita maksavia yhteistyösopimuksia aletaan julkistamaan enemmänkin… Joku voisi keksiä, että paidan sisäpuolellekin voisi saada sponsorin… ai niin.

 3. Niin ja en nää kyllä mitään syytä odottaa illan ottelua erityisen pessimistisin fiiliksin. Valioliigassa toki jokaisessa vierasottelussa on pistemenetyksen mahis, mutta ei Soton missään nimessä ole alkukauden lennossa enää ja Arsenalin loukkaantumistilanne näyttää kerrankin ihan ”hyvältä”. 1-3. Giroud 2, Özil 1.

 4. Illan peli on pomminvarma vierasvoitto ja kolme pistettä tykkipaitojen mukaan Lontooseen. Blogistin jotenkin turha peruspessimistisyys illan pelin suhteen ei taas hirveästi yllätä. Ja joo, en tarkoita että pitäisi olla yltiöoptimisti, mutta kyllä ”omiin” pitäisi aina olla vähintään optimistinen/luottavainen. Jokainen tietysti tyylillään, itse en vain tätä oikein ymmärrä. Mutta enivei:

  0-2, Öz & Poldi

  COYG!

 5. Se on se pelko tappiosta, joka ennen peliä selkäpiihini hiipii, väkisinkin, vaikka luotto omiin on kova..!
  Se on selvää tänäänkin, että voittoahan sitä vain lähetään hakemaan!
  Tänäänmaalaa Chamberlain eli 0-1.
  COYG!

 6. Coibixto jo viittasikin asian ytimeen: niin kauan kun pelaajien (ja eh, managerien) palkat ja siirtokorvaukset ovat pilvissä, voi olla varma, että pääsylippujen hinnat eivät laske. Kummassakaan ei ole ollut enää vuosikausiin mitään järkeä. Ja tästä päästään mm. älyttömiin tv-diileihin, jotka mahdollistivat ensin miljoonien, sitten kymmenien miljoonien siirtomaksut. Ja tv-diilejä seurasivat uudet ökyomistajat, joilla on varaa maksaa omasta pussistaan melkein mitä vain.
  Ja sitten on seuroja kuten Arsenal, jotka pyrkivät toimimaan normaalin yrityksen tavoin eli tekemään voitollista tulosta. Tällaisessa liiketoiminnassa tarkastellaan erilaisia toimintoja omana kokonaisuutenaan ja toisaalta yhtenä kokonaisuutena. Tästä yhtälöstä seuraa se, että tuloskehitys vaatii pääsylippujen hintoihin korotusta. Jos Arsenal siirtyisi lähemmäs osuuskuntatoimintaa, (tulos)kasvuvaatimukset eivät olisi ihan samaa luokkaa ja fanien vaatimuksiakin ehkä kuunneltaisiin.
  Entäpä jos katsojamäärät alkaisivat laskea? Siitä voisi seurata lipunhintojen kohtuullistaminen, mutta myös hintojen lisäkorotus – vähemmällä myynnillä sama tuotto jne.
  Bayernin on syytäkin nuoleskella fanejaan – seuran maine pelaajaryöstelijänä on sen verran huono, että jostain suunnasta se tyynnyttely on aloitettava.

  • Kaikki muut Euroopan seurat ovat myös kyykyssä Bayernin sponsoridiilien edessä, joten helppo siellä onkin hemmotella katsojia.

 7. Niin, Arsenalistahan on jostain syystä tehty ”kasvot” tälle Englannin lippuhinnoittelulle, vaikka käsittääkseni viime kaudella Tottenhamin kausilippujen hinta/ottelu oli itseasissa Arsenalia kalliimpi. Enemmän mä kiinnittäisin huomiota kuitenkin siihen, että koko liigan lippujen hinnat on täysin karanneet käsistä. Arsenal tuskin tulee olemaan se taho joka noita hintoja rupee ajamaaan alaspäin, mutta jos FA tekisi aktiivista duunia hintojen laskun puolesta, niin kyllä ne hinnat Emiratesillakin tippuisivat. Ei Arsenal kuitenkaan mitään tuplahintaa kehtaisi lipuistaan pyytää. Sen verran kuitenkin pitää Arsenalia tässä haukkua, että mielestäni olisi ollut ihan hyvä kädenosoitus faneja kohtaan jos hintojen nostosta oltaisiin pidättäydytty ees siihen asti kun seura olisi voittanut jotain, tai edes joku olisi ajanut ohi tikettien hinnoissa. Sen lisäksi voisi olla ihan hyvää PR:ää, ettei oltaisi enää se ”Euroopan kallein joukkue”.

  Tässä muuten vähän dataa lippujen hinnoista ympäri Eurooppaa: http://www.theguardian.com/news/datablog/2013/jan/17/football-ticket-prices-premier-league-europe

  • Ei kaivata doping-Pepiä Arsenaliin. Ja näytöt ovat tarkkaan ottaen ylivoimaisella materiaalilla tehtyjä, rahaa säästämättä. Aivan käsittämättömiä satsauksia esim. Bayernilla kesällä miehen vaatimuksesta, vaikka Heynckes näytti jo, miten sillä materiaalilla viedään kaikki. 7-0 never forget.

   Sitä paitsi Pepissä istuu lujassa kaatuiluvalmennuksen leima, eikä lähde pois.

 8. Kyllä se Barcan akatemia hoitaa sen kaatuilun opettamisen. Mun mielestä CV:n tulee ratkaista Wengerin seuraaja ja Guardiola on niitä harvoja, jotka sen puolesta kelpuuttaisin. En ehkä ensisijaisesti, mutta mielummin Pep kun joku valjussa ”taitonsa todistanut” kaveri á la Martinez, Pochettino tai Laudrup. Jos joku meinaa marssia Arsenalin valmentajan penkille ilman jäätävän kovaa CV:tä niin saa luvan olla aivan kärkitason seuralegenda tyyliin Bergkamp tai Henry. Toki esim. Bould voi ansaita mahdollisuuden jos nyt näyttää kyntensä

  • Itselläni käynyt mielessä, että jos tämä taittuu nyt pokaalisateeksi, niin tulevan 2-3 vuoden jakson jälkeen Bould alkaakin olla aika kova nimi spekulaatiossa. Tosin joku yksi FA cup tai kaljacup riitä, puhutaan mahdollisista oikeista, kovista pokaaleista.

   Iso jossittelu toki, mutta Arsenal halunnee nuorennusleikkausta Wengerin jälkeen ja Villas Boas jo todisti sen politiikan riskit. Harvalla nuorella valmentajalla on Mourinhon tapaisia meriittejä.

   • Itsekkin miettinyt että,jos Wenger jatkaa vielä pari kautta niin liekköhän ne bouldia leipoo pääkalifiksi kaliffin paikalle. Olishan Se hieno juttu. No katellaan sitä sitten.

 9. Mourinho tosiaan voitti Porton kanssa mestareiden liigan. Silloin kaatui finaalissa Monaco ja välierässä Deportivo La Coruna. Toki Monaco ja Deportivo olivat silloin varteenotettavia joukkueita, mutta ei kuitenkaan sitä ihan ykköskoria. Niin joo kaatuihan siellä Manukin neljännesvälierässä, josta iloitsimme silloin kaikki. Porton jälkeiset näytöt Mourinholla on Chelseassa, Interissä ja Realissa. Hyviä näyttöjä, ei siinä mitään, mutta vähintään yhtälailla rahan voimalla kuin Guardiolallakin.

  Guardiola olisi siinä mielessä toimiva ratkaisu, että olisi huippupelaajien suhteen takuuvarma magneetti, vrt. esim. David Moyes. Tai Owen Coyle, jota aikanaan myös huudettiin täällä useampaan otteeseen.

  Oma toiveeni on, että Wenger ei siirry ainakaan DoF-rooliin manageriuransa jälkeen. Toteuta siinä sitten visioitasi managerina.

  Mutta spekulointia vielä. Jos ja kun Wenger ainakin pari kautta vielä jatkaa, niin siinäkin ajassa ehtii jalkapallomaailmassa taas tapahtua yhtä sun toista.

  • Guardiola tuli selkeään voittavaan joukkueeseen, Mourinho taas Chelsean ja Interin tapauksessa ikuisiin häviäjäporukoihin. Kyllä mun mielestä noissa asetelmissa on aika iso ero.

   Ja epileptikkofutiksen estämiseksi Pepi olisi joka tapauksessa voinut tehdä paljon paljon enemmän, jos miehellä olisi moraalia. Mutta ei kiinnostanut.

 10. Oli penkin päässä parin vuoden päästä vaikka sexy football -Ana, niin kohta siellä istuu Wenger ja pitäis hoitaa Southampton-matsi – kaiken lisäksi Niken paidoissa, jotka ovat niiiin out. Saintsillakin on sentään Adidakset.

 11. Tätä kyllä kerjättiin, mutta tilanne syntyi dumarin virheellisesti tuomitusta vaparista – merte otti nätisti pallon pois ja siitä vihellettiin.

 12. Shawn keskitykset on kyllä joka kerta paria luokkaa parempia kuin Arsenalin pakkien. Toivottavasti Mourinho ei saa tuota riveihinsä.

 13. Kertooko joku että millä hiton mittarilla tuo natso on parempi kun Gibbs? Aivan, ei millään. Muistaakseni Gibbo oli syksyllä hyvä, miksi se istuu nyt?

 14. Onkos ton giroudin touhuista tullu mitään sen jälkeen kun ramsey ei oo ollu kehissä. Sen kanssa yhteispeli sujui ainakin ajoittain mallikkaasti.

 15. Turha tässä mitään väsymisefektiäkään on odotaa Southamptonilta, kun pitävät koko ajan palloa ja Arsenal ravaa. Keskikentälle ei ole hyvää ratkaisua penkillä, ainoastaan Ox. Harmi ettei Gordon Rankaisija sittenkään lähtenyt matkaan.

 16. Arteta-Flamini ei vaan toimi tuolla konehuoneessa. Monreal on mainio rotaatiopakki (vastustajan vinkkelistä ajatellen)… Hävettää. Giroud väsyneen oloinen. Poldi ja Nikke kehiin niin alkaa sattua & tapahtua.

 17. olen kyllä todella pettynyt Giroudiin, en tiedä olenko oikeassa vaiko giroud-vihani noussut yli rajojen. Minulle passaisi mainiosti jos Bendtner astelisi Giroudin tilalle samantien.
  Özil on jotenkin masentava jätkä.. jotenkin luulen että mies ei halua edes pelata ! Vahvasti luulen että ei ole monen vuoden mies.
  Ja Monreal se jaksaa aina vaan piristää … voi elämä
  Sais Wenger jo tajuta että tämä ”täsmähankinta” on ihan paska !
  Uskon kuitenkin että noustaan voittoon !
  COYG

 18. Nyt jos ei pääse poldi irti niin koska sitten. Onnistuu tai ei niin koitettava täs nyt jotain on. Flamini tai arteta pois. Nacho pois ja gibbs tilalle.

 19. Saatiin yksi tilanne, onhan sekin hienoa. Tilastoihin sekään ei näköjään päätynyt. No, poldi ainakin sisään, kiitos, mutta wenger harvoin reagoi puoliajalla.

 20. Vaihtoja pakko tulla jo tauolla, ainakin Podolski sisään. Peli pahinta paskaa aikoihin. Mestaruuden haluava joukkuehan nämä kääntää helposti 1-2 tai 1-3 vierasvoitoiksi, kuten Manu on viime vuosina näyttänyt.

 21. Tulee vaihtoja tauolla! Arsene ilmoittanee ne aikas isoon ääneen…!
  Eikö Gnabryn pitänyt osata juosta?
  Hyvin palvellut sohvanikin taisi tulla tiensä päähän Kosin epäonnistuessa maalinteossa.

  COYG!

 22. Voi niitä aikoja kun maalissa (välillä kusellakin kesken pelin) viilettänyt Jens Lehmann vartioi maaliamme ja kärjessä rynni muuan Thierry Henry ja Bergkamp. Keskikentällä Pires,Gilberto Silva , Viera ja Ljungberg. Puolustuksessa Campbell ,Toure ,Cole ja tottakai Lauren .
  Saispa nämä päivät takasin …

 23. Älkää nyt viittikö. Me voitetaan tää 1-4. Giro x2, Poldi x2. That’s it. Vittu jos nyt luovuttaa niin voi alkaa kannattaa Fc Hämeenlinnaa.

 24. Artetan maali täysin. Koko kauden olen katsonut että Artetan liike ei yksinkertaisesti riitä enään tällä tasolla ja jälleen kerran tuli huomattua se kuten esim. City pelissä. Arteta on nykyään huono pelaaja.

 25. Santi munas nyt ton mun veikkauksen. Voi perkele! 🙂

  Kuten sanoin, älkää nyt vittu luovuttako! Meillä on mestaruusjengi!

   • Enkö mä heittänyt puoliajalla ton ”tiedon” että voitetaan 1-4. No, 2-4 käy myös. 3 pistettä otetaan kuitenkin.

 26. On äijät pelipäällä ,vaikka vauhti piti hakee kopista,Özilki vetäs sellasen spurtin,et muut jäi lähtöruutuun!Mesut tekee vielä byyrin!

 27. Älkää nyt taas luovuttako. Välillä läiskyy yli, nyt Giron pitää ottaa rooli ja ratkaista kolme pojoa. Sitä ykköskärjeltä vaaditaan ja nyt on syytä toimittaa!

 28. Nyt sen näki kuinka koirankoppi on tehnyt tehtävänsä Poldiin. Ei näyttänyt ihan liikaa kiinnostavan. En viitsi edes kommentoida tuota Poldin kohtelua sen enempää.

 29. Muutama nokkela jakso ja paljon ankeaa. Huono joukkuepuolustus maksoi kaksi pinnaa ja City kuittaa huomenna kärkeen. Toivottavasti varsin horjahteleva alakerta ei tule tavaksi, vaan tilanne korjataan helmikuussa.

  Ei peli tietysti yhtä miestä kaipaa, mutta ei ajatuksena paljon vakuuta pari kärkipeliä Arteta keskikentän pohjalla yksin. Ja vielä huonolla palautumisella. Paljon saa Jack ja Gordon tehdä töitä.

 30. Özilin putki jäi viimeiseksi mahkuksi. Hallitsimme ottelusta noin 15 minuuttia – siihen nähden tasuri on ok. Muuten ei kylläkään.

 31. Mestaruudesta turha puhua kun valmentaja on noin helvetin tyhmä ettei päästä joukkueen ykköspyssyä pelaamaan kuin jämäminuutteja. Arteta on aivan turha mies kentällä, liian hidas ja heikko. Konsonantti maalissa oli tänään paska. 2-2 maali oli säälittävää puolustamista Sagnalta ja Merteltä. Ainiin Monreal on sysipaska ja Flamini idiootti.

  • my thoughts exactly! Paitsi että 2-2 tasotus olis pitänyt hoitaa jo aikaisemmin ihan yksinkertaisesti pienellä rikkeellä (obstruktio) keskikentällä, mutta niitä harvoin Arsenalin toimesta näkee.

 32. Olen aina digannut Artetaa, mutta nyt on Mikelin kilometrit tulleet toptoptop-tasolla täyteen. Ei maha minkään. Toivotaan, että Ramsey ja Jack ovat pian pelikunnossa. Podolskin koirankoppi on täysi mysteeri ainakin meikäläiselle, mutta Wengerhän tuonkin paremmin tietää. Ilmeisesti…

 33. Edelleen: Poldi Schalkeen ja Draxler sisään? Nyt. No ei tule tapahtumaan.

  Mahtaako Wengeriä kiinnostaa vahvistaa? Palacen jälkeen neljässä pelissä voi sulattaa kauden kunnon konttauksella. Esitys ei ollut rohkaiseva, mutta turha tässä alkaa povaamaan mitään tuloksia. Haluaisin kuitenkin ilahtua takaa ohi ja voittoon tyyppisesti Manua ja Poolia vastaan. Ei voi sanoa kerrankin, mutta vaihteeksi.

 34. Poldilla parikin paikkaa lähteä mukaan kovaan tilanteeseen, hölkkäili vaan, selvää protestia!?!

 35. Konsonantti paska, hmm. Eka ois ollut otettavissa, mutta muuten hoiti tonttinsa hyvin.

  Poldi: piikkipaikalla ei saa mtn aikana ja joka tapauksessa Giroud on ykkösvalinta. Laidalla taas cazorla on nokkimisjärjestyksessä edellä. Näin se menee.

 36. Hmm Poldi ei oo montaa peliä saanu kärjessä pelata ja näyttää osaamistaan. On Giroudkin monta sysipaskaa peliä pelannut. Santin voisi siirtää hyvin oikealle ja antaa vasemman laidan Poldille. Wengerin idiotismiin menee mestaruus. Vielä olisi aikaa korjata virheet ja peluuttaa Poldia avauksessa ja hommata world class striker. Sotonin Schneiderlein Artetan tilalle olis loistava haku.

 37. Poldi ei saa piikissä mitään aikaan? Onhan se kerran saanut piikissä kokeilla… Jos sen perusteella Poldi ”tuomitaan” niin morjens Isse! Giroud on haahuillut aivan hemmetin monta peliä piikissä ilman mitään järkevää funktiota ja silti luotto on jatkunut. Mitkä olisivat Poldin tehot jos luottoa oikeasti tulisi? Jää arvoitukseksi, koska Poldi ei ensi kautta Arsenalissa näe. Harmi.

  • Giroud sai keväällä punaisen niin kukas siellä kärjessä haahuili kolme peliä? On Poldilla ollut paikkoja näyttää.

  • Kato, Tapsa, ne on wengerin listoilla eri pelaajat, jotka saavat useita mahkuja. Poldi sai just sen yhden. Mut ei munkaan mielestä Poldin paikka ole piikissä vaan laidalla, kuten coventry-matsissa, josta ei sinänsä pidä mitään päätelmiä tehdä. Poldi ois pitänyt ottaa kehiin tokan jakson alussa, mutta kenen tilalle? Cazorlan tietty ekan jakson perusteella, mutta helppo nyt sanoa, että ei ehkä ois kannattanut.

 38. Petyin kyllä Poldin protestihölkkään eikä jää taatusti Wengeriltä noteeraamatta. Kiukuttelulla ei yleensä pelaajan solmut ole Arsenalissa auenneet. Jos Poldi joutuu nyt TODELLISEEN koirankoppiin, kovan hyökkääjän on kerta kaikkiaan pakko tulla. Jotenkin tuntuu, ettei saksalaisen usko riitä nyt tilanteessa, ehkä tietää jotain tapahtuvan. Kummallinen esitys joka tapauksessa, jotenkin ei-saksalainen.

 39. No morjens. Vahva tornihuhu kertoo Ramseylle tulleen saikkua 6 vk lisää. Ja Jack jo totutun puolirampa. Sattuu Flamini yhä enemmän.

 40. http://news.arseblog.com/2014/01/ramsey-to-miss-6-weeks-with-new-injury/

  Älä Wenger osta ketään, älä vittu ketään. Ostithan sää jo Vivianon ja Özilin. Ai niin Viviano on lainalla sori. Taitaa tulla tästäkin kaudesta yksi täysi vitsi ja muutenkin tuo Wilsheren nilkkaongelmat alkavat jo näyttää pidemmällä tähtäimellä enemmän kuin huolestuttavalta (tulee Diaby mieleen) ja myös Ramseykin kärsii loukkaantumisista melko paljon, ei tosin vielä hälyyttävän paljon, mutta silti..
  No kuitenkin kertauksena, Artetan tosiaan tällä toptoptop-tasolla ei enään minkäänlaista luottoa – kaverin pace ei vaan riitä huippuja vastaa ja siitä kärsii koko joukkue kun keskikentällä on aukkoja, Wilsheren nilkat on melkein yhtä kestävät kun Abulla, Ramsey 6vk pois ei saatana, Poldi on jo selvästi vittuunutunut, Cazorla on pelissä 89min hyödytön ja antaa pahoja harhasyöttöjä…

  Paljon paljon hyviä asioitakin pelissä on mutta itse olen ainakin sen verran kunnianhimoinen ihminen että alkaa tämä kahdeksan vuoden paskan jauhanta pokaalittomuus ja maailman kalleimmat liput kaihertaa persettä aikalailla ja nyt täysin objektiivisesti katsottuna ei mitään luottoa että voisimme päihittää Liigassa sekä Cityn että Chelsean, metsureiden liiga on nyt mahdottomuus ja Fa Cup tuossa otteluruuhkassa ja loukkaantumisilla on mahdottomuus. Ainut toivo on että Wenger hankkisi muutaman laatupelaajan (kärki ainakin) jotka vahvistaisivat ennen kaikkea henkisellä puolella joukkueemme uskoa.

 41. Nyt olisi Wengerin todellakin vahvistettava joukkuetta, muuten voi sitten jälleen kerran surkean kauden jälkeen pakata tavaransa ja lähteä isiensä maille.

 42. Taasko tämä menee Wengerin piikkiin?????
  Me ketään tarvita, Wengerin sopulilauma kertoo jo tänään miksi näin on. Sitä paitsi se oli tasuri eikä häviö.

 43. Wenkuna, ei ouhuta viime keväästä. Poldi on tällä kaudella avannut kerran kärjessä. Siinäpä sitä on näytönpaikkaa yhdelle äijälle…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s