Samaa väsynyttä p*skaa

Arsenal – ManU 0-0

Toisaalta tuntuu, että olisi taas paljonkin sanottavaa. Sitten miettii hetken ja tajuaa, että kaikki on sanottu jo useaan kertaan, silti samoja asioita ei vain voi olla sanomatta. Eilisestä ja ylipäätään tämän kauden Manu otteluista voi todeta seuraavan. Huonoin ManU vastassa yli 20 vuoteen ja tuloksena on nolla tehtyä maalia ja yksi vaivainen piste. Olemme ainut joukkue, näemmä ainakin puhuttaessa kärkiseuroista ja monesta muustakin pienemmästä seurasta, joka ei pysty voittamaan kriisissä olevaa Manua. Todellista mental strengthiä aitoon Wengerin tyyliin.

Liverpool nöyryytyksen jälkeen en ollut läheskään näin raivona kuin eilen tai tänään. En tiedä mistä se johtuu, mutta näin se vain on. En odottanut voittoa, enkä uskonut siihen. Silti olisi mukava jos managerilla olisi halua voittaa keskikastin joukkue kotikentällä, kun ainakin teoriassa ollaan vielä mukana mestaruuskamppailussa. Ja eilisen ja ylipäätään joukkueen tilaa katsoessa voidaan mestaruustaistelun sanoa olevan ainoastaan teoriaa, josta todellisuus on kaukana.

Heti avauskokoonpanon nähtyä pystyi sanomaan tiedossa olevan surkea esitys ja tulos. Giroud yksin kärjessä ja keskikentällä viisi keskustan pelaaja. Mitään aikomustakaan ei ollut pelata nopeasti ja/tai suoraviivaisesti eteenpäin ja laittaa Manun heikko puolustus todelliseen puntariin. Cazorla ja Rosicky tulivat pyörimään Artetan, Wilsheren ja Özilin seuraksi keskustaan ja tämä on suhteellisen helppo puolustaa pois.

Laitapakit ovat ainoat reitit laidoilta ja keskityksien sekä nousujen taso ylipäätään on pääasiassa heikko. Lisäksi laitapakkien nousut eivät koskaan ole nopeita hyökkäyksiä, vaan vastustaja ehtii ryhmittyä pallon alle. Silloin harvoin, kun pallo saadaan boksiin on Giroud yksin koko vastustajan puolustuslinjaa ja mahdollisesti vielä alinta keskikenttäpelaajaa vastaan. Tuskan kruunaa ne todella harvat paikat, kun pallo saadaan maalipaikkaan ja Giroud sutii vedot, puskut tai yritykset minne tahansa muualle kuin edes maalia päin.

On täysi myytti tai oikeammin sanoen ollut jo useamman kauden, että pelaisimme hienoa jalkapalloa. Tämä hidas, varovainen sivuttaishiestäminen ilman nopeutta hyökkäyksissä on lähinnä puuduttavaa katseltavaa. Pelaajien peluuttaminen väärillä pelipaikoilla, puolet kentällä olijoista ovat pelintekijöitä tai keskimmäisiä keskikenttämiehiä. Aina samat ennalta suunnitellut vaihdot täysin samaan aikaan noin 70 minuutin kohdalla. Ei ole mitään väliä pelitapahtumilla tai peliesityksillä, vaan ennalta sovittu tai sovitut vaihdot tapahtuvat, vaikka niissä ei olisi mitään järkeä.

Taktiikkaa tai ryhmitystä ei voi vaihtaa missään olosuhteissa. Se olisi varmaan Wengerin papereissa huijaamista, kuten pelaajien ostaminen tammikuussa tai ylipäätään missä tahansa muussa tilanteessa kuin nelospaikan ollessa vaarassa. Voitte olla varmoja, että jos tammikuussa olisi ollut nelossija uhattuna olisi yllättäen se uusi kovankin luokan hyökkääjä löytynyt. Arshavin on tästä hyvä esimerkki aiemmilta vuosilta, nelossija oli vaarassa niin hankittiin valmis huippupelaaja, vaikka sen pitäisi olla mahdotonta tammikuussa Wengerin puheiden mukaan. Nyt kuitenkin kyseessä oli mestaruustaistelu, joten miksi vaivautua, kun tavoitteena oleva nelossija näytti olevan jo lähes varma.

Eilisten tulosten ja meidän ennalta arvattavan yhden pisteen saldolla näistä kahdesta huippuottelusta Liverpool on tullut jo kolmen pisteen päähän ja lisäksi myös hyvävireinen Tottenham ei ole kuin kuuden pisteen päässä. Lisäksi meillä on edessä vielä vierailu White Hart Lanelle, josta viimeisellä viidellä liigavierailulla on ollut tuloksena ruhtinaalliset kaksi pistettä. Täysin odotetusti muiden kuin itse Wengerin ja AKB:n nimeen vannovien mielestä kausi on muuttunut hetkessä mestaruustaistelusta perinteiseksi nelossijataisteluksi. Kaiken kruunaa vielä lähtö sunnuntaina FA Cupista Wengerin lepuuttaessa pelaajia, jotta ollaan valmiita ottamaan oikein huolella pataan Bayern Muncheniltä Mestareiden liigassa.

Oravanpyörä sen kuin pyörii, eikä mitään muutosta ei ole näköpiirissä. Samalla toimimattomalla, näännyttävällä ja suorastaan äärimmäisen tylsällä konseptilla ollaan menossa seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Wengerin alaisuudessa mikään ei tule olennaisesti muuttumaan parempaan suuntaan, luultavasti vain huonompaan tai sitten pysytään samassa raivostuttavassa pysähtyneisyyden tilassa.

Jo vuosia sitten pystyi jo ennustamaan, että Wenger ei voita enää pokaaliakaan Arsenal uransa aikana. Tämä käy kausi kaudelta ja peli peliltä entistä selvemmäksi, mutta siitä huolimatta mitään muutosta ei ole edes näköpiirissä. Wenger ansaitsisi menestysvuosiensa ansiosta kunniallisen lähdön seurasta, mutta se alkaa näyttää hetki hetkeltä epätodennäköisemmältä. Mikään muu kuin ilmeisesti kannattajien totaalinen protestointi mm. kausikorttien ja lippujen kautta ei saa mitään muutosta aikaan. Valitettavasti tästä ollaan vielä kaukana ja en voi ymmärtää miksi.

Eiliseen vielä palatakseni. Viiden keskimmäisen keskikentän peluuttamisen lisäksi Podolskin kohtelu on jotain järkyttävää, mutta ei mitenkään uutta. Perustelkaa ihmeessä, että ei se Poldi ole koirankopissa, vaan väitteet ovat täysin omaa keksintöäni. Tarvitsemme maalin ja Wengerin omien sanojen mukaan joukkueen paras viimeistelijä kuitenkin istuu koko pelin vaihtopenkillä totuttuun tapaan. Giroud hädin tuskin pysyi jaloillaan väsymyksestä lopussa, mutta siitä huolimatta kolme hyökkääjää istuu vaihtopenkillä ja Wenger käyttää koko ottelussa vain yhden vaihdon. Suorastaan jumalaista taktikointia yli 30 vuoden kokemuksella ja tähän ei toden totta pystyisi kukaan muu manageri maailmassa saatikka ylipäätään manageroimaan Arsenalia.

Entä mitä mieltä olette Sanogon ottamisesta penkille ja näin ollen tiputtaa lähes aina kentälle päästyään hyvin pelannut Gnabry katsomoon? Nimenomaan nopeutta ja suoraviivaisuutta puuttui ja puuttuu meidän pelistä, mutta totta kai kannattaa ottaa täysin kokematon, puolikuntoinen hyökkääjä penkille ilman aikomustakaan käyttää miestä. Eihän penkillä ollutkaan kuin kaksi Sanogoa parempaa hyökkääjää jo valmiiksi odottamassa jos Giroudilta jäisi pelaamatta minuutti tai kaksi. Kahden hyökkääjän samanaikaisesta peluuttamisesta nyt ei kannata haaveillakaan. Tosin se nyt on oikeastaan aivan sama ketä siellä penkillä on, kun vaihdot ovat ennalta sovittuja jos niitä ylipäätään Wenger edes viitsii tehdä.

Olen täysin kyllästynyt Wengerin sekoiluun vuodesta ja pelistä toiseen. Kauden ”menestys” on ollut suurimmaksi osaksi Bouldin viilaamaan puolustuspelin ja hyökkäyspäässä yksilöiden onnistumisen summaa. Tämä riittää heikompia joukkueita vastaa, mutta vähänkään parempia vastustajia vastaan aseet loppuvat, kun managerilla ei ole mitään muuta tarjottavaa kuin sanoa, että pelataan omaa peliä välittämättä tippakaan vastustajan tekemisestä tai peliin valmistautumisesta.

Olemme viimeisen kahden kauden aikana voittaneet tasan yhden ottelun liigassa kärkinelikkoon kuuluvaa joukkuetta vastaan. Samoin voisiko joku kertoa, milloin viimeksi kahdeksan vuoden aikana olemme voittaneet jonkin huippujoukkueen todella merkityksellisessä ottelussa? Tarkoittaen Mestareiden jatkopelejä, FA Cupia tai liigassa sellaista ottelua, jossa pelataan mestaruudesta tai sarjan kärkipaikasta, eikä mistään keksitystä nelossijapokaalista?

Ehkä tämä v*tutus tästä laantuu, mutta varmaa on se, että jos ja kun Wengerin jatkosopimus julkaistaan joudun harkitsemaan pitkään ja hartaasti pystynkö jatkamaan tämän blogin päivittämistä enää tämän kauden jälkeen.

Mainokset

22 thoughts on “Samaa väsynyttä p*skaa

 1. Jos vertaa Arsenal-Manu otteluita viime vuosien aikana niin käsikirjoitus on ollut suunnilleen 90min hakataan päätä seinään ja Manu tekee pari vastahyökkäysmaalia. Eilen ei menty ihan all-in asenteella ja ilman Artetan ja Wilsheren munauksia alussa ja lopussa puolustus olisi saanut täyden kympin arvosanaksi. Hyökkäys tosin oli pettymys ja Giron pelaaminen ei ole sitä toptopqualityä jota esim puolustuslinja tällä hetkellä esittää.

  Maailmanlopun maalailijat kuten twitterkansan oma messias Piers vitun Morgan ovat tietty innoissaan kun voivat sanoa mestaruuskisan päättyneeksi ja veikata 5. sijaa, mutta silti sarjataulukko vielä näyttää Arsenalin olevan toisena 1 pisteen päässä kärjestä eikä mitään ole vielä menetetty.

 2. Jotain uutta ideaa tuohon keskikentän peluutukseen pitäisi saada. Yksi mahdollinen vaihtoehto olisi kokeilla cupin ottelussa Vermaelenia, jos nyt tervehtyy, tuossa keskikentän pohjalla. Topparinakin tykkäsi kovasti nousta, olisi jonkinnäköinen kaukolaukauspelote, eikä ylöspäin voi olla paljon Artetaa vaisumpi vaikka oikein yrittäisi. Podolski vasemmalle Cazorla keskelle ja Özil oikealle. Bendtner piikkiin ja Ox toisena alempana keskikenttänä. Arteta ja Wilshere hevonvittuun ja puolustus samassa kuosissa kuin eilen. Sitten 70min ajastetulla vaihdolla Gnabry ja Rosicky sisään Podolskin ja Özilin tilalle niin hyvin menee. 3-0… easy business. Toimi Wenger!!!

 3. täyttä asiaa blogistilta.kaiken kruunaa meidän pelaajien uusimmat kommentit,sesny,arteta ja giroud sitä mieltä et näytettii taas ”mental strenghtiä” ynnä muuta paskaa mitä olivat laukoneet,oikee varsinainen kasvojenpesu pool tappion jälkee ku kotona jäätii umpipaskaa manua vastaa tasurii,ei vittu morjes…

 4. Eikä pidä jättää huomiotta Chelsea-matsia, täysin munaton maaliton ja täysin tavoitteellisen harkitusti. Kolmessa pelissä nimekästä vastustajaa vastaan ei maaleja, katastrofi. Manu ei ole kova paitsi kärkien osalta, mutta nimekäs ja Arsenalia pelottava se on. Cityä vastaan tuli maaleja, mutta vastusta teki tuplasti enemmän, mikä oli sekin katastrofi.

  En ymmärrä Sapen kommenttia, karmeaa pelaamista kaikissa kotimaan kovissa peleissä. Mitä tässä on hyvää? Jos olisi normikausi eli muut vetäisivät kovaa heikompia vastaan, Arsenal jäisi näillä otteilla reilusti mestaruudesta. Ja kyllä kai pitää uskoa Cityn ja Chelsean pikemminkin menevän ensi kaudella tasaisempaa ja kovempaa kautta kohti, miten voi luulla tuollaisen ailahtelun jatkuvan ikuisesti niiden materiaalilla? Kyllä Arsenalilla ensi kausi on ankeampi, eikä Wengerin takia pelkästään, vaan siksi että muut melkoisella varmuudella parantavat? Pistekuilu on pieni juuri nyt, mutta henkinen kuilu kärkeen vähintään entisen suuruinen.

  • Eli nyt on jo ensi kausikin mennyttä ? Mites sitä seuraava ? Toi onkin hyvä tapa ajatella, että jos muut pelaisivat paremmin, niin meillä menisi vielä huonommin.

   • Liigakärki on tällä hetkellä 83 pinnan loppupistemäärän tahdissa, joten ei ole todellakaan sattumaa, että Arsenal roikkuu edelleen joten kuten mukana (vähän aikaa). Edellisellä 8 kaudella mestarilla on vain kerran ollut alempi loppupistemäärä kuin tuo 83. Esim. viime kaudella ”heikko” Manu sai 89 pinnaa, vaikka otti jalan kaasulta useampi kierros ennen loppua ja menetti useampia pinnoja.

    On siis jo pelkästään aiempaan peilaten todennäköistä, että ensi kaudella mestari raapii liki 90 pinnaa, on se kuka hyvänsä. Arsenal voi myös parantaa, aivan totta, mutta riittäkö se mihinkään? Täällä parjattu Mourinho yleensä parantaa ainakin 2-3 kautta, miksei nytkin? City ostanee toisenkin vähän osaavan topparin Kompanyn lisäksi jne? Wenger ei pysty kahdessa siirtoikkunassa ostamaan yhtä edes kohtuulaadukasta hyökkääjää…

 5. Kyllähän Wenger tekee paljon asioita oikein, jotta tuolla kärjessä voidaan ”roikkua”, mutta silti näyttäisi olevan tosiasia, ettei tuolla peluutuksella voida saada parempaa aikaiseksi.. Jos ajatellaan pelirakentajia niin kyllä siellä täytyy olla miehiä, jotka niitä palloja hakee.. Cazorla näköjään pystyy nostamaan itse ja hakemaan tuohon vetosektorille. Özilin ja Rokin taidot aivan pimennossa pelisysteemin/pelaajien takia.. Gnabry, Podo olisi tuonut edes jotain eilen, mut eih..

 6. Surkean maalipaikkojen lisäksi olisi syytä huolestua puolustuksen ja keskikentän välimatkan kasvamisesta, johon Pool iski tehokkaasti ja jota Munakin hyödynsi, mutta ei saanut onneksi maalia. Onko kyse Flaminin puuttumisesta, Wilshiren puutumisesta vai mistä. Arteta, vaikka muuten onkin huonossa vedossa, osaa kuitenkin edelleen kaventaa, mutta se ei riitä.

 7. Pari kautta sitten nähtiin tyhjiä paikkoja stadionilla. Tämän kauden piti olla uusi tuleminen. Özil, pojat olivat vuoden vanhempia, kapteenia ei myyty kesällä…
  Syksy meni kauden avauksen unohtaessa erittäin hyvin. Tosin voitettiinko kovia vastustajia?
  Tällä kaudella arsu voittaa vain jos muilta tulee apuja. Liverpool ja kumppanit ovat nyt mukana mestaruus taistelussa. Joku voisi sanoa sopupelejä, en tiedä voi olla. Cityn ja chelsean miehistöllä pitäisi pystyä voittamaan peli kuin peli. Tosin heiltä puuttuu nero Mr Wenger ”tuomitkaa toukokuussa”. Olisihan se kiva, jos meidän ikioma setä Arsene seisoisi sanojensa takana!

  Ensi kaudellakin on matsit loppuunmyytyjä kiitos tämän kauden menestyksen ja uusien ”fanien”. Tosin eiköhän jokainen uusista roiku vain sen vuoden kaksi, kunnes tuomitkaa minut toukokuussa, parempia ei vain saa ja menthal strenght on valanut heihin (4) pokaali uskoa !!!!!!!!

 8. Huhuja on laajasta kierrätyksestä sunnuntaina ja jopa Sanogosta avauksessa, mikä olisikin koomista. Pool tietenkin haluaa voittaa pokaalin ja tulee kovalla joukkueella.

  Siis: kaksi pettymysmatsia ainakin vielä odotettavissa ja kaksi cup-putoamista.

  Itse en lähtisi enää säästelemään mitään mestarien liigaan. Se tyrittiin jo syksyllä, kun lohkovoitto ei manageria kiinnostanut. Kaikki peliin Poolia vastaan ja kasvojen pesu siinä. Ylivoimaista Bayernia vastaan sitten valitaan parhaat freeseimmän näköisistä. Siinä kiikareiden pelaaminen olisikin aivan hyväksyttävää, viime kaudella lapsellinen ja organisoimaton hyökkääminen johti nopeaan 0-3 tilanteeseen ja lässähdykseen. Mahdollisimman vähän saksalaisille vierasmaaleja, niin teoreettinen sauma säilyy vielä vähän aikaa.

 9. Se nyt on selvä, että Wenger kuvittelee meidän pystyvän pistämään Bayernille kampoihin, mikä automaattisesti tarkoittaa kakkosmiehistön peluuttamista ’Poolia vastaan. ’Poolilla kun ei ole Euroopan rasitteita niin ei ole mitään syytä kierrättää. Sieltä voi olla toinen löyöytys tiedossa ja sitten on vielä riski saada nahkahousuilta turpaan oikein kunnolla. Jos näin käy, että tulee selkeät tappiot kahdesta seuraavasta pelistä niin yksi piste ManU:sta näyttää vieläkin surkeammalta.

  • Mitä kertoisi kannattajille tai seuran imagolle jos Arsenal lähtisi Bayernia vastaan kakkosmiehistöllä? Siis suurimpaan seurajoukkue kilpailuun! Mitä se kertoisi siitä paljon peräänkuulutetusta kunnianhimosta?
   Valitetaan että sitä ei ole ja sitten pitäisi luovuttaa jo ennen ottelun alkua!

 10. On hyvä tietää mitä täällä tapahtuu jos Arsenal voittaa jonkun pokaalin, voitto voi tapahtua ainostaan sen takia kun muut ovat huonompia kuin Arsenal! Voiko minkään muun joukkueen ”fanit” samanlaisia vastaavassa tilanteessa kun joukkue on toisena, pisteen kärjestä!
  Valioliiga on käsittämättömän huono tasoinen sarja. Joukkue millä on taktisesti osaamattomin, kunnianhimottomin ja kyvyttömin kaveri managerina, kaikkien aikojen surkein hyökkääjä, suurin floppiostos koskaan, on sarjassa toisena vielä helmikuussa! Pisteen päässä joukkueesta millä on maailman suurin taktinen nero, suorastaan jalkapallojumala ja edellä joukkuetta millä on paras materiaali valioliigassa (tiedän, ottelun vähemmän pelannut)!

  • Katson myös pelejä, en pelkkää sarjataulukkoa. Onko sinun mielestäsi meidän viime aikojen esitykset olleet vakuuttavia?

   • Kaksi viime peliä ei ole kovin vakuuttavia olleet mutta aikaisemmin tällä kaudella on noustu hyvin huonojen jaksojen jälkeen. Onko Man City ollut kahdessa viime ottelussa vakuuttava? On aika väsynyttä ollut, ehkä sielläkään ei osata käyttää rotaatiota?

 11. Hei fellow gooners: Aina voi luovuttaa. Se vaatii miestä, että seisoo omiensa takana. Mulle on yks vitun maku vaikka voitettais pytty viidelläkymmenellä pisteellä. Mikään lässytys siitä, että muut on paskoja ei pitäis kiinnostaa ketään.

  Me ollaan kriisissä yhden pisteen saatuamme viimeisestä kahdesta matsista ja koko kausi on tuhoutunut. Sen sijaan City on mestarisuosikki samalla saldolla. Ootteko te aivan sekasin? Joo, otteet ei ole olleet kovin kummosia, mutta mulle kelpaa jatkossa voitot sysipaskalla pelillä. Vaikka se sitten olis Fät Sämin bussi ja 1-0 voitto.

  Järki käteen nyt taas ton kritiikin kanssa.

 12. Mulla on helppoa. Näen kyllä mustat pilvet, mutta silti usko ja toivo säilyy.
  Jos pallo olis neliskanttinen niin nämäkin olisivat jo menneet viime päivien näytöillä.

 13. Tottakai valkussa tilanne on ihan hyvä – voittamalla loput ottelut otamme pokaalin. Huonoa on vain se, että emme ole tälläkään kaudella, ainakaan tähän mennessä, pystyneet voittamaan shittyä, chelskiä ja munaa. Tämä juna pitää kääntyä, jotta pokaalin on mahkut.
  Ja tottakai wenger satsaa sieniliigaan: viime kaudella putosimme Bayernille vain vierasmaalisäännöllä. Ja nyt meillä on parempi joukkue. Wenger tosin aktiivisesti unohtaa, että Bayern löysäili kotimatsissaan, mutta valitettavasti se ei kostautunut.
  En kyllä haluaisi aloittaa uudestaan, ties kuinka monennen kerran, keskustelua siitä, kuka on hyvä fani ja onko nyt oikein kritisoida ja eihän muut omiaan jne.

 14. Ei mitään helvetin kierrätystä ikinä huippumatseihin tai muulloinkaan ainakaan liigassa. Parhaat kehiin aina! Se on tietenkin managerin asia päättää ketkä ovat milloinkin parhaassa iskussa, mutta jos siellä Poolia vastaan hiihtää jotain Sanogoja ja Jenkinsoneja niin luovutettu on jo ennen alkuvihellystä.

 15. Ja kyllähän me tällä kaudella ollaan voiteltu näitä suurempiakin seuroja, ettei se nyt kovin huonosti ole mennyt.. Kaikki varmasti näkee suurimmat ongelmat.. Laitureiden puute, keskikentän pohja ja pirteän kärjen puute? Giroud oli alkukaudesta hyvä..

  Tietääkseni Wenger harrasti kierrätystä Gibbsin kohdalla.. yritti antaa luottoa Monrealille, joka ei sitä kyllä ansainnut omassa päässä.

  Podolski ei vieläkään ole pystynyt näyttämään osaamistaan, kun pääsee kentälle niin saattaa olla aivan pimeydessä koko ottelun, välillä näyttää siltä ettei yritä edes ottaa vastuuta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s