Wengerin korttitalo taas kerran lähellä romahtamispistettä

Southampton – Arsenal 2-2 (1-0)

Tämä päivitys on kirjoitettu lähes heti pelin jälkeen ja keskellä yötä, joten se saattaa näkyä selvästikin tekstissä. Paras aika ei välttämättä ainakaan aina ole kirjoittaa heti ottelun päätyttyä, mutta toisaalta näin on vain pakko joskus tehdä ja nyt on ehdottomasti se tilanne.

Jos pelkästään tulosta katsotaan, niin se ei ole täysin katastrofaalinen. Piste vieraissa Southamptonilta on pettymys, mutta ei kuitenkaan maailman surkein tulos. Manchester City myös menetti pisteitä vastaavassa ottelussa, mutta toisaalta Chelsea voitti vakuuttavasti ja jopa Tottenham onnistui hakemaan kolme pistettä Southamptonista.

Pistemenetystäkin paljon huolestuttavampia asioita on useita. Aloitetaan peli-ilmeestä ja esityksen laadusta. Ottelussa oli noin 10 minuutin jakso, jossa meidän peli kulki hyvin ja oli jopa aika ihme ja hyvää onnea, että se riitti edes pisteeseen.  Ensimmäinen jakso oli aivan karseaa katsottavaa ja ei olisi voinut uskoa, että olimme sarjan kärjessä. Kotijoukkue oli kaikessa parempi, terävämpi ja kaikkein huolestuttavinta halusi selvästi enemmän voittaa.

Ensimmäisellä jaksolla onnistujia ei ollut ainuttakaan meidän joukkueessa, ainoastaan huonoja ja vielä huonompia esityksiä. Erityismaininnan saa kuitenkin koko hyökkäyskolmikko, mutta vielä enemmän olin pettynyt keskikentän kolmikkoon. Schneiderlin yksinään piti koko kolmikkoa taskussaan koko ensimmäisen 45 minuuttisen ajan. Ei s*****a voi pelata noin munattomasti jos kentällä on joukkueen molemmat puolustavat keskikenttäpelaajat sekä liigan kallein pelintekijä. Lisäksi vasempana pakkina Monrealilla oli surkea puoliaika, eikä toinen jakso ollut yhtään sen parempi. Espanjalaisen otteet heittelevät aivan laidasta laitaan, joka ei todellakaan ole hyväksyttävää. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään juniori, vaan Espanjan maajoukkuemies, tosin nykyisillä otteilla varmasti entinen sellainen.

Jotain kopissa tauolla tehtiin oikein, vaikka vaihtoja ei tietenkään voi koskaan suorittaa pelasi joukkue ja pelaajat kuinka huonosti tahansa. Nopeat kaksi maalia ja kaikki näytti hyvältä sen vajaan minuutin ennen kuin kotijoukkue tasoitti heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. Tämän jälkeen Southampton otti taas pelin hallinnan itselleen, vaikkakaan ei aivan yhtä selvästi kuin avauspuolikkaalla. Flaminin erittäin typerä ja ennen kaikkea vaarallinen taklaus ja oikeutettu punakortti siitä lopettivat meidän viimeisetkin toiveet epätodennäköisestä voitosta. Enää oli kysymys saadaanko edes piste vai meneekö kaikki, kuten esityksen perusteella olisi kuulunut.

Sitten vielä jotain yksittäisiä ajatuksia pelistä ja siitä tehtyjä havaintoja. Shaw on loistava vasen pakki ja uskomatonta kuinka mies on vasta 18-vuotias. Ei uskoisi peliesityksen perusteella ja voisin vaihtaa välittömästi meidän molemmat vasemmat puolustajat nuoreen englantilaiseen. Tuossa on parin vuoden sisällä seuraava Englannin maajoukkueen vasen puolustaja pitkäksi aikaa. Baines saattaa hetken ehtiä pelata ykkösvaihtoehtona, mutta ei kauaa jos Shaw jatkaa yhtään eilisen kaltaisia esityksiä.

Olen jo pari vuotta nostanut esille Southamptonin puolustavaa tai pikemminkin box to box keskikenttäpelaajaa Morgan Schneiderlinia, enkä mielestäni kovin turhaan. Eilen mies oli suorastaan loistava ja hallitsi yhdessä Corkin kanssa keskialuetta suvereenisti. En tiedä montako riistoa ja kaksinkamppailua mies voitti, mutta Flamini ja Arteta olivat kuin koulupoikia ranskalaisen rinnalla, niin liikkeen kuin fyysisyyden puolesta. Lisäksi ranskalaisen pallollisessa pelissä ei ole mitään moitittavaa, vaan perussyötöt napsahtelevat omille hyvällä prosentilla ja tekniikka riittää myös ahtaammissa paikoissa. Paljon huonommin voisi valita jos ja kun Artetan ja miksei Flamininkin tilalle halutaan keskikenttämies, joka nostaa joukkueen peliä vielä pykälän verran paremmalle tasolle. Veikkaan ettei Schneiderlin pelaa enää ensi kaudella Southamptonissa, vaan joku suurempi seura ostaa miehen Shawn tapaan. Se tuskin olemme kuitenkaan me, kun Wenger ei harrasta hankintoja Valioliigan sisältä.

Ensimmäisellä jaksolla varmaan meidän yleisin syöttösuunta oli Szczesnylle alaspäin, joka kertoo kaiken olennaisen. Toinen huomattava asia oli kuinka koko ensimmäisellä puoliajalla saimme vain yhden maalintekoyrityksen ja se tuli kulmasta ihan lopussa, muuten edes kontrolloidut hyökkäykset tai edes ylipäätään pääsy pallon kanssa kotijoukkueen kenttäpuoliskolle oli lähes mahdoton tehtävä. Eilen saimme todeta, että muita kuin sarjan heikoimpia joukkueita vastaan kotikentällä tuskin ainoastaan toisen puoliajan kohtalainen esitys tai vieläkin lyhyempi hyvä jakso harvoin riittää voittoon.

En tiedä mitä Podolskin pitäisi tehdä päästäkseen avaukseen?  Tuskin mitään on tehtävissä, niin kauan kuin Wenger on managerina. Kysymys kuuluukin miksi ihmeessä Wenger ylipäätään hankki yli 100 maaottelun saksalaisen, kun mitään aikomustakaan ei ole mistä peluuttaa? Podolskia ei pahemmin napannut jämäminuutit, joka ei toki ole hyväksyttävä asenne, mutta toisaalta pelaajan näkökulmasta ymmärrän tilanteen aivan täysin, sillä on Podolskin saama kohtelu jotain niin järkyttävää. Eilen Podolskin olisi pitänyt olla ehdottomasti avauksessa, mutta edes vaihdosta mies ei saa kuin pari jämäminuuttia, vaan puolikuntoinen Ox on Wengerin valinta kentälle. Ei voi ymmärtää, enkä edes yritä. Se on hyvä, että Gnabry  on viime aikoina saanut peliaikaa, mutta tässäkin Wenger on mennyt toisesta äärilaidasta toiseen. Ensin Gnabry ei pelaa ollenkaan ja sitten koko ajan, kun oikea tasapaino olisi jotain tuolta väliltä. Eilen Podolskin olisi pitänyt olla avauksessa ja Gnabryn vaihdossa tai vaihtoehtoisesti toisen kaksikosta Özil-Cazorla penkin puolella. Tätä ei kuitenkaan tapahdu koskaan, vaan Wengerin taktiikka niin kuin tiettyjen pelaajien avauspaikka on kiveen hakattu pelasit miten tahansa ja ihan sama monessako pelissä peräkkäin.

Arteta on pelannut tällä kaudella hyviäkin pelejä, mutta mitä pidemmälle kausi on edennyt sitä enemmän espanjalaisen otteet ovat heikenneet. Jalat eivät näytä enää riittävän nimeksikään. Tämä alkaa olla todellinen ongelma, kun edes hyvä pelisilmä, tekniikka ja syöttötaito eivät kompensoi liikkeen hidastumista tällä tasolla loputtomiin. Ei näytä hyvältä, sillä Arteta tulee pelaamaan paljon loppukaudesta joka tapauksessa. Nyt varsinkin, kun Flamini on pelikiellossa ja muutenkin ranskalaisen otteissa on myös näkynyt hiipumisen merkkejä ja ihme koheltamista sekä päätöntä ryntäilyä, joka huipentui eilisen todella typerään ulosajoon. Lisäksi Arteta on Wengerin suosikkeja, joten peliaika on taattu esityksistä huolimatta.

Jotta eilisestä ei olisi selvitty liian vähällä, niin kuin se olisi edes mahdollista kahden menetetyn pisteen takia, kaiken kruunasi tieto Ramseyn tilanteesta. Reisi on pamahtanut harjoituksissa ja arvio on kuusi viikkoa, joka käytännössä meidän toipumisajoilla tämä tarkoittaa lähes koko loppukautta tai ainakin hyvin lähelle. Ehkä viimeisien kierrosten nelossijapokaalitaistoon walesilainen saattaa ehtiä mukaan hakemaan hiukan pelituntumaa kuukausien poissaolon jälkeen. No eihän Ramsey ollutkaan kuin kauden yksi parhaita pelaajiamme tähän mennessä ja melkein suurin yksittäinen syy miksi vielä iltaan asti johdamme sarjaa.

Tähän kun lisätään Wilsheren lasinilkat ja Flaminin kolmen ottelun alkava pelikielto, niin liigapelit Liverpoolia vieraissa ja Manua kotona näyttävät entistä haastavimmilta ellen jopa sanoisi mahdottomilta. Liverpoolia vastaan FA Cupissa Flamini palaa kokoonpanoon, mutta saa nähdä onko tuolla merkitystä jos sitä ennen tulokset ovat olleet surkeita Liverpoolia, Manua ja jopa hyvässä vireessä olevaa Crystal Palacea vastaan. Tämän jälkeen onkin vuorossa Bayern Munchen ja ihan rehellisesti sanottuna en usko, että Wengerin taktisilla kyvyillä oli käytettävissä sitten vaikka täysi miehistö on mahdollista saada hyvää tulosta.

Tietysti saatan mennä monien makuun taas aivan liikaa asioiden edelle, mutta ilmassa ovat kaikki ainekset korttitalon sortumiselle samaan malliin kuin ennenkin niinä harvoina vuosina viimeisen yhdeksän kauden aikana, jolloin jotain pelattavaa on ollut jäljellä tässä vaiheessa kautta ja tällä tarkoitin lähinnä liigaa. Yleensähän tässä vaiheessa on ollut käynnissä jo tuskainen nelossijapokaalin metsästys ja putoaminen FA Cupista ja Mestareiden liigasta on ajoittunut juuri tähän aikaan kautta lähes poikkeuksetta.

Yksi jokerikortti olisi käyttämättä ja mahdollista vielä parin päivän ajan eli toiminta siirtomarkkinoilla. En usko missään nimessä tähän, en ole uskonut missään vaiheessa ja näemmä ihan syystä. Se voisi kuitenkin vielä pelastaa jotain ja antaa toivoa loppukaudella. Kaksi tai vähintään yksi loistava hankinta antaisi uskoa niin pelaajille kuin kannattajille.

Mainokset

35 thoughts on “Wengerin korttitalo taas kerran lähellä romahtamispistettä

 1. Mielestäni nyt on Villen tapaan aihetta synkistelyyn, sanoo positivistit mitä tahansa. Ei tuloksen, vaan oheistapahtumien takia.

  Jos viime kaudella oli pientä ja orastavaa keskustelua siitä, olisiko seuran ylpeässä ilmoituksessa Arsenalin legendaarisen loukkaantumisherkkyyden vähenemisessä perää?Tämän kauden tapahtumat kertovat jo, ettei ole. Diaby aloitti tämän loukkaantumalla ties kuin monennen kerran viime keväänä, pelattuaan vain 14 peliä viime kaudella. Nyt hän tulee olemaan pelaamatta yhteensä noin 1,5 vuotta, tosin mukana kahdet kesälomat. Tällä kaudella Ox on ollut yhtäjaksoisesti pelaamatta 5 kk, Poldi 4 kk, Sanogo 5 kk, Ramseylle vahvistui juuri vähintään 3-4 kk ja Walcottille yli 6 kk. Varsinkin Ramseyn vammat tuntuvat jo väkisinkin kehnolta kuntoutukselta, kun pelaaja saa vakavan vamman tultuaan juuri kuntoon mutta pääsemättä edes pelaamaan. Muistissa on myös melko tuoreet Wilsheren ja Rosickyn noin 1,5 vuoden vammat, joissa jo tihkui tietoja, ettei oikein tiedetty, mitä niiden kanssa edes pitäisi tehdä.

  Nyt siis kevät-talven poissa kaksi kolmesta Arsenalin tehokkaimmasta pelaajasta Ramseyn ja Theon muodossa. On se pakko tuntua jossain ja tuollainen loukkaantumissuma on tuonut liikaa rasitusta muutamalle pelaajalle jo tähän mennessä kautta. Ei pitäisi olla yllätys, kun väkisinkin alkaa jalka painaa ja puristus loppua pian.

 2. No jaa, ehkä nyt hivenen dramaattista tekstiä Villeltä ja Timolta. Kun asiaan ottaa toisen kulman, niin seitsemän voittoa putkeen ja nyt vieraissa tasuri. Melko hatarat taitaa olla korttitalon perustukset.

  Eilisen osalta toki tulee olla pettynyt useampaan asiaan. Lähdetään nyt siitä, että Soton oli todella hyvä. Teki Arsenalin pelaamisen suureksi osaksi todella hankalaksi. Eniten annan kritiikkiä spanski-troikalle Cazorla-Arteta-Monreal ja nimenomaa puolustuspelaamisesta. Oli melko haparoivat esitykset, Cazorlalta se on ollut sitä jo jonkin aikaa, liikaa menetyksiä, jotka johtavat maalipaikkoihin ja jopa maaleihin. Ja kyllä viimet viikot todella vahvasti pelannut alakerta näytti eilen epävarmalta.

  Taktisesti Wenger taisi olla enemmän tai vähemmän pakotettu pelaamaan Flamini-Arteta kaksikolla. Tuon pitäisi olla toimiva ratkaisu alaspäin, mutta ei se sitä valitettavasti eilen ollut. Ja ylöspäin tuo kaksikko ei vaan oikein riitä. Flamini ja Arteta eivät vaan pysty pitämään yllä sellaista tempoa kuin Ramsey, Wilshere tai Rosicky. Ja eilen tämän näkyi melko rajusti niin, että keskialueen ylittäminen oli myrkkyä jatkuvasti.

  Podolskin kohdalla jaan kyllä Villen ihmetyksen peliajan vähyydestä. Toki mies oli perjantaina avauksessa ja kertoili itsekin, että ei ole vielä 100% kunnossa. En tiedä muuttiko Flaminin punakortti asioita kuinka paljon, olisiko Podolski kenties tullut edes hieman aiemmin sisään? Poldi on yksipuolinen pelaaja, mutta noilla tehoilla ja Poldin puolustussuorittaminen on kyllä yleisesti hyvää. Parempaa kuin vaikka Özilin tai Cazorlan. Podolski on loistava täsmäase, jota käytetään liian vähän. Vaikka jollain tasolla Wengerin peluuttamisen ymmärrän, onhan Podolski pelaajan Wengerin idealogiaan hieman yksipuolinen. Toisaalta ehkä juuri siksi pitäisikin käyttää enemmän.

  Hieman ihmetystä aiheuttaa myös herra Özil. Viimeinen kuukausi ei ole ollut mitenkään loistelias, ainakaan omiin odotuksiin nähden. Kyllähän Özil joka pelissä pystyy sen 2-3 kriittistä maalipaikkaa luomaan. Mutta yleisilme on ollut hieman flegmaattinen ja puolustaminen kiinnostaa aika vaihtelevasti. Mutta sitten kun ”on pakko” niin mies tekee ”mitä haluaa”. Eilen tuli muutamia sellaisia sooloja että oksat pois. Yksi päättyi harmillisesti poikkipuuhun. Onko Mesut siis vain todella noin ailahteleva pelaaja vai miksi miehestä saa irti tuollaista vain hetkittäin?

  Kyllähän noita vammoja on tälläkin kaudella riittänyt. Toki tuohon Timon listaukseen nyt hieman lievennyksiä. Oxin ja Walcottin polvivammat ovat tullee kontaktissa eikä kummallakaan ole ollut alla kovinkaan kummoinen peliruuhka. Tuota on hieman hankala fysiotiimin piikkiin laittaa. Samoin Podolskin takareisi räjähti elokuussa, eikä Poldi paljon ehtinyt pelata minuutteja ennen tuota. En tarkoita nyt sitä, että Arsenalin fysiot ja lääkärit hoitaisivat hommansa erityisen hyvin. Johan sinne hankittiin uusi vahvistus tässä kuussa. Mutta kuitenkaan kaikkia vammoja ei voida siihen piikkiin laittaa…

  • Tässä hiukan eriävää mielipidettä Walcottin viimeisimmän vamman syystä ja kuinka järkevällä rotaatiolla vamma olisi mahdollisesti estetty:

   http://www.givemesport.com/422961-arsenal-blamed-for-theo-walcott-injury

   Yksinkertainen totuus on että meillä on liikaa loukkaantumisia ja paljon enemmän kuin muilla joukkueilla. Johtui se sitten väärin kasatusta joukkueesta, rotaation puutteesta, lääkintäosastosta tai mistä tahansa. Todennäköisesti syynsä on näillä kaikilla.

   • Mahdollisia skenaarioita voidaan hakea ja ymmärrettävästi erilaisia mielipiteitä löytyy. Ei se kuitenkaan poista sitä, että polvi meni rikki kontakti-tilanteessa.

    Mutta loukkaantumismäärät ovat kyllä liian suuret. Varmasti kaikilla noilla on merkitystä, itse lisäisin listaan myös huonon tuurin. Oxin vamma, Sagnan jalanmurtumiset jne menevät mielestäni tähän kategoriaan.

 3. Oxin polvivamman kesto saattaa ollakin normimeininkiä, en tiedä minkälainen vamma oli kyseessä. Poldilla toki ilmoitettu ja pahemmassa takareisivammassa tavallinen 6 vk tuplaantui. Ja kyllähän Ramseyn uusi vamma menee aika pitkälti kuntoutustiimin piikkiin, kun pelaaja julistettiin jo terveeksi muttei ollutkaan kunnossa. Tuskin siitä Wengerin syytä saadaan ja nykyään tarkkaan monitoroitujen urheilijoiden kohdalla nämä uusimisvammat ovat itse asiassa aika harvinaisia.

 4. Öziliä on nyt kritisoitu täällä kohtuullisen paljon. Mun mielestä hän oli eilen meidän paras pelaaja, ainakin hyökkäyssuuntaan, pyrki rakentamaan hyökkäyksiä ja kun muista ei ollut apua, meni läpi kentän ja valitettavasti puolustajasta kimmonnut veto osui yläputkeen. Toki 50 miltsin pelaajalta saa odottaa ihmeitäkin, mutta siinä ois tarvittu kaveriksi… Poldi!

 5. Lyhyesti sanottuna eilen menetettiin pisteitä ihan omasta tyhmyydestä ja yks mies sen omasta tyhmyydestä.
  Ja fakta on, että seuraavan kolmen viikon aikana nähdään mihin tästä joukkueesta todellisuudessa on. En voi sanoa, että uskoisin Wengerin toimivan siirtomarkkinoilla nyt viimeistään eilisen jälkeen, mutta jos nyt ei toimi, ei toimi sitten koskaan (kun pitäisi).

 6. Eniten vituttaa se että tullaan menettämään mestaruuden lisäksi Podolski Wengerin takia. Poldi on joukkueen parhaita ja huomattavasti parempi jalkapalloilija kuin esim Giroud.

 7. Mun mielestä Poldin ja Giron vertailu on turhaa. Poldi on erinomainen laituri ja meidän systeemissä pysyy laidalla. Giro on hyvä kärki ja meidän systeemissä pysyy kärjessä. Tiedän että ykköskärjen pitäisi tehdä enemmän maaleja, mutta Giron panos puolustuspään erikoistilanteissa jää usein huomioimatta. Eilenkin sen sujuvuudesta tuli muutama hieno esimerkki. Toki itsekin pidän Poldia yhtenä meidän parhaista pelaajista, kun pelipäälle sattuu.

  AW myös mainitsi eilen pressissä pelin jälkeen, ettei vielä ole kerrottavaa medialle, mutta että median pitäisi odottaa pari päivää. Optimisti mun sisällä sanoo, että sieltä tulee joku. Ehkä joku keskinkertainen hätähankinta a la Debuchy (ei juuri tää ukko, mutta joku tätä tasoa), mutta kuitenkin joku. Loukkaantumisille Wenkku ei lähtökohtaisesti voi mitään. Tietenkin rotaatiota voisi harjoittaa enemmän, mutta kenen syy se on jos rotaation takia menetetään pisteitä?

  Korttitalo ei todellakaan sorru. Eilisen huono puoli oli se, että nyt meidän on voitettava mancsi. Mahdollisesti myös tselssi. Toisaalta niinhän mestaruusjengin täytyy joka tapauksessa? Älkää nyt perkele vielä rasvatko niitä köysiä… Otetaan sitten maalis/huhtikuussa joku kimpparasvaus, jos näyttää pahalta.

 8. Täytyy kysyä fellow-Goonereilta että ketä pelaajia te sitten haluisitte tulevan? Jos esimerkiksi kaksi vahvistusta hankittaisiin niin ketkä olisi unelma hankintoja? (ja ei otetanyt nyt huomiin C. Ronaldoa, Messiä, Hazardia, Riberyä jne. vaan pelaajia jotka periaatteessa olisi mahdollisia hankittavia)

  Itselleni kelpaisi vallanmainiosti esim. Hulk ja Song. Koskapa ehdottomasti tarvisimme keskikentän pohjalle huomattavasti fyysisempää ja paremmin liikkuvaa pelaaja kuin Arteta ja (ehkä) jopa Flamini (tosin Flaminin liike on mielestäni aika hyvällä tasolla. Alemman kk ei tarvisi olla mikään syöttökone vaan soturi joka hoitaa taktiset rikkeet, nilkan katkaisut ja nopeiden vastahyökkäysten eliminoimisen ja tähän rooliin Afrikan poika Song olisi loistava lisä (ja hintakaan ei ole taivaissa).
  Sitten Hulk vaan on aikamoinen kone joka toisi jotain erilaista ja maagista squadiimme. Bendtnerillä en nää mitään käyttöä koska Arsenalin tasoisessa seurassa pitäisi olla kaksi kärkeä josta voi olla Bayerneja, Barcaa, Realia ja Shittyjä vastaan hyötyä ja Bendtner tämän luokan peleihin on täysi turhake suorastaan vitsi. Hullleja, Palaceja jne Bendtneristä on hyötyä mutta se ei saa riittää Arsenalin tasoisessa seurassa.

  Mutta nuo olivat vaan pari heittoa. Kertokaa ihmeessä ketkä kaksi pelaajaa tiedän mielestänne vahvistaisivat parhaiten tämän hetkistämme ryhmäämme?

 9. En käsitä miten voi jätkät sarjakäressä lähtee tommosella asenteella joka saatanan peliin?! Katotaan jos ne lahjottas vaikka yhen maalin tässä eka jaksolla..On muuten nähty näitä puoliaikoja tällä kaudella. Pakko saada oma peli rullaamaan tai tulee nopeesti noutaja. Ihan sama vaikka eka tasuri 8 matsiin niin niin huolestuttava tasonlasku on itse pelissä tapahtunut että pitemmän päälle tulee pistemenetykset jatkumaan. Hyvä joukkue voittaa välillä huonolla pelillä, mutta ei aina.

  Noihin loukkaantumisiin..Oon jo pitemmän aikaa ite ollu sitä mieltä että rotaation lisäksi lihaskuntoharjoittelu on pakko olla päin persettä seurassa. Ei vaan voi olla sattumaa, että joka kausi sama tilanne. Uudetkin jätkät tulee seuraan ja sama homma..Shawcross-mätkyissä ei tietysti mikään auta, mutta oikeenlainen lihaskuntotreeni ehkäisee myös muissakin tilanteissa kuin ite lihasvammoissa.

  Ja kyllä sieltä vielä joku tulee perjantaina. Itekään en oo siirtoihin luottanut mutta nyt loppukuusta on iskeny semmonen tunne, että sieltä joku tulee…We’ll see

  • No sieltä tuli oikea totuuden siemen.. siellä kentällä on myös toinen joukkue? Voisiko sillä olla myös vaikutusta meidän tason laskuun? Kyllä nää kaverit on aika kovassa kunnossa, tuskin tarvitsee miettiä lihaskuntoharjoittelun puutetta.. Esim. Rämsi vetää sellasia kilomeetereitä kentällä, ettei mikään ihme, jos välillä napsuu.

   • On toinen joukkue..cardiffit, fulhamit ja southamptonithan siellä. Väitätkö että ne on ollu vaan yksinkertaisesti niin kovia ettei oo voitu parempaan ekaan puoliaikaan?
    Ja varmasti on jätkät kovassa kunnossa, en sitä epäile. Sanoin vaan että oisko vääränlaista lihaskuntotreeniä kun monet jätkät (ihan sama onko peliminuutteja paljon vai vähän) on siellä vesijuoksuosastolla useesti ja pitempiä aikoja. Ja vetää ne kovia kilometrejä muuallakin, mutta ei tunnu olevan samoja ongelmia..

 10. Kyllä tuo Flaminin asenne vain on ihailtavaa. Tämmösille kavereille vain sattuu ylilyöntejä.. Artetan voi lähettää kuuhun kierrokselle. Joko se Song sieltä saatais, vähä ikävä on.

 11. Villen tavoin olen jo tovin ”fanittanut” Schneiderlinia, kelpaisi oikeinkin hyvin ottamaan tonttia kun Arteta tai Flamini tuosta väistyy. Ei varmasti tässä ikkunassa siirry, mutta olisi mielenkiintoinen hankinta ja edustuskelpoinen CL:ssä.

  Melko vahvat viitteet kertovat, että Arsenalin delegaatio on Saksassa neuvottelemassa Draxlerin siirrosta. Tämä lisättynä eiliseen Wengerin kommenttiin, niin varmasti neuvotteluita käydään melko vakavasti. Saapa nähdä ehtiikö Ivan paketoida homman ennen deadlinea. Sinänsä imua Arsenalissa varmasti on, paljon maanmiehiä ja nuoret lupaukset saavat hyvin peliaikaa. Lisäksi Draxlerin tonteille ei ole suoranaista ylitarjontaa, joten peliaikaa pitäisi tulla. Lisäksi uudet sponssidiilit lisäävät aina kiinnostusta. Nyt varmaan väänetään siitä, että suostuuko Arsenal maksamaan sen, mitä Schalke vaatii. En jaksa uskoa siihen, että ihan ulosostohintaa Arsenal suostuu maksamaan. Schalkella tietenkin hyvät kortit kädessä, kun sopparia jäljellä neljä vuotta. Ehkä tässä saadaan tammikuun loppuun hieman kiimaa aikaiseksi, taattuun Arsenal-tyyliin lopputulema voi olla ihan mitä vain.

 12. Oli kyllä ensimmäinen puoliaika yksi kauden surkeimmista eristä. Southampton oli yksinkertaisesti niin paljon parempi, prässi toimi eikä me päästy yhtään eteenpäin. Vasta erän viimeiset pari minuuttia oli meidän, kun soton puolusti johtoaan tauolle. Hyvä sauma oli kyl saada tasoitus mut boruc pelasti. Oli kyllä porukalta huikea tulo toiseen erään, mitä lie siellä kopissa tapahtunut. Harmi ku kotijoukkue pääsi takaisin peliin. Tasoituksen jälkeen peli taas muuttui. Jouduttiin antamaan pallonhallinta takasin ja varsinkin punasen jälkeen pelisuunnitelma oli selvä, eli pisteen turvaaminen. Onneksi siinä onnistuttiin. Ihan hyvä vieras saldo meillä silti on vaikka nyt menetettiin kaksi pistettä. On muuten hyvä pakki tuo Shaw. Ainakin hyökkäys suuntaan.Taidettiin muuten molemmat maalit rakentaa hänen puolelta mutta en kyllä kattonu munailiko Shaw siellä. Mutta tulevaisuudessa varmasti toptoptop-laatua. Omasta mielestä artetan tai flamsterin kaveriksi tai tilalle olisi tarvinnut aaronia tai jackia. Paha sanoa tuosta poldin tilanteesta. Oiko nyt neljäs vai viides peli paluusta tositoimiin. Varmaan osittain on vielä vajaakuntoinen, toisaalta ollie on ykkös kärki ja Santi vie peliajan vasemmalta. Molemmat teki eilenkin maalit, joten ei voi sanoa että taktiikat meni ihan väärin. Varmasti kauden edetessä poldikin saa peliaikaa. Toivottavasti heti palacea vastaan. Täytyy olla tyytyväinen pisteeseen kerran vajaalla pelattiin ja soton oli pirun hyvä.

 13. FA cupin peli Poolia vastaan siirrettiiin sunnuntai-iltaan. Eli yksi lepopäivä ennen Bayernia meni, mikä kyllä todennäköisesti heikentää hieman kokoonpanoa cupissa. Wengeriä tunnetusti kiinnostaa huomattavasti enemmän UCL eikä todennäköisyyksillä tässä pelata.

  Siirtohuhutkin vilkastuvat.

 14. Miettikää arvon goonerit, oli tästä tasurista ja korttitalon melkein luuhistumisesta jotain iloakin? Kommentit lisäänty taas huomattavasti 🙂 . Myös nekin, jotka on poissa, kun nyt on harmi vaan mennyt vähän paremmin on taas aktivoituneet. Hienoa. Toisaalta sinne keskikastiin tippuminen ei välttämättä olis niin huono juttu? Oisko joku 300-400 kommenttia?
  No joo, olihan tää nyt turhaa vittuilua, sori! Iso kiitos Villelle blogin ylläpidosta!!! Toi ei ollu kuittailua.
  Oli kyl soto pelis huolestuttavia merkkejä ilmassa vaikka tulos ei sinällään paska ollutkaan! Loukkaantumiset on se johon taas kerran kaadutaan jos kaadutaan. Come on gunners.

 15. Pari mahdollista toivehankintaa: Reus ja Benteke, lisäksi voodoo:ta harjoittava urheilupsykologiguru, joka saa pelaajat uskomaan, että ollaan 0-1 tappiolla, kun peli alkaa. Ehkäpä näin voitaisiin alkaa yrittämään hyökkäämistä jo heti ottelun alusta.

 16. On tästä tasurista ja korttitalon kaatumisesta jotain positiivistakin. Kommenttien määrä taas kasvoi pirusti ja jopa semmoisilla nimimerkeillä, jotka valitettavan hyvän jakson aikana eivät ole paljon viitsinyt kirjoitella, on taas paljon faktoja kerrottavana! Toisaalta ei sinne keskikastiin tippuminenkaan välttämättä huono asia olisi….meniskö sit maaginen 300 kommenttia rikki 🙂 ?? No joo, se siitä ”vittuilusta”!
  Kiitos Ville blogin ylläpitämisestä!! Ja toi ei ollu vittuilua.
  Come on gunners

 17. Minusta kollektiivinen köyden rasvaaminen on hyvä idea. Päätetään sitten myöhemmin, mitä sillä tehdään….

  Go Silvermoon Gunners

 18. Valitettavan kovassa iskussa on City. Vieraskankeus alkaa hellittää. Toivottavasti keskittyminen mestarien liigaan sotkee niitä edes vähän. Liigacupin finaalin takia jää myös liigapeli rästiin. Tässä kohdassa täytynee toivoa, että lyövät Barcan ja tarpovat pitkälle Euroopassa.

 19. Kierroksen suurin häviäjä on meidän sijaan kuitenkin selssi. Moulle tekee hyvää pelata kotona 0-0. Hallinta 72-28, maalintekoyritykset 38-1.

 20. Näyttää se Mourinhonkin korttitalo heiluvan. City kyllä vaikuttaa todella vahvalta tällä hetkellä. Kaiken kaikkiaan kuitenkin kohtuullisen suotuisasti meni meidän kannalta pelit eli tasuri ei aiheuttanut suurta damagea

 21. Kyllähän tuo chelskin ”tasaisissa merkeissä taisteltu” kotitasuri ja spursin negatiivinen maaliero pistää hymyilyttämään, vaikkei muiden seurojen pelit niinkään innostusta herätä.

  Siirtouutisissa näkyy Vucinicin 6kk:n laina olevan päivän sana. Hyvä näin.

 22. Sen verran damagea kuitenkin, että sinne meni kärkipaikka. Eihän eroa ole kuin piste, mutta viime aikaisten peliesitysten perusteella on perusteltua epäillä, että tällä kaudella Cityn ohi ei ole enää asiaa kellään. Ei auta Hartin satunnaiset munailut, kun hyökkäys latoo vähintään neljää pussia per peli. Sinnekin sais avainpelaajille muutama pidempi luokkaantuminen iskeä ihan vaan tasoituksen vuoksi. Aguerohan joutu vaihtoon tänään…

 23. Heh, nyt Mou itkee, että Hammers pelasi 19. vuosisadan futista. Ja Fat Sam nauraa räkäisesti päälle. Mou ei tainnut olla katsomassa Chelskin matseja, kun ne voittivat sieniliigan ihan samalla taktiikalla.

  • No tuolla ajanjaksolla varmaan aika lähellä totuutta. Siirtojen hinnat tehdään aina jollakin olettamuksella. Jos aikaväliä hieman pidennetään, niin silloin taitaa Arsenalin nettokin painua plussan puolelle…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s