Kevätromahdus täydessä vauhdissa

Stoke – Arsenal 1-0 (0-0)

Mistähän sitä oikein aloittaisi? Oli taas sen luokan ottelu ja esitys, että vetää mielen todella matalaksi. Kiitos Hentelle joka tapauksessa lauantain päivityksestä, joka oli ainut valopilkku päivässä.

Lauantaihin palatakseni. Tilasto on nyt yksi voitto seitsemästä viime visiitistä Stoken kotikentälle. Käsittämätöntä. Tappioita on neljä ja tasapelejä kaksi. Kyseessä on herran jestas Stoke, eikä mikään ManU, Chelsea tai Manchester City. Näitäkin vastaan kyseinen tilasto olisi murheellinen tai oikeammin sanoen sehän on juuri tuon kaltainen.

Vaikea löytää yhtään mitään positiivista koko ottelusta. Emme saaneet kuin pari paikkaa luotua koko ottelussa ja esitys oli sitä hidasta sivuttaissiirtelyä Artetan, Wilsheren, Rosickyn, Cazorlan ja Giroudin ollessa samaan aikaan kentällä. Edes Podolskin todella harvinainen avauksenpaikka ei auttanut, vaikka suurimmassa osassa harvoja tilanteitamme saksalainen olikin mukana. Enkä tarkoita tällä Podolskin pelanneen yhtään sen paremmin kuin kukaan muukaan, saksalainen oli yhtä huono kuin lähes kaikki 11 lammasta kentällä.

En voi ymmärtää miksi Wenger jätti viime aikojen pirteimmän ja parhaan hyökkäyspään pelaajaan Oxin penkille. Edellisestä ottelusta oli viikko ja seuraavaan on aikaa viikko. Mitään lepuutusta olisi tarvinnut harrastaa, mutta ilmeisesti tiki-takan pelaaminen keskialueella neljällä pelintekijällä oli taas ylitsepääsemättömän korkea houkutus managerillemme.

Veikkasin ennen lauantaita viittä pistettä saldoksi tästä todella vaikeasta viiden ottelun liigaputkesta. Siinä laskelmassa oli kuitenkin etukäteen ajateltu mahdollisen voiton tulevan Stokesta. Nyt ei tullut viime vuosien tyyliin ja laskelmat kannattaa varmaan tehdä uusiksi. Vieraissa Chelsea, Tottenham ja Everton sekä kotona Manchester City. Pisteitä odotettavissa yksi tai kaksi. Varmaan monien mielestä negatiivinen ajattelutapa. Itse sanoisin lähinnä realistinen.

Olemme keränneet viimeisestä kuudesta liigapelistä kahdeksan pistettä 18 mahdollisesta. Ne ovat tulleet, kahdella voitolla, kahdella tasurilla ja kahdella tappiolla. Samaan aikaan kolme edellä olevaa joukkuetta (lasken Cityn sinne kahden rästipelin turvin) ovat keränneet 13-16 pistettä. Joko saa puhua kevätromahduksesta vai onko se liioiteltua?

Tottenham voitti eilen ja on enää kuuden pisteen päässä. Jos häviämme keskinäisen ottelun, kuten paljon mahdollista jo pelkästään katsomalla viime vuosien saldoa White Hart Lanella sekä pelaamme odotetulla tavalla muutkin kolme ottelua saatetaan neljän ottelun päästä olla tilanteessa, jossa emme ole enää edes Wengerin nelossijapokaalissa kiinni.

Ennen kauden alkua veikkaisin tämän kauden olevan mahdollinen, jolloin pyhä nelossija jää saavuttamatta. Alkukausi ei näyttänyt tästä mitään merkkejä, mutta tällä hetkellä tuo veikkaus ei ole mitenkään täysin poissuljettu. Olemme varmasti edelleen suosikki nelospaikalle, mutta mitenkään varmana sitä ei voi pitää, kuten ehkä vielä joitakin kierroksia takaperin.

Tässä vaiheessa itseäni ei ainakaan lämmitä mikään kerättiin eniten pisteitä kaikista joukkueista kalenterivuonna 2013. Menee samaan kategoriaan kuin tuo keksitty nelossijapokaalia. Kumpaa juhlitaan kauden päätteeksi bussiparaatilla? Niin no ensin pitäisi edes pysyä nelossijalla, jotta voi valita.

Tällä viikolla lauantaina on vuorossa FA Cupin ottelu Evertonia vastaan, joka on ehdottomasti tällä hetkellä tärkein kauden jäljellä olevista otteluista. Tappio lauantaina ja kausi on loppu. Jos tämä vielä tulee sen kustannuksella, että Wenger säästelee pelaajia Bayern ottelun selkäsaunaan on se sanoinkuvaamattoman oksettavaa.

Toki salama voi iskeä kahdesti samaan paikkaan eli jatkopaikka tulee kakkoskokoonpanolla ja suurella riskipelillä, kuten Evertonia vastaan. En kuitenkaan olisi hirveän luottavainen näin tapahtuvan. Olen tällä kaudella nähnyt ottelun Grovella Evertonia vastaan ja se ei todellakaan ollut helppo. Vierasjoukkue ansaitsi vähintään pisteen ja jopa enemmän. Jos tuosta ottelusta Wenger ei oppinut mitään, kuten olettaa saattaa tulee lauantain ottelusta todella vaikea.

Toisaalta kakkoskokoonpanon voi nähdä olevan se paras mahdollisuus, sillä Wenger ei ymmärrä pelaajien järkevästä rotaatiosta tai taktiikan sekä ryhmityksen muuttamisesta vastustajan mukaan yhtikäs mitään. Ehkä Oxin, Gnabryn ja mahdollisesti Podolskin peluuttaminen kakkosmiehistössä tuo kentälle tarvittavaa nopeutta ja suoraviivaisuutta Liverpool ottelun tapaan. Ottelun jossa meidän peliesitys oli paras pitkään aikaan. Toivottavasti näin ja paljon mieluummin sitten Bayernia vastaan Arteta, Wilshere, Rosicky, Cazorla ja Özil hieromaan palloa. Tosin voi olla, että ei tarvitse hirveästi hieroa saksalaisten määrätessä tahdin.

Joka tapauksessa lauantai on massiivinen päivä ja ottelu loppukautta ajatellen. Viimeinen pokaalimahdollisuus, jonka Wenger todennäköisesti riskeeraa mahdottoman tehtävän edessä. En sanoisi olevani kovinkaan luottavainen jatkopaikan suhteen. Kuinka voisin olla?

Mainokset

20 thoughts on “Kevätromahdus täydessä vauhdissa

 1. Mutta nääs kun kahdeksan pistettä 18 mahdollisestahan on hyvin, eiks joo!? Ja yksi voitto seitsemästä Stoken vierailusta on kanssa mannaa, eiks joo!?

  Hyvin menee

 2. Juu kyllä ainoa asia, joka voi käntää tämän kauden annin ”positiiviseksi” on F.A. cupin voitto. TOP 4 tulee varmasti, Spurs ei todellakaan ole tulossa ohi, mutta kun se TOP 4 ei lämmitä paskan vertaa. Jos taas tulee TOP 4 ja cupin voitto niin sitten voi sanoa, että ollaan otettu askel eteenpäin.

  Se kyllä tosiaan vituttaa aika lailla, että taas ollaan tässä nelossijakilpailussa mukana kun liigan taso on hekoimmillaan moneen vuoteen. ManU kyntää, eikä Chelsea tai City ole lehtenyt kunnon lentoon uusien managereidensa alaisuudessa. Toisin sanoen nyt oli paras sauma voittaa titteli vuosikausiin. Näkeehän sen siinäkin, että ’pool on ihan tiukasti kannussa kiinni noinkin paskalla jengillä. Eiväthän ne tule sitä mestaruutta voittamaan, mutta kotipelit on kuitenkin jäljellä haastajia vastaan.

  Toki mekin voidaan tässä vaiheessa olla tyytyväisiä siitä, että meillä on vielä ottelut cityä ja chelskiä vastaan jäljellä, koska sen myötä meillä on ihan hyvät saumat kuroa erot umpeen. Sääli vaan, että pelin taso laajaa pohjalla kauden tärkeimmässä paikassa, joten uskoa ei tahdo riittää millään.

  Wenger selitteli arsenal.com:ssa kuinka olemme viime vuosina aina lopettaneet kauden vahvasti. Noh, se on tietysti totta, mutta petraaminen on yleensä alkanut siinä vaiheessa kun pokaalisaumat ovat jo menneet. Nyt pitäisi alkaa petraamaan jo tässä vaiheessa kun on kovia pelejä edessä panokset korkealla. En yhtään epäile sitä, etteikö me jälleen kerran voiteta kauden lopussa West Ham, Hull, Newcastle, WBA ja Norwich. Kyse onkin siitä mihin noiden porukoiden voitto enää siinä vaiheessa riittää. Epäilys on, ettei kovinkaan pitkälle.

 3. Asiasta kolmanteen. Suunnittelen ensimmäisen pyhiinvaellus Emiratesiin. Kohdematsi olisi Arsenal – West Ham 13.4 kl 12.00. En ole mikään memberi, mistä on luotettavin ja paras paikka saada hankittua lippuja?

 4. Kiitos tiedosta! Olet ihan oikeassa Semi Final Saturday 12 and Sunday 13 April 2014. Semi finalissa ollaan toivon mukaan,

  • Red member hankintaan ”halpaan” noin 30 punnan hintaan ja sen jälkeen vaan ostaan lippu, kun myynti Red membereille alkaa kuukautta ennen peliä. Toki kannattaa odottaa Ticket Exchangen alkua eli kausikortin haltijoiden palauttamia lippuja, jotka tulevat myyntiin vähän myöhemmin. Todennäköisesti valinnanvaraa on paremmin, eikä tarvitse ostaa yläkerroksesta kalliimpia lippuja ja huonompaa tunnelmaa.

   Ticket Exchangesta saa lipun varmasti jo tuohon peliin ihan minne päin stadionia vaan haluaa. Enää ei ole mitään pelattavaa liigassa jäljellä ja pettyneet kausikortin haltijat varmasti laittavat lippuja myyntiin sankoin joukoin.

   FA Cupissa jatkopaikka tosiaan siirtää pelin jos käy sellainen ihme, että voitetaan Everton lauantaina.

   • Joku voi käydä kattoon pelejä rakkaudesta lajiin ja Arsenaliin,eikä ajattele niitä vitun pokaaleita yötä päivää !!Jokainen peli lähtee tasatilanteesta ja on mahdollista voittaa,pokaalit tulee jos on tullakseen ja niitä sitten tottakai juhlitaan,ei ny masenneta jos joku vielä haluu käydä paikan päällä,,siellä on aina yhtä hienoa srjasijoituksesta riippumatta !!

   • Tarkoitus oli antaa ohjeita lipun hankintaan, kun niitä kysyttiin. Sori jos tämä oli liian vaikea käsittää OOKOOG.

    Ja hyvin on tosiaan toiminut Wengerin ja seuran propaganda vuosien varrella. Enää niillä (vitun) pokaaleilla ei ole mitään väliä ja nyt jo kannattajat puolustelevat menestymättömyyttä ja ovat tyytyväisiä maksaessaan maailman kalleimpia lippuja siinä samassa. No kukin kannattaa tyylillään..

    Pokaalien voittamista ei kukaan voi taata, mutta yrittää edes pitäisi kaikilla seuran olemissa olevilla resursseilla ja konsteilla. Tätä ei tehdä ja ei ole tehty pitkään aikaan. Se tässä on se olennaisin asia, joka on mahdoton hyväksyä.

   • Kyllä ymmärsin,mutta miksi noin katkera asenne,kyllä määkin käyn kierroksilla ku arsu hävii,turha tulla mitään kyseleen pariin tuntiin pelin jälkeen.Nää pettymykset vuosien varrella on vaan hioneet särmää. Okei,sää käyt sotaa Wengerii vastaan ja tekisit kaikki paremmin vaihtojen ajoituksista lähtien,nää oli miinuksia silloin ku voitettiin pelejä,ja kun voitettiin se oli vähintä mitä saattoi odottaa,se oli mielipiteesi,ei siellä kukaan mitään hyvin tehnyt,mulla ei vaan riitä ymmärtämystä tollaselle asenteelle.

 5. Lauantain kaltaisella esityksellä cupin jatkopaikka on pelkkä toiveuni, eli ei muuta kuin piletit tilaukseen.

 6. Olennaisia pohdintoja yllä. Vaikea sanoa selkeää syytä, miksi Arsenal on nykyään ns. puolen kauden joukkue. Eikä pidä luottaa Wengerin henkeä nostattavaan arvioon, että keväällä Arsenal on yleensä vahva, aika usein se ei ole sitä ollut nimenomaan panosten ollessa kovimmillaan, vaan on nähty vain jonkinlainen pieni loppukiri nelossijapokaaliin.

  En suoraan osta Villen lempiteemaa eli kierrätyksen puutetta ja väsymystä. On siinä varmasti perää, mutta esim. paljastukset Girosta puhuvat myös siitä, että väsymystä on kenties enemmän orgioista kuin pelitahdista. Eikä pelimäärät ole niin dramaattisia: Özil 21+1, Rosicky 10+8, Flamini 14+5, Cazorla 21+1, Poldi 5+5. Ehkä oudointa on, ettei Oxin orastavaa läpimurtoa ole tuettu tarpeeksi, vaan esiintymisiä vain 3+5 huolimatta Theon loukkaantumisesta. Ja Vermaa on käytetty naurettavan vähän, mutta toisaalta aidosti paljon peluutettu alakerta tuntuu kestäneen rasituksen yllättävän hyvin, joten siitä ei niin väliäkään, paitsi että Verma hakee varmasti kesällä siirtoa ja se lienee vain oikein.

  Tuo ylläoleva viittaa ehkä siihen, ettei ns. kuumien pelaajien teoriaan paljon luoteta, vaan jollain muulla biorytmillä mennään joka tapauksessa. Mutta toiseen Villen teoriaan eli taktisiin puutteisiin voinee ehkä liittyä isompia kysymyksiä ja ratkaisuja, vaikka me kaikki lienemme diletantteja niitä arvioimaan. Jotenkin tuntui esim. Stokea vastaan, että Wenger valitsi maksimipossession-tiimin Stoken tiedossa olevaan vyörytystä vastaan, mutta tämä ajatus kuoli täysin, kun Artetan, Santin ym. syöttöpeli ja liike petti, eikä paineen alta päästy hallitusti pois vaan Stoke jyräsi tylysti joukkueen kumoon. Stoke on tehoton ja se tarvitsee painetta saadakseen maaleja, nyt se sai palloaikaa ja kiitti.

  Huippupeleissä Wenger tuntuu usein piilottavan sen vähänkin nopeuden, mikä Arsenalilla on käytettävissään ja uskoo niissäkin peleissä hämmentävän paljon jauhamiseen ja hitaaseen pallonsiirtelyyn. Osin puolustustaktiikkkaa, totta, mutta huippupeleissä maalit ja varsinkin avausmaalit tulevat usein nopeiden riistojen ja suunnanmuutoksen kautta, eikä Arsenal tähän linjaan usein näytä uskovan. Tai sitten vastustajat on vaan niin pirun organisoituneita, että kaikki tilaisuudet pelataan pois.

  Kaiken kaikkiaan Arsenalin pelin tasapaino ja aktiivisuus ailahtelee liikaa, vaikka peruspelaamisessa jokainen voi nähdä luotetut, toistuvat ja selkäytimessä olevat elementit. Välillä tulee yllättävän pirteää ja rohkeaa peliä, kuten Bayernia vastaan ensi jakso. Liian usein kuitenkin hyväkin tulos tulee vähän tuurin avustaman näköisesti, kuten cup-voitto Poolista. Parempaan pitäisi pystyä. Olisi mahtavaa yllättyä voittoputkesta tähän kohtaan, kun joukossa on melkein kaikki kovimmat kilpailijat, mutta melkeinpä tässä saa pelätä persraiskauksia taas.

 7. Pakko sanoa, että tuo Sanogo näyttää erittäin lupaavalta.. Hyvä tatsi palloon ja pystyy päälläkin voittamaan tilanteita. Eihän tuo tällä kaudella pelasta, mutta piristävää silti.. Oxin ja Özilin penkittäminen on kyllä perseestä.. olis tuosta Podostakin enemmän hyötyä, jos palloja tulis juoksuun.. Cazorlalla näyttää vetonappi jääneen pohjaan..

  • Lupaavasti Sanogo laukoi taivaan tuuliin Stoke-matsin ainoan kunnon maalipaikan… Mut joo, kehityskelpoinen jamppa – ei vain pitäisi olla kokemusta kartuttamassa kauden tärkeimmissä otteluissa. No, niinhän wenger teki Rambonkin kanssa. Mutta onko se paras tapa?

 8. On itse asiassa huolestuttavaa, kun wenger vetoaa aikaisemman kauden hyvään kevätvireeseen. Silloin keinot tuntuvat olevan vähissä ja fokus viedään jonnekin, jota ei juuri nyt ole olemassa. Varmasti wenger etsii keinoja, miten satunnaiset hyvät otteet, kuten bayern-matsin eka puoliaika tai 10 minuutin jakso Sotonia vastaan, saataisiin pysyvämmiksi. Vaikeaa se on mm. ilman tappavan tehokasta kärkipelaajaa.

 9. Kuten Timo sanoi niin meidän pelistä uupuu dynamiikka ihan täysin. Nopeat vastaiskut ei kuulu valikoimaan enää ollenkaan, mikä lienee seurausta siitä, että jostain kumman syystä Wenger ei tunnu arvostavan pelaajien nopeutta enää lainkaan. Stokeakin vastaan oli kyllä niin kankea porukka jalkeilla, että oksat pois. Ja kankeudestaan huolimatta ei meidän keskikenttä ollut kuitenkaan painikyvyiltään mitään terästä vaan Stoken gorillat polki alleen miten halusivat. Heti kun Ox toi nopeutta laidalle niin oli vastustaja kusessa.

  Se vaan, että meillä ei niitä nopeita kavereita paljon ole nyt kun Walcottkin on pois. Ihmetyttää todella, ettei Wenkku olee katsonut tarpeelliseksi hankkia laidoille ja kärkeen eri tyyppisiä pelaajia vaan samoilla vahvuuksilla ja periaatteilla mennään pelistä toiseen

  Kaikissa huippujoukkueissa on nykyään laidoilla nimenomaan pallon kanssa nopeisiin tempokuljetuksiin kykeneviä pelaajia tyyliin Hazard, Bale, Ronaldo, Ribery, Robben, Messi, Neymar, Reus…
  Meillä ei ole yhtään tällaista pelaajaa. Theo on tyyliltään lähellä, mutta ei ole pallollisena samaa luokkaa eli pakkien haastaminen on keskinkertaista.

 10. Samoja teemojahan tässä kokoajan toistellaan. En minäkään hyväksy kierrätyksen puutetta tai väsymystä selityksenä huonoihin tuloksiin. Ammattilaisjalkapalloilijan pitää pystyä pelaamaan se max. kaksi ottelua viikossa vaikka maailman tappiin ilman tason isompaa heittelyä. Eihän tuo ole kuin kolme tuntia viikossa, jattäkööt vaikka sitten ottelupäivää edeltävät treenit väliin jos ei muuten kunto kestä. Tottakai niitä loukkaantumisia tulee enemmän jos pelaa enemmän, mutta nähdäkseni se ei johdu mistään väsymyksestä vaan siitä, että kontaktitilanteiden määrä kasvaa mitä enemmän pelaa. Sitten kun se loukkaantuminen lopulta tulee tai fokus tekemiseen jostain muusta syystä (esim. Giroudin yöjuoksut) katoaa on ringistä löydyttävä sellainen paikkaaja, että koko joukkueen taso ei notkahda. Ja jos koko joukkueen pelisysteemi kaatuu kahden pelaajan (Walcott & Ramsey) loukkaantumiseen, ei voi muuta todeta kuin sen faktan, että joukkue on väärin koottu. Kenelleköhän se tästä kuuluu se lopullinen vastuu?

  Toinen usein toisteltu teema näissä keskusteluissa on taktiikka. Se on aivan sama millä numerosarjalla siihen otteluun lähtee paperilla (4-4-2, 4-3-3, 4-5-1…), mutta jos sinulla on siellä Giroudin tyyppinen palloja jakava targetpelaaja kentällä, niin kyllä sen pitäisi olla kaikille vähänkään jalkapalloa pelinä ymmärtäville selvää, että sieltä hyökkäyksestä pitää löytyä myös niitä kavereita kelle sitä kuulaa pudotella. Jos ei nimellisesti kahta hyökkääjää haluta samaan aikaan käyttää, niin muita kentällä olijoita on ohjeistettava osallistumaan aktiivisemmin hyökkäämiseen. Laidoilta pitää ajaa aktiivisemmin pystyyn. Keskityksen lähtiessä vapaan puolen laiturin pitää olla jo kaventaneena keskemmälle lähemmäs Giroudia ja keskikentän sisempien pelaajien oltava muutaman metrin päässä alempana tukemassa. Se, että pallo pelataan laitaan Cazorlalle, joka käännähtää ja syöttää takaisin taakse Artetalle joka aloittaa taas hieromismyllyn uudestaan noin 50 kertaa pelissä ei oikein tue järkevän hyökkäämisen konseptia. Arsenal on siis väärin roolitettu. Kenellä vastuu?

 11. No niin, Merten ja Rotsin diilejä on jatkettu. Rotsin managerin, nimeltään Pavel Paska, mukaan Rotsin diiliä jatkettiin kesään 2016 asti.

  Ja Guardianin mukaan Rambolle on heitetty vesijuoksualtaaseen uusi viiden vuoden soppari: liksa melkein tuplaantuu ja Rambosta tulee Özilin jälkeen toiseksi parhaiten palkattu pelaaja.
  http://www.theguardian.com/football/2014/mar/04/aaron-ramsey-new-five-year-arsenal-contract?CMP=twt_gu

  Mites toi Sagna? Ei kait sit lisää liksaa tms.

  • No huh huh. Toki Ramseylle on jo ottajia yllin kyllin, jos otteet jatkuu samanlaisina. En ole varma miten pitkään Özil jatkaa Lontoossa, mutta Ramseyssä meillä on sitten se johtava pelaaja pitkäksi aikaa, vaikka luonteen puolesta ei ehkä olekaan sopivin ”ruoska”. Vaan ei luonteesta väliä, jos matseja ratkaisee.

   Rosickyn kaksivuotinen, karmea ajatus. Bobby Pires kylmästi sai mennä, kun tämä tehoton liinatukka saa pörrätä reilusti yliaikaa seurassa. Eteenpäin on vaan pitkä matka näillä keinoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s