Chelsean voitto eilisessä huippuottelussa piti meidät sarjakärjessä

Henkilökohtaisesti olen pitänyt Chelseaa Mourinhon paluusta asti suurimpana mestarisuosikkina tälle kaudelle ja eilinen ei ainakaan tuota käsitystä muuttanut. Median viime aikoina syystäkin hehkuttama Manchester City sai opetuksen Mourinhon joukkueiden puolustuspelistä ja vastahyökkäyksien vaarallisuudesta. Maalin voitto tietysti riitti Chelsealle, mutta pelitapahtumien perusteella vierasjoukkue olisi voinut voittaa useammallakin maalilla.

Tasapeli ottelusta olisi ehkä ollut paras tulos meidän kannalta, mutta tämäkin kelpaa. Cityn voittoputki katkesi viimein ja se osoitti viimein haavoittuvuutta myös kotikentällä. Chelsea taas saattaa saada hurjan buustin voitosta loppukauden ajaksi, joka ei olisi todellakaan hyvä juttu. No samat joukkueet kohtaavat uudelleen vajaan kahden viikon kuluttua FA Cupissa, joten se saattaa taas muuttaa jollain tapaa voimasuhteita.

Sarjataulukko näyttää taas ainakin hetken hyvältä meidän kannalta, sillä olemme nyt kaksi pistettä edellä sekä Cityä että Chelseaa. Tietysti kaksi pistettä ei ole paljoa ja tilanne muuttuu yhden pistemenetyksen myötä. Silti aina parempi näin päin ja eihän tätä sarjatilannetta olisi uskonut ennen kauden alkua. 14 kierrosta jäljellä ja olemme sarjan kärjessä. Tietysti tähän liittyen vähintään yhtä olennainen kysymys on, että miksi tuskin kukaan uskoi tähän? No ei mennä kuitenkaan tällä kertaa aiheeseen enempää. Ja toisekseen tässä vaiheessa sarjan kärjessä oleminen ei vielä takaa mitään, vaikkakin antaa mahdollisuuden menestyä ihan eri tavalla kuin usealla viime kaudella.

Ehkä useammastakin asiasta kannattaisi ottaa mallia Chelseasta ja Mourinhosta, mutta yksi selkeimpiä on peleihin valmistautuminen ja vastustajan huomioiminen taktiikassa ja mahdollisesti myös ryhmityksessä. Eilen Chelsea piti Cityn poissa huippuvaarallisilta maalintekopaikoilta lähes niin hyvin kuin se on mahdollista. Tietysti muutamia paikkoja tulee väkisinkin, mutta sitä tuskin millään pystyy estämään Cityn tasoista hyökkäystä vastaan. Varsinkin Cityn nopeiden vastahyökkäyksien ja suunnanmuutospelin oikeastaan täydellinen estäminen oli yksi avainasioita ja siinä Mourinhon ryhmä onnistui loistavasti. Myös Chelsean oma vastaiskupelaaminen on todella korkealla tasolla ja antaa puolustavasta taktiikasta huolimatta mahdollisuuden voittaa joukkueen kuin joukkueen.

Useissa peleissä Wengerin taktiikka eli pelataan omaa peliä välittämättä mitään vastustajasta toimii riittävästi tai jopa erinomaisesti. Sen ovat todistaneet hyvät tulokset heikompia joukkueita vastaan tällä kaudella. Edellisillä kausilla tosin tässäkin olisi ollut huomattavasti parantamisen varaa. Huippupeleissä edes hyvän oman pelin ja perustaktiikan noudattaminen ei yleensä riitä, kuten olemme aivan liian useasti saaneet huomata. Valitettavasti vain Wenger on useasti sanonut, että ei kiinnitä peleihin valmistautumisessa mitään huomiota vastustajaan ja sen taktiikkaan, vaan kaikki fokus on omassa tekemisessä oli vastassa kuka tahansa. Ennalta heikompia vastustajia vastaan tämä usein riittää, mutta parempia joukkueita vastaan olisi keksittävä uutta ja pystyttävä parempaan jos tuloksia halutaan parantaa.

Tämän olisi lisäksi tapahduttava oikeastaan heti, sillä nyt on kyseessä kauden ratkaisevat tai ainakin hyvin pitkälle suuntaa antavat neljä huipputottelua. Toinen vastaava huippuotteluiden putki on tiedossa maaliskuussa, joten jotain muutosta kärkiotteluiden valmistautumiseen ja lähestymistapaan olisi syytä saada. Tämä on toive, mutta todellisuudessa en usko näin tapahtuvan. Miksi uskoisin? Wenger ei ole aikaisemminkaan välittänyt vastustajien tekemisestä mitään ja yleensäkin virheistä oppinen tai halu muuttaa toimimattomaksi tai jopa vääriksi havaittuja toimintatapoja eivät ole managerimme suuria vahvuuksia.

Mainokset

22 thoughts on “Chelsean voitto eilisessä huippuottelussa piti meidät sarjakärjessä

 1. Lisäksi eilisessä kiinnitti huomiota Hazardin tekeminen. Mourinho julisti projektin, aikovansa tehdä Hazardissa aidon supertähden ja projekti on kyllä todella hyvässä kurssissa. Entinen surkea harjoittelija mutta huippulahjakkuus treenaa huhujen mukaan yhtää kovaa kuin Ronaldo ja lähestyy tätä tasollisesti kovaa vauhtia.

  Olen ollut kauden alusta lähtien samoilla linjoilla Villen kanssa, Chelsea on suurin mestarisuosikki, ei vähiten Pellen ja Mourinhon henkilökohtaisen eron takia. Ja lisäksi siinä missä Txiki ja Pelle epäonnistuivat siirtoikkunassa, Mourinho haki ”varman päälle” asenteella pari, kolme vahvistusta, ettei vaan loukkaantumiset tai mikään taktisessa mielessä sopivan pelaajan puute estä pokaalijahtia. Näin tekee menestysnälkäinen valmentaja ja suurseura. Wengerillä on vaikea pyristellä eroon stadionajan kitsastelusta tai ainakin vaikea sinetöidä siirtoja, kummin päin vaan. Lopputulos oli kuitenkin taas kerran sama hyökkääjäjahdissa.

 2. Omasta mielestä muutamissa isoissa matseissa viime aikoina on lähdetty selvästi puolustusvoittosemmalla taktiikalla, mieleen tulee Liverpool ja Chelsea ottelut. Kummassakin hyökättiin selvästi varovaisemmin. Ehkä Wenger on ruvennut varmistelemaan ja muuttanut lähestymistään hieman että saadaan ainakin piste otteluista.

 3. Mou on kyllä ollut loistava saamaan joukkueen iskuun kovimpia vastustajia vastaan. Varsinkin vieraissa. Chelsea on vieraissa nollannut Cityn, Arsun ja Manun. Ehkä se Chelsean akilleen kantapää on pistemenetykset selkeästi heikompia jengejä vastaan, jotka taas Arsenal ja City ovat klaaranneet paremmalla prosentilla. Hivenen on myös se fiilis, että Chelsean miehistö ei ihan laadussa pärjää, Hazardin takana on melko tasainen massa, joskin onnistujia tuolla riittää kohtalaisen laajasti. Eilisessä hyvää oli se, että City näytti ihan kuolevaiselta joukkueelta. Kyllä nekin vielä pinnoja tiputtelee. Arsenalin olisi erityisen tärkeää pystyä voittamaan edes toinen maaliskuussa. Uskon kuitenkin, että tuossa vaiheessa on mahdollista olla ainakin iskuetäisyydellä. Ensimmäinen selätettävä peikko on kylläkin Manu, joka kotona pitäisi ilman muuta nujertaa.

  Mielestäni Arsun suorittamisen arvoa nostaa se, että tuomarit eivät kyllä ole suuremmin suosineet. Kolme punaista ja kolme pilkkua Arsenalia vastaan ja olisiko sitten kaksi pilkkua puolesta. Nämä on tietenkin mutuja, mutta kyllä City ja etenkin Chelsea on hyötynyt viheltämisestä tällä kaudella enemmän.

 4. Kelssi on kova tällä kaudella, mutta eihän se helvetti sitä tarkoita, että sitä toimintaa pitäisi ihannoida suuresti?? Mikä ihmeen fani on sellainen, joka pelkää eikä seiso omiensa takana? Meillä on tällä hetkellä erittäin vahva joukkue, jopa näin suurella loukkaantumislistalla meiltä edelleen löytyy mestaruudesta taisteleva joukkue!

  Hyvin kuvastaa myös se, että Flamini on ollut tällä kaudella selvä joukkueen johtava pelaaja kentällä, mutta nyt punaisen myötä kaveri ollaan heittämässä pihalle. Jokainen vähääkään joukkuepelejä pelanneena ymmärtää minkälainen pelote/vahvuus tuo Flamini tuolla kentällä on..

  Toinen on Giroud, järkyttävä määrä painia, vääntämistä ja se tärkein, ratkasevia syöttöjä.. vaikka kaveri näyttää kuinka lahjattomalta tuolla kentällä niin lähestulkoon pelistä toiseen pystyy luomaan maaliin johtavan syötön.

  Monrealista toivon, että kaveri oppii puolustamaan, erittäin hyvä ylöspäin.. onko Gibbs laittanut yhtäkään noin hyvää keskitystä tai syöttöä mitä Monreal?

  Arsenal blogi ja kehtaa palvoa Mourinhoa?? WTF?

  • Jep jatka vaan valitsemallasi linjalla oi parempi kannattaja.. kenenkään kommentteja en ole poistanut tähän mennessä tai bännännyt yhtään kommentoijaa, mutta alat olla aika lähellä tätä rajaa.

   • Kukaan puhunu paremmasta kannattajasta, varmasti olet huomattavasti kauemmin kannattanut tätä seuraa ja tiedät asioista oikeasti, mutta eikö yhtään ihmetytä, että palvot toista valmentajaa ja meidän oma ei osaa mitään? Silti johdamme sarjaa? Joskus voisi kertoa kuinka loistavasti Wenger teki jonkun asian vai?

 5. en tiedä onko tämä ollut jo täällä:
  Arsenal Finland lähtee la kylään Sports Pub Elmoon Liverpool-fanien kutsusta. Kokoonnutaan Sports Academyn yläkerrassa klo 13:30 ja mennään ryhmäna paikalle. Pukukoodi : Vieraspaita, mielellään keltainen (saa tulla toki punaisissakin)

 6. Tosi hyvin kyllä Chelsea pelasi, ja varsinkin johtoasemassa puolustivat koko joukkueena. Varsinkin keskikentän keskustan matic ja luiz pysyivät pallon alla kurinalaisesti ja Ramires, hazard, Willian karvasivat pallollista kovalla työmoraalilla. Huvitti kun brittimediassa Mousta tehtiin taas taktinen nero kun saivat estettyä Cityn pelin rakentaminen. Vieläkin on takaraivossa viime viikkoinen läskisamin räkäinen nauru kun saivat pisteen bridgeltä. Samin peluutus on 1900 luvulta, mutta kun Mou tekee taktiikan lähes samankaltaisella pelikirjalla niin se on silkkaa neroutta.

  City oli vaisu kyllä vaisu, Aqueron ja Fernandinhon puuttuminen näkyi. Demichelis oli täysin pihalla ja Chelsea hallitsi keskikenttää.
  Jännä peli on myös FA- cupissa tulossa saa nähdä viekö Pelle vai Nero sen?

  En kyllä täysin osta tuota että Arsenal pelaa kaikkia vastaan samalla pelikirjalla. Voitto Dortmundista ja tappio Napolissa osoitti sen. Hyviä esimerkkejä, jos ei muuta.

 7. Nyt sitten muka palvotaan Mourinhoa? Hänessä kuten Wengerissäkin on hyvät ja huonot puolensa, se on itsestäänselvyys. Pois minun mielestäni lapsellinen ja yksioikoinen vastustajien dissaus, varsinkin kun siihen ei ole kyseisellä hetkellä aihetta. Toki saa ja ehkä pitääkin nauraa, kun aihetta on.

  Eilisen matsin tulos on yksi kevään varsinaisen mestaruusjuoksun alkustartteja kiistatta ja tulos voi osoittautua varsin profeetalliseksi, se lienee kaikille asiaa seuranneille selvää.

  • Samaa mieltä, siitä että kunnia sinne minne se kuuluu, Ja dissausta samalla lailla, mutta maltilla kumpaakin.

  • Koska viimeksi olet kertonut Wengerin olevan hyvä… Saattaa se ruoho olla vihreämpää aidan toisella puolella..

   Muistakaa myös samalla tavalla haukkua Mouria, kun Kelssi ottaa turpaan, sitten voin olla tyytyväinen. Nyt linja on se, että Mouri on nero, Wenger Pelle.

   • Siteeraanpa itseäni about viikon pari takaa: Mou on yliarvostettu paska. Chelski ei kylläkään eilen pelannut samalla taktiikalla kuin Hammers Chelskiä vastaan. Ja pienestä se on usein kiinni: jos silva ois ohjannut maalin edestä tolppien väliin 0-0-tilanteessa, ottelu ois mennyt aika lailla toisin. Ja ohisijoitus ei ollut Moun erinomaisuutta… Mutta lehmällä ei ole edelleenkään pyöriä…

   • Eikö se vähän kärjistäen ole noin jos kasotaan viimeistä 6-8 vuotta. Wengerin aiempia saavutuksia kukaan tuskin kiistää, mutta niillä ei pitäis saada ratsastaa loputtomiin. Managerin päätehtävä on voittaa pokaaleita ja Mourinholla taitaa olla muutama pysti enemmän tuolta ajajaksolta kuin Wengerillä koko uraltaan.

   • Mourinho ei ole meillä… eikä tule koskaan olemaankaan. Kysymys kuuluu, että mistä löydät paremman valmentajan, kuin Wenger..

 8. Isse. ihan oikeassa olet ettei Chelski ihan samalla lailla pelannut kuin Westham bridgellä, mutta perusajatus oli että omapää tukitaan ja vastaiskuilla tulee pisteet tai piste. Kumpainenkaan ei pyrkinyt pitkäkestoiseen pallonhallintaan. Eikä siinä mitään. jokainen voinnin mukaan.
  Ja kuten mainitsit oli lähellä ettei city saanut avausmaalia ja siten peli olisi voinut olla aivan toisen näköinen. Eli tosiaan pienestä se on kiinni oletko nero vai luuseri tai maitoauto.

 9. En ole koskaan kuulunut suuriin Wengerin vastustajiin ja ulosheittäjiin, vaikka viime kauden pelillinen ankeus (1. puolisko) pani jo menettämään hermot. Wengerin ehdoton vahvuus on kirkas visio halutusta pelitavasta, jonka osaa ajaa sisään aina uusiin pelaajiin ja hänen Arsenalinsa näyttää aina aika tavalla samalta, vaikka pelaajien nimet paidan selässä vaihtuvat. Primoric ja muut taustajoukot ovat erittäin hyviä iskostamaan ilmeisellä täsmätreenillä elementit selkäytimeen. Primoric onkin Arsenalissa varmaan se nimi, joka ei ole saanut oikeutettua arvostusta, Bould mahdollisesti toinen nyt viime aikoina. Kuten tunnettua, Primoric on etupäässä vastuussa treenikentän harjoitteista ja taustataktisista nyansseista.

  Ongelma näyttäisi olevan nykyään se, että nuoremmat valmentajat, Guardiola ja Mourinho etunenässä, ovat pilkkoneet wengerballin elementit pieniksi palasiksi pelianalyyseissään ja muodostaneet tehokkaan vastaformulan, jolla pesevät Arsenalin kerta toisensa jälkeen. Ainoa pieni kysymysmerkki on siinä, että voi hyvin argumentoida esim. juuri Guardiolan ja Mourinhon operoivan kalliimmalla ja laadukkaammalla miehistöllä kulloisesta seurastaan riippumatta. Näin varmasti onkin ja siksikin on harmittavaa, ettei Wenger kyennyt edes kovaa kärkeä ostamaan tälle kaudelle, vaikka Özil olikin loistava aloitus todelliselle vahvistamiselle. Tosin Wengerin etuna pitäisi olla tämä paljon puhuttu ja joskus arvosteltu stabiilius, jolla voisi saada vielä paremman yhteispelin mitä vaikka Mourinhon joukkueissa on, ovihan niissä käy kohtuupaljon. Mourinhon vahvuus on kuitenkin ilmeisesti vielä parempi kyky kouluttaa pelaajat pelaamaan juuri pilkulleen niin kuin hän haluaa, joten siinäkään ei etua Wengerille tule.

  Mielenkiintoista kuitenkin nähdä, miten tänä keväänä käy Guardiolaa ja Mourinhoa vastaan. Lähihistoria kertoo, että turpaan tulee. Sitä ei voi kukaan menneistä tuloksista lukea toisin, mutta lähinnä Özil-efektin ja tämänhetkisen nosteen perusteella on tietysti lupa ennustaa muutakin.

 10. Viime kauden loppupuolisko ja tämä kausi on kyllä näyttänyt siltä, että pelaajat ovat pelanneet Wengerin käsikirjan mukaan. Välillä nuo syöttöruljanssit on sitä luokkaa, että heikompaa heikottaa. Toki tämäkin menee oikeastaan akselilla Rosicky, Cazorla, Ramsey, Giroud, Wilshere.. Özil luo enemmän itsekseen tilanteita. Podolski ei oikein tunnu istuvan tuohon systeemiin ja vaikea sitä on yhden pelaajan takia vaihtaa systeemiä.. =/

  Lähihistoria näyttää Liverpoolista selvä voitto, Kelssin kanssa tasuri ja Citylle ruma tappio.. Kuinka onnistuit Timo kääntämään tämän meidän tappioksi? Dortumundin kanssa ollaan väännetty niukka voitto ja niukka tappio. Sama Napolista.. tämän kauden heikoin suoritus taitaa olla tuo City tappio+munalle häviö.

 11. Ei olla Wenger viihajia vaikkakin hänen tekemisensä kyseenalaistetaan aina.
  Kyllä Wenkku joskus lopettaa uransa ja kuka tietää vaikka kurssit kääntyvät.
  Itse olen kritisoinut wengeriä useaan eri otteeseen mutta jälkiviisaina voin todeta että kyllä Ranskalainen on ansainnut pestinsä .
  Jos ei kannuja nostella keväällä niin sitten ensi vuonna.
  Nyt joo isot matsit putkeen , näistäkun selviäis hyvin niin kausi voi hyvinkin olla MEIDÄN:) jos ei nyt ihan triplaa haeta tai no miksipä ei 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s