Mikään ei ole muuttunut

Liverpool – Arsenal 5-1 (4-0)

Ennen peikkoina ovat olleet ennen kaikkea ManU ja Chelsea, mutta nyt listaan saa Cityn ohella näemmä lisätä Liverpoolin tai ylipäätään minkä tahansa kovemman joukkueen vieraskentällä. Panokset alkoivat olla taas kovimmallaan kauden suhteen ja mureneminen oli täydellinen jälleen kerran eilisen osalta.

Ennen ottelua Wenger mainosti kuinka joukkue on sekä henkisesti että fyysisesti valmis tähän neljän huippuottelun sarjaan, joka tulee vaikuttamaan kauden suuntaan merkittävästi ellei jopa ratkaisemaan sitä. Hyvinpä oli joukkue valmisteltu ja 19 minuutin kohdalla taululla oli 4-0 lukemat. Milloin viimeksi ja mikä sarjaa johtanut joukkue on kärsinyt vastaavan tappion? Tai kysytään mikä joukkue on ylipäätään koko Valioliigassa ollut 19 minuutin kohdalla 4-0 tappioasemassa? Taisi tulla Wengerille taas yksi uusi ennätys 8-2 ManU tappion, 4-0 AC Milan häviön ja muiden jatkoksi.

Liverpoolin suurimman syömähampaan ja ehkä liigan parhaan pelaajan Suarezin ei tarvinnut eilen edes onnistua maalinteossa tai pelata muutenkaan huippupeliä. Olimme niin surkeita, että Skrtelin ja Sterlingin kaltaiset tusinapelaajat jopa näyttivät maailman luokan tekijöiltä. Todella hävettävää ja kaiken kertoo se, että meidän paras oli viidestä päästetystä maalista huolimatta Szczesny.

Tässä on jo pidemmän aikaa ennustanut ja ennen kaikkea pelännyt tätä romahdusta alkavaksi juuri tässä neljän ottelun ryppäässä ja juuri näin näyttää tapahtuvan. Ei tarvitse olla suuri meedio nähdäkseen kuinka homma jatkuu. Surkeaa kautta ja ylipäätään melko sekaisin oleva ManU saapuu seuraavaksi Grovelle. Kaiken järjen mukaan kotivoiton pitäisi olla todennäköisin tulos, mutta todellisuudessa se on kaikista epätodennäköisin lopputulema. Parhaimmillaankin eilisen jälkeen voi uskoa tasuriin ja se ei auta yhtään mitään kilpailussa Cityä ja enne kaikkea eilisten tulosten jälkeen sarjakärkeen siirtynyttä Chelseaa vastaan.

Suoraan sanoen en välitä puolentoista viikon päästä pelattavasta Mestareiden liigan ottelusta paskaakaan. Jos jollain ihmeen kaupalla pääsisimme jatkoon Bayern Muchenistä, niin noutaja tulisi kuitenkin B*rcaa tai jotain muuta huippujoukkuetta vastaan. Sen sijaan ainut mikä voi palauttaa tämän kauden edes hetkellisesti raiteilleen on voitot Manusta ja jatkopaikan ottaminen FA Cupissa samalla saaden revanssin Liverpoolista ensi sunnuntaina. Tämä on kuitenkin täyttä toiveunta eilisen kaltaisilla esityksillä ja joukkueen sekä ennen kaikkea sen managerin tekemisellä. Tappio tai pistemenetys keskiviikkona, jonka jälkeen on vuorossa pelaajien lepuutus FA Cupissa, jonka seurauksena Liverpool Suarezin johdolla hakee jatkopaikan FA Cupissa. Tämän jälkeen sitten väistämätön tappio Mestareiden liigan hallitsevalle mestarille ja kausi onkin taas aika pitkälle taputeltu.

On aivan järkyttävä katsoa meidän (hyökkäys)peliä ja verrata sitä muiden joukkueiden vastaavaan. Nopeutta ja suoraviivaisuutta puuttuu aivan valtavasti. Giroudin nopeudella ei pääse karkuun keneltäkään ja oikeastaan kukaan muukaan ei nykyään tarjoa minkäänlaista uhkaa pystyjuoksujen muodossa. Tämä näkyy kerta toisensa jälkeen entistä pahemmin, kun vastaan asettuu huippujoukkueita tai muita kuin sarjan heikoimpia ryhmiä. Hidas sivuttaissiirtely noin viidellä pelintekijällä ja superhitaalla kärkipelaajalla ei vain tuota mitään tulosta ja sitä vastaan on melko helppo puolustaa. Eilen Liverpoolin täysin varamiehinen puolustus pääsi todella helpolla ja kyseessä ei ollut mikään yksittäinen tapaus. Southampton peli oli lähes samaa ja jo tuolloin tilanne olisi tauolla voinut olla suurin piirtein sama kuin se oli eilen vajaan 20 minuutin jälkeen.

Tällä hetkellä on hyvin vaikea nähdä valoa tunnelin päässä minkään suhteen. Joukkueen avainpelaajat on peluutettu taas kerran loppuun, kuten on voinut huomata ja ennen kaikkea pelätä jo alkukaudesta lähtien. Pitkäaikaisia loukkaantumisia on osittain tämän seurauksena usealla tärkeällä pelaajalla, Wenger ei luota suureen osaan pelaajista edes sen vertaa, että heitä voisi joskus laittaa kentälle ja viimeisimpänä niittinä kaudelle managerimme päätti olla vahvistamatta joukkuetta tammikuun siirtoikkunan aikana.

Hyvä jos joku pystyy näkemään asiat positiivisina, itse en pysty siihen millään muotoa. Tämä kevät on taas noudattamassa aiemmilta kausilta tuttua kaavaa, kun kaikki sulaa käsiin hyvin lyhyessä ajassa ja jäljellä on kohta enää taistelu keksitystä nelossijapokaalista. Tämä on niin ennalta arvattavaa kerta toisensa jälkeen ja mikään ei näytä muuttuvan, eikä muutu niin kauan kuin Wenger jatkaa managerina. Kaikista toivottomin ajatus on, että tätä samaa on luvassa vielä ainakin kolme vuotta ja ilmoitus Wengerin jatkosopimuksesta voi tulla minä päivänä tahansa.

Mainokset

22 thoughts on “Mikään ei ole muuttunut

 1. Wenger on huima taktikko: pelattiin lauantaina hölkkävaihteella, jotta ollaan freshejä muna-matsissa. Munalla kaiken lisäksi yli vuorokausi vähemmän valmistautumisaikaa.

  Ja ns. asiaan: Wenger otti esille sen, että molemmat romahdukset ovat tulleet lunch-time vierasmatseissa. Mikähän on syy? Hirveä darra joka jätkällä?

 2. Viimeksi city nöyryytyksen jälkeenhän seuraavat 8 peliä meni 7-1-0 saldolla. 3 viimeistä peliä on kyllä olleet sellaista kävelyä, että olisin enempi huolissani jos eilisestä olisi pisteitä jäänyt mukaan. Myöskin kauden avaustappion villaa vastaan jälkeen tuli tekemiseen ihan eri meininki.
  Uskon,että ensi viikolla nähdään sisuuntunut Arsenal. Mutta jos toi sama kävely jatkuu niin kyllä Wengerin pitää alkaa vetämään johtopäätöksiä……

  Nyt Wengerin tehtävä on potkia noihin laiskanpulskeisiin jalluihin vauhtia.

  • Mut henkka ketä vastaan pelasimme ne seuraavat 8 peliä ja vielä vieraspelit ovat helpimmasta päästä olevia vastuksia vastaan. Nyt seuraavat kahdeksan peliä on täyttä helvettiä. ManU tuhoaa meidät keskiviikkona.

 3. Oli kyllä huono matsi meiltä. 13 peliä kautta jäljellä, ja olemme pisteen päästä sarjan piikkipaikasta. En ymmärrä tätä hanskat tiskiin asennetta. Nyt katse keskiviikon matsiin, ja sieltä hyvä tulos!

 4. Niissä seuraavissa matseissakin siellä on Arteta hölkkäilemässä, sehän se on ollut peruspelko Flaminin kortin jälkeen ja tiedossa oleva ongelma. Jack puolustavammassa roolissa ja paineessa floppasi myös täysin, mutta en usko että toisenlaisella roolituksella (Ox) olisi parempaa tullut. Jackilla on iso ongelma kokonaisvalitaisessa pelaamisessa ja nopeudessa, tulee vähän nuori Stevie G mieleen ilman niitä pommimaaleja.

  Muuten tuli mun mielestä odotettu, Chelsea onnistui hyvin voitollaan kutistamaan Cityn mikkihiirien itseluottamuksen, mikä näkyikin heti ja loppuohjelman ansiosta se on erittäin vahvoilla mestariksi.

  Wenger korjannee vähän Manua vastaan, mutta kolme pinnaa on pakko ottaa. Jos tulee tappio, luvassa on katkera ja tiukka taistelu nelossijasta, silloin voi nimittäin sanoa joukkueen katkenneen tähän murskaukseen. Siirtoikkunalla lienee vahva osuus asiaan, sen verran innostuneilta esim. saksalaisemme tuntuivat jo olevan Draxlerista.

  Özil on ongelma ja kertautuva ongelma. Jos mies hiipuu täysin kuten Arshavin, Wenger ei enää uskalla millään ostaa kallista pelajaa. Ja jos nyt olisi niin, ettei Özilillä olekaan viihtymystä Lontoossa (vai mistä lieneekään kyse), myyntikin on vaikeaa. Madrid ja Barca eivät nöyrry ilmeisistä syistä ostamaan ja Bayernilla on tontit täynnä. Mutta ei nyt tietysti olla myymässä Öziliä, huomio on vaan se, että tässä on ehkä iskemässä päälle kaikki huippuostoksen riskit ja niiden kanssa täytyy jotenkin luovia, eli saada saksalainen takaisin iskuun. Olisiko tässä säästelyä MM-kisoihin vai mistä onkaan kyse.

  • Oletko sinä Timo ihan seonnut???

   Özili myymisestä puhuminen on edes teoreettisella tasolla aivan hulluutta, naurettavaa ja lapsellista. Kaveri on ollut aivan loistava, mutta vähän paha siinä on saada mitään aikaan kun ympärillä on Artetan, Giroudin ja Cazorlan TYYPPISIÄ pelaajia. Özilhän oli Realissa aivan huikea linjan taakse syöttelijä sille prinsessalle mutta nyt ei ole ketään kellekkä syöttää linjan taakse koska Giroud on niin onnettoman hidas ja muut eivät koskaan edes kärky paitsiolinjan tietämillä. Walcottin loukkaantuminen on tässä mielessä järkyttävän iso menetys ja en ymmärrä miksi Wenger ei käske OXin tai Gnabryn ikinä kärkkyä paitsiolinjan tietämillä.

   Miettikääs minkälaista tuhoa Özil-Henry parikaksikko olisi saanut aikaan!?

   • En väittänyt, että ollaan kesällä myymässä Öziliä. Mutta jos mies ei kohenna ensi kaudella vaan jatkaa tästä, totta kai joko Wenger/johtokunta alkaa miettiä asiaa. Jos ei auta joukkuetta statuksensa arvoisesti, mutta on nuori pelaaja kyseessä, on luonnollista että bisneksenomaisesti asiaan suhtautuva (=Arsenalin johto) miettii vaihtoehtoja realisoida tappiot.

    Joukkueen kilpailukykyisyys ei ole pitkään aikaan ollut se ainoa ja tärkein asia Arsenalille. Sehän tässä on turhauttavinta, jos tulee kevätromahdus, tuskinpa siihen mitenkään reippaasti kesällä seurajohdossa suhtaudutaan, vaan perinteiset muminat ja pari hankintaa Ranskasta.

   • Ehkä Özilin pitäisi kuitenkin pystyä vähän parempaan suorittamiseen. Varmasti Özil kärsii Ramseyn ja Walcottin puuttuessa, mutta ei eilisen kaltaisia menetyksiä saisi tulla. Samantapainen heikko suoritus tuli myös Cityä vastaan, joka sitten kostautui vastustajan maalina. Kyllä noista on ollut loistavuus kaukana.

    Ottamatta mitään Özililtä pois, kai se ihan mukava on pelata juuri maailman parhaaksi valitun pelaajan kanssa…

   • Realissa tosiaan oli kovia miehiä rinnalla, ehkä mesut kaipaa niitä. Ja olisko nyt kuitenkin niin että la liigan vastustajat on pääosin täyttä höttöä. En muista özilin erityisemmin loistaneen el clasicoissa.

 5. Ainakin vielä eilinen on yksittäinen huono peli ja tulos. Keskiviikkona nyt sitten nähdään jatkuuko harmageddon tämän kauden osalta. Luulisi sieltä tulevan hieman vahvemman asenteen omaava joukkue kentälle. Tammikuun siirtoikkunan vetäminen mukaan eiliseen on aika kärjistettyä. Kentälle oli heittää vahva miehistö, penkillekin jäi laatua. Mutta jos maalivahtia lukuunottamatta joka jätkä pelaa huonosti, niin no can do. Manua ajatellen toiveena olisi Podolskin ja Gibbsin nouseminen avaukseen. Cazorlan voisi heittää keskelle ja Özilin laittaa penkille.

  • Mä luulen, että vahinko on nyt jo tullut. Eli kun vastassa on joukkueellinen pelaajia, jotka on oikeasti menestyneet viime aikoina urallaan, Arsenalin pojilla loppuu usko. Manua vastaan mennään ehkä vielä Wengerin tästä ammentamalla ja piiskaamalla raivolla, mutta Bayern, Chelsea, City, epäilen kovasti sen uskon riittävyyttä. Luultavasti Arsenal ei edes uskalla voittaa (Chelsea-peli kotona) vaan on tyytyväinen jos ei häviä (rumasti).

   Toivon olevani väärässä, mutta kuten Ville alusti, Arsenalin psykologinen kantti on hauras ja varsin huonosti korjautuvaksi osoittatunut. Eikä se ole kovin usein yllätyksiä tarjonnut, ainoa mieleen tuleva on viime kauden Allianz-taistelu, joka tietenkin jäi vajaaksi.

   • No on tuossa jotain perää, ei siinä. Eilinen nyt tosin ei sovi ihan samaan kategoriaan. Ei Pool muutamien vuosien takaisesta kaljacupin voitosta huolimatta ole mikään kovin menestyksekäs porukka ollut. Kyllä se Manu lienee pahin peikko, Mourinhon Chelsean ohella. Tämä ja viime kausi on tuolla saralla olleet huonoja, toissa kaudella tuli kertaalleen voitot Manusta, Chelseasta ja Citystä. Muutamia poikkeuksia on viimeisen vuoden aikana tarjonnut voitot Bayernista ja Dortmundista. On noita isoja pelejä siis muutamia pystytty voittamaan. Ei sillä, parempaan pitäisi ilman muuta pystyä.

    Tällä kaudella Arsenal on melko hyvin pystynyt huonon esityksen jälkeen nostamaan tasoaan. Nyt ei toki ole vaihtoehtojakaan kun tiedossa on kovia pelejä. Manu ei muuten ole kummoinen jengi, mutta juurikin Arsenalille ollut hankala. Näkisin Arsenalin silti lähtevän ennakkosuosikkina keskiviikon koitokseen.

    Tässä kohtaa toki itsekin odotan Wengerin tekevän jotain ratkaisuja. Monreal ei ole mielestäni ansainnut ykkösvaihtoehdon paikkaa vasemmalla. Ja ylipäänsä Cazorla-Monreal on ollut aika hasardi-altis alaspäin. Cazorlan tekeminen on ollut viime ajat parempaa kuin Özilin ja tämän vuoksi saksalaisen voisi oikeasti penkittää. Samalla toki ymmärrän sen, että miksi Özil todennäköisesti pelaa näin paljon. Özil on sen tason kaveri, että pystyy ratkaisemaan matsin omalla kontribuutiollaan. Harmillisen vähän näitä kuitenkin on viime kuukausina tullut.

 6. Kuten eilen totesin, olen kehunut Öziliä koko kauden ajan ja jos olisin saanut valita Arsenaliin kenet tahansa pelaajan, olisin valinnut Özilin. Toki joo Realissa oli Rolle, mutta valitettavasti ns. isoissa otteluissa tämäkään ei toiminut. Ja meillä alku oli loistava, sitten jatkui hyvin mutta nyt on mennyt ihan puuroksi. Joko muut eivät liiku tai sitten özil vain on kadonnut jonnekin. Se on selviö, että Giroud on vääränlainen kärki Özilille.

 7. Kaksi samaa jätkää avauksessa ikimuistoisesta 2-8 matsista 28.8.2011. Koscielny ja Sczcesny. Eli miehet vaihtuvat, taipumukset pysyy samoin. Wengerball!

  Täydennetään tuota siten, että Rosicky avasi tuolloin, nyt vaihdosta sisään. Ox avasi nyt, silloin vaihdosta sisään. Mutta aika paljon joukkue on muuttunut, eikä lujuutta vaan löydy. Ei hirveästi tule kyllä Djourouta, Cocquelinia,Traorea, Lansburyä ja Chamakhia ikävä.

 8. Ai, Stan the Man oli Anfieldilla paikalla. Wengerin sopimuksen julkistus lähenee.

  Mahtoiko mennä oikein koppiin onnittelemaan tiimiä?

 9. Laitetaanpa yöltä uusintana:

  Giroudistakin vois targettina irrota enemmän jos siellä piikissä olis joskus joku toinenkin ehkä jopa vähän vikkelämpi jamppa jolle niitä palloja pudotella. Ehtiihän sinne toki keskikentältäkin jos vaan vauhtia ja virtaa riittää ravata pystyjuoksuja jatkuvasti. Ramsey ja Walcott kun menetettiin ja Öziliä ei kiinnosta niin hiljaista on ollut. 4-4-2 olis tosiaan ollut kokeilemisen arvoinen optio ainakin joissakin peleissä, jos sinne piikkiin olisi joku pelimies saatu hankittua. Eipä silti, turha näistä taktiikoista on jauhaa, eihän Wenger peluuta enää kahta kärkeä samanaikaisesti edes tappiotilanteessa.

  Eli Giroudilla palloja pudottelevana ja pikkusiirtoja jakelevana yksinäisenä kärkenä ei tee yhtään mitään, ellei taustalta tule kunnolla tukea. Yksinhän tuo ei luo yhtään mitään ja on siis täysin eri tyyppinen pelaaja kuin esim. Van Persie tai Henry. Tästä päästään taas siihen, että miksi nykyisessä tilanteessa taktiikkaa ei edes yritä korjata? Ei voi ainakaan enempää metsään mennä. Esim. Öziliä vois kokeilla laidalla välillä ja Cazorlaa keskellä, Rosickyä alempana koska sentään taklaa ja Artetaa vaikka vaihdossa.

  Vielä käsittämättömämpää on, EDELLEENKIN, että joukkueen ongelmakohtia ei edes yritetä vahvistaa. Hyökkäysosasto (1 pelaaja) on hidas, väsähtänyt, yksiulotteinen… Laidalta meni Walcotin myötä nopeiden lähtöjen pelote… Wengerin vastaus on elähtänyt, loukkaantunut, has been svedu. Yksi Agbonlahorkin olisi tuonut aikalailla lisää optioita hyökkäämiseen, vaikka ei mitään top top-laatua olisikaan.

  Eroa kärkeen on tosiaan vain yksi piste, mutta peliesityksissä, pelaajien kehonkielessä ja joukkueen yleisessä taisteluilmeessä ero on melkoinen.

 10. Hanskoja kenenkään tarvi mäkeen heittää, mut onhan Tää ihan perseestä. Tämmöistä ei vain voi tapahtua..

 11. Uusia miehiä ei enää saa hankkia, loukkaantuneista ei ole tulossa apuja viikkokausiin, eikä lepoa tai ylimääräisiä treenitaukoja pelin kasaan saamiseksi ole mahdollista löytää. Ainoa mistä Arsenal voi ammentaa tässä tilanteessa, on MENTAL STRENGHT. Sitä joko on tai ei ole.

  Fergusonin Manussa ja Vieiran/Adamsin ajan Arsenal-jengeissä kunnon bounce back oli itsestäänselvyys, sillä kyllähän joka tiimille tulee huonoja tuloksia joskus (vaikka ei muistaakseni ihan näin huonoja). Pirun hitaasti on sitkeys ja periksiantamattomuus kehittynyt 8 vuoden korpivaelluksen aikana. En tiedä, löytyykö sitä vieläkään. Nytkin vähän näytttää siltä, että kärkeä kohti ponnistaa joulukuun kärkipelien kaksoistappiosta toipunut Pool, kotimatsiensa turvin.

 12. Hah, jos muut voittavat viikkopelinsä ja Arsenal Manun, alkaa pikku hiljaa loppua se puhe Manun kiipeämisestä vielä neljänneksi tällä kaudella. 12 pinnaa eroa ja 12 matsia jäljellä olisi minun mielestäni liikaa, vaikka tiettyjä vaaroja on aina Poolin ja Arsenalin sulamisesta. Olisi kiva upottaa lopullisesti Moyesin pilvilinnat vielä kunnialliseksi muuttuvasta kaudesta.

  AInakin kumpikin lähtee peliin yhtälaisesti median ja omien kannattajien ruoskimana. Toivottavasti ei mene ihan ylivarovaiseksi nyhjäämiseksi.

 13. tulipa tuo paska kooste katsottua(peliä en nähnyt).. joku olisi ottanut Özilin vaihtoon jo hieman aikasemmin. Mertelläki ollut joku sunnuntailenkki menossa? Ristus, että hävettää.. edelleenkin olen sitä mieltä, ettei tuossa pelissä olisi tehnyt yhtään mitään huippukärjellä, kun keskikenttä ja topparit pelas aivan päin vittua..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s