Typerät harjoitusmaaottelut ovat takaisin ja seuran jatkosopimuspolitiikka on vähintäänkin kyseenalaista

Mitäpä muuta sitä enää kaipaisikaan järkyttävän Stoke tappion jälkeen kuin harjoitusmaaotteluita keskelle viikkoa ennen kauden tärkeintä jäljellä olevaa ottelua. Meiltä on kaiken kaikkiaan kutsuttu 15 pelaajaa höntsäämään peleihin, jotka eivät kiinnosta juuri ketään. Ei se pelkkä pelaaminen, mutta perinteisesti vähintään yksi, mutta luultavasti useampi pelaaja palaa loukkaantuneena takaisin.

Suurin riski on varmaankin Rosickylla, joka ei monesti ole palannut maajoukkuereissuiltaan ehjänä takaisin. Jos pitäisi valita kaksi pelaajaa, niin toivoisin Merten ja Oxin välttävän loukkaantumiset. Molemmat ovat täysin korvaamattomia nykytilanteessa. Tietysti Oxin korvaamattomuus on kyseenalaista, sillä Wenger ei tunnu tajuavan miehen arvoa Walcottin poissa ollessa, kuten viime viikonloppu osoitti.

Onneksi nyt on sentään kyseessä vain yksi kierros harjoitusmaaotteluita, joten kahden viikon taukoa ei sentään ole tulossa. Johan tässä saatiinkin muutama kuukausi olla ilman näitä turhakkeita, mutta mikään hyvä ei valitettavasti kestä loputtomiin.

Jatkosopimusten suhteen saatiin eilen uutisia useamman pelaajan kohdalta. Mertesackerin sopimuksen on tiedetty olevan katkolla reilun vuoden päästä ja jatkosta on huhuttu useaan otteeseen. Nyt kuitenkin viimeinen saatiin varmistus asialle ja puolustuksemme tärkein yksittäinen pelaaja jatkaa seurassa useamman vuoden ajan.

Toinen jatkosopimuksen saanut pelaaja on Rosicky. Tämä ei ole mikään yllätys, sillä Wenger mainitsi asiasta jo jokin aika sitten ja kertoi kaiken olevan käytännössä julkistusta vaille valmiiksi sovittuna. Tämä Rosickyn jatko on todella kaksiteräinen miekka. Toisaalta joukkue tarvitsee kokemusta ja viime vuosina on aivan liian helposti päästetty kokeneita pelaajia muualle, vaikka annettavaa olisi ollut vielä vähintään pariksi kaudeksi. Tämän puolesta Rosickyn jatkon voi nähdä hyvänä asiana ja tsekin taso riittää muita kuin huippujoukkueita vastaan pääsääntöisesti hyvin.

Loukkaantumismäärät ovat kuitenkin olleet viimeiset 10 vuotta meidän ongelma ja yksi suurin yksittäinen syyllinen Diabyn ohella asiassa yksittäisistä pelaajista puhuttaessa on Rosicky. Joukkueen loukkaantumismäärien vähentämiseen tämä jatkosopimus ei auta mitenkään. Ehkä Rosicky on hiukan paremmin pysynyt kunnossa viimeisen puolentoista kauden aikana, mutta se ei ole vielä paljoa, kun ottaa huomioon mihin verrataan. Lisäksi iän myötä loukkaantumiset tuskin ainakaan vähenevät.

Palkka Rosickylla on kova 80 000 puntaa viikossa ja tämä yhdistettynä karseaan loukkaantumishistoriaan sekä 33-vuoden ikään ei kuulosta kovin vakuuttavalta yhdistelmältä. Varsinkin jos vertailukohdaksi otetaan moninkertaisesti vuosien varrella enemmän pelannut ja hyödyllisempi Sagna, joka ei ole saanut ainuttakaan palkankorotusta 60 000 viikkopalkkaansa. Sagna näyttää varmalta lähtijältä ja jos saisin päättää pitäisin Sagnan paljon mieluummin kuin Rosickyn. Viimein puolustuslinjaan on löytynyt melko hyvä nelikko, mutta se rikotaan heti yhden kauden jälkeen Sagnan vaihtaessa maisemaa kesällä.

Kolmas uuden sopimuksen tehnyt tai tekevä pelaaja lienee Ramsey, vaikka virallisilla sivuilla tästä ei vielä ole mainintaa. Muistaakseni Ramsey teki melko vasta uuden sopimuksen, olisiko noin vuosi sitten eli nykyistä sopimusta voisi olla jäljellä kolme vuotta tai jopa pidempään. Loistava alkukausi tietysti nosti walesilaisen osakkeita, mutta näytöt ovat vielä kovin lyhytaikaisia. En vain ymmärrä miksi jo tässä vaiheessa täytyy sorvata uusi sopimus, kun edellistä on useita vuosia jäljellä. No en sinänsä ole tätä jatkosopimusta vastaan, mutta jotenkin näissä jatkosopimuksissa ja niiden antamisessa ei ole mitään logiikkaa ja selkeää linjaa. Parempaan olisi pystyttävä näissäkin asioissa.

Mainokset

3 thoughts on “Typerät harjoitusmaaottelut ovat takaisin ja seuran jatkosopimuspolitiikka on vähintäänkin kyseenalaista

  1. Hölmöjä nää just tärkeiden pelien välissä pelattavat höntsät!

    hyvä että merte,tomas ja ilmeisesti Rambo saivat uudet sopimukset!kaikki pelanneet loistavasti tällä kaudella ja tulevilla ovat tärkeitä palasia joukkuetta! COYG!! innolla odottaen FA cupia!!

  2. Everton-matsin näkyminen lienee kaikkien tiedossa mutta anyway: livenä viaplayssa, mutta tv:n puolella Viasat ei Suomessa kaiketi veny suoraan lähetykseen – Ruotsissa näkyy TV10-kanavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s