Pari tilastoa

Eihän tämä kauden sulaminen minään yllätyksenä tule, päinvastoin se on ollut koko ajan tiedossa. Wengerin typerä peluuttaminen ja ennen kaikkea rotaation puute on taas kerran saanut avainpelaajat loukkaantuneiksi tai vähintäänkin aivan loppuun. Jalka ei tunnu nousevan enää yhdelläkään meidän pelaajista alkukauden malliin ja liikettä ei ole nimeksikään, varsinkaan suoraviivaisesti maalia kohti pystyjuoksujen muodossa.

Jo alkukaudesta kierrätystä olisi pitänyt käyttää tilaisuuksien tullen, mutta eipä käytetty ja esim. alkukauden paras pelaajamme Ramsey on nyt sen takia sivussa. Samoin Özil, Giroud ja moni muukin on pelannut lähes kaikki ottelut, vaikka lepuutusta olisi aina välillä voinut helpommissa otteluissa antaa. Esim. Coventrya vastaan Özilin peluuttaminen täydet 90 minuuttia on vain yksi esimerkki erittäin typerästä toiminnasta.

Wengerin tämän päivän puheet luotosta joukkueen jokaiseen pelaajaan ovat täyttä roskaa, kun käytäntö todistaa aivan toisin. Jenkinson ei saa minuutteja ennen kuin Sagna loukkaantuu, sama Vermaelenin kohdalla toppareista puhuttaessa. Podolski on aivan oma lukunsa ja lähes aina tilaisuuden tulle hyvin pelannut Gnabry ei kuitenkaan pääse kentälle kuin äärimmäisessä pakkotilanteessa. Naurettavaa selittelyä Wengeriltä ja eihän kukaan voi uskoa näihin puheisiin.

Niin otsikon mukaisesti tilastoista puhuttaessa otetaanpa esille muutamia. 38 viime peliin Manua, Cityä ja Chelseaa vastaan saldo on 6 voittoa, 8 tasapeliä ja 24 tappiota. Lisäksi yksi näistä äärimmäisen harvoista voitoista tuli kaudella 2008-2009 ennen kuin City oli ns. huippujoukkue. Käsittämättömän surkea tilasto ja kertoo oikeastaan lyhykäisyydessään miksi emme ole voittaneet pokaalin pokaalia, emmekä myöskään tule voittamaan ennen kuin tilastoon saadaan muutos. Kaikkia tai läheskään kaikkia otteluita huippuvastustajia vastaan ei voi voittaa, mutta nykyisillä tilastoilla ei ole mitään mahdollisuutta pärjätä.

Toinen tilasto on Giroudin tehot samaa kolmikkoa vastaan. Giroud on viime ja tämän kauden aikana ehtinyt pelata yhteensä 10 kertaa Manua, Chelseaa ja Manchester Cityä vastaan. Arvaatteko montako kertaa mies on onnistunut maalinteossa? Aivan oikein, saldo on tasan nolla. No eihän se Giroud itseään sinne kentälle valitse tai muutenkaan pidä yhtä ainutta hyökkääjää joukkueessa jo toista kautta putkeen. Wenger se lopullinen syyllinen asiassa on.

Ennakkoarvailujen mukaisesti Wenger aikoo lepuuttaa useita avauksen pelaajia sunnuntaina ja näin ollen pilata kauden parhaan tai oikeastaan ainoan jäljellä olevan pokaalimahdollisuuden. Daily Mailin otsikko on hyvin osuva, kohta yhdeksän vuotta ilman pokaaleita, mutta silti on varaa säästellä pelaajia sunnuntaina.

Flamini varmaan palaa pelikiellon kärsittyä avaukseen ja tämä on ainoastaan hyvä. Artetan lepuuttaminen tai penkitys on ihan oikea ratkaisu. Myös Cazorla näyttää missaavan ottelun sairauden takia. Uskoo ken tahtoo ja tämä vaikuttaa aika selvältä toimistoloukkaantumiselta, kun manageri ei uskalla suoraan sanoa lepuuttavansa espanjalaista tässä ottelussa. Cazorlan poissaolo ei avauksesta haittaa jos tilalla on Podolski. Sen sijaan jos Özil on myös lepovuorossa samaan aikaan, niin se on heikko ratkaisu.

Sagnaa ei myöskään pidä missään nimessä lepuuttaa sunnuntaina, kuten monissa lähteissä arvellaan. Jenkinson ilman pelituntumaa Liverpoolin hyökkäyskalustoa vastaan on aivan liian suuri riski. Sen sijaan Giroudin penkkipaikka ei välttämättä olisi huono ratkaisu jos se tarkoittaa Podolskin ja tätä kautta samalla Gnabryn avauspaikkaa tai jopa mahdollisesti Bendtneriä kärkeen. Tuskin meno voi viime peleistä hirveästi kärjen osalta heikentyä. Toki Sanogo olisi jo sen luokan vitsi, että sama kuin annetaan Liverpoolille suosiolla jatkopaikka. Fabianskille myös kaavaillaan aloituspaikkaa, jota ei voi ymmärtää. Miksi ihmeessä laittaa loistavasti pelaavaa Szczesny penkille ja heikentää selvästi mahdollisuuksia jatkopaikkaan. Myös Fabianskin peluuttamisesta ei tarvitse huolehtia enää missään määrin, kun puolalainen vaihtaa maisemaa kesällä.

Yhteenvetona voisi arvella Wengerille tyypillisesti avauksesta löytyvän juurikin Fabianski ja Jenkinson, eikä edes Sanogon peluuttaminen enää yllättäisi.

Mainokset

14 thoughts on “Pari tilastoa

 1. Yksi tilasto, joka on myös huomionarvoinen on erikoistilanteita koskeva:

  http://www.whoscored.com/Regions/252/Tournaments/2/Seasons/3853/Stages/7794/TeamStatistics/England-Premier-League-2013-2014

  Liigassa olemme tehneet 5 maalia vapaapotkuista ja kulmista. Jos oikein muistan niin kolme näistä tuli yhdessä ottelussa Stokea vastaan. Lisäksi Newcastlea vastaan osuimme vaparista. Suorista vapareista ei olla taidettu tehdä ainuttakaan byyriä liigassa.

  Vastaavassa tilastossa Liverpoolilla on 17 kassia, Cityllä 14 ja Chelskillä 11. Meidän takana on ainoastaa Crytal palace, Aston Villa, West Ham ja Norwich.

  Tämä on ihan turhaa tasoitusta sillä hyvän erikoistilannepelaamisen ei pitäisi olla pois pelitilannetehoista. Normaalissa pelitilanteissa ainoastaan City on ollut meitä tehokkaampi.

 2. Heitetään hiukan optimistisempaakin tilastoa kaveriksi:

  Chelsea johtaa sarjaa 57 pisteellä eli keskimäärin 2,19p/peli. Samalla tahdilla lopullinen saldo olisi 83 pistettä. Arsenal pisteen päässä pistekeskiarvolla 2,15 mikä tekisi 82 pistettä kauden lopussa. City keskiarvo 2,08, jolla lopulliset pisteet olisivat 79.
  Joten kovin paljoa ei tarvitse skarpata mestaruustahtiin.
  Kaikilla kolmella joukkueilla on aikalailla yhtä haastava loppukausi ja kaikki kolme pelaavat vielä toisiaan vastaan.

  Sitä en ymmärrä, miksi tämä ei ole blogistin mielestä realistinen mahdollisuus.

  • Historia viittaa täysin siihen, että väsymys ja sulaminen on alkanut. Paras mahdollisuus hetkeen..

  • Perinteisesti kevään mestaruusjuoksussa tulee yllättäviä puutuneita esityksiä kärkijoukkueilta ja siksi ei välttämättä mitään hirmuvoittoputkea tarvita.

   Kuitenkin kuten Villen avauksen pointti on, ratkaiseva ero tullee niemenomaan noissa keskinäisissä, joissa Arsenalin saldo on selvästi heikoin ja lisäksi erittäin vaikea Mourinho-allergia vieraspelissä, joten mitäpä odotat? Joskus toki huonot putken ja kammot katoavat, mutta vaikea keksiä mitään merkkejä, että näin käy juuri nyt. Jäljelle jää vain optimistien ”olisi kiva”. Arvostan argumentoitua positiivista kannatusta, mutta eipä paljon naurata yksisilmäiset kehotukset kannattaa ja hurrata, kunnes laiva on uponnut. Analysointi on luonteenomaisempaa ja perustaa ajatuksensa niille.

   Wenger on tehnyt paljon oikeinkin, koska sarjataulukko ja UCL-putki. Ei sitä kukaan voi kiistää. Silti budjetti on helvetinmoinen ja joka kausi melkein 10 vuotta on juokkue sulanut pokaalisaumoissa. On siinä tehty jotain väärinkin ja omasta mielestäni (olen riskinoton ystävä) suurin syy on Wengerin munaton siirtopolitiikka. Selvästikin osin pelaajapolitiikka on osin perin 80-lukuista eli paikan paras jätkä pelaa aina, jos ei ole loukkaantunut. Muiden vastaavan paikan jätkien tasolla ei ole mitään väliä tyyliin Jenkinson ja Bendtner. Miksi ei siis vaihdettu Poldia ja Bendtneriä tammikuussa sellaiseen kärkeen, joka on Wengerin mielestä tarpeeksi hyvä, kun noilla ei näköjään mestarin mielestä mitään tee? Tällainen passiivisuus on mielestäni käsittämätöntä, nyt muiden kärkien ainoa funktio on odottaa Giron loukkaantumista ja vire on sen mukainen.

   • Analysoinnista digataan täälläkin. Sitä en täysin ymmärrä, miksi silloin kun menee huonosti etsitään ne ikävimmät tilastot ja silloin kun menee hyvin niin etsitään taas ne ikävimmät tilastot. Arsenal on parantanut tavattomasti viime kaudesta ja ollaan tosiaan oltu kärkikahinoissa koko kauden ajan. Peli ei ole upeaa ja tappavan tehokasta, mutta se on aika tasaista ja korkea tasoista. Hyvällä puolustuksella voitetaan mestaruuksia kuten sanotaan.

    Aina puhutaan, että isot pelit ratkaisevat. Arsenal antaa näissä paljon eteen muille kärkijoukkueille. Mutta mites ne muut seurat? Laskin nopeasti, miten joukkueet pelaavat ”huonompia” seuroja vastaan eli poistin yhtälöstä isot joukkueet eli tällä hetkellä top7 (Chelsea, Arsenal, City, Liverpool, Tottenham, Everton ja United) ja laskin pistekeskiarvot.

    Pistekeskiarvot pieniä seuroja vastaan tällä kaudella:
    Arsenal 2,61p
    Chelsea 2,28p
    City 2,12p

    Eli vaikka annetaan paljon eteen kuutta muuta isoa seuraa vastaan niin pienemmät kolmetoista kaatuu selkeästi paremmin kuin vastustajilla. Kauden aikana tällaiset erot tarkoittavat yhdeksän pisteen eroa Chelseaan ja kolmetoista pistettä Cityyn.

 3. Ja ilmoitusluontoista asiaa.

  Ensi keskiviikon Bayern -kohtaamiselle yritettiin järjestää Handen kanssa Höyryyn vastaavaa kisastudiota paikalle kuin oli viime vuonna. Seppänen on Shotsissa ja Rönkä jossain Casinopippaloissa, joten jäi toteutumatta. Sovittiin kuitenkin, että koitan täällä houkutella mahdollisimman monta punapaitaa paikalle. Luvassa on taatusti jännittävä kohtaaminen ja Höyryn nokkamies kun intohimoinen Bayern-fani on, niin yllätyksiä on illan mittaan todennäköisesti luvassa.
  Hande lupasi kaikille pelipaitaisille alennuksia Nokia panimon hanatuotteista sekä mahdollisesti joku ruokatarjous myös. Facebookin kautta ilmoittautuneita lienee kymmenkunta ja epävarmoja reilu parikymmentä. Paikalle toivotaan runsasta osanottoa ja varsinkin kannustusta.
  Allekirjoittanut ei valitettavasti pääse paikalle, sillä on ihan pakko mennä Lontooseen asti kannustamaan… 😉

 4. Tässä Mourinhon uusin kommentti Wengeristä:
  Mourinho said: ”If he is right and I am afraid of failure it is because I didn’t fail many times. Eight years without silverware, that’s failure.”
  Under Wenger, Arsenal have not won a trophy since the 2005 FA Cup.
  ”He’s a specialist in failure,” continued Mourinho. ”If I do that in Chelsea, eight years, I leave and don’t come back.”
  No ihan eri määrällä pelimerkkejä joukkueet pelaavat. Tai ainakin pelasivat 2006-2012.

 5. Aika rasittavaa nokittelua, puolin ja toisin. Wengerhän tuon taisi aloittaa.

  Asiasta kuudenteen: on jokseenkin varmaa, että Arteta pelaa Poolia vastaan. Miksikö? On pelikiellossa Bayern-matsissa, kun ajettiin ulos Napoli-kohelluksessa.

 6. Pokaalit viimeiseltä 8 vuodelta:

  Fa Cup
  2005–06 Liverpool 3–3 dagger West Ham United Millennium Stadium 71,140
  2006–07 Chelsea 1–0 * Manchester United Wembley Stadium (new) 89,826
  2007–08 Portsmouth 1–0 Wales Cardiff City Wembley Stadium (new) 89,874
  2008–09 Chelsea 2–1 Everton Wembley Stadium (new) 89,391
  2009–10 Chelsea double-dagger 1–0 Portsmouth Wembley Stadium (new) 88,335
  2010–11 Manchester City 1–0 Stoke City Wembley Stadium (new) 88,643
  2011–12 Chelsea 2–1 Liverpool Wembley Stadium (new) 89,041
  2012–13 Wigan Athletic 1–0 Manchester City Wembley Stadium (new) 86,254

  League Cup

  2005 Chelsea 3–2dagger Liverpool Millennium Stadium 78,000
  2006 Manchester United 4–0 Wigan Athletic Millennium Stadium 66,866
  2007 Chelsea 2–1 Arsenal Millennium Stadium 70,073
  2008 Tottenham Hotspur 2–1dagger Chelsea Wembley Stadium 87,660
  2009 Manchester United 0–0 *[C] Tottenham Hotspur Wembley Stadium 88,217
  2010 Manchester United 2–1 Aston Villa Wembley Stadium 88,596
  2011 Birmingham City 2–1 Arsenal Wembley Stadium 88,851
  2012 Liverpool 2–2 *[D] Cardiff City Wembley Stadium 89,041
  2013 Swansea City 5–0 Bradford City Wembley Stadium 82,597

  Sepp Blatter Raha Liiga

  2005–06 Spain Barcelona 2–1 Arsenal England Stade de France, Saint-Denis 79,610
  2006–07 Italy Milan (NC) 2–1 Liverpool England Olympic Stadium, Athens 63,000
  2007–08 England Manchester United 1–1*[J] Chelsea England Luzhniki Stadium, Moscow 67,310
  2008–09 Spain Barcelona (NC) 2–0 Manchester United England Stadio Olimpico, Rome 62,467
  2009–10 Italy Internazionale 2–0 Bayern Munich Germany Santiago Bernabéu Stadium, Madrid 73,490
  2010–11 Spain Barcelona 3–1 Manchester United England Wembley Stadium, London 87,695
  2011–12 England Chelsea (NC) 1–1*[K] Bayern Munich Germany Allianz Arena, Munich 62,500
  2012–13 Germany Bayern Munich (NC) 2–1 Borussia Dortmund Germany Wembley Stadium, London 86,298

  Valioliiga

  2005–06 Chelsea (3) Manchester United Liverpool Thierry Henry (Arsenal) 27
  2006–07 Manchester United (16) Chelsea Liverpool Didier Drogba (Chelsea) 20
  2007–08 Manchester United (17) Chelsea Arsenal Cristiano Ronaldo (Manchester United) 31
  2008–09 Manchester United[4] (18) Liverpool Chelsea Nicolas Anelka (Chelsea) 19
  2009–10 Chelsea (4) Manchester United Arsenal Didier Drogba (Chelsea) 29
  2010–11 Manchester United (19) Chelsea Manchester City Dimitar Berbatov (Manchester United)
  Carlos Tevez (Manchester City) 20
  2011–12 Manchester City (3) Manchester United Arsenal Robin van Persie (Arsenal) 30
  2012–13 Manchester United (20) Manchester City Chelsea Robin van Persie (Manchester United) 26

  Kyllähän nuo puhuvat karua kieltä. Van Persie myytiin parhaan kautensa jälkeen Manulle, jotta sir alex sai viimeisen pokaalinsa.
  Joukkueet Kuten Portsmouth ja Wigan Athletic ovat nostaneet Fa cup kannua, Swansea ja Birmingham league Cup.

  Oltiinhan mekin Finaalissa ja otettiin tauluun Birminghamilta.Tottenhamilta otettiin pataan 2-1 2008. Johtuuko kaikki tappiosta 2005-2006 Barcalle??? Vastaus on EI. Kyllä se siellä penkin päässä se syyllinen on pelaajat on vaihdettu, mutta pokaalia ei tule. Voittamisen kulttuuria ei ole. Pikku kivaa neppailu ja taaksepäin syöttelyä kyllä pojat osaavat. Myös rahan tuhlaus denilson,bendtner, junnut….

  • Tohon vikaan lauseeseen asti pysyin kärryillä, sitten putosin.

   Kyllä suurin syy kannuttomuuteen on ollut nimenomaan rahan pihistely, ei tuhlaus. Kaikille managereille tulee hutihankitoja, mutta ne pitää havaita ajoissa ja hankkia uutta jamppaa tilalle. Sen verran ollaan voittoa tehty, ettei Wengeriä tuhlauksesta voi syyttää

  • Korrelaatiota on liian heppoisella suhtautumisella UCL-lohkovoittoon ja siten kovaan vastustajaan helmikuun jatkokierroksella. Aina nähdään näitä b-kokoonpanoja FA-cupissa. Wengerin mieltymyksen liigacupin dumppaaisen ymmärtää, semifinaalit ovat pahimpaan ruuhka-aikaan ja pokaalin painoarvo mitätön muille paitsi pakkomielteisimmille pokaalinlaskijoille.

   Jos Wenger satsaisi FA-cupiin, kyllä sen tälläkin materiaalilla pitäisi tulla vähän useammin.

   Juu, olen erittäin pettynyt, jos huomenna tulos on putoaminen Poolille kotona. Heikko suoritus, ei sitä mitenkään voi selitellä. Täytyy muistaa, että vaikka Anfieldin on Arsenalille aina nihkeä areena, ei poolilaisetkaan viihdy Lontoossa hyvin, ainakaan Arsenalin vieraana.

 7. Tilastosta kärkijoukkueita vastaan niin vaikka Cityä, Chelsea ja Manua vastaan on pelattu huonosti niin muita vastaan on aika hyvin pelattu. Keväällä on tosin vain City kotona joten vaikeita pelejä tulee. Niistä neljästä kovasta pelistä peräkkäin jos saadaan raavittua pisteitä sopivasti niin ollaan vielä mukana. City pelaa Evertonia vastaan vieraissa vielä toukokuussa ja Chelsea Liverpoolia vastaan huhtikuun lopussa.
  Arsenalin pitäisi nyt hoitaa nää ennakolta heikommat joukkueet kovalla prosentilla niin ollaan aika lähellä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s