Ox, Poldi, Bayern ja Everton

Eilen unohtui mainita yksi Liverpoolin ottelun onnistuja ja ehkä meidän paras pelaaja Fabianskin kanssa. Ox pelasi vahvan ottelun tehden avausmaalin ja syöttäen Podolskin voittomaaliksi jääneen osuman. Tehojen lisäksi Ox oli hyvin pelissä mukana ja teki töitä molempiin suuntiin kiitettävästi oikealla laidalla.

Nimenomaan nopeus ja suoraviivaisuus ovat olleet asioita, jotka ovat puuttuneet liian usein kentältä viidellä keskustan pelaajalla ja Giroudilla pelatessa. Liverpoolia vastaan erityisesti Ox toi suoraviivaisemman ja pystyjuoksuja tarjoavan vaihtoehdon. Lisäksi vielä Podolski toisella laidalla on kuitenkin suoraviivaisempi kuin vaikka Cazorla tai Rosicky, niin saimme aivan eri tavalla luotua tilanteita kuin aiemmissa otteluissa.

Liike hyökkäyspäässä tarjoaa muutenkin keskikenttäpelaajille ihan eri tavalla mahdollisuuksia rakentaa peliä ja erityisesti tästä hyötyy Özil, joka oli järjestelemässä juuri 2-0 osumaa vapauttaen Oxin laidalta läpi. Ehdottomasti ottaen huomioon viime otteluiden tason täytyisi keskiviikkona olla avauksessa vähintään toinen kaksikosta Ox ja Podolski, mielellään molemmat. Tätä ei kuitenkaan tulla näkemään, sillä Podolski ei ainakaan ole avauksessa ja myös Ox on todennäköisesti penkillä Cazorlan ja Rosickyn miehittäessä laiturien paikat, vaikka eivät siellä tosiasiassa edes pelaa.

Wengerin toivoisi oppivan ja huomioivan mikä toimii ja mikä ei, mutta tämä on ollut turha toive niin kauan kuin jaksaa muistaa. Sama taktiikka ja ryhmitys ovat kiveen hakattuja oli vastassa kuka tahansa ja tämä tullaan näkemään myös huomenna.

Näkisin meidän parhaan ja oikeastaan ainoan mahdollisuuden olevan iskeä vastaan nopeilla vastahyökkäyksillä erityisesti saksalaisten oikealta laidalta. Kurinalainen puolustuspeli koko joukkueena ja lisäksi puolustuslinjan täytyy pelata tarpeeksi alhaalla, jotta Robben, Muller ja kumppanit eivät juokse Sturridgen tyyliin läpi useita kertoja ottelun aikana. Nopea vastaiskupeli vaatisi kuitenkin vähintään Oxin ja mielellään myös Podolskin kentälle, joten eiköhän taktiikka huomennakin ole lähteä pelaamaan omaa peliä ja pitämään palloa mahdollisimman paljon. En näe tässä taktiikassa olevan mitään mahdollisuuksia hyvään tulokseen. Bayern on vain yksinkertaisesti huomattavasti parempi pitämään palloa ja hallitsemaan ottelua, joten jotain muuta olisi keksittävä.

Tietysti sitä toivoo hyvää tulosta, vaikka järki ja todennäköisyys sanovat kaikkea muuta. Lisäksi huomisen tulos ei välttämättä pelkästään vaikuta ainoastaan Mestareiden liigaan ja siinä menestymiseen. FA Cupin seuraavan kierroksen peli on todennäköisesti lauantaina 8.3 eli kolme päivää ennen toista osaottelua Bayernia vastaan.

Huomenna jos tulos on voitto tai maaliton tasapeli, niin jatkopaikka olisi mahdollinen. Tosin edelleen äärimmäisen kovan työn takana Allianz Arenalla. Tämä varmasti myös tarkoittaisi rankkaa kierrätystä Everton pelissä ja samalla jälleen kauden todennäköisimmän pokaalimahdollisuuden riskeeraamista. Sen sijaan jos häviämme maalilla, niin myös tuossa tapauksessa Wenger saattaa käyttää rotaatiota paljonkin, vaikka jatkomahdollisuudet enää Mestareiden liigassa ovat minimaaliset. Joten jos huomenna on tulossa tappio saattaisikin isoa kuvaa katsoessa olla parempi hävitä useammalla maalilla, jolloin FA Cupia ei perinteiseen tyyliin uhrata Mestareiden liigan edessä, jonka voittoon eivät kuitenkaan eväät riitä.

Tietysti voi miettiä, onko se onni onnettomuudessa, että Ox ja Podolski ovat avauksessa luultavasti myös Evertonia vastaan. Muutaman pelaajan kohdalla se voi olla näin, mutta silti väittäisin Jenkinsonin, Sanogon ja Fabianskin peluuttamisen olevan tarpeeton riski. Seitsemän vaihtoa Liverpool otteluun ei ollut enää hallittua ja sellaista rotaatiota, jota pitäisi lähes joka ottelussa harrastaa. Seitsemän vaihdon tekeminen on kakkosmiehistön peluuttamista, vaikka kuinka muuta yritettäisiin väittää.

Ei kuitenkaan tämän enempää tulevasta Everton ottelusta, sillä se ei ole vielä ajankohtainen. Huomenna vastassa on Euroopan tai oikeammin maailman paras seurajoukkue. Kotiottelusta huolimatta emme ole ennakkosuosikki ja toivottavasti altavastaajan asemaa osataan jotenkin hyödyntää. Luvassa on kuitenkin äärimmäisen mielenkiintoinen ottelu ja hyvä mittari jos halutaan verrata viime kauden vastaavaan otteluun ja ottelupariin.

Mainokset

2 thoughts on “Ox, Poldi, Bayern ja Everton

  1. Ehkä emme ole ennakkosuosikki, mutta uskoa voittoon riittää!
    Ja sitä voittoa toivotaan todistamaan Höyryyn kaikki mahdolliset Pirkanmaan goonerit ja miksei kauempaakin. Viimevuotisen kaltaista kisastudiota ei ole luvassa, mutta alennuksia saa tiskiltä, jos on pelipaita päällä.
    Paikalle on lupautunut kymmenkunta punapaitaa. Enemmänkin saa tulla.

  2. Kun kattelee tuota Bayernin rinkiä, niin onhan se pirun kova. Laidoilta tullaan ja kovaa sekä laita linkkien että pakkien muodossa. Keskikentän keskustakin on maailman luokkaa. Samaa mieltä siitä että suoraviivaisuutta tarvitaan. Ja useasti gibbs ja sagna ovat koittaneet tehdä nousut laidoiltaan sillä Santi ja özil kaventavat useasti. Itse haluaisin nähdä poldin avauksessa, sillä aika kliininen veijari kyseessä. Ja gibbs sais tukea enemmän laidalle. Ehkä özil tai Santi vois olla sitten oikealla tai keskellä giroun takana. Lisäksi jos saataisiin lisää suoraviivaisuutta, niin gironkin olisi helpompi mennä tekopaikoille. selkä maaliin päin on vaikea maaleja tehdä.

    Onhan nää hienoja matseja. Maailman parhaat vastassa. Huomenna juhlapäivä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s