Keskiviikko todella ratkaisee loppukauden suunnan, Fabianski lähtee kesällä ja luultavasti Sagna samoin

Tässä on vielä kaksi päivää aikaa kasata joukkue ja itseluottamuksen rippeet lauantaisen Anfield teurastuksen jäljiltä. Useasti jo tämänkin kauden aikana on tullut puhuttua otteluista ratkaisevina, mutta keskiviikkoinen on sitä vähintään liigan kannalta ellei jopa koko kauden. Tappio tai tasapeli ja olemme jälleen taistelussa nelossijasta tai parhaimmillaankin kolmospaikasta sarjassa ja itseluottamus on lopullisesti menetetty puhuttaessa vähänkään kovemmista otteluista. Tosin ei sitä tälläkään hetkellä hirveästi ole suurissa peleissä, mutta umpisurkealle Manulle häviö tai edes pistemenetys olisi viimeinen niitti.

Keskiviikon vastustajalla sentään menee vielä huonommin jos se nyt jotain lohduttaa. ManU oli pitkään tappiolla kotona Fulhamia vastaan eilen, mutta onnistui kääntämään pelin kahdella nopealla osumalla 10 minuuttia ennen loppua. Tämä ei kuitenkaan riittänyt voittoon, vaan sarjan tämän hetken surkein joukkue Fulham tuli vielä tasoihin lisäajan lopussa Darren Bentin puskumaalilla. Jotain naurun aihetta sentään sai viikonloppuun tämän komediahetken ansiosta.

Valitettavasti vain luotto meidän mahdollisuuksiin keskiviikkona ei ole kummoinen, vaikka tasoeron pitäisi olla selvä. ManU on ottanut turpaan kaikilta kärkipään joukkueilta tasaiseen tahtiin ja sen ainut voitto huippujoukkueesta tällä kaudella on tietysti meistä Old Traffordilla kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Keskiviikkona viikonlopun nöyryytyksen jälkeen kentälle pitäisi astella äärimmäisen motivoitunut ja pelin heti ensimmäisestä tuomarin vihellyksestä 100 % teholla ja vauhdilla aloittava kotijoukkue. Ei pitäisi antaa Manulle hetkeäkään aikaa päästä otteluun mukaan, vaan näyttää kuka on sarjakakkonen ja kumpi joukkue hädin tuskin taistelemassa enää Torstailiigaan pääsystä. Pelkään kuitenkin kentällä ilmestyvän pelokkaan lammaslauman, kuten tapana on ollut Manua vastaan lukuisissa viime vuosien otteluissa.

Jotain muutoksia täytyy tehdä Liverpool otteluun verrattuna. Kenttäryhmitykseen tai edes taktiikkaan on aivan turha odottaa mitään muutoksia, joten ainoat vaihtoehdot lienevät yksi tai kaksi muutosta avauskokoonpanoon. Gibbsin kuuluisi palata avaukseen Monrealin tilalle, tämä voi tapahtuakin. Myös Özilin tai Cazorlan voi huoletta penkittää, mutta tätä tuskin tapahtuu. Podolskin pitäisi olla avauksessa, mutta tätäkään ei tulla näkemään. Rosickyn pitäisi ehdottomasti olla avauksessa ja tämä voidaan jopa nähdä tai ainakin se on mahdollisuuksien rajoissa. Gnabry olisi myös yksi hyvä mahdollisuus vaihtaa avausta ja näyttää, että surkeista esityksistä rankaistaan. Tämä ei kuitenkaan yleensä kuulu Wengerin toimintatapoihin, joten eiköhän Cazorla ja Ox ole laiturit lauantain tapaan.

Sairastuvalta ei ole tietääkseni tulossa apuja ja myös Flamini on vielä keskiviikkona sivussa pelikiellon seurauksena. Sanogo sen sijaan on palannut harjoituksiin ja ilmeisesti löytänyt heti roolin joukkueesta otettuaan yhteen Mertesackerin kanssa. Hienoa ja ehkä seuraavaksi mies sitten ampuu meidät liigamestaruuteen Wengerin kesän ja alkukauden puheiden perusteella. Hieno hankinta kaiken kaikkiaan, suurimman osan ajasta vesijuoksussa ja muun ajan tappelee joukkueen avainpelaajien kanssa harjoituksissa.

Muissa uutisissa Fabianski on hylännyt seuran tekemän jatkosopimustarjouksen ja siirtyy kesällä muualle sopimuksen loppuessa. Tämä on hyvä uutinen. En ole koskaan pitänyt Fabianskista maalivahtina ja ensi kaudella miehen sekoiluja ei onneksi enää tarvitse pelätä. Silti täytyy arvostaa, että puolalainen haluaa pelata, eikä jäädä monen muun tavoin nostamaan täysin ylimitoitettua palkkaa seuran kirjoille. Tästä päästäänkin kysymykseen kuin ihmeessä Wenger on mennyt edes tarjoamaan jatkosopimusta?

Samassa Fabianski uutisessa mainittiin kuinka Sagnan kanssa neuvottelut eivät ole edenneet mihinkään ja todennäköisin vaihtoehto on ranskalaisen vaihtavan kesällä maisemaa. Hienoa toimintaa jos pitää paikkansa ja miksei pitäisi uuden sopimuksen loistaessa poissaolollaan. Ehkä ne Sanogolle maksettavat 30 000 puntaa viikossa tai muille turhakkeille voisi käyttää Sagnan palkankorotukseen. No ei toki kannata ja olisihan se kohtuutonta nostaa Sagnan palkkaa ensimmäistä kertaa sitten miehen seuraan tulon eli vuoden 2008. Sen sijaan huimilla näytöillä operoineita Diabyja, Songeja, Denilsoneja, Fabianskeja, Djourouta, ja kumppaneita on kyllä voinut palkita pitkillä jatkosopimuksilla. No ilmeisesti Sagnan näytöt eivät vain riitä ja muut ovat tehneet enemmän ansaitakseen palkankorotukset.

Artetan vauhti näyttää olevan pahasti hidastumassa viime aikojen näytöillä, joten Wenger on jo suunnittelemassa korvaajan hankintaa ensi kesänä. Eihän tässä välttämättä ole mitään totuusperää, mutta sopisi hyvin Källströmin työn jatkajaksi. Ja kaikista koomisinta on, että tällä hetkellä Barry olisi varmaan vahvistus meidän keskikentälle ja kävelisi avaukseen ainakin Flaminin ollessa sivussa.

Mainokset

14 thoughts on “Keskiviikko todella ratkaisee loppukauden suunnan, Fabianski lähtee kesällä ja luultavasti Sagna samoin

 1. Jos Sagna lähtee johonkin toiseen valioliiga seuraan niin kyllä se kertoo aika paljon Arsenalin tilasta.

 2. Nuo Wengerin kommentit ovat just sellaisia kuin häneltä tulee pelaajan lähtiessä. Sagna lähtee, se lienee jokseenkin varmaa.

  Ei me mitään Barrya hankinta – Källström pelaa yhden matsin ja wenger tekee hänen kanssaan pysyvän sopparin. Ja sit Kim voi jatkaa vesijuoksua.

 3. Oikeaa linjaa edustaa Flappyn lähtö. Kokonaan väärää linjaa ja edes huhuilua on nämä Barryt. Jos pitää etsiä vielä hitaampi ja kankeampi keskikenttämies kuin Arteta, niin Barry lienee lähellä. Voimaahan hänellä on, mutta kun ei saa ketään kiinni. Mitä Arsenal tekee keskikenttämiehellä, joka muiden prässätessä on alhaalla juttelemassa toppareiden kanssa.

  No täytyy edelleen toivoa, että Özil näyttää närhen munat keväällä ja rohkaisee Wengerin satsaamaan edelleen laatuun eikä tusinapelaajiin. 4 vuoden sopparit 3-4 tusinapelaajalle ja taas ollaan jumissa keskinkertaisen ringintäytteen kanssa aivan liian pitkään. Juuri kun esim. Diabystä ja Bendtneristä ollaan pääsemässä, näiden seurassa olo tuntuu jo melkoiselta ikuisuudelta ja montaa kertaa ei ole saanut ilahtua heistä.

 4. Nyt menee Mourinholla jo liian lujaa. Antaa tuomioita FA:n puolesta ja yllätys yllätys, kilpailijan Yaya Tourelle. FA:n pitäisi antaa bänniä tuollaisista avautumisista, menee tuomiovallankäyttö nyt ihan vääriin käsiin.

 5. No lauantain jälkeen ei harmita Sagnan lähtö sen kummemmin. Ei oo ykskään jätkä tosta porukasta korvaamaton jos kykenee noin luokattomaan suoritukseen, valmennusjohto mukaan lukien. Toisaalta eihän sieltä mitään Picszekiä tule tilalle vaan korkeintaan joku Rod Fanni.

  Se on varmaa, että jos ManU:sta ei tuu kolmea pojoa niin me taistellaan vielä kynsin hampain siitä helvetin nelossijastakin. Eikä sen sinänsä väliä ole kuten Ville on kirjoittanut, koska ei me sitä sieniliigaa olla ihan heti voittamassa, mutta se on vaan karu fakta, että huippupelaajia ei saa ilman CL:ää ellei sitten maksa järjettömiä palkkoja. Hottentotit näytti millasta tavaraa saa kun joukkue ilman CL -statusta pistää 100 miljoonaa haisemaan.

  Vituttaa vieläkin aivan suunnattomasti ja nyt on taas joka jätkä aukomassa arsenal.com:ssa päätään kuinka ”takasin tullaan” ja ”vastuuta otetaan”. Jos olisin valmentaja niin yksikään pelaaja ei antaisi ainuttakaan haastattelua ennen kuin seuraava voitto on plakkarissa. Se on kumma, että joka saatanan päivä pitää toitottaa joka jannun kuinka ”keskitytään näyttämään kentällä miten hommat toimii” eikä ”välitetä median puheista ja kirjoitteluista”. Sitten käydään ottamassa 5-1 pataan anfieldillä ja ruvetaan samantien toitottamaan, että ”we’ll bounce back”, ”We won’t let it happen again”, ”we’ll respond positively” ja blaah blaah. Mihin helvettiin se kentällä näyttäminen katosi!?!?!?!?! Turvat tukkoon ja sassiiin!

  Toki ollaan vieläkin vaan pisteen päässä keulilta, mutta ei olla kauaa. Eiköhän se helvetin hollannin lasinilkkaraiskaajamulkku tao jonkun hattaran emiraateilla ja sitten on taas kaaos päällä! Meneeåä sitten fantasy fudiksetkin päin persettä!

  Ei mulla muuta. VITTU!

  • Van Persie ja Rooney on isojen pelien miehiä, ainakin jos verrataan yhteenkään nyky-Arsenalin mieheen. Tämä on toistaiseksi rikkumaton fakta, katsotaan onko keskiviikkona jotain muuta kirjattavaa.

 6. Jos ei Cazorla ja Özil ala tästä nyt heti aivan ennen näkemättömään vireeseen, niin eihän tässä taida olla kyse muusta kuin ajoituksesta. Jos tappioputki jatkuu Manu/Pool/Bayern-tyyliin, kausi on tietysti heti siinä ja alkaa ensi kauden odottelu ja vähän hällä väliä, onko sijoitus neljäs vai kuudes. Tyylipuhdas seinäänjuoksu se on joka tapauksessa. Ja jos vahva viime kevät siivitti vielä tämän kauden syksyäkin, mitä sitten tekisi yhdistelnä tämän kauden romahdus ja MM-krapula?

  Toinen vaihtoehto on hidas taipuminen, ehkä jatkoon cupissa ja kolmossijalla sinnittely liigassa Chelsean peesissä jonnekin maalis-huhtikuun vaihteeseen, jolloin Arsenal liputetaan lopullisesti ulos kireimmästä mestaruuskamppailusta Chelsea/Spurs/City -matseissa. UCL:ssä ei tietenkään ole saumoja loppukahinoihin, mutta jos Pool kaatuu FA-cupissa, siinä on luonnollisesti aito pokaalimahdollisuus, koska vain yksi toinen kova joukkue on mukana. Tämä cup-juoksu alkoi itse asiassa maistua murskatappion jälkeen ihan makoisalta vaihtoehdolta.

  Kolmanteen vaihtoehtoon, pokaalikamppailuun toukokuulle asti ja mahdolliseen ykköskorin pokaaliin (UCL, liiga) en vaan usko näkemäni perusteella. Koko ajatus pokaalista perustui pitkälti Ramseyn kv-läpimurtoon ja kauden MVP-statukseen ja Özilin vireen pysyvyyteen, kumpikin jäi toteutumatta. Walcottin ja Ramseyn vammat sekä siirtoikkunapupellus oli tappava yhdistelmä kevätkaudeksi.

 7. kyllä samaa mieltä,theon ja aaronin loukkaantumiset kaatamassa loppukautta.jotain hyvääkin sentään,myös bayernilta ribery ilmeisesti sivussa meitä vastaa.

 8. Arsenalilta on sivussa kaksi potentiaalista isojen matsien miestä. Walcott nyt varmaan kovimpana. Teininä maalasi liigacupin finaalissa. Sen jälkeen osumia syntynyt Manua, Chelsea, Cityä, Poolia ja Spursia vastaan. Ei nyt ehkä yksin pelejä voittava pelaaja, mutta ihan hyvin osunut isojakin vastaan. Ramsey olisi se toinen potentiaalinen kaveri, vajaa pari vuotta sitten teki ainokaisen Manu-voitossa. Kylläkin erään hollantilaisen syötöstä. Syksyllä onnistui myös Dortmundia ja Poolia vastaan. Mutta eihän nämä nyt vielä ole ihan samaa tasoa kuin Rooney ja van Persie, kun siis isoja pelejä aletaan ratkoa.

  Özilin ja Cazorlan isoa panosta tarvitaan keväälle. Arsenalin todennäköisempi sauma saavuttaa pokaali tai olla edes lähellä on kuitenkin jatkaa samaa rataa. Ja tällä nimenomaan tarkoitan sitä, että ratkaisijoita tulisi löytyä laajalla rintamalla. Tarvitaan näitä Bendtnerin, Wilsheren, Merten ja Oxin voitto-osumia.

  Tilastona on hyvä muistaa, että Valioliigan on voittanut aina sellainen jengi, joka on edellisellä kaudella ollut kolmen joukossa. Jos sieltä nyt vaikka irtoaisi 2. sija liigassa ja cupissa finaalipaikka, niin tuloksellisesti se olisi kehitystä. Enkä nyt silti ihan täysin ole luovuttanut liigan suhteenkaan, vaikka suosikit lienevät kaksi muuta joukkuetta. City on jauhanut nyt kaksi matsia putkeen nollaa ja heilläkin on edessään aikamoinen ruuhka. Siihen kun lisätään Arsenal, Manu ja Liverpool vieraissa sekä muistetaan Pellegrinin saavutukset pokaalien muodossa, niin ei City mikään varma mestari ole. Chelsea ja Mourinho ovat ainakin itselle edelleen lievä kysymysmerkki. Loistavia otteita, etenkin Cityä vastaan. Mitalin toisella puolella löytyy ailahteleva joukkue, jossa Hazard on ainoa huipputason jätkä. Mielenkiintoinen kevät tulossa. Toki kaksi seuraavaa peliä pitäisi ilman muuta pystyä voittamaan.

 9. hazard pystyy yksin ratkomaa pelejä,citylllä aguero,toure,poolilla suarez,sturridge,manulla rooney rvc.meilllä ei tällä hetkellä ketää,ei özilistä oo mitää iloa ku walcott telakalla ja giruudin juoksut on huonoja linjal taakse,ja se on hidas eikä eka kosketus ole tarpeeksi hyvä,sen avut toki muissa asioissa mut ois sen vaihtoehtokärjen kyl tarvin,theo pystyis özilin kans kantaa meitä pitkälle mut on vaa vaikee hyväksyä kuin paskaa tuuria voikaa olla.ekaa kertaa monee kautee näin hyvät mahkut valiopokaalii ja sit käy näin,ei toki o mitää ratkottu ja homma edellee omissa käsissä mut vaikeeta se tulee olemaa.on niin tukkosta se peli ollu pitkän aikaa.

 10. Tuntuu että pelaajilla on asenteessa vikaa. Wilshere ja kumppanit keskittyvät enemmän Twitterin päivittämiseen kuin jalkapalloon.Noh kai noille jätkille on ihan sama mite pelit menee kunhan vaan palkka juoksee.

 11. Arsenalin nykyisellä Mental Strengthillä sanoisin, että valkkuun on paras sauma – ei ole yhdestä poikki finaalia. Keskiviikkona nähdään ainakin se, alkaako romahduksen jälkeen jälleen nousu. Ehkä vuosiin kuitenkin paras sauma munan kaatoon. Syksyn tappio tuli kaiken lisäksi vatsa- vaiko flunssapöpön siivittämänä.

 12. Jotain ihan muuta: kiva muuten niille, jotka menevät matsiin paikanpäälle, sillä metrolakko on todennäköinen. Arsenal suosittelee mm. kävelyä esim. King’s Crossin asemalta…

  Jotain todella ihan muuta: Huomasin, että K-raudassa (!) myydään Wenger-nimisiä laukkuja… Mistä veto, että vetskarit eivät toimi…

 13. Walcott, Ramsey, Flamini… empä olisi uskonut, että homma on näistä miehistä kiinni.. mutta jokainen varmasti näkee kuinka johtava pelaaja Flamini kentällä on… sitä huseeraamista on ilo katsella..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s