Sarjan kärkipaikka menetettiin, mutta kakkossija sentään säilyi kiitos West Hamin onnistuneen bussitaktiikan

Harva uskoi Tottenhamin ottavan edes pistettä Cityltä eilen ja tämä osoittautui aivan oikeaksi veikkaukseksi. Silti Tottenham paransi pohjoislontoolaisten saldoa jossain mielessä tällä kaudella Manhester Cityä vastaan. Tällä kertaa Pellegrinin rymä ei onnistunut tekemään kuutta maalia, vaan ainoastaan viisi 🙂 Huikeaa parannusta nähtävissä ja ehkä Grovella City saattaa jäädä jopa neljään osumaan tällä kehityskäyrällä.

Totta puhuen Cityn vire on tällä hetkellä erittäin pelottava, joukkue on voittanut 20 edellisestä pelistään 18 ja tekee maaleja hurjalla keskiarvolla sekä alkukauden vieraspelien heikot otteet näyttävät olevan historiaa. Aguero onnistui eilenkin maalinteossa, mutta loukkasi taas takareittä, joten se saattaa hiukan vaikeuttaa sarjajohtoon menneen sinisen joukkueen tekemistä. Silti jäljellä jäävät Dzeko, Negredo ja Jovetic eli tilanne on vähän eri kuin meillä, jossa joukkueen ykköskärkenä pelaa kakkoskärjen tasoinen pelaaja ja muut vaihtoehdot ovat Bendtner, Sanogo, Park ja todella harvoin koirankopista ulos päästettävä Podolski.

Jos Cityn meno näyttää pelottavan vahvalta, niin onneksi Chelsea sentään kompuroi kotiottelussa West Hamia vastaan kaikkien odotusten vastaisesti. Ottelun piti olla täysin varma kolme pistettä Mourinhon joukkueelle, mutta Fat Samin bussi kesti loppuun asti onnella ja taidolla. Samalla tämä tarkoitti eron Chelseaan sarjataulukossa pysyvän kahdessa pisteessä. Tämä sai Mourinhon raivoihinsa ja portugalilainen syytti taas kaikkea mahdollista pelin jälkeen menetetyistä pisteistä. Varsinkin syytökset West Hamin bussitaktiikkaa kohtaan nostattivat hymyn huulille. Pata kattilaa soimaamaan vai miten se nyt meneekään. Tässä vielä vertailua Mourinhon kommenteista aiemmin tällä kaudella meitä vastaan pelatun tasurin ja eilisen West Ham ottelun jäljiltä. Aika lailla on mielipide muuttunut..

Siirtoikkunaa ei ole enää kuin vajaat kaksi päivää jäljellä ja tämä tarkoittaa, että jopa Wenger saattaa alkaa tehdä (paniikki)hankintoja. Jos olisimme voittaneet Southamptonin voitte olla varmoja, että managerimme olisi sanonut ettei ketään ole tulossa ja joukkue on jo tarpeeksi laadukas ja kaikkea muuta perusjargonia. Nyt kuitenkin pistemenetyksen jälkeen ääni kellossa on muuttunut ja jotain viime hetken ratkaisuja yritetään näemmä tehdä.

Älkää käsittäkö väärin, sillä jopa nämä viime hetken hankinnat ovat todennäköisesti parempia kuin ei mitään ja voivat olla loistaviakin. Silti on aivan turha yrittää väittää, että tässä hankintapolitiikassa olisi jotain selvää suunnitelmaa tai pitkäjänteisyyttä. Saamme aina kuulla kuinka siirtoikkuna ei ole kuin supermarketti, josta voi valita haluamiaan pelaajia, vaan siirtojen tekeminen on paljon vaikeampaa ellei jopa mahdotonta varsinkin tammikuussa. Silti aina todellisen tarpeen tullen eli loukkaantumistilanteen mennessä tarpeeksi pahaksi, tulosten olleessa heikkoja tai ennen kaikkea jos nelossija on vaarassa, niin silloin jostain ihmeen syystä pystyy ihan siirtoikkunan viimeisinä päivinä tai jopa tunteina hankkimaan useammankin pelaajan. Ettei vain Arsene hiukan narraisi meitä tässäkin asiassa samoin kuin siinä, että parempia pelaajia on vaikea löytää maailmasta kuin nykyiset joukkueessa olevat. Todellisen hädän ollessa päällä se näyttää yllättävänkin helpolta, joten eikö joskus kannattaisi toimia ajoissa ja ns. ennalta ehkäisevästi, eikä vasta siinä tilanteessa, kun ongelmat ovat jo päällä.

Siirtohuhuissa kuumimmat nimet taitavat olla tällä hetkellä Draxler ja Vucinic. Ristiriitaista tietoa liikkuu kuitenkin perinteiseen tyyliin todella paljon. Toisten lähteiden mukaan siirrot ovat lääkärintarkastusta vaille valmiit, kun taas toiset lähteet tyrmäävät koko siirtojen mahdollisuuden. Katsotaan kuinka tilanne kehittyy. Enää ei ainakaan tarvitse kauan odotella, sillä huomenna illalla tai yöllä totuus selviää. Sky Sportsilla on varmaan tänäkin vuonna koko päivän kestävä lähetys Transfer Deadline Daysta huomiselle ja tähän luulisi löytyvän useita streameja jos joku haluaa välttämättä sitä hullunmyllyä seurata sekunti sekunnilta.

Mainokset

21 thoughts on “Sarjan kärkipaikka menetettiin, mutta kakkossija sentään säilyi kiitos West Hamin onnistuneen bussitaktiikan

 1. Tosiaan:

  Dzeko, Negredo ja Jovetic – Bendtner, Sanogo, Park

  Ei tarvita ketään. Wenger älä osta koska ketään ei ole tarjolla.

  • On joukkueiden resursseissakin ”pieni” ero. City ja Chelseahan pystyisi rakentaa vähintään sen 2 joukkuetta joilla taisteltaisiin mestaruudesta, meidän onneksi Wenger on onnistunut rakentamaan yhden. Chelseallahan on myöskin paljon Arsenalia nimekkäämmät kärjet, mutta kovin vaikeeta tuntuu olevan sen pallon saaminen pussiin olevan.

 2. Vucinic on sitten Arsenalin pelaaja. Kelpaa ehdottomasti vahvistukseksi mutta yksin tuo vahvistus ei vielä riitä yhtään mihinkään. Tämän jälkeen todella vaikea uskoa Draxlerin tuloon, koska tuskinpa Wenger hankkisi kahta pelaaja, jotka eivät kumpikaan saa edustaa Arsenalia Metsureiden liigassa, ei ikinä. Ja pahoin pelkään tämän jäävän ainoaksi vahvistukseksi vaikka keskikentän pohjalle tarvittaisiin ainakin ehdottomasti joku ja myös hyökkäykseen.

 3. Toi Vucinicin laina laina (toteutuessaan) tuntuu varsin loogiselta. Uskon että Wenger on sekä kesän, että tammikuun siirtoikkunan ajan ollut nimenomaan sen uuden ykköskärjen perässä (esim. Higuainin), koska Giroud nyt vaikka kuinka loistava pelaaja onkin ei vaan ole tarpeeksi hyvä ykköskärki mestaruudesta taistelevaan joukkueeseen. Parastahan tietenkin olisi ollut löytää se uusi RVP jo viime kesänä(tai vaikka välittömästi hollantilaisen lähdön jälkeen), mutta ei nää asiat mee aina kuin FM:ssä. Ite oon ainakin ihan tyytyväinen, ettei Arsenal oo lähtenyt jostain Michusta tai Bentekestä maksamaan ”ihan mitä vaan pyydetään” ilman täyttä varmuutta onko kavereiden oikea taso nyt ihan niin kova kuin viime kauden meriitit antoi ymmärtää. Nyt vaikka sitten toi Vucinic puoleksi vuodeksi lainalle ja kesällä sitten taas paremmilta markkinoilta hakemaan sitä pidempiaikasta ratkaisua. Jonkinverran toki on myös ollut puhetta, että Draxlerista oltaisiin tekemässä uutta RVP:tä/Henryä, mutta itellä ei oo kyllä mitään hajua saksalaisen sopeutumisesta kärjeksi.

 4. Itse olen skeptinen Vucinicin suhteen. Ei ole edes alavireisessä Serie A:ssa ollut mitenkään hyvä ja nyt peliaika minimissään siirto kovempaan liigaan. Lähinnä epäilen sitä, että pystyykö tarjoamaan yhtään mitään kevättä silmällä pitäen. Miehen statsit ei ole mitenkään ihmeelliset, kerran urallaan yltänyt yli 20 maalin (kaikki kilpailut mukaan luettuna) ja tuo saavutus on siltä kaudelta kun Arsenal on viimeksi jotain voittanut.

  Pelaajatyyppinä on toki erilainen, joten sinänsä. Mutta jos Wenger ja Bould ei muuta taktiikkaa, niin hivenen kevyeksi saattaa Vucinic valju-kentillä jäädä…

  • Itellä ei oikeastaan ole mitään hajua Vucinicin tasosta, noh jos Juventus siitä eroon haluaa, niin tuskin se kummonen kaveri voi olla. Ymmärrän kuitenkin logiikan minkä takia Arsenal tällä hetkellä etsii puolen vuoden lainaa Giroudin kirittäjäksi kärkeen. Typerintähän nyt olis ostaa just joku Vucinicin tasoinen kaveri joka sitten mahdollisesti/todennäköisesti flopatessaan jäisi vaan nostamaan palkkaa Arsenaliin juuri kuin suuresta osasta ”deadwoodia” ollaan päästy eroon.

  • Luulis nyt kesän jäljiltä ettei viel menetä toivoaan. Jos Wenger ei hevillä muutu, niin ei sitä tee fanitkaan 🙂

   • En ole kuitenkaan sitä mieltä, että sieltä on väkisin joku naarattava. Mielummin mennään näillä mitä on. Ollaan jo vedetty yli puolet kaudesta näillä jätkillä ja ollaan pisteen päästä kärjestä. Ts. meidän joukkue on aika hyvä eikä sitä paljon Vucinicit, Benteket, Michut, Schneiderlinit, Tiotet tai Berbatovit paranna varsinkin kun tietää millaista hintaa moisista keskiverto valjujyristä joutuu maksamaan.

    Ja tänä vuonna Tammikussa ei saa huippukärkiä sanoivat ihmiset mitä tahansa. Diego Costa ja Jackson Martinez eivät ole takuuvarmoja huippukärkiä vaan ylihintaisia riskiostoksia.

    Kesällä olisi pitänyt hankkia laatua kärkeen kun sitä oli tarjolla, mutta kun niin ei tehty niin täytynee nyt sitten katsoa josko ensi kesänä oltaisin paremmin hereillä. Siellä on kuitenkin astetta kovempaa tasoa, joskaan ei ehkä ihan kirkkainta osastoa, saatavilla kuten tod. näk. Mandzukic, Dzeko, Benzema, Balotelli ja ehkäpä jopa Falcao tai Cavani.

   • Oon itseasiassa ihan samaa mieltä tosta ”väkisin ostamisesta”. Ei rahaa pidä käyttää vaan sen takia että siihen on mahollisuus. Saihan Spurssikin kivasti palamaan 100 miljoonaa kesällä ja tulos nähdään nytten. Veikkaan kuitenkin että Wenger ja muu johtoporras tekee (ihan oikeasti) tällä hetkellä kovasti duunii yhden-tai parin hankinnan eteen. Se että onnistuuko siirrot riippuu kuitenkin Arsenalin lisäksi sekä myyvästä seurasta, että pelaajasa itsestään. Sanoisin että täs kuitenkin yhden siirron toteutumismahdollisuus on vielä yli 50%

 5. Jaa, ettei Vuciniciä sitten kiinnosta. No niin usein on Balkanin ihmeillä, Italia on hyvä ja kaukomaat ei innosta.

  Giron vire ja terveys ei takuuvarmasti kestä jäljellä olevaa 3,5 kuukautta, joten Bendtner ja hölkkä-Poldilla kai sitten mennään. Ei näytä oikein siltä, että ketään tulee, kun kaikki tuntuvat olevan sitä mieltä, ettei Draxler tule nyt. Olihan Özil-hypekin esillä jo pari päivää ennen, vaikka meni aivan viime tippaan. Todennäköisesti Saksassa tosiaan väännetään jo Draxlerin kevätsiirtoa, mikä sekin on kyllä hyvä asia, ettei kukaan enää ehdi väliin.

  • vVai että Hölkkä Poldi…. Siinä olisi tarvittava palanen mestaruustaistoon jos pääsisi pois koirankopista.

 6. Wenger: “In any hour anything can happen or change but at the moment, unfortunately, we are not signing anybody.” Eiköhön tuossa ole olennaisin

  • ”In any hour anything can happen” – haahahahahaha, kuinka aivopesty idiootti jonkun tarvii olla että uskoo sanaakaan tollaista paskaa. 100 toimiston ammattimiestä työskentelee 24/7 kuukauden ajan ja mitä tahansa voi tapahtua puolen minuutin sisään…. Hohhoijakkaa. kUNNIANHIMO.

 7. Cityllä vie vieraissa pelit meitä, ManUa, Liverppolia ja mm Evertonia vastaan joten ei siinä mielessä hätää, mutta nyt saatana muutama kova vahvistus ja mestaruus on meidän. Olisi todella hölmöä näin hyvässä urheilullisessa sekä taloudellisessa tilanteessa jättää vahvistamatta joukkuetta. Suorastaan ylimielistä.

 8. Positiiviset uskoo, että näillä päästään päätyyn asti ja realistit arvaa, ettei ketään tule. Eli hiljaista on.

  Wenger on antanut medialausuntoja ja kuitannut Draxlerin mediapuheeksi, tuskinpa on siis enää tulossa, vaikka on kai satavarmaa, että Arsenal kyseli kyllä pelaajan perään. Hintapyyntö on vaan kohtuuton. Luultavasti Draxler ei Arsenalin ikinä päädy, jos hinnan laskemista jäädään odottelemaan.

  Minulle ainoa merkittävä asia Wengeriltä tänään on se, että keskikentälle haetaan pelaajaa ja sen peruste, eli Ramseyn uusi loukkaantuminen ja Flaminin pelikielto. Varsin poikkeavaa Wengerille, nämähän ovat kuitenkin selkeitä short term -poissaoloja, mutta näköjään ne painavat eli kannujahdissa vakavasti ollaan. Ääneen lausumaton asia myös se, että luottamus Artetaan on laskussa. Huonompi asia taas se, että kenties hyökkääjäjahdissa on nostettu kädet pystyyn.

  No, kellon ympäri vielä ja olemme viisaampia. Täytyy antaa seuralle tunnustusta kuitenkin siitä, että D-dayn toiminta on ollut pätevää ja useimmat siirrot on saatu menemään läpi viime vuosina. Ehkäpä, todellakin ehkäpä joku tulee jos vaan Wenger on saanut päätöksiä tehtyä ja siunaa neuvottelijat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s