Bayern Munchen – ovatko voimasuhteet muuttuneet viime kaudesta?

Kahdesti oman kannattajaurani aikana olemme kohdanneet Bayern Munchenin Mestareiden liigan jatkopeleissä. Molemmat kerrat päättyivät pettymykseen. Viime keväänä meidän mahdollisuuksiin uskoi harva ja ottelupari oli käytännössä ohi ensimmäisen 20 minuuttisen aikana, vaikka loppujen lopuksi pääsimme lähelle saksalaisten lähdettyä puolivaloilla toiseen osaotteluun.

Ensimmäinen kohtaaminen oli vuonna 2005 ja jos oikein muistan tipuimme maalilla jatkosta. No toki viime kevät oli vielä tasaisempi numeroiden valossa yhteismaalien ollessa tasan, mutta silti ensimmäisen ottelun tulos selittää pitkälti toisen ottelun tapahtumat. Yhdeksän vuotta sitten hävisimme ensin 3-1 Saksassa, jonka jälkeen Highburyllä 1-0 voitto Henryn maalilla ei kuitenkaan riittänyt edes viemään otteluparia jatkoajalle, vaan jatkopaikkaan olisi tarvittu yksi maali lisää.

Tänään asetelma on aika lailla viime kauden suuntainen. Bayern on selvä suosikki, ei ehkä kuitenkaan enempää kuin viime vuonna ja ehkä jopa hitusen vähemmän. Me olemme paremmassa tilanteessa kuin vuosi sitten, mutta toisaalta saksalaiset ovat myös vahvistuneet jos se nyt ylipäätään on mahdollista lähes täydellisen viime kauden jälkeen.

En ole kovinkaan hyvin selvillä Bayernin loukkaantumistilanteesta, mutta ainakin Ribery näyttäisi olevan sivussa. Tämä on tietysti etu ja lisäksi mahdollinen korvaaja Shaqiri vaikuttaisi myös olevan vesijuoksuosaston puolella. No eiköhän Bayernilla silti ole laidalle laittaa esim. Götze tai Muller eli ei ihan heikko tilanne.

En ole tainnut nähdä kuin yhden tai kaksi kokonaista hallitsevan Mestareiden liigan voittajan ottelua tällä kaudella. En pysty kertomaan kuinka Guardiola on muuttanut triplamestarin pelitapaa tai onko selkeitä muutoksia edes tehty. Viime kaudella usein saksalaiset ainakin pelasivat kahdella keskikentän pohjapelaajalla, mutta yleensä Guardiola suosii vain yhden selkeän puolustavan keskikenttämiehen käyttöä. Erikoinen veto on ollut myös tehdä ehkä maailman parhaasta laitapakista tuo keskikenttämies. Ilmeisen hyvin Lahm on kuitenkin uuden pelipaikan omaksunut. Silti täytyy vähän ihmetellä miksi, kun joukkueessa on 40 miljoonalla hankittu Martinez sekä pelipaikkansa ehdotonta eliittiä oleva Schweinsteiger.

Näkisin vierailijoiden heikoimman pelaajan olevan oikea pakki Rafinha jos joku pitää valita. Lisäksi Robbenin puolustushalukkuus oikealla laidalla ei ole niitä suurimpia, joten tuo voisi olla reitti mistä on mahdollista iskeä. Se vaatisi kuitenkin nopeutta kentälle Oxin tai edes Podolskin muodossa, sillä jos Cazorla pelaa odotetusti vasempana laiturina on aivan turha odottaa nopeita vastaiskuja saatavan aikaiseksi.

Tänään pitäisin avauskokoonpanon veikkaamista jopa suhteellisen helppona ja olen todella yllättynyt jos se on jotain muuta kuin tämä:

Szczesny

Sagna-Merte-Koscielny-Gibbs

Rosicky-Flamini-Wilshere

Özil-Giroud-Cazorla

Itse en peluuttaisi sekä Öziliä että Cazorlaa avauksessa tänään, koska se ei vain tunnu toimivan erityisen hyvin puolustussuuntaan ja lisäksi nopeutta ja suoraviivaisuutta tarvitaan. Wilsheren peluuttaminen on myös todella kysymysmerkki. Tänään ei olisi varaa helppoihin pallonmenetyksiin keskialueella, joita englantilaiselta on viime aikoina nähty aivan liikaa. Ehkä Özil kolmanneksi keskellä sekä Podolski ja Ox laidoille olisivat oma valintani.

Toivottavasti pystymme tarjoamaan kunnon vastuksen saksalaisille ja vielä parempaa jopa voittamaan pelin. Jälkimmäiseen on kuitenkin äärimmäisen vaikea uskoa ja ensimmäisenkin kanssa on vähän niin ja näin.

Jäädään odottamaan iltaa ja jos kolmas kerta sanoisi toden näissä kohtaamisissa vuosien varrella.

COME ON YOU GUNNERS!!!  

Mainokset

47 thoughts on “Bayern Munchen – ovatko voimasuhteet muuttuneet viime kaudesta?

 1. Jos halutaan hyökätä nopeammin niin kyllä Rosi on siihen valinta.. Podo, Özil, Öx, Rosi, Flamini

 2. Jatketaan tätä urheilunjuhlaa , kulta hopea ryssät kumoon ,miten olis 3-0 voitto saksalaisista

 3. XI #Arsenal vs Bayern: Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Flamini, Wilshere; Oxlade-Chamberlain, Ozil, Cazorla; Sanogo.

  Onko Wenger menettänyt viimeisenkin järjenhivenen???? Sanogo tulee suoraan Ranskan kakkosliigasta Mestareiden liigan neljännesvälieriin Bayernia vastaan. Liverpool on ihan pubi-jengi verraten Bayerniin ja Sanogolla ei tule olemaan mitään käyttöä. No puolustetaan sitten vaan nollo-nollaa.

 4. No nyt kyllä ihmetyttää. Hyvinhän Sanogo pelasi, mutta kaveri joka ei ole tainnut vielä kertaakaan olla avauksessa pääsarjatasolla menee avaukseen CL:n pudotuspeleissä. Ja Podolski penkillä… Mie ei ymmärrä

 5. No, me ei tiedetä mitään siitä millainen ”messias” Sanogo on ollut treeneissä. Ei wengeri kai ketään kentälle heitä sillä perusteella, mitä youtubessa näkyy?

  Ja tuli kai Koscielnykin melkein suoraan ranskan kakkosesta.. Kelpaako se meille pakiksi?

 6. No jos joskus kannattaa yrittää kiikareita, niin nyt.

  Hyvä kokoonpano, koska ei Rosickyä. Oxia kannattaa kouluttaa kovimpiin. peleihin, samoin ehkä Sanogoa. Täysin altavastaajan kannattaa panostaa oppimiseen, viime kauden tyrmäyskin tuotti tuloksista päätelleen hyvää oppia.

 7. Eiköhän nämä meidän pikku toddlerit taas sula kovan paikan tullen? Kaikista kovimmissa paikoissa ollaan viimeiset yhdeksän vuotta jäädytty joten todennäköisyydet on meitä vastaan.

 8. Professori antaa someavautuja-Girolle pientä penaltia töppäilyistä. Tai sitten lepuutushetki on ajoitettu erittäin mallikkaasti.

 9. Nää on niitä hienoja hetkiä fudiksessa. Todellinen huippuottelu. Toiv. Ennenkaikkea hyvää peliä.
  Camoooooon gunners…..

 10. Ei se mitään luovuttamista ole. Mutta maalintekokilvassa ei näitä voiteta, ei pärjätty edes Citylle. Puolustuksen kautta, ehkä vierasmaaleilla.

 11. Pahin mahdollinen tilanne joutua vajaalle ja roikkua kolme varttia köysissä ja odotella kuinka monta bayern tekee! Hirvittää katsella.

 12. Historia toistaa itseään, sama mies teki viime vuonnakin ekan maalin. Tänään kun sais edes saman kahden maalin tappion niin vois olla tyytyväinen.

 13. Ollaan muuten kohta voitettu viimeisestä kuudesta ottelusta kaksi. Perinteinen kevätromahdus alkamassa ja vitsi jatkaa kulkuaan.

 14. Taitaa olla sieniliiga nyt taputeltu. Vieraspeliin junnujoukkueella. Mahdollisuutta tarjottiin alussa mutta ei kelvannut.

 15. Jack Wilsherellä on vielä todella paljon kehitettävää taktisessa sijoittumisessa ja puolustamisessa. Kaveri syöksyilee minne sattuu ja vetelee ihan ihme taklauksia. Maalissakin kaveri oli aivan väärin sijoittunut. Harvoin joutuu Arsenalin kohdalla sanomaan että jollain on liian kova yritys päällä, mutta Wilsherellä todellakin menee touhu välillä yliyrittämiseksi, koheltamiseksi josta kärsii koko joukkue. No onneksi tuo on sellainen ominaisuus joka kokemuksen kautta luulisi kehittyvän

 16. Paljon parempi esitys kuin viime kaudella. Aika perinteistä kyllä jo tämä saumojen sulaminen joulukorttiin.

 17. No eipä jäänyt sitten mitään pelattavaa toiseen. Ankarasti köysissähän tämä toinen meni, mutta tulkitsen tämän olevan enemmän Bayernin kovuutta kuin Arsenalin huonoutta. Ylivoimaa ei vaan saa antaa. Toki pilkun missaaminenkin on jo ratkaisevaa marginaalin antoa.

 18. Samaa vanhaa paskaa kaudesta toiseen. Jotkut yrittää joka kauden jälkeen/aikana keksiä kaikennäköisiä naurettavia merkkejä joukkueemme kehittymisestä, mutta todellisuus on se, että emme ole yhdeksään vuoteen voittaneet mitään ja kohta se on kymmenen vuotta. Aika synkät ajatukset.

  Kertookas esimerkiksi koska millekkään edes vähän uskottavalle huippujoukkueelle olisi käynyt, että KOTIPELISSÄ kaikkien ollessa avoimena otetaan punainen ja lahjoitetaan rankari? Joku voi nähdä tuonkin tilanteen vain yksittäisenä ”huonona säkänä” mutta itse näen sen ainakin paljon suuremmassa kuvassa (kotikentällä ei jumalauta voi olla noin paljon aika ja tilaa vierasjoukkueella meidän rankkarialueemme edustalla hieroa palloa täysin rauhassa ja nostella pikku chippejä topparilinjan yli). Tämä sama kömmähdysten kaava jatkuu vuodesta -vittu- toiseen ja tällaisia aivan kardinaalimokia tulee jokaisessa isossa pelissä. Aivan sama ketä pelaajia meillä on jos äijien henkinen kantti on tuollaista luokkaa kovissa pelissä. Ja kenenköhän homma on saada pelaajat täyteen itseluottamusta, hyvä fiilistä, kovaa taistelutahtoa ja ennen kaikkea ÄLYKÄSTÄ TAKTISTA OSAAMISTA??? Pakko verrata näitä meidän pikku nassikoita esim. tämän päiväseen Suomen leijonaan: kaverilla on ylivertainen materiaali Suomen leijoniin nähden, mutta kun kaverit ovat täynnä itseluottamusta, USKOA, USKOA, USKOA, taktista osaamista niin tulos on aivan erilainen.

  Meillä ei ole moneen vuoteen ollut USKOA.

  p.s. Kommentteja kiitos-

  • Miten olisi tiistaina Man Citylle? Punainen ja rankkari Barcalle Cityn kotona! Vai eikö se täytä ”huippujoukkueen” kriteerejä?

 19. Tässähän ei voi olla huolestunut Wengerin valinnasta pistää Sanogo avaukseen CL:n jatkopeleissä Bayernia vastaan vaan ennemmin siitä, että tuo puoli vuotta loukkaantuneena ollut patonkisääri on (tällä hetkellä(?)) meidän tusinarosterin paras hyökkääjä. Näin siis THE Arsenalissa.

 20. Eipä tuo kaukana ollu Sanogon maali.. nuita kun ei lasketa. Uskon, että kaikilla loppui enempi ja vähempi usko, kun mahtava Özil ei laittanut palloa reppuun.. toki en olisi miestä koskaan laittanutkaan ampumaan rankkua..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s