Pisteet talteen todella helposti

Arsenal – Sunderland 4-1 (3-0)

Eilinen tulos, esitys ja ottelu kokonaisuudessaan oli mitä tarvitsimme neljän raskaan huippuottelun jälkeen. Helpompi kotipeli, joka ratkesi vielä ensimmäisen jakson aikana. Aina voidaan miettiä paljonko tuloksessa oli Sunderlandin heikkoutta ja meidän hyvyyttä. Sillä ei kuitenkaan ole suurempaa merkitystä, sillä eilinen oli pakkovoitto ja se saatiin helpolla tavalla.

Miinustakin tuli ottelusta perinteiseen tyyliin loukkaantumisten suhteen. Monreal ja Koscielny jouduttiin vaihtamaan pois ja lisäksi Wilsheren takareisi alkoi vaivata viitisen minuuttia ennen loppua. Miksi ihmeessä Wilshere laitettiin pelaamana viimeiset viisi minuuttia plus lisäaika, vaikka peli oli selvä? Eikö olisi ollut viisasta ottaa mies sivuun ja näin ollen minimoida riski vamman pahentumisesta, ei ilmeisesti. Monrealin vamma on kai nilkassa ja saa nähdä olemmeko taas tilanteessa, jossa joukkueessa ei ole yhtään vasenta puolustajaa kunnossa. Lisäksi jos Koscielnyn selkävamma osoittautuu pahemmaksi tarkoittaa se puolustuksen menevän lähes kokonaan uusiksi. Ei tilannetta silti minään yllätyksenä voi pitää, koska kolmella topparilla kauteen lähteminen on typerää riskipeliä ja lisäksi Gibbsin loukkaantumisherkkyys on ollut tiedossa jo vuosia.

Lepo oli tehnyt Giroudille hyvää ja kaksi maalia, vaikkakin toinen oli täydellinen lahja on hyvä saldo. Lisäksi ranskalainen sai syötön Rosickyn upeaan osumaan, jossa vierailijoiden puolustus sahattiin täysin auki nopeilla seinäsyötöillä. Koscielnyn maali oli enää koriste kakun päälle, mutta hyvä näitä on tulla ja isonumeroisia voittoja ei viime aikoina ole tullut ainuttakaan. Lisäksi kulmasta on hyvä edes joskus onnistua.

Pakollinen voitto ei kuitenkaan parantanut asetelmia sarjataulukossa, sillä Chelsea kaatoi Evertonin lisäajan osumalla ja myös Manchester City onnistui voittamaan Stoken 1-0 Yaya Touren maalilla. Tietysti Liverpool voi vielä menettää pisteitä tänään, mutta epätodennäköistä se on ja lisäksi Chelsea ja City ovat kuitenkin ne suurimmat suosikit.

Onnistujia oli paljon ottelussa.  Kahden maalin Giroud, Rosicky maalilla ja muutenkin aktiivisella pelillä, Wilshere pelasi paremmin, kun aikaa oli enemmän kentällä. Muitakin voisi luetella, mutta turha kai tässä on lähes joukkueen koko avauskokoonpanoa käydä läpi. Podolski oli harvinaisesti avauksessa, kun Özil viimein sai lepovuoron, vaikka joku reisivamma piti kehittää viralliseksi selitykseksi. Podolski ei tällä kertaa harvinaisesti tehoille päässyt, mutta tuskin esitystä voi täysin lytätä jos hyökkäys kuitenkin tekee neljä osumaa. Ehkä saksalainen teki kuitenkin jotain oikein ja toisaalta on melko nurinkurista kuinka heti yhden tehottoman ottelun jälkeen voitaisiin kritiikkiä alkaa kohdistamaan saksalaiseen. Samalla logiikalla esim. Cazorlan, Özilin tai oikeastaan kaikkien muidenkin peliaika taitaisi jäädä melko pieneksi. Todennäköisesti pienemmäksi kuin Podolskin jos tuo olisi mittari.

Ny on vuorossa tiiviin pelirupeaman jälkeen viikon tauko ennen kuin matkaamme Stoken vieraaksi liigassa. Toivottavasti tuohon otteluun ehditään saada sairastuvalta porukkaa takaisin ja muutenkin ladata akkuja. Britannia Stadium ei ole ollut helppo paikka meille vuosien varrella, mutta mikään muu kuin kolme pistettä ei ole riittävä tulos. Palataan tähän aiheeseen kuitenkin enemmän vasta ensi viikon aikana.

Mainokset

5 thoughts on “Pisteet talteen todella helposti

  1. Pool otti taas kolme pojoa, vaikka puolustus sekoili urakalla. Ei voi kestää kovin pitkään tuolla menolla ilman tappioita.

  2. Meillä se vasta miettiminen Stokea vastaan miten puolustetaan ja ketä puolustaa jos ei ukkoja ala sairastuvalta palailemaan,

  3. Flamsterihan on joskus pelannu laitapakkina ja voisin kuvitella että hyväkin korvaaja ois kyseisessä roolissa..tosin miehellä olis käyttöä omallakin tontilla

  4. Jep, Flamsterihan pelasi lauantaina tokalla jaksolla laitapakkina, kun Sagna siirtyi toppariksi Kosin tilalle. Sagnalla olikin mielenkiintoinen päivä: aloitti oikealla laidalla, siirtyi sitten vasemmalle ja lopuksi keskelle. Myös Verma on pelannut laitapakkina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s