Anfield menestyskauden mittarina, loukkaantumisuutisia ja FA Cup ottelun lippupolitiikkaa

Eilen kommenteissa nousi esille korrelaatio Anfieldillä voitettujen liigapelien ja liigamestaruuksien välillä. Yleensä mestaruuskausilla olemme hakeneet voiton Anfieldiltä, unohtumattomimpana tietysti kevään 1989 ikimuistoiset tapahtumat. Toisaalta mukaan mahtuu poikkeus Wengerinkin managerikaudelta, kun kaudella 1997-1998 kohtasimme Liverpoolin vieraskentällä vasta sen jälkeen, kun mestaruus oli jo varmistunut muutamaa päivää aikaisemmin Highburylla Evertonia vastaan. Tuolloin tuloksena oli ruma tappio, jolla ei tietysti ollut mitään väliä keskittymisen ollessa täysin tulevassa FA Cupin finaalissa.

2001-2002 ja 2003-2004 kausilla taas voitimme Anfieldillä, joten nuo tukevat teoriaa. Toisaalta olemme muutaman kerran onnistuneet viime vuosina voittamaan Anfieldillä ja siitä huolimatta mestaruudesta ei ole edes tarvinnut uneksia. Vedetäänkö tähän johtopäätös, että mestaruuden voittaakseen Anfieldiltä pisteiden hakeminen auttaa asiaa, mutta ei ole välttämätöntä. Tietysti todellisuudessa edelliset tulokset eivät vaikuta mitenkään tähän kauteen ja sen tapahtumiin. Ei ainakaan tässä tapauksessa, kun Liverpoolin tai Anfieldin suhteen joukkueella ja Wengerillä ei ole mitään traumoja Manun ja erityisesti Old Traffordin tapaan. Mennään näihin kuitenkin enemmän vasta ensi viikolla ennen Moyesin ryhmän saapumista Grovelle.

Loukkaantumistilanne on aika odotetun kaltainen ja suuria yllätyksiä ei pitäisi huomiselle olla luvassa. Wilshere ja Rosicky ovat kai takaisin kokoonpanossa, mutta molempien kohdalla on jonkin verran epäselvää pelikunto ainakin jos Wengerin puheista voi mitään päätellä. Tämä Wilsheren ja ennen kaikkea Rosickyn vammaherkkyys ei tosin mikään uusi asia ole, vaan se on ollut tiedossa jo pidempään ja sen kanssa on valitettavasti jouduttu ja joudutaan elämään.

Ramseyn ja uuden huumorivahvistuksen Källströmin suhteen ennakoidut toipumisajat sen sijaan ovat venymässä. Juuri Ramseyn poissaolon ja Flaminin pelikiellon korvaajaksi hankittu Källström on sivussa uusimpien huhujen mukaan vielä kaksi kuukautta vähintään. Sama arvio Ramseysta, joten tuskin kummastakaan on paljoa iloa enää tämän kauden aikana. Kuukausien loukkaantumisen jälkeen pelituntuman hakuun menee useita pelejä, joten kausi ehtii loppua ennen kuin kumpikaan pääsee riittävään kuntoon. Tämä edes ottamatta mitenkään kantaa Källströmin tason riittävyyteen.

Liverpoolilla näyttäisi myös olevan omia loukkaantumismurheita, kun puolustuksesta sivussa ovat Enrique, Agger ja Sakho. Tämä tarkoittaa Touren ja Skrtelin olevan varmuudella topparipari. Tämä on ehdottomasti asia, joka meidän pitäisi pystyä käyttämään hyväksi. Myös molempien avauksen laitapakkien puuttumisen olisi syytä näkyä jossain tai pikemminkin meidän laitureiden ja ylipäätään laitapelaajien on pystyttävä ottamaan hyöty irti asiasta.

Ottelun huomenna tuomitsee tätä nykyä liigan toiseksi nuorin erotuomari Michael Oliver. Itselläni ei ole erityisiä muistoja miehen tekemisestä, mutta tulokset ovat olleet katastrofaalisia miehen ollessa tuomarina meidän otteluissa. Seitsemän liigapeliä Oliver on tuominnut meiltä ja saldona on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja neljä tappiota. Ennusmerkit eivät ole ainakaan järin lupaavat tämän tilaston mukaan.

Arsenalin lippupolitiikka on taas ollut esillä ensi viikon FA Cupin ottelun myötä ja tuo otteluhan on juuri huomisen vastustajaa vastaan. Aikaisemman Tottenham cup-pelin tapaan Arsenal ei suostu antamaan vieraskannattajille säännöissä määriteltyä 15 % osuutta stadionin kapasiteetista. Tämä tarkoittaisi 9 000 lippua Liverpoolin kannattajille ja osa olisi yläkatsomoon. Nyt kuitenkin turvallisuussyihin vedoten samoin kuin Tottenhamia vastaan vieraskannattajat ovat saaneet vain reilu 5 000 lippua, joka on vajaa 9 % stadionin kapasiteetista.

Mielestäni on väärin, että vieraskannattajat eivät saa heille kuuluvaa osuutta kun säännöissä näin on selkeästi määritelty. Tämä sama tulee varmasti jatkossa tulevilla kausilla vaikeuttamaan meidän lipun saantia vierasotteluihin vastaavissa otteluissa. Myös syyt, joihin seura vetoaa vieraskannattajien kiintiön pienentämiseksi ovat todella hataralla pohjalla elleivät jopa naurettavia.

Silti Liverpoolin kannattajat saavat toisaalta ansionsa mukaan tai paremmin sanoen kaikkea ei voi saada. Juuri hetki sitten he nostivat metelin lippujen hinnoista tähän peliin ja valittivat hintojen olevan liian korkeita. Jos näin todella on, niin tuskin seura tarvitsee täyttä kiintiötä ja pienemmänkin luulisi riittävän hyvin. Todellisuudessa asia ei kuitenkaan näin varmasti ole ja Liverpoolin kannattajista löytyy todennäköisesti helposti 9 000, jotka ovat valmiita maksamaan meidän ylihintaiset liput ensi viikon otteluun. Ja haluan vielä loppuun korostaa, että en missään nimessä hyväksy tai pidä meidän lippujen hintoja kohtuullisina. Ne ovat aivan liian korkeat ja asiaan pitäisi saada muutos ja nimenomaan toiseen suuntaan kuin ensi kauden kolmen prosentin korotus.

Mainokset

9 thoughts on “Anfield menestyskauden mittarina, loukkaantumisuutisia ja FA Cup ottelun lippupolitiikkaa

 1. onko kenelläkään tämän blogin seuraajalla tietoa voiko tabletilla katsoa mtv:n katsomosta otteluita livenä? olen tienpäällä huomisen ottelun aikaan ja ainoa keino sitä livenä katsoa olisi tabletin kautta

 2. Mielestäni tuo Poolin lippukiintiön vähennys ei ole Arsenalin yksipuolinen turvallisuuspäätös, vaan jonkun näitä asioita arvioivan paneelin.

 3. Mun mielestä Oliver on valioliigan paras tuomari. Toki Fergusonin aikana puhalsi Manu myönteisesti ja joskus aivan räikeänkin puolueellisesti Manun pelit, mutta niin puhalsivat muutkin jolleivat halunneet muutamaksi viikoksi alasarjoihin viheltelemään. Hyvä valinta tähän peliin.

  Niin ja Lurrelle. Miksei se tabletti toimisi? Voihan siihen jonkun liitännäisen joutua lataamaan. Jos katsomosta voi vaikka katsoa maajussille morsiammen niin näkyyhän se fudiskin. Kannattaa tänään testata.

  Tietysti jos on autolla liikenteessä,niin mokkulahan ei välttämättä liikkuvassa autossa toimi täydellisesti.

 4. Kyllä tämmöisten uutisten jälkeen olisi makia tiputtaa Bayern jatkosta.
  http://www.suomifutis.com/2014/02/dortmund-pomo-watzke-bayern-munchen-haluaa-tuhota-meidat/
  Itse en bayernia ikinä pitänyt mitenkään vastenmielisenä seurana, mutta onhan toi ikävä suuntaus saksalaisen jalkapalloilun kannalta. Viimevuodethan sarja on ollut minun mielestäni kakkonen valioliigan jälkeen. Ton suuntauksen jälkeen eiköhän se taas tipu mielenkiinnoltaan ja tasoltaan taas sinne Espanjan ja Italian taakse,

 5. Lauantaina tappio ei ole katastrofi. Pool on joukkueena hyvä, ja viimeiset tiedot kerovat myös Aggerin olevan mukana. Mielestäni hyvä, että molemmat joukkueet saavat parhaat niput jalkeille. Oliverikin pääsee tosissaan kisaamaan SaSin kanssa parhaasta kärkimiehen tittelistä. Veikkaan Luisille ja Studgelle molemmille yhtä osumaa mutta meidän omalle fööni-oliverille hattutemppua. Lopputulos lienee kotijoukkueelle 4-3.

 6. Anfieldilla Arsenal ei ole turhan usein pelannut hirveän vakuuttavasti. Nytkin riittäisi ihan vaan tulos, joka sopisi olemaan joku muu kuin häviö. Mutta kyllähän se näin on, että valmistautuakseen hankalaan City, Chelsea ja Spurs ryvästymään maaliskuussa, kyllä tästä Pool&Manu kombosta pitäisi mielellään repiä 4 pinnaa tai enemmän. Jompikumpi, City tai Chelsea, jyrää kevään, ei kumpikin epäonnistu yhtäaikaa. Arsenalin täytyy onnistua melkein maksimaalisesti voittaakseen mestaruuden.

  Esitysten tason perusteella on kyllä vaikea uskoa kovin vahvoihin tuloksiin näissä seuraavassa neljässä matsissa. Mutta ehkä Wengerin autocruisesta on löytynyt se Manu-nappi ja tulosta tulee jatkossakin keskinkertaisella tai jopa heikolla pelillä.

 7. Jotenkin jengillä on täysin karissut jo se odotus Arsenalin hyvästä pelistä ja voittamisesta tyylillä. Riittää, että tulee vaan joku pokaali.

  Tietysti on sitten tämä sektio, jonka mukaan Arsenal vaan pelaa aina parasta futista automaattisesti, mutta sellaisessa argumentaatiossa ei ole minusta mitään mieltä. Kyllä suosikikiaan voi arvioida myös edes vähän objektiivisuutta yrittäen.

  Itse kuulun tietenkin tyylikkään dominoinnin ja ylivoiman odottajiin, mutta odotusta siihen ei ole enää liiemmin tämän kauden osalta. Joukkueen avainmiehet ovat jo väsyneitä ja toiveet sairastuvalta tai siirtomarkkinoilta tulevista kunnon vahvistusista karisivat.

 8. Lurre: jos sinulla on iPad, katsomon appsin kautta toki näkyy, mutta tosiaan mobiiliyhteys ei välttämättä takaa katkeamatonta katselua. Lisäksi pitää olla etukäteen hankittu katseluoikeus. Muista tableteista ei ole kokemusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s