Jatkopaikka otettava tai kausi on ohi

FA Cup jatkuu tänään kuudennen kierroksen ottelulla, jossa voittajalle on tarjolla välieräpaikka ymmärtääkseni Wembleylla pelattavaan taistoon. Olemme saaneet jokaisella kierroksella kotiottelun tämän kauden FA Cupissa, mutta vastustajat eivät ole Coventrya lukuun ottamatta olleet mitään helppoja. Tänään sama jatkuu, sillä Evertonia ei millään mittarilla saa helpoksi vastustajaksi.

Moyesin aikana Everton pelasi jo ainakin ajoittain erittäin hyvää jalkapalloa, eikä Martinezin tulo manageriksi ole ainakaan tätä asiaa muuttanut, päinvastoin. Everton ei kuitenkaan ainoastaan pelaa näyttävää peliä, vaan se pystyy hyvänä päivänä jopa vieraskentällä laitamaan joukkueen kuin joukkueen ahtaalle. Tästä on saatu monta esimerkkiä tällä kaudella ja selvimpänä meille tietysti 1-1 pistejakoon päättynyt liigakamppailu Grovella joulukuun alkupuolella.

Meidän merkittävimmät poissaolijat päivän kamppailuun ovat Ramsey, Walcott, maaottelussa loukkaantunut Wilshere ja mahdollisesti takareisivamman takia sivussa oleva Koscielny. Evertonilla puolestaan kapteeni Jagielkan lisäksi sairastuvalla ovat lainahyökkääjä Traore, Kone, Oviedo ja Gibbson. Loukkaantumistilanteen voisi sanoa olevan aika tasoissa, vaikka Ramsey ja Walcott ovat toki kovia menetyksiä, mutta niin on tietysti Jagielka Evertonille.

Arsenal.comissa on ollut parin päivän ajan nähtävissä Wengerin haastattelu liittyen FA Cupiin. Siinä on juttua koko Wengerin seurassa olo ajalta cupin osalta, mutta myös tämän päivän peliä sivutaan. Haastattelussa Wenger yrittää vakuuttaa kuinka FA Cup merkitsee jotain, eikä ole vain pakollinen kilpailu Valioliigan ja Mestreiden liigan ohella.

Valitettavasti teot puhuvat ja ovat puhuneet vuosien varrella aivan toista. Tässä mitä managerimme sanoi tästä päivästä ja viittasi samalla viime vuoden katastrofiin:

Unfortunately sometimes the scheduling clashes with the Champions League. For example last season we had Blackburn at home in the FA Cup just before playing Bayern at home in the Champions League, so it was difficult to focus the attention completely on the Blackburn game. Hopefully we have learnt from that though, and this year we won’t be distracted.

Valitettavasti virheistä oppiminen ja uusien toimintatapojen omaksuminen eivät kuulu Wengerin vahvuuksiin, joten en usko minkään muuttuneen. Mahdoton tehtävä Mestareiden liigassa houkuttaa Wengeriä paljon enemmän kuin ainut kilpailu, jonka voisimme enää tällä kaudella voittaa. Tämä on toki tässä vaiheessa vielä oma veikkaukseni, mutta jos näin todella tapahtuu on se täysin anteeksiantamatonta toimintaa Wengeriltä.

Virallisten sivujen otteluennakosta saa jo selkeän viestin, että managerimme ei ota ottelua vakavissaan, eikä aio peluuttaa parasta mahdollista kokoonpanoa. Fabianskia pidetään otteluennakossa todennäköisenä avaajana, joka kertoo jo heti kaiken managerimme suhtautumisesta tähän tällä hetkellä kauden merkittävimpään peliin.

Jos maalivahti ja puolustuslinja ovat jotain muuta kuin Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny ja Gibbs, niin se antaa selvän signaalin missä prioriteetit taas kerran ovat. Ainut hyväksyttävä muutos edelliseen on jos Koscielny on todella loukkaantunut. Tällöin Vermaelen toppariksi. Alakerran on oltava paras mahdollinen, sillä se on perusta koko joukkueen tekemiselle. Lisäksi maalivahti ja puolustus ovat ainoat osa-alueet, jossa tällä hetkellä on helppo nimetä paras mahdollinen kokoonpano.

Keskikentän ja hyökkäyksen osalta se ei ole läheskään yhtä helppoa ja samoin muutokset eivät vaikuta läheskään yhtä paljon joukkueen menestysmahdollisuuksiin. Toivoisin näkeväni keskustassa Flaminin, Oxin ja Özilin. Laidoille valitsisin Podolskin ja Gnabryn. Piikkiin laittaisin Giroudin, vaikka toisaalta se on melkein sama arpoa yksi kolmesta huonosta vaihtoehdosta avaamaan. Joukkueen peli ei siitä paljoa muutu ja ratkaisupelaajat löytyvät todennäköisesti joka tapauksessa aivan muualta.

Parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ilman typerää lepuutusta Bayern ottelua varten voimme varmasti hoitaa jatkopaikan kotiin. Ei se kuitenkaan ole helppoa tai mitenkään varmaa, vaikka kentältä löytyisi paras mahdollinen jalkeille saatava avauskokoonpano. Tätä emme kuitenkaan valitettavasti mitä luultavimmin tule näkemään, joten se kasvattaa vierasjoukkueen mahdollisuuksia entisestään.

En todellakaan ole luottavainen voiton suhteen, mutta ei auta kuin toivoa parasta. Kausi on ohi luultavasti kaikilla muilla tuloksilla kuin voitolla. Uusintaotteluun mentäessä se tulisi todennäköisesti Chelsea ja Tottenham pelien väliin ja jos emme voita kotona Evertonia, niin en usko sen onnistuvan missään tapauksessa Goodison Parkilla. Toivottavasti kauden viimeinen pokaalimahdollisuus on edelleen olemassa tämän päivän ottelun päätyttyä.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

23 thoughts on “Jatkopaikka otettava tai kausi on ohi

 1. Throw your Arms out Wide, We`re the Arsenal the Greatest football side!!!

  Come on! Voitto on meidän. Nautitaan pelistä ja voitosta.

 2. Ja sen verran painetta Sanogolle, että hän on hyökkääjä FC ARSENALISSA, että nyt niitä maaleja jo pikku hiljaa kiitos! Vitut mistään iästä tai lahjakkuudesta tai kyrvännupin halkaisijasta – teot on ne jotka jakapallossa puhuu

 3. Matsi onkin ITV:n ohjelmsitossa eli jos omistat iPadin, lataa Film On -niminen appsi ta mene tietokoneella sivulle filmon.tv. Valitse molemmissa tapauksissa ITV1 ja kuvan laatu on tv-tasoa.

 4. Hohhoijaa, täysi hallinta ja päästetään typerästi vastahyökkäykseen.

  Evertonin veskari on epävarma – pitäisi pystyä hyödyntämään.

 5. Aivan varmasti voitetaan tämä matsi jos samanlailla pelataan. Vidu mikä säkämaali Evertonilta. OX on maestro!

 6. Nyt sille Sagnalle puntia pöytään niin perkeleesti. Wengerin pitää erota jos Sagna ei tee jatkosopimusta.

 7. yes Wembley odottaa.Sais jumalauta joku taho alkaa näyttämään vähitellen tota FA-cuppia…jos edes semivaiheessa.Pikku lepo teki Mesutille hyvää!

  • Viasatilla on Suomen oikeudet. Viaplay-palvelussa lähinnä näyttävät ja satunnaisesti Viasat Sport -kanavalla. Eli ei ole kovin monen ulottuvissa, kun esim. antennitalouksiin ei edes saa viasatia.

 8. Sinänsä mukava tämä Martinezin taktiikka, jossa on yhtymäkohtia Wengerin ajatusmaailmaan. Evertonin tosi optimistinen korkea prässi tuotti vaikeuksia Arsenalille ajoittain ja hyviä pallonriistoja pakotetuista Arsenalin virheistä. Evertonilla oli saumansa. Toisaalta, silloin kun Arsenal osasi murtaa prässin nopein syötöin tai käänsi vetoyrityksen, paljon periaatteessa vaarallisia nopeita ja seminopeita vastahyökkäyksiä Arsenalille. Arsenal ei kuitenkaan reiluun tuntiin saanut paljon mitään näistä hyökkäyksistä aikaan mahdollisuuksiin nähden, näytti ettei juoksuvoima ja nopeus oikein riittänyt ja homma meni Özilin kuljetteluiksi ja haastoiksi. Sanogo ei oikein osaa tämän pelin vaatimaa liikkumista.

  Heti kun johtoasemassa tilaa tuli aavistuksen enemmän, Arsenal rankaisi oikein isosti ja nautiskeli. Paljon on Martinezilla vielä hommia saadakseen pelin balanssiin.

 9. En nähnyt peliä, otettiinko se nyt tosissaan ? Vai oliko vahinko ? Todistiko tää voitto jotain, kun tappiot täällä todistaa aina, että ei ole opittu mitään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s