Siirtoikkunan viimeinen päivä ja hankintoja vahvistuksista puhumattakaan ei näy

Eipä ollut vaikea arvata tämänkään siirtoikkunan kulkua vähintään tähän asti ja todennäköisesti loppuun asti. Tehtynä ei ole ainuttakaan hankintaa ilmeisestä tarpeesta huolimatta. Toki nyt ollaan tässä Wengerin suosikkipäivässä siirtoikkunassa eli joku (paniikki)hankinta sieltä voi tulla. Se voi osua ihan hyvinkin jos kaikki tähdet ovat kohdallaan, mutta suuri mahdollisuus on floppihankintaan, kun asiat pitää jättää aina viime tippaan. Järkevästi toimiessa hankinta tai pari olisi tehty jo hyvissä ajoin ja nyt voitaisiin seurata jos joku todella hyvä tilaisuus tulisi vielä hankkia yksi lisävahvistus. Tästä nyt kuitenkin ollaan taas totuttuun tyyliin niin kaukana kuin mahdollista.

Eiliseltä Wengerin kommentit ovat siirtojen suhteen nämä:

Are we active? Yes. Are we close to sign anybody? No.

In any hour anything can happen or change but at the moment, unfortunately, we are not signing anybody.

Tyhjän saa pyytämättäkin ja juuri se tunne on tällä hetkellä päällimmäisenä. Tästä ei ole tulossa ainoastaan taas kerran yksi epäonnistunut siirtoikkuna joukkueen vahvistamisen suhteen, vaan tällä kertaa se pilaa samalla mahdollisuuden taistella pokaaleista tosissaan ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Tänä vuonna hyvän alkukauden tai jopa yli puolen kauden seurauksena olemme paremmissa asemissa kuin pitkään aikaan. Joukkue kuitenkin tarvitsisi pari vahvistusta, jotta sen olisi mahdollista taistella muun muassa Chelseaa ja Manchester Cityä vastaan loppuun asti liigassa unohtamatta cupkilpailuita.  Näitä vahvistuksia ei kuitenkaan näytä olevan tulossa.

Onlinegoonerin forumilta loistava kommentti ja veikkaus, mitkä tulevat olemaan Wengerin selityksiä huomenna hankintojen tekemättä jättämiselle:

1st Feb – Bullshit bingo day

For four corners see if you can tick off:

”Internal solutions”
”We were very close”
”Dizzying prices”
”Almost impossible to sign players in January”

For a line go with

”True to our beliefs”
”Unsustainable spending”
”We scout every single player in the world”
”My focus is on the players who are here already”

For a full house add

”We have Bendtner, Sanogo, Park and others can play there too”
”I am not afraid to spend”
”Additional financial firepower next year”
”We have a very big squad already – you ask me why I don’t sign anyone, and then why some players do not play”

Jäätävää tekstiä ja saa nähdä moniko osuu kohdilleen? Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin useampikin tullaan kuulemaan managerimme suusta siirtoikkunan sulkeuduttua. Tämä kaikki siis ellei hankintoja tai edes hankintaa tule, kuten vahvasti näyttää. Ja paljon tietysti riippuu hankintojen laadusta, jotkut junnut tai toivotaan toivotaan pelaajat Ranskan kakkosdivarista eivät tule auttamaan meitä yhtään loppukaudella, jonka pitäisi olla se ratkaiseva tekijä tämän siirtoikkunan hankinnoissa. Tänään tarvitaan vahvistuksia, eikä niinkään hankintoja.

Siirtoikkuna sulkeutuu tarkalleen klo 23:00 Brittien aikaa eli yhdeltä ensi yönä Suomen aikaa. Reilu puoli vuorokautta olisi aikaa hankkia vähintään se välttämätön hyökkääjävahvistus. Eihän sekään mitään takaa, mutta antaisi sentään toivoa loppukaudelle. Nykyisillä pelaajilla, Wengerin peluuttamisella ja aina samalla ryhmityksellä pelatessa en vain näe mahdollisuuksia voittaa mitään tai edes todella taistella kärkisijoista loppuun asti. Ryhmitykseen ei ole luvassa muutosta, se on aivan varmaa, kuten olemme saaneet nähdä vuosien varrella, mutta pelaajahankinnat olisivat se mikä voisi tehdä eron loppukauden aikana.

Ei ihan vielä lyödä lopullista tuomiota tästä siirtoikkunasta ja jopa sen mukana tästä kaudesta. Annetaan Wengerille mahdollisuus vielä taikoa kani tai kaksi hatusta. Ilman näitä on kuitenkin mahdollista ja ehkä jopa todennäköistä, että kautemme on käytännössä ohi nelossijapokaalin tavoittelua lukuun ottamatta vajaan kolmen viikon kuluttua.

Mainokset

82 thoughts on “Siirtoikkunan viimeinen päivä ja hankintoja vahvistuksista puhumattakaan ei näy

  • Jaa-a, Eriksson ei kelvannut Arsenaliin, mutta Kallström kelpaisi. Älyvapaata. Ehdotonta tusinaa. Nyt ei olla paljonkaan Silvestreä ylempänä kunnianhimossa.

 1. HAHAHAHAHAHAH!!!!! Kim Källsröm. Nyt uidaan syvissä vesissä! Ei pitäis nauraa, mutta mitä tässä muutakaan voi tehdä!?!?!?!

 2. Älkäähän nyt, Källström ainoastaan todistaisi sen, että Wenger lukee tätä foorumia. Onhan täällä aikanaan ollut puhetta siitä, että voittava joukkue tarvitsee sen yhden ruotsalaisen.
  Silloin aiemmin taisi vain olla puhe Zlatanista…

 3. Berba onneksi väistettiin. Kovaa vauhtia menossa Monacoon. On siinäkin, Falcaon korvaajaksi Berba 😀

 4. Klose alkaa jo todellakin kuulostamaan paremmalta. Vaikkei olekkaan supertähti mutta silti puolen vuoden projektiin kyllä kiitos. Ja luulen jopa että tuo siirto toteutuu koska Lazio hankki Postigan Valenciasta joten tuskinpa he kahta kehäraakkia joukkuessaan tarvitsevat.

 5. Itse olen allerginen pappapolitiikalle, varsinkin jos veteraanit ovat keskinkertaisuuksia jo lähtökohtaisesti. Arteta on näyttänyt, että älykkäästä pelaajasta voi olla apua korkean tempon joukkueessakin, vaikka omat jalat ei käykään kovin lujaa. Mutta Kallstromin kaltainen hitaan kankea palkkasoturi Spartakin penkiltä, mitä edellytyksiä ja edes kuntoa on sopeutua tuossa iässä kovatemoiseen valioliigaan ja Arsenalin nopeaan peliin?

  Klose voisi olla penkiltä sisään tyyppinen ratkaisija, kun Arsenalilla ei yleensä ole suuria vaikeuksia painaa peliä päätyyn. Tosin rajoittunut pelaaja on kuten Poldikin, sen takia ei mitään käyttöä avauksessa säännöllisemmin, jos ei kerran Poldillakaan.

  Frimpong siirtyy pysyvällä siirrolla Barnsleyyn.

 6. Ei jumalauta pää räjähtää! Pitkästä aikaa meillä olisi mahdollisuudet vaikka mihin ja Wenger ostaa tuollaisen vanhan tussun. Ei saatanan perkele. Jos ja kun tälläkään kertaa kaudella ei tule pokaalia niin se on täysin Wengerin syy. Mitä helvettiä ihan oikeasti joku ruotsin pelle??? Eka käytetään 50 miljoonaa Öziliin ja pedataan asetelmat vaikka mihin ja sit kustaan omaan niskaan ja jätetään joukkueen pieni vahvistaminen jottei mene rahaa. En ole käynyt kauppakorkeaa tai mitään bisnes educationia mutta eikös tuo ole aivan helvetin idioottimaista bisnestä? Muutamalla täsmähankinnalla tällä squadilla olisi vain taivas rajana mutta jälleen kerran Wenger kusee suoraan kannattajien niskaan ja jättää vahvistukset tekemättä+?
  Tämä touhu ei vaan voi vuodesta toiseen jatkua tällaisena. Katsokaa meidän otteluohjelmaa ja nostakaa kaikki käsi ylös jotka todella uskotte meidän selviytyvän kunnolla tulevasta huippukovasta otteluryppäästä nykyisellä squadillamme..

  Köysiostoksille tästä suunnattava. Alkaa tämä pelleily riittää. Tietenkin joillekkin nelos/kolmossija on pokaali joten kurssi on kohdallaan.

 7. Asiallinen avautuminen Tuopelta. Vaikka ikkuna on ”vaikea”, Chelsea satsasi tässä kolmeen pelaajaan yht. 40 m pokaalien varmistamiseen ja täsmävahvistuksiin, Manu pelastaa kauttaan 37m Matalla. Huhujen mukaan City iskee kätensä viime hetkillä pariin Porton pelaajaan, vaikka niillä on nyt kaikkein vähiten mitään tarpeita. Kärkipäässä vain totutut siirtomarkkinoiden luuserit Pool ja Arsenal jäivät lähtötelineisiinsä, tosin Poolkin taitaa saada 15m ukrainalaislaiturinsa, joka tosin haiskahtaa vahvasti flopilta.

  Yritetty ainakin on, voivat muut sanoa. Samaa ei voi sanoa Arsenalista, kun 8/19 matsia Venäjällä avannut Kim il-Sung on ainoa uusi mies. Wenger nosti omaa ja Arsenalin uskottavuutta Özil-vedolla todella komeasti, mutta nyt Arsenal-fanit ovat epäuskoisen ja raskaan pettyneitä ja kilpailijat nauravat Kallströmille. Tästä siirrosta jaksaa innostua vain Ruotsin tv. Arsenal palasi normimeininkiin ja jälleen edessä kevään hidas ja tuskallinen kuolema. Vahvuutta, pettymys toisensa perään meillä edessä ja tyhjät kourat toukokuussa.

 8. No joo. Tällä joukkueella ollaan 17 viikkoa johdettu sarjaa tällä kaudella. Podolski alkaa olla taas terveiden kirjoissa, kuten mies itse sanoi(eli puheet koirankopista ovat tekaistua paskaa), ja Cazorla on löytänyt viime kauden vireensä. Tason nostoa toivoisi Özililtä ja keskikentän pohjalta, mutta mestaruusjoukkueen pitääkin venyä.

  Näillä kavereilla ollaan menty kovaa ja näillä kavereilla mennään jatkossakin kovaa. Ei tänne kaivata mitään 30 miljoonan ilmapalloja ihmettelemään, millaista pelaaminen on Englannissa.

 9. Säästöliekillä ilmeisesti mennään. ilmeisen typerää, koska eivät ne huiput kesällä ole yhtään sen halvempia. Pikemminkin hinnat vain nousevat, jos pelaajalla on takanaan onnistuneet mm-kisat (esim. Draxler). Klose olisi kyllä silti tähän väliin laatumaalintekijänä hyvä vahvistus iästään huolimatta. Svedusta en sano mitään.

 10. Mykki, tähän asemaan mentiin pitkälti myös Ramseyn ja Walcottin panoksella, joita ei lopuissa kauden huippumatseissa ole käytettävissä. Joten argumenttisi ei ihan täysin päde, joukkue on heikompi kuin syksyllä.

  Lisäksi helmikuun kärkimatsit alemmat keskikentät on Arteta ja Kallström, hyvällä tuurilla myös Wilshere käytettävissä. Veikkaan, että keskiarvo päästetyissä on näissä neljässä pelissä 2 pinnassa, voi olla ettei sillä voittoja riittävästi tule.

  • Oli Walcotillakin reilun kahden kuukauden huili alkukaudesta, minä aikana Arsenalille tuli 5 voittoa, 1 tasuri ja 1 tappio.

   Ramseyn puuttuminen haittaa, mutta ilman Walcottia kyllä pärjätään.

   • Kuntokäyrät menivät toisin, Ramseyllä alas ja Walcottilla ylöspäin, joten tuostakin voi olla eri mieltä. Arsenalissa ei kukaan ole tasainen koko kautta, mutta ilmeisesti Wengerillä ei tällä ole väliä ja joukkiolta Ox, Rosicky, Gnabry, Bendtner, Sanogo odotetaan ihmeitä ja huippukehitystä paineessa.

    Santista, Özilistä, Girosta ja Ramseysta on jo otettu paljon irti. Kahdesta ensin mainitusta voi ehkä saada enemmänkin, jos joukkue ympärillä on hyvä, mutta tuskin nyky-Arsenalissa.

 11. Me, me, me.. Please Arsene, you know I’m good, something special.

  Well, at least better than Park.

  *ouch*

  @kalou

 12. Arsenal’s lack of deadline activity leaves ripped-off fans furious

  Matt Barlow: With another transfer window set to close without Arsenal splashing out on the big-money striker many fans wanted to see boosting their title challenge, there are already rumblings of discontent from supporters who are still angry at the club’s decision to raise season ticket prices by three per cent next season.

  The price hike will earn Arsenal an estimated £2.8million, according to fans’ groups like the Black Scarf Movement, which is a pittance compared to a club with tens of millions sloshing around in the accounts.

  Last summer’s clear out of 24 players is estimated to have shaved around £12.5million off the annual wage bill and helped reduce the net spend to £33m, despite the huge outlay on Mesut Ozil.

  There are millions in reserve and Puma kit-deal money set to arrive this summer. So exactly why do Arsenal want to squeeze fans for another £2.8million?

  Maybe it was to fund a short-term deal for Kim Kallstrom. Or a last-ditch loan move, to be completed. Or just because they can.

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2548397/Transfer-deadline-day-January-

 13. Tämä tältä oikeasti luotettavalta BBC:n toimittajalta, joka mm. kertoi Özilin siirron etenemisestä kaikista aikaisemmin.

  David Ornstein ‏@bbcsport_david 3 min

  ”#Afc board were happy to meet #Schalke fee for Draxler & keen this month to avoid summer battle, but AW valuation lower & unwilling to budge”

 14. aika huono vitsi,eihän tää voi mennä näin!?!varmaa özil ja kumppanit innoissaa,ö pelas kuitenki viime kaudel sellasten pelimiesten ku ronaldo,di maria,benzema jne. ja nyt jumalauta pääsee ruotsalaisjarrun kans vääntää,eihän tää vittu VOI olla totta,ei mestaruudesta näillä taistella.salomon kaloun voisin edes hiukan ymmärtää mut että källström!?!

 15. Villelle ammuksia huomisen syvääluotaavaan siirtoikkuna-analyysiin (BBC:n Ornstein): bbcsport_david: ‪#‎Afc‬ board were happy to meet ‪#‎Schalke‬ fee for Draxler & keen this month to avoid summer battle, but AW valuation lower & unwilling to budge.

  Jos tuo on edes vähän sinne päin totta, on kyllä melkoin munaus meidän jatkot tehneeltä managerilta. Juuri tällä soutamisella ja huopaamisella ei ikinä saada huippupelaajia. Kiva sitten lukea jatkoa sille zlatanit, ronaldot ja muut sisältävälle nearly-listalle, joita Arsene aina silloin tällöin mieluusti muistelee.

  Muuten tämä talvi tullee jäämään taas pitkälle tulevaisuuteen keskustelujen aiheeksi, jos ja kun Arsenal ei ainakaan tämän lähemmäksi liigamestaruutta lähivuosina pääse. City ja Chelsea tulevat vahvistumaan ja niillä on kosolti sekä rahaa että pitkäjänteisyys strategiaosaamista, joten vaikeammaksi menee tulevaisuus Arsenalin pyttyjahdissa tällä päätöksentekokyvyllä.

 16. Jaahas, Wenger on päässyt pelaajien sakkorahaston säästöpossua pitemmällä ja tarjoaa 2m Klosen lainasta (huhu). Karski hinta tuollaisen veteraanin palveluksista, mutta toki oikeasti suolarahoja AFC:lle.

  • Hyvä ettei tarvitse odottaa ikkunan sulkeutumiseen asti, vaan voi mennä nukkumaan ajoissa.

   Mutta tosiaan toivotaan, että Kim onnistuu kuiten Benayoun aikanaan. 🙂

  • Tais olla sarkasmia mut hei ! Onhan mies jo vanha jne but kyl se antaa hyvän lisän ! Rosicky on niin saamarin surkee et pakko wengerin oli napata joku. Eikä se nyt ainakaan huononna mahiksia pokaaleihin .

   • Jos meikäläisen viestiä tarkoitit, niin ei todellakaan ollut sarkasmia, vaan ihan aidosti tarkoitin, että jos Källström pelaa samanlaisessa roolissa kuin Benayoun, eli varamiehenä antaen kaikkensa ja paikkaa poissaolijan muutaman kuukauden ajan, niin hyvä homma.

    Ainakin tulee antamaan isomman panoksen kuin Diaby! 😀

   • En sinun viestiä Kif 😀 ja Nimetön, Rosicky on erittäin huono 😮 tai no jos se Tottenham osuma teki taas hänestä hyvän niin voi jo ihmetellä koska mitään hyvää mies saanut aikaan.. ehkä olet erimieltä ! Se on ok 😉
    Kerroin vaan oman näkemykseni ja uskon et Wenger ei olis ottanu Kimii jos luottais Diaby&Rosicky kaksikkoon ruuhkan tasauksessa

 17. Itse pidän kaikkein mielenkiintoisempana asiana tuossa Ornsteinin twiitissä sitä, että mikäli se on totta, niin kukakohan ko. asian on medialle vuotanut. Ei ole erityisen Arsenalin, etenkin boardin tapaista pistää tälläisiä asioita julkisuuteen.

  Mitä taas tulee siirtoon, niin pitäisin hyvänä, että kerrankin Arsenal reagoi sen hetken tilanteeseen ja hankkii miehen paikkaamaan loukkaantuneita. Flamini pelikiellossa, Ramsey ulkona väh 6vko, Wilshere loukkantumisherkkä, Arteta ja AOC puolikuntoisia. Kyllähän siihen yksi Källström menee kesään asti.

  Itse tosin olisin halunnut vielä hyökkääjän, sillä valtavalla riskillä Giroudin suhteen mennään. Ja mikäli Arsenalin tuuri otetaan huomioon, niin voisi veikata, että viim. Manua vastaan kaveri hajoaa loppukaudeksi.

 18. Mediassa pyöritellään nyt PSG:n Matuidia Arsenalin riveihin , onkohan näin ? Vissiin roskaa taas

  • Jeps, roskaa.

   Kirjoittanee piakkoin uuden sopparin PSG:n kanssa ja pelaa parhaillaan avauksessa Bordeauxia vastaan. Samalla kun Cabaye istuu (toistaiseksi) penkillä.

 19. Hömhöm. Ei ny vielä tohtis haukkua paskaksi tuota Kimiä, jos se vaikka ensin vähä pelais…

  Draxler kyllä kelpaisi. Mutta meneekö nyt hieman ristiin kun huudellaan vahvistuksia tätä kautta ajatellen? Eikös Draxler ole ainakin kuukauden päivät sivussa? Eikä yhden BuLi-maalin mies nyt mitenkään kovin taattu täsmäase TÄMÄN kauden kannujahtiin ole.

 20. Sjutton också! Kim tuo sit ruotsalaista voittajakulttuuria. Onkos se pelannut ollenkaam Spartakissa? AIka vähän ainakin.

 21. Kellään mitään hajua onko Miroslav Klose ihan oikeasti lähellä tuloa ? Vaiko huhu pohjainen vitsi taas? 😉

  • Niin, onko mitään tulollaan vai voiko lähteä jo lähiöravintolaan juomaan viunat pois kuleksimasta…?

   • Kyllä nyt voi sanoa, että 99% tod.näköisyydellä ei ole tulossa ketään. Ei yhtään luotettavampaa lähdettä vihjaa yhtään mitään. Kyllä se oli tässä. Vituiksihan tämäkin window meni. Ja sit kesällä taas ihmetellään kun Wengeriä arvostellaan kun ei tullut pokaaleja.

 22. Mitä on tullut nähtyä noita Lyonin pelejä aikoinaan, niin ei ainakaan hirmuisesti itellä tullut riemun kiljahduksia kimin tulosta. No antaa ensin näyttää kykynsä meillä ennen kuin floppi statusta annetaan. Tosin hyvä juttu että kyseessä lainapesti. Eli nyt haettiin sitä väliaikais apua kun ei pitkäaikaisia lappuja kirjoiteltu. Toinen juttu on näköjään että poldiin luotetaan, eli koirankoppijutut on olleet niitä.. Ei siitä sen enempää. Veikkailin että walcotin loukkaantuminen olisi tuonut uuden nimen samoille paikoille, mutta näyttäisi että gnabryyn ja oxiin löytyy luottoa ja se on hyvä se. Vielä parit tunnit jäljellä, varmaan hiljaiset sellaiset meidän osalta.

 23. Onneks Rolle ei pelaa valkussa – vei Kimiä aika pahasti Portugalin ja Ruotsin MM-karsintamatsissa.

  • No nyt voi Kimin puolustukseks sanoa, että on vieny Rolle muutamaa muutakin.

   Noh, Kim on paskimmillaan tasoa Silvestre eli pelaa ja pelaa paskasti

   Seuraava vaihtoehto on Park eli ei pelaa ollenkaan

   Sit on skenaario Benayoun eli laajentaa rinkiä ka pelatessaan täyttää paikkansa mallikkaasti

   Jos nyt kaverin ominaisuuksia tarkastellaan niin erikoistilanneosaamistahan Källströmillä on ja itseasiassa aika korkealaatuista sellaista, mutta se ei tietty paljoa lohduta jos peruspelin taso on heikko.

 24. Eräät jo selitti, että swedu pesee Artetan syöttötyöskentelyssä mennen tullen. No jos näin olisi, ei todellakaan pelaisi (tai siis istuisi penkillä) Moskovassa.

  Aika tasan rooli istuu juuri Ramseyn rooliin keskikentän keskelle. Alemmas ei riitä jalka ja pelityyli, ylemmäskään ei riitä jalat valiossa eikä monien valmentajien mielestä enää muuallakaan. Källströmille käy kuten Artetalle, valuu alaspäin vanhetessaan, mutta on huonompi.

  Toivon Jackille hyvää terveyttå.

 25. En oikein tiedä millä Arsenal pystyy esim. lipun hintojen nostoa perustelemaan ja sitten jättämään kärkipelaajan hommaamatta. Toisaalta eipä niitä vissiin tarvii perustella mitenkään, hinnat nousee ja jengi mutisee ja maksaa. Kälsström sinällee on varmaan ihan ”fine” ratkasu tuomaan keskikentälle hätäväraa. Giroud ei vaan yksin kärjessä riitä. Huomista blogia ei pysty lukee, mut ohan tän talvinen siirtoikkuna pettymys. Toisaalta kai sekin on jonkinnäköstä eteenpäin menoa ettei jatkuvasti tarvii pelkää Arsenalin myyvän jotain tärkeimmistä pelaajistaan.

  • Joo en suosittele Wengerin kannattajien lukemaan huomista. Siitä voi tulla vaan paha mieli, kuten meille muille tästä managerimme tekemisestä ylipäätään.

   • Tavallaan sitä ymmärtää Wengeriä mutta sit kun oikeen ajattelee niin ei prkl voi käsittää miten joku Giroud voi määrätä tuleeko hyökkääjää vaiko ei .
    Wenger osti” siis lainasi Kimin vaan siks että fanit olisivat hiljaa , epäonnistunut ikkuna TAAS .. alkaa vtuttaa toi Wenger , pokaaliton ajanjakso sais jo päättyä ja ukko senkun pihtaa ja tekee paskoja ”VAHVISTUKSIA”
    olipa turha ottaa esiin Jacksonit , Costat Kalout Berbat Kloset … Fakta on että ei se mitään olis oikeesti ostanut !
    Helvetin ranskalainen , nyt loppu sympatia miestä kohtaan jos ei puoleentuntiin ihmeitä ala tapahtuu .

   • Vuonna 2013 eniten pisteitä kaikista valioliiga joukkueista.

    Kaudella 2013-2014 liigakakkosena pisteen päässä Citystä ja 2 pistettä Mourinhon Chelseaa edellä. Arsenalinkin peräsimeen toivottu Moyes 12 pistettä Arsenalia perässä. Tää kaikki vaan murto-osalla näiden seurojen resursseista, on syytäkin tulla paha mieli. Osalle on tärkeintä miten joukkue pärjää siirtoikkunoissa, osalle miten kentällä.

   • Kurkkaa taulukkoo toukokuussa , tarkista pokaalikanta viimeisten 8 vuodenajalta , onko syytä käydä ostelemassa / vahvistamassa tiimii ? Ei varmaan … Kenkää wengerille .. ja toi pisteen päässä cityst on tosi hieno saavutus vois jo järkätä torijuhlat ? Näin meillä …

   • Täähän se on se logiikka mikä monella Arsenal-fanilla on. 2004 voitettiin mestaruus vieläpä ilman tappioita, miksi Wenger ei nyt suostu sitten voittamaan samallalailla enää? Tässä kohtaa ehkä pitäis ottaa huomioon mitä on muuttunut sen jälkeen. Ensinäkin Arsenal rakennutti uuden stadionin ja esim. Citystä poiketen myös on joutunut generoimaan rahat tähän hankkeeseen täysin itse. Samaa aikaa City ja Chelsea ostivat tiensä huipulle käyttämällä rahaa siirtokorvauksiin+palkkoihin jotain miljardin luokkaa. Arsenalin menestyshän ei varsinaisesti oo romahtanut mihinkään, vaan kaksi joukkuetta ostivat tiensä Arsenalin ja ManUn väliin. Joku manageri olisi varmaan jonkun Cup-voiton tässä välissä onkinut, mutta managereja jotka mestaruuden olisi voittanut ei välttämättä olisi yhtään. Oon 100% varma että Wenger oli oikea valinta tälle 8 vuoden kaudelle jossa säilyminen UCL:ssä oli oikeasti elintärkeää ja ainakin 75% varma, että Wenger on myös oikea manageri tuomaan seuralle taas menestystä nytten kuin taloudellinen tilanne pienentyneen velan+parempien sponssisopimusten takia on parempi kuin koskaan ennen. Totta kai Arsenalin pitää myös siirtomarkkinoilla toimia suurseuran tavoin ja siitä ensimmäisiä viitteitä olikin Özilin siirto. Tää talvi oli tietysti pettymys, mutta en tiedä onko tämä nytten isossa kuvassa joku selvä merkki että nuukailu-linjalla jatketaan. Pitää muistaa että siirtoikkunan kovin kärkihankinta oli Monacon veroparatiisin hommaama Berbatov.

    Summasummarum: En siis väitä tietäväni paremmin kuin muut onko Wenger oikea mies jatkamaan Arsenalin johdossa, mutta siitä olen varma että ne ratkasevat näytöt annetaan kentällä ja eikai kukaan tällä hetkellä olisi potkimassa 16-4-3 tilastoilla kautta vetänyttä manageria seurasta? Wenger vastaa ite hankinnoista/niiden tekemättä jättämisistä. Jos joukkue nytten romahtaa taisteluun UCL-paikoista tai jopa niiden alapuolelle, niin nimenomaan Wenger on se jonka pitäisi virheistä maksaa työpaikallaan. Jos taas joukkue jatkaa (niinkuin itse henkilökohtaisesti uskon) kauden loppuun taistellen kunniakkaasti mestaruudesta (Kälsströmmin hankinnan avulla tai siitä huolimatta) on Wenger mielestä jatkopahvinsa ansainnut.

 26. Ei tainnut olla mitään perää Ornsteinin twiitissä, kun niin nopeasti se katosi bittiavaruuteen.

  RED TEMPTATION ‏@TheArsenalNote 3 t
  Ornstein @bbcsport_david A prime example of how easy it is to start a crisis/ verbal war between fans and Manager. David’s tweet is knifing

  • Juurikin näin, kuten vähän epäilinkin – twiitti perustui heikkoihin tietoihin. Tämähän viestin takaisinveto ei enää toki auta, sillä ihmisille syntynyttä mielikuvaa ei niin vain poisteta.

 27. Kiitos varoituksesta, Ville! 😀

  Täytyy sitten väistellä blogia vähän aikaa ja palata asiaan sitten ensi viikolla.

  Tästä tulikin mieleen, että tykkäsin kyllä kovasti eilisestä (30.1.2014) kirjoituksesta. Taisi olla mielekkäin Villen bloggaus pitkään aikaan. Kiitokset myös siitä!

 28. En kans käsitä näitä iän ikuisia kitisijöitä. Viime kaudelta nelossija pokaali ja mikä mahtavinta: Pohjois-Lontoon ylpeys Arsenal tullaan ikuisesti muistamaan vuoden 2013 parhaana Valjuseurana! Niin ja eikös saman vuoden aikana vierasvoitot sekä Bayernista ja Dortmundista ansaitse kanssa pokaalin? Näitä voi sitten muistella eläkkeellä, itse arvostan edellä mainitut ”pokaalit” lähes Invinciblesin arvoisiksi saavutuksiksi. Jewsus sentään mitä sontaa.
  Källström on kyllä erikoinen hankinta; itse olisin kussut hunajaa jos mies olisi Rennesin vuosinaan siirtynyt Arsuun, mutta nyt… no laina hankinta eli ei käytännössä juurikaan hävittävää ja hyvässä lykyssä mies löytää vanhan vireensä. Se että mies on ainoa hankinta ei ole ruotsalaisen vika.
  Kokonaisuudessahan tämä siirtoikkuna on taas kerran jotain ihan muuta kuin olisi kaivattu.

  • Saat jaella pokaaleita ihan mille ja milloin tahansa, mutta eikö positiivisesti asiaksi voisi mainita vaikka sen että Arsenalilla ihan aikuisten oikeasti on tällä hetkellä helvetin kova joukkue? Ei ihan huono seura pysy tän hetkisen Cityn perässä ja eikös ton Mourinhon pitänyt olla varsinainen voittajatyyppi, mutta niin vaan joutuu kattelee Arsenalin perävaloi tällä hetkellä.

   Surullisen varmoja tuntuu kaikki olevan, että Arsenal tulee kärjen vauhdista tippumaan. Toisaalta ymmärtäähän sen, hommashan Citykin Agueron loukkaantumista paikkaamaan kovalla rahalla legendaarisen ”None”n ja Chelseankin Matan paikkaajat taitaa olla enemmäkin satsauksia tulevaisuuteen kuin mitään sateentekijöitä tälle kaudelle. ManU toki vahvistui, mutta on jo kaukana. Liverpool, Everton tai Spurs ei kukaan merkittävästi vahvistunut.

   • Katotaan mikä on tilanne vajaan kolmen viikon päästä, kun liigassa on tullu 0-2 pistettä Liverpoolia ja Manua vastaan ja tippuminen FA Cupista sekä tietysti tappio Bayernille. Loistavaa jos näin ei käy, mutta en oikein usko muuhun tulokseen katsottaessa joukkueen tilaa, Wengerin rotaatiohalukkuutta ja luottoa ykkösavauksen ulkopuolisiin pelaajiin sekä luokkaantumistilannetta.

   • Klassinen win-win tilanne siis. Joko Arsenal voittaa tai sit voi haukkuu Wengerii, molemmis on oma juttunsa…

   • Siinä ei oo mitään win-win, että kausi taas kerran on hyvin lähellä romahtamispistettä varsinkin kun Wengerin jatkosopimus on kaikesta huolimatta vain ajan kysymys.. ja onneks Wenger ei voi tehdä mitään väärin jos toisilta kysytään..

 29. Ettei menis liian ryppyotsaiseksi meiningiksi niin laitetaan nytten siirtoikkunan kovin BOOM-hankinta:

  OFFICIAL: #watfordfc have signed Arsenal forward Park Chu-Young on loan until the end of the season, subject to Premier League clearance.

  • M4tti, ei sua kritisoida 😉 sen takia, että puolustat Wengeriä vaan sen takia että sinä kitiset…

   • Noh jos rehellisiä ollaan niin en oo huomannut että mua hirveesti kritisöitäisiin, vaikka välillä on varmaan syytäkin 😀 Oon kuitenkin huomannut että oon ehkä vähän liian eri linjalla blogin kirjottajan kanssa Wengeristä, että pystyisin aina pitämään keskustelun asiallisena, niin ehkä on parempi tehdä niinkuin moni muukin Wengeriä puolustanut, eli pakkaa kamat ja häipyä. Internetissä on kuitenkin valinnanvaraa riittää ja kun tällä blogilla nyt aikuisten oikeesti ei oo mitään tekemistä AFSC:n kanssa, niin mitäpä täällä turhaan tapella. Hyvät jatkot kuitenkin kaikille, etenkin Villelle. En missään nimessä halua vähätellä sitä duunia mitä kaveri tän blogin eteen on tehnyt.

 30. Hommasiko jokin seura todellisen vahvistuksen? Oliko niitä pelaajia sittenkään siellä markkinoilla…

  • Ei hommannu.. Mata, Matic, Osvaldo, Mitroglou tai muut ei mahtuis edes meidän penkille Bendtnerin, Parkin, Sanogon, Ryon ja kumppaneiden tilalle. Samoin kaikilla muilla joukkueilla oli pankkitilillä se 100 miljoonaa rahaa, mutta ei vaan kiinnostanu hankkia muuta kuin lainalle Källströmin tasoisia kavereita..

 31. M4TTI puhut asiaa. Pääasialliset vaikutukset 8 vuoden kannuttomaan ”romahdukseen” ovat nimen omaan stadionin rakentaminen ja kahden joukkueen ostaminen itsensä huipulle. 2004 alkoi stadionin rakentaminen ja Chelsean omistajan muutos,
  2008 Cityn. Ei ole huonoa managerointia, nämä asiat huomioon ottaen, että ennen 2004 sijoitukset olivat 1/2 ja tämän jälkeen 3/4. Olen samaa mieltä että Wenger on ollut täysin oikea valmentaja tälle ajanjaksolle. En todellakaan keksi kuka realistinen vaihtoehto olisi ollut parempi.

  Alkukauden menestys, taloudellisen tilan paraneminen ja özilin osto antavat merkkejä noususta takaisin terävimpään kärkeen. Ainakin haluan uskoa näin… Jos tilanne jatkuu samana seuraavat 4 kautta,…i’ll get me coat..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s