Pakkovoitto otettiin ja seuraavaksi edessä kauden suunnan pitkälle määrittelevät neljä huippuottelua

Arsenal – Crystal Palace 2-0 (0-0)

Pelin juoni meni jo tutuksi tuleen kaavan mukaan. Ensimmäinen puoliaika melkoista kävelyä ja hidasta pallon liikuttamista enimmäkseen sivuttaissuuntaan. Todelliset paikat olivat vähissä ja Monrealin yritys melko pienestä kulmasta sekä Özilin vaarallinen sivuvapari olivat ainoat kunnon tilanteet. Onneksi kuitenkin puolustuspeli toimii tällä hetkellä erittäin hyvin ja se mahdollistaa voittojen ottamisen näitä heikompia vastustajia vastaan, vaikka hyökkäyssuunnassa ei tapahtuisikaan juuri mitään kuin puolet pelistä tai jopa alle.

Ox nousi ratkaisijaksi kahdella osumalla toisella puoliajalla. Keskikentän keskustassa pelipaikka oli harvinaisempi, sillä yleensä englantilainen on nähty laiturina, vaikka muutama peli kokemusta on myös keskustasta. Yleensä kuitenkin ainoastaan pakon edessä ja niin voi sanoa olleen eilenkin, vaikka toisaalta Rosicky olisi kai ollut käytettävissä. Maalien lisäksi rohkaiseva esitys Oxilta uudella paikalla ja paljon hyvää oli otteissa havaittavissa. Silti tuskin mitään ihmeitä kannattaa odottaa tulevissa peleissä, kun vastustajat kovenevat merkittävästi. Ei kuitenkaan ole kaukana, että Ox pelaa tai miestä joudutaan peluuttamaan keskellä, varsinkin jos Wilshere ei kuntoudu tai Artetan saama kolhu lopussa osoittautuu pahemmaksi. Rosicky ei varmasti pysty neljää kovaa ottelua pelaamaan vajaan kahden viikon sisään, hyvä jos puolet noista.

Eilinen oli ottelu, josta tarvittiin ehdottomasti voitto ja se saatiin ilman sen suurempia ongelmia. Vierasjoukkueen todelliset maalipaikat olivat hyvin vähissä ja ne vähät tilanteet Szczesny hoiti mallikkaasti. Puolustuspeli tulee olemaan avainasemassa myös seuraavissa peleissä, sillä meidän hyökkäys ei Giroudin johdolla yksinkertaisesti tee montaa maalia kovempia joukkueita vastaan. Meidän paras mahdollisuus on voittaa 1-0 ja toivottavasti näitä tuloksia nähtäisiin, vaikka luottoa tähän ei paljoa ole.

Wenger yritti selitellä katastrofaalista loukkaantuneen Källströmin hankintaa parhaansa mukaan. Täytyy sanoa, että surkea hankinta kaikilta osin ja se ei muutu miksikään puhumalla ja selittelemällä. Tässä vielä managerimme kommentteja eiliseltä:

on considering pulling out of the deal…
Yes of course it crossed my mind. I would not have signed him if we had two or three more days to do something, but it was Friday night at five o’clock, so it was [a case of] you [sign] nobody or you do it under these conditions.

Uskomatonta, kuinka kauan sitä aikaa pitäisi olla, että paniikkihankintoja ei tarvitsisi tehdä siirtoikkuna siirtoikkunan jälkeen? Tammikuu sen enempää kuin koko kesä ei riittänyt tähän, mutta muutama lisäpäivä olisi tehnyt jonkin eron. Uskoo ken tahtoo ja ei voi sanoa muuta kuin meidän siirtopolitiikan olevan amatöörien puuhastelua. Mitään pitkäjänteistä suunnitelmaa ei näytä olevan olemassa ja suurin osa siirroista tehdään ihan siirtoikkunoiden loppuhetkillä sen mukaan mille pelipaikoille on sattunut osumaan eniten loukkaantumisia.

Tänään illalla on tiedossa Manchester Cityn ja Chelsean kohtaaminen Etihadilla. Cityn meno on ollut vakuuttavaa, mutta jostain syystä luulen Chelsean hakevan vähintään tasapelin ellei jopa voiton. Mourinho edellisen ottelun West Hamin bussitaktiikan kritisoimisesta huolimatta parkkeeraa varmasti oman linja-autonsa illalla oman boksin tuntumaan ja iskee totutusti vastaiskuilla paikan tulleen toivoen Hazardin ja kumppaneiden tekevän sen yksi tai kaksi tarvittavaa maalia.

Tasapeli olisi varmaan se paras tulos, kun molemmat menettäisivät pisteitä. Jos kuitenkin jommankumman voitto pitäisi valita niin kai sitä mieluummin nykyisessä sarjatilanteessa antaisi kolme pistettä Chelsealle. Muilla tuloksilla kuin Cityn voitolla saamme pitää ykköstilan sarjataulukossa tämän kierroksen jälkeen. Joka tapauksessa tänään saa ainakin iltaan asti kaikesta huolimatta todeta:

TOP OF THE TABLE!

Mainokset

33 thoughts on “Pakkovoitto otettiin ja seuraavaksi edessä kauden suunnan pitkälle määrittelevät neljä huippuottelua

 1. Hieno oli kyllä alun tehottomuudesta huolimatta kattoo topparikaksikon eleetöntä puolustamista! Kosselniltä totuttua rauhallisuutta riistoissa ja katkoissa, kun pystyy ottamaan haltuun ja jatkamaan vielä omille…Upeeta katottavaa! Ja kiva nähdä Poldi avauksessa, äijällä riitti virtaa molempiin suuntiin

 2. Jaahas, taas pulpahti moitteet väärin kannattamisesta ja paremmasta kannustusvelvoitteesta suomipojalle tv:n ääressä.

  Kuten Ville tuossa yllä summaa, Wengerin aivoitus mennä yhdellä mitat täyttävällä keskushyökkääjällä on aika tyhmän tuntuinen ajatus. Kyllä se tuurilla voi onnistua, ts. kannu tulla, mutta kukaan ei väittää etteikö Giron täydellinen katkeaminen tai viikkojen loukkaantuminen ole aika todennäköistä. Ei siinä hyväkään kannatus auta. En pidä Poldia ja Bendtneriä keskellä juuri minään ja Walcott-optio meni. Masentaa katsoa jotain Cityä vastaan Bendtneriä häärimässä. Mun mielestä tämän tason seuran ei pitäisi operoida tuuriin näin paljon luottaen vaan tehdä kunnon vaihtoehtosuunnitelma ja tässä kohtaa siis hankinta. Epäonnistuminen (kenties Klosen ja Draxlerin kohdalla) ei ole edes optio, vaan riittävät ratkaisut on pakko juntata läpi.

  Mutta ei kai sitten, Wenger knows.

 3. Kai tuossa on Timo enemmän kysymys vaihtoehtoisesta suhtautumisesta vallitsevaan tilanteeseen.

  En itsekään pysty ymmärtämään kaikkia Wengerin ja seurajohdon ratkaisuja. Eikä niiden esille tuonti tai kritisointi ole ollenkaan pahasta. Kuitenkaan en ihan niin synkkänä näe seuran kokonaistilannetta, kuin moni muu täällä. En itse allekirjoita kuuluvani varsinaisesti kumpaankaan kaartiin, AKB:hen tai AMG:hen.

  Ainakin mielenkiintoisia aikoja elämme, jos ei muuta.

 4. No kyllähän Arsun kannattaminen on aina mukavaa ja tänä kautena eritoten! On voinut kylän raitillakin mennä rinta rottingilla punavalkoisissa.
  Tietty tuska ja hammastenkiristys kuuluu asiaan.

  Top of the table!

 5. Menee tuo kannattaminen kyllä jotenkin niin laidasta laitaan. Saattaa päivästä riippuen olla Wenger -ulos fiilis ja sit seuraavana päivänä ”Wenger kyllä uskomattoman upea manageri”. En viitsi edes aiheesta kauheasti kirjoittaa, kun en pysty olemaan rehellinen asiasta edes itselleni. Vähän kaksipiippuinen asia jo senkin takia, että herättää älyttömästi tunteita suuntaan ja toiseen.

  • Erittäin hyvin sanottu! Tää arsenalin kannattaminen on silkkaa hulluutta…..mutta olkoon, hieno asia silti 😄

 6. Kai se itse kullakin vaihtelee se suhtautuminen Wengeriin. Itse en myöskään lukeudu kumpaankaan ääripäähän Wengerin sihteen, mutta välillä tulee tarve miestä puolustaa kun samassa päivityksessä tai kommentissa haukutaan Arsenen kyvyt niin siirtomarkkinoilla, taktiikoissa, vaihtojen tekemisessä kuin kierrätyksessäkin. Ei meillä niin ylivoimainen pelaajamateriaali kuitenkaan ole, että aivan paskalla manageroimisella roikutaan liigan kärkipaikassa kiinni 24 kierroksen jälkeen. Ja vaikka se nelossija ei ole pokaali niin kyllä meidän viimevuosien rahankäytöllä ja materiaalilla olisi voinut aika paljon huonomminkin menestyä. Myöskin monesti täällä kerrotaan miten pitäisi toimia, mutta ollaan aika hiljaa jos Wengerin ratkaisut onkin ehdotettua paremmat. Esim. Jos Wenkku olisi tehnyt siirtonsa tämän blogin kirjoittajan ja kommentoinnin mukaan niin meidän joukkue näyttäisi seuraavanlaiselta (karrkoidusti):

  Julio Cesar

  Sagna Merte Hangeland Jose Enrique

  Tiote Fellaini

  McManaman Michu Dempsey

  Benteke

  • Toki on tullut myös parempia hankintaehdotuksiakin (Baines ym.) ja ylläolevassa ehkä niitä heikoimpia esimerkkejä, mutta ihan hirvittää jos ylläolevaan porukkaan olis laitettu 100 miltsiä kiinni!

 7. Top of the table. Joku itkee kun on kakka housussa, joku ajatuksesta että kakka tulee ehkä joskus housuun.

 8. Kohtuu hyvä porukka kasassa ilman minkäänlaista suunnittelua hankinnoista. Ei tietenkään tarkoita etteikö paremminkin voisi olla. Hyvää tuuria ?

  Tuskinpa tuohon keskikentälle olisi (paniikki)hankittu ketään, jos Ramsey ei olisi loukkaantunut uudestaan. Mielestäni sitä Wenger yritti selitellä tuolla ajan vähyydellä, mutta asianhan voi kaikki ymmärtää itselleen sopivalla tavalla.

  Eilen mainittu Joe Ledley taisi siirtyä 2.5 miljoonalla punnalla ja 3.5 vuoden sopimuksella Palaceen. Palkasta en tiedä, mutta varmaan allekirjoituspalkkio vielä lisäksi. Vähän ontuva esimerkkivaihtoehto väliaikaishankinnaksi ja kuka sen olisi halunnut pysyvällä sopimuksella meille ?

 9. Ajan vähyys on aika huono argumentti. Tässä mitä ilmeisimmin luettiin väärin mm. Schalken pomon pokeri, luultiin että myy, muttei sitä huvittanutkaan ja ehkä Draxlerista joku diili on jo Bayernin kanssa, mitä ei saatu ajoissa selville. Saksalaiset veivät Arsenalia kuin pässiä narussa.

  Ainoastaan keskikentälle Ramseyn uudestaan loukkaantuminen tuli ilmeisen myöhään ja yllättäen, ehkäpä siinä ei voinut mitään parempaa saada aikaan. Toki ehkä Matuidia myös yritettiin, mikä olisikin ollut aivan toisen luokan hankinta, lainana tai ostona.

  Kukaan ei saanut yhtään kovaa siirtoa läpi deadline-daynä, minkä pitäisi kertoa jotain myyjien ja kohteena olevien pelaajien päättäväisyydestä. Vaikea keksiä muuta syytä tähän d-day pelleilyyn kuin joidenkin roposten säästön. Ainakaan mitään ihmeempää painetta myydä ei tälläkään kertaa tullut esille.

  • Häh, mistä ihmeestä taas sait noin negatiivisen asian tuotua ”Saksalaiset veivät Arsenalia kuin pässiä narussa”. Onhan tuo nyt täälläkin jo kertaalleen sanottu, että ehkä Saksalaisilla oli joku joku valmis diili ja Arsenal vain kokeili kepillä jäätä. Mitään ei tietääkseni menetetty ja eikä kukaan ole valmis maksamaan Draxlerista sitä 60milj. jolla oli ehkä saattanut lähteä tammikuussa.

   Muita vaihtoehtoja kärkipaikalle.. Klose, Berba? Vähiin käy vaihtoehdot. Arsenal ei ole seura joka lyö joka vuosi 100milj. tiskiin, valitettava totuus.

  • En jummarra…”Ajan vähyys on aika huono argumentti.” vs. ”Ainoastaan keskikentälle Ramseyn uudestaan loukkaantuminen tuli ilmeisen myöhään ja yllättäen, ehkäpä siinä ei voinut mitään parempaa saada aikaan.”. Eikö Wenger juuri kommentoinut tuossa Källström lainaa, joka tehtiin ymmärtääkseni Ramseyn uudelleen loukkaantumisen takia ?

   • Mä olen itse ennen kaikkea arvostellut hyökkääjän hankkimatta jättämistä, jossa tehtiin päätös, ettei hankita. En oikein jaksa uskoa, että vaikka kohde eli Draxler olisi hankittu, häntä olisi yhtäkkiä alettu ajaa sisään false 9 rooliin tai muutenkaan keskelle. Draxler olisi todennäköisesti tässä tilanteessa totutellut valioon laidassa ensi alkuun. Wenger ajatteli selvästi mennä piikissä jo seurassa olevalla kolmikolla.

 10. Mun mielestä ois pitänyt tehdä pari kovan luokan täsmähankintaa, niin voittaisimme pokaalin 10 pisteen erolla Shittyyn. Nyt joutuu jännäämään melkein kalkkiviivoille, kun pokaali tulee naurettavalla neljän pisteen marginaalilla. Siinä on joka ukolla sit köntsät housussa.

 11. Ja sitäpaitsi itte George sanoi et Wenkku on Arsun kaikkien aikojen paras hankinta!
  Chelsea sais mun puolesta voittaa.Hyvältä näyttää.

 12. onko se ihan normaali että tekee mieli oksentaa kun katsoo noita sinisiä runkkareita kentällä? Toiveena 6 punaista korttia per tiimi.

 13. Mistäköhän me pari täsmähankintaa olisi hankittu!!! Niitähän on niin helppo hankkia. Niinkuin tosta linkitetystä artikkelista käy hyvin ilmi että yhtään parempaa kärkimiestä kuin Giroud ei markkinoilla ollut!! Se olisiko ollut parempaa kuin Bendtner niin voi olla mutta ei sieltä noin vain kävellä ratkaisijaksi.

 14. Satuttaa vähän katsoa, miten helposti Mourinho riisui Pellen porukan melkein täysin aseista ja Etihadin taika oli täyttä kuplaa. Tuohon kurinalaisuuteen on vielä Wengerillä ja Bouldilla matkaa.

  Cityä on onneksi satutettu ja kovaa. Chelsealla taitaa olla runsaimmin kovia pelejä kotona (muistaakseni?), joten se lienee nyt suosikki mestariksi. Olen jo monesti esittänyt arvion, ettei Arsenal saa Stamfordilta mitään tuliaisiksi ja tämäkin peli vahvistaa tätä käsitystä. Hyökkäävät managerit on vaan Mourinholle niin helppoja.

 15. Jos Shittyn puolustus pelaa jatkossakin tuohon tapaan, pistemenetyksiä tulee kivasti lisää. Tietty muilla joukkueilla ei ole Hazardia. Jotain tuollaista saisi odottaa Özililtä.

 16. Tuo Hazardi on kyllä aivan sairas. Uusi Messi.

  Mutta mutta joka tapauksessa huikea kevät tulossa. Itsekkin ollut melko skeptisellä fiiliksellä liikenteessä mutta niin pitkään kun on pelejä jäljellä on myös toivoa – anotaanko vaikka näin. Ja selvästi ollaan menty viime kaudesta eteenpäin.

  Ainut järkyttävän iso miinus on todellakin uskottavan vara-kärjen puuttuminen, joka olisi pitänyt hoitaa jo viime kesänä tai sitten vaikka ylihinnalla nyt talvella – pulinat pois sen suhteen. Mutta Wenger vastaa tuosta kauden loputtua kun nähdään pokaalihyllyn täyttöprosentti. Pahaa vaan pelkään että Giroudin pelitaso ei tule pysymään koko kautta hyvällä tasolla väsymisen johdosta. Kaveri tekee kuitenkin joka pelissä aivan hirveän määrän työtä ja ottaa iskuja vastaan ja jos pelataan kolmen päivän välein ei voi olettaa että kaveri pystyisi pitämään tasonsa vakiona. Mutta sen tosiaan sanoan suorastaan ylimielisenö faktana, että jos kausi jälleen kerran päättyy pokaalittomana ja kauden edetessä tulemme huomamaan Giroudin väsymyksyn niin AINUT SYYPÄÄ ON WENGER ja silloin on aivan-käääääsittämättömän-turhaa yrittää tekosyitä Wengerin puolustukseksi. Bendtner Shittyjä, Chelsea, Bayerneja ja myös Liverpooleja jne. vastaan on täysi vitsi. Kaverilla on taitoa mutta liikkuvuus on Veikkausliiga tasolla.

  Mutta siitä täytyy olla kyllä samaa mieltä että tuomitaan vasta kauden jälkeen ja sitten todella kovalla kädellä jos aihetta on – toivottavasti ei ole. Joukkuehan siinä vain kärsii jos kesken kauden yleisön joukkoon alkaa ilmestyä epäuskoa, vihaa, eripuraa jne. Kauden jälkeen on vasta arvostelen paikka. JA SILLOIN ON OIKEUS LAUKOA TODELLA TYLYSTI JOS AIHETTA ON.

 17. Jeps. Toivotaan että samma meningen jatkuu.
  TOTL? tötterstömit on täysiä loosereita?

  eiku, Top Of The Table!!!

 18. Ja muuten vielä se piti sanoa mikä on mielestäni aika hullunkurista, että täällä palstallakin jotkut heittelee kommentteja tyyliin: ”olisiko pitänyt ylihinnalla ostaa joku Benteke” tai vaikkapa ”olisiko pakottamalla ja hirveeseen hintaan ostettava joku” jne. Henkilökohtaisesti minua ei kiinnosta ainakaan pätkäkään onko kuinka paljon tahansa ylihintaa, alihintaa, keskihintaa, monopoli-hintaa, luonto-hintaa, Puma-hintaa – varakärki olisi pitänyt hankkia, koska Bendtnerin ei huippujoukkueita vastaan pitäisi päästä astumaan kentälle edes lämmittelyssä. Meillä on Euroopan kalleimmat liput, joka vuosi myyty parhaita pelaajia voitolla Europaan sisäisille kilpailijoille jne ja seura tekee joka vuosi voittoa = aivan yksilysti millä hinnalla mutta uskottava ja toivoa herättävä varakärki olisi pitänyt hankkia. Ketä fania kiinnostaa onko pankkitilillämme 98 miljoonaa vai 95,5 miljoonaa ?

 19. Mourinho näytti myös, ettei Matic ainakaan mitenkään väheksyttävä tai heikko vahvistus tammikuussa haetuksi ollut, heti huippumatsissa avaukseen ja hyvää tekemistä. Se siis ON mahdollista, vahvistaa tammikuussa.

 20. Matic oli muuten niitä harvoja tammikuun liikkujia, kenties jopa ainut, joka olisi todennäköisesti mennyt Arsenalissa avaukseen. Muuten siellä liikkui korkeintaan rotaatio-tason ukkoa, edes Mata ei olisi ollut automaatio Arsenalin avaukseen. Toisaalta kyllähän nuo ringinleventäjätkin voivat olla ihan hyödyllisiä.

  Useamman kerran on tullut esiin pettymystä siitä, kuinka Arsenal ja Wenger on jättänyt pelaajia hankkimatta. Silläkin asialla on toinen puoli, kuinka montaa vielä harmittaa, että kesällä paljonkin toivotut Jovetic ja Fellaini jäivät saapumatta?

 21. No nythän on onneksi joukkueessa rauha ja balanssi päällä. Keväällä ehkä nähdään Zelalemia ja Eisfeldiä kentällä, muuten mennään näillä.
  Ja kun shittykin näemmä osaa hävitä niin mikä tässä on porskutellessa. Ja vielä kun lady fortuna ja fysioterapeutit paiskii hommia hikihatussa niin loukkaantumisiltakin vältytään…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s