Wengerin toiminta aivan täysi farssi Källströmin hankinnassa

Moniko muu kärkijoukkue olisi ollut tyytyväinen saadessaan Källströmin lainalle loppukaudeksi? Aivan, ei varmasti yksikään. Tämä kertoo kaiken oleellisen kuinka kunnianhimoton ja suoraan sanoen surkea hankinta on kyseessä. Valitettavasti tässä ei kuitenkaan ollut kaikki, vaan tarina ei suinkaan ole lopussa.

Källström ei ole pelikuntoinen tällä hetkellä, vaan loukkaantunut. Selkävammasta on kyse ja sairasloman pituudeksi on arvioitu kuukauden verran, joka tarkoittaa noin kuuden ottelun väliin jäämistä. Ensimmäiset uutiset eilen kertoivat, että ruotsalaishankintamme olisi loukannut heti ensimmäisissä harjoituksissa. Tämä olisi hyvin tyypillistä, mutta myös samalla hyvin epäonnista. Silti tämä olisi ollut se hyvä skenaario, sillä totuus on vielä huomattavasti hirveämpi ja osoittaa kuinka pihalla Wenger nykyään todella on.

Källströmin loukkaantuminen oli tiedossa jo lääkärintarkastuksessa. Seuran lääkintähenkilökunta informoi asiasta Wengeriä, mutta tästä huolimatta managerimme päätti toteuttaa siirron. Tässä suora lainaus BBC:n jutusta:

The Arsenal medical team provided manager Arsene Wenger with the prognosis, but it was decided Kallstrom would still join and undergo his rehabilitation with the Gunners.

He is expected to miss at least Arsenal’s next six matches, in which they face Crystal Palace, Liverpool twice, Manchester United, Bayern Munich and Sunderland.

Ei tämä voi olla enää todellista ja kuinka pihalla ja irtaantunut todellisuudesta voi Wenger olla?

Tarkoitus oli hankkia lyhytaikainen korvaaja lähinnä Flaminin kolmen ottelun pelikiellon ajaksi sekä Ramseyn loukkaantumisesta tai pikemminkin ryssitystä kuntoutuksesta johtuen. Nyt tämä hankinta on kuitenkin vähintään kuukauden ja siinä samalla kuuden ottelun ajan sivussa, mutta siitä huolimatta Wenger ottaa miehen seuran palkkalistoille. Tätä ei riitä enää sanat kuvaamaan, ei muuta kuin uutta vähintään kolmevuotista jatkosopimusta palkankorotuksella pöytään..

Muutenkin viimeksi Källströn on pelannut vajaa kolme kuukautta sitten avauksessa, joten pelituntuma ja kunto ovat varmasti hyvin kaukana Valioliigaan ja ennen kaikkea sen kärkisijoista taistelevan joukkueen edellyttämällä tasolla. Ja pelaajan tasosta ei tarvitse edes aloittaa, kun se on aivan sama jos pelaaja on loukkaantunut. Oli taso sitten Messi tai Sanogo, niin se ei vesijuoksuosastolla auta yhtään mitään joukkuetta.

Tänään olisi sitten taas kyseessä pelipäivä, mutta täytyy sanoa Wengerin onnistuneen jälleen kerran toiminnallaan viemään tästä suurimman hohdon pois. Tänään Crystal Palacen on kaaduttava jos halutaan edes jollain tapaa jatkaa toivotonta taistelua Chelseaa ja Manchester Cityä vastaan.

Paperilla tämän pitäisi olla selvä kotivoitto, mutta Wengerin ollessa nykyisen kaltaisessa timanttisessa iskussa sen voi olettaa olevan kaikkea muuta. Pistemenetys luultavasti tasapelin merkeissä ei yllättäisi yhtään. Samaan veikkaukseen Chamakhin onnistuminen tänään maalin merkeissä olisi juuri tyypillistä.

Päivän vierasjoukkue on managerinvaihdoksen jälkeen kerännyt paljon pisteitä ja ottanut ennen kaikkea voittoja nousten samalla pois putoajien paikoilta. Lisäksi joukkue hankki useamman pelaajan vielä siirtoikkunan viime hetkillä aiempien tammikuun hankintojen jatkoksi osoittaen kunnianhimoa ja halua säilyä sarjassa. Tilanne on tietysti eri kuin meillä, mutta silti verrattavissa jossain määrin. Muut seurat yrittävät resurssiensa sallimissa rajoissa parantaa joukkuetta ja sitä kautta menestysmahdollisuuksia. Todetaan nyt sen verran, että miksi ihmeessä me hankimme hajalla olevan Källströmin Spartak Moskovan penkiltä, kun saatavissa olisi ollut esim. Crystal Palacen hankkima Celtic kapteeni Joe Ledley vajaan miljoonan punnan siirtokorvauksella. No Wenger tietää ja mitäpä tässä arvostelmaan miehen yli 30 vuoden managerikokemuksella tekemiä ratkaisuja.

Meidän kokoonpanossa ei ole paljon muutoksia tiistaihin verrattuna tiedossa. Flamini aloittaa kolmen ottelun pelikiellon kärsimisen ja Wilshere jatkaa nilkkavaivojen takia Diabyn, Ramseyn, Walcottin ja tuoreimman ”vahvistuksemme” kanssa sairastuvalla. Sen sijaan Rosicky palaa kokoonpanoon ja kaiken järjen mukaan avaukseen Artetan ja Özilin seuraksi keskikentän keskustaan. Ox olisi toki yksi mahdollisuus laittaa keskikentälle, mutta tähän tuskin mennään, vaikka toisaalta en olisi yllättänyt tästäkään. Eiköhän Wenger kuitenkin mieluummin pidä Oxin penkillä, jotta voi laittaa taas miehen ennen Podolskia kentällä.

Tänään olisi syytä ottaa voitto, sillä pelin jälkeen ei voittoja ole luvassa ainakaan neljään seuraavaan otteluun. Ainut positiivinen asia on, että ManU hävisi ja Tottenham menetti pisteitä, joten nelossija- tai jopa kolmossijataistelussa on vielä mahdollisuuksia, kun meidän lisäksi kahdesta viimeisestä ensi kauden rahaliigaan oikeuttavasta sijoituksesta kisaavat tiukimmin Liverpool ja eilen ottelunsa voittanut Everton. Toki Tottenham ei ole kuin pisteen päässä Evertonista.

Toivotaan voittoa tänään Wengeristä huolimatta, vaikka mies tekeekin kaikkensa, jotta tämäkin kausi päättyisi taas ilman pokaaleita tai edes todellista yritystä haastaa niistä.

COME ON YOU GUNNERS!!!     

Mainokset

47 thoughts on “Wengerin toiminta aivan täysi farssi Källströmin hankinnassa

 1. Ville , pidä toi linja ! Mitäs sitä paskaa kehumaan , Wenger saisi jo antaa tilaa muille.
  Tulosvetoon 3-0 , Özil , Giroud ja Arteta

 2. Hieno seura, hieno valmennusjohto. Källströmille haluttiin antaa muutaman viikon rento loma upeassa Lontoossa ankean Moskovan sijaan. Eihän selkävamman kanssa mitään treenaillakaan. Todellista herrasmiesmäistä veteraanien virkistystoimintaa.

 3. Tänään, keskikentän tilanteen ollessa tämä, vois olla hyvä paikka antaa näyttömahdollisuus jollekin junnulle. Jos ei Crystal Palacea vastaan kotiottelussa uskalleta ottaa moista ”riskiä” niin koska sitten. Ainakin Eisfeld tai Zelalem voisi tulla kyseeseen ja onhan siellä se liidunvalkea suomisoturikin.

 4. Taitaa nyt olla se hetki, että Pöldia pitää peluuttaa.
  Tästä on seurauksena palacen kireät maaliverkot ja kun Poldi on pelimies myös alaspäin niin tuollaiset muikeat 4-1 lukemat tänään!
  Poldi 2, Giro ja Özil.

 5. Kyllähän tuo vähän jää mysteeriksi tuo Källströmin hankinta, mutta jääköön.

  Nyt on semmonen kutina että jos Poldi löytyy avauksesta, ja mielellään laidalta, niin helppo voitto tulee. 3-0.

 6. Helpostusta nelossijapokaalin tavoitteluun, kun Pool, Manu ja Spurs pudottivat odottamattomasti pisteitä. Arsenalilla vahva ote kolmossijasta toistaiseksi.

 7. Olisiko ollut viisasta laittaa Özil huilaamaan tämä peli?
  Seuraavat matsit pool, manu, pool ja munich.

  • Jos tavoite olisi mestaruus niin ehdottomasti kyllä mutta kun tavoite on neljässija-pokaali niin todennäköisyyksiä laksemalla ei.

   • Ilmeiseti Chelsea ja Citykin tavoittelee nelossijaa kun Hazard ja Yaya Toure pelaa joka pelin kunnossa ollessaan

 8. No ei tod.. Özil on pienten pelien mies. Källiä ei näköjään löytynyt edes loukkaantuneiden listalta? Hävettääkö vai joko mies sai lähteä?

 9. tämän tyyppinen jauhaminen on aikasemminki tuottanu tulosta tällä kaudella, mutta onhan tuo nyt turhauttavaa katseltavaa..

 10. Jedinak saa tehdä mitä haluaa. Miksei, mieshän on rikkovassa roolissa niin kai se pitää saatana sallia

 11. sen ensimmäisen laukauksen olisi parasta olla maalissa.. miten olis vaikka keskitys?

 12. Kuinka kauan Arsenal kannattaja saisi hakata rumpuja emiratesilla ennen kuin stewardit veisi pois? Naurettavaa miten säännöt voi olla erilaiset koti ja vieraskatsomoissa.

 13. Haiskahtaa siltä, että ensimmäisen maalin tekee Palace. Kun kerran ollaa tehottomia, niin eiköhän Chamakh iske vahingossa maalin jostain hyökkäyksenpoikasesta.

 14. Tuskaista on.. jää 4-1 haaveeksi.

  Kädettömät ja Jalattomat pelas futista.
  Kädetön sanoi jalattomalle:
  -potkase.
  Johon jalaton:
  -eiku se on teidän sivurajaheitto.

 15. Nyt on ainakin täysin oikea vaihto. Bannanin sisääntulon jälkeen Palace on vienyt keskikentän taistelua mielinmäärin ja Poldi on haahuillut pelin ulkopuolella

  • Hymähdin kun sivussa lukee ”hieman” revitelty otsikko: ”Arsenal-tähden uskomaton epäonni: loukkaantui ennen ensimmäisiä harjoituksia”.

 16. Poldi ei ole ratkaisu edes Palacea vastaan, mutta Ox näköjään on. Yhä edelleen Ox on hieman sitä joukkoa Rosickyn ja Gnabryn kanssa, että maali kerran vuodessa, mutta ehkä tästä alkaa alku jonkin suuremman ja maalimäärät lähtevät rajuun kasvuun. Arsenal tänä keväänä kipeästi sitä toden totta kaipaisi.

 17. Nyt vaan odottelemaan uutisia Artetan pohkeesta. Montako viikkoa? Hienosti päästään ehkä kärkipeleihin ilman puolustavia kk-miehiä.

 18. Jos katsoitte Arsenen haastattelun Sky Sportilta, niin selvitti Källströmin tilanteen:

  -laina on ilmainen, eli ei lainamaksuja Spartakille
  -lisäksi Spartak maksaa puoliksi palkan Källströmin loukkantumisen ajan
  -Arsenal tiesi vammasta (tuli 2 päivää ennen siirtorajaa)
  -vamma on mikromurtuma selässä
  -aikaisintaan palaa kuun tämän kuun lopussa ja viim. ensi kuun puolivälissä
  -tätä ei voitu tietää varmasti vielä perjantaina, joten otettiin riski

  Eipä tuo paha, vaikkei mikään hieno juttu olekkaan; toivottavasti paranee pian.

  Ja toivotaan, ettei Artetalle tai Oxille tullut mitään pahempaa. Molempia tarvitaan tulevissa peleissä. Myös Rotsia oli mukava nähdä kentällä – hieno mies!

 19. Meni ohi. Onko Arteta telonut itseään?
  Ei ainakaan vaihtoon tullut.
  Poldilta kohtuu pelaamista, Ox voisi jatkaa tuosta.

  • Tuossa aika lopussa – siinä n.88 min kohdalla sai potkun nilkalle ja sitten ontui loppupelin ajan.

   Ja Oxlla oli tosiaan joko kramppi tai venähdys – saas nähdä kumpi. Tosin Alex juoksenteli lopussa normaalisti, eikä haastattelussakaan sanonut asiasta mitään.

 20. Joo Artetan ontuminen näytti siltä, että ei pelaa ens matsissa. Se on sit varmaan Verma tai Gibbs keskikentän pohjalla ’Poolia vastaan. Mielenkiintoista.

  Toivotaan, että Chambo ottaa nyt sitten roolia kun tarjotaan. Oli erinomainen tänään, mutta vastustaja ei kyllä päätä huimannut

 21. Arteta-Ox kk:n pohjan kombona toimi huomattavasti paremmin kuin Arteta-Flamini. Toivotaan, että Mikel ei saanut kovempaa tälliä ja että pystyy pelata Poolia vastaan. Monreal on allekirjoittaneelle edelleen täysi mysteeri. Miksi avauksessa jos Gibbo on kunnossa? Nacho on puolustussuuntaan todella hasardi. Ei eeden sellainen… Mikä on Jackin tilanne? Tarvittaisiin mies lauantaina kentälle.

  • No eikös se nyt ollut sitä järkevää rotaatiota. Peluutetaan Nacho-miestä Palacea vastaa, jotta Gibbs on takuuvarmasti kunnosssa kun kovat pelit alkaa.

   Viimeeksi Wenger sanoi, että Jackin pitäisi olla kunnossa ’poolia vastaan

 22. Huh, onpa osalla porukasta ankeat ajatukset kun vertaa siihen, että missä nyt oikeasti urheilullisesti mennään. Onko se joku defenssi manata seuraavat viikot jo etukäteen menetetyiksi ja hyvällä tuurilla ollaan neljän sakissa kauden lopussa? Sitten voi hyvillä mielin bessewisseröidä… Sääli, jos porukka ei osaa iloita kun siihen on aihetta, puhumattakaan siitä, että omaan jengiin uskottaisiin. Mahtaa olla oikeasti raskasta kuulua tuohon goonereiden emo-osastoon. Haters gonna…

  Viimeinen yhdeksän ottelua mennyt saldolla 8-1-0. Viimeiset 11 kotiottelua, päästettyjen maalien sarake näyttää tasan yhtä. Sarjakärki.

  Kauden alussa ja kauden aikana Arsenalia on useaan kertaan ”moitittu” kapeaksi joukkueeksi. Ja onhan se totta, tietyt osastot ovat paperilla hieman kapeita. Mutta eipä tuo kapeus nyt ihan mahdottomasti ole tuloksissa näkynyt. Laskeskelin huvikseni, että kaikki kilpailut huomioon ottaen, Oxista tuli eilen 12. voittomaalin tehnyt pelaaja tällä kaudella. Tämän lisäksi oli ainakin kolme pelaajaa, jotka ovat onnistuneet maalinteossa.

  Nyt alkaa hienot viikot, jossa päästään tosissaan testaamaan joukkueen taso. Ja täällä ainakin löytyy luottoa omiin!

  • Hyvä teksti! Nyt kaikkien pitäisi seistä oman jengin takana. Jos me ei uskota omiin mahdollisuuksiin niin minkä v*tun takia kenenkään muun pitäisi uskoa?

   Pool-Muna-Pool-Munchen. Helppoa. Neljä voittoa ja eteenpäin!

 23. Hyvä Jarkka!

  Ymmärrän kyllä hyvin siirtoikkunan aiheuttaman turhautumisen. Mutta ei asia kuitenkaan niin mene, että Källströmin lisääminen rosteriin teki meidän joukkueesta helvetin paljon huonomman.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s