Seitsemän (7) vuotta täynnä – unelma FA Cupista elää

Arsenal – Everton 4-1 (1-1)

Unelma pokaalista tälle kaudelle elää edelleen. Esitys oli aivan eri planeetalta verrattuna viime viikon Stoke tappioon. Joukkue taisteli ja liikkui paljon paremmin. Nälkää oli taas mukana ja halu mennä jatkoon cupissa oli ilmeinen. Kokoonpanon nähtyäni Fabianskin peluuttaminen oli ainoa todella suuri miinus, mutta onneksi siitä selvittiin ilman katastrofeja.

Özil ja Cazorla pyörittivät näyttävästi peliä ja jos kärjessä olisi oikea hyökkääjä Sanogon sijaan voisi jälki olla tuhoisaa, kun keskikentän kaksikko on eilisen kaltaisella pelipäällä. Nyt kuitenkin Sanogo näytti, että miehellä ei pitäisi olla mitään asiaa edes lähelle meidän ykkösjoukkuetta. Ranskalainen ei pääse edes paikkoihin tai lähelle niitä, vaikka tarjoilu kyllä pelaa keskikentältä. No onneksi ratkaisijat löytyivät muualta, kuten ennen peliä jo pystyi arvaamaan.

Täytyy olla iloinen jatkopaikasta, sillä se pitää kauden vielä hengissä. Pokaali on kahden voiton päässä, toisaalta melko lähellä, mutta samalla niin kaukana. Varsinkin Manchester Cityn kohtaaminen pelottaa aika lailla jo tässä vaiheessa. En tiedä olisiko Pellegrinin ryhmä parempi kohdata jo välierässä vai vasta finaalissa, sillä sinne siniset todennäköisesti menevät.

Eilinen oli upea tulos ja sopiva tämän päivän teemalle. Tänään blogi tulee seitsemän vuoden ikään. Tajutonta. Tätä ei olisi uskonut Hente aloittaessaan kirjoittamisen vanhalla alustalla sen enempää kuin minä itsekään vielä jokin aika sitten. Seitsemän vuotta on pitkä aika ja siihen mahtuu todella paljon päivityksiä ja tekstiä vuosien varrelta, kun tätä blogia on pääsääntöisesti alusta asti päivitetty lähes joka päivä.

Yhdestäkään pokaalista ei ole tämän blogin historiassa päästy nauttimaan. Tämä on erittäin valitettavaa ja veikkaisin kirjoitusten ja ajatusten olevan ainakin jonkin verran erilaisia jos menestystä olisi tullut edes välttävästi. Ehkä jossain vaiheessa vielä päästään tuohon, mutta se on eri asia onko tätä blogia enää olemassa siinä vaiheessa.

Tämän blogin päivittäminen on totta kai erittäin mielenkiintoista ja antoisaa touhua. Ei tätä muuten Hente olisi tehnyt neljää vuotta ja itse kolmen vuoden verran. Samalla se kuitenkin vaatii paljon aikaa käytännössä joka ikinen päivä. Hente tai minä emme tee tätä mistään muusta kuin rakkaudesta seuraan ja halusta kirjoittaa itselle tärkeistä asioista. Emme saa palkkaa tai mitään muutakaan korvausta kirjoittamisesta. Joku Arseblog päivittää blogiaan työkseen ja se valitettavasti näkyy ainakin omasta mielestäni nykyään vähän liikaa teksteissä. Tämä on toki oma mielipiteeni ja en halua ottaa mitään pois todennäköisesti maailman kuuluisimmalta Arsenal bloggaajalta.

En halua lähteä tekemään mitään lupauksia tulevaisuuden suhteen. Elämäntilanteet vaihtelevat ja vaikuttavat olennaisesti siihen kuinka paljon tähän harrastukseen on laittaa aikaa. Voi olla, että tämä kausi on viimeinen tai sitten homma jatkuu vielä pidempään. Tällä hetkellä kuitenkin mennään päivä ja viikko kerrallaan.

Alusta asti sekä Henten että oma valintani on ollut päivittää lähes joka päivä ja siitä on tarkoitus pitää kiinni loppuun asti. Emme aio vähentää olennaisesti päivitysten määrää tulevaisuudessa, vaan se on periaatteella kaikki tai ei mitään.

En tiedä mitä muuta sanoisin näin juhlapäivityksessä. No tiedänpä sittenkin. Nöyrä kiitos kaikille lukijoille nyt ja jo aiempien vuosien varrella. Lukijoita on paljon enemmän kuin kommentoijia, mutta se on aivan normaalia joka paikassa muuallakin kuin tässä blogissa. Molempia tarvitaan ja erityiset kiitokset kaikille, jotka jaksatte vielä lukemisen ohella kommentoida. Kommentit ovat tämän blogin avainasia. Niistä syntyy hyvää keskustelua useimmiten, vaikka mielipiteitä on laidasta laitaan, joka on vain loppupeleissä positiivinen asia.

Kommentit toimivat myös meille päivittäjille hyvinä pohjina uusille päivityksille ja usein antavat jonkin aiheen mistä pystyy kirjoittamaan muutaman sanan tai jopa koko päivityksen. Jatkakaa samaan malliin ja kommentoikaa aina, kun jotain vähänkin asiaan liittyvää tulee mieleen. Harvemmin on olemassa huonoja kommentteja jos pysytään asiassa, eikä mennä henkilökohtaisuuksiin tai ala-arvoiseen kielenkäyttöön.

Tämä blogi on ainakin Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen ja kiitos siitä kuuluu meille kaikille, jotka olemme päivittäin sen kanssa tekemisissä. Nautitaan Everton voitosta ja jatkoon pääsystä. Olemme sen kaikki ehdottomasti ansainneet.

Mainokset

43 thoughts on “Seitsemän (7) vuotta täynnä – unelma FA Cupista elää

 1. Juu kiitoksia Ville,joskus vaan käy niin kuumana,että on vaikee pysyä asiasssa !! Etenkin sen stoke-perseilyn jälkeen,mutta asia kaikille yhteinen…oo too,oo too bee,oo to bee a gooner !!!!

 2. Iso Kiitos!!ja Onnea 7 vuotias Blogi! 🙂 hieno voitto ja Wembley täältä tullaan!!

  ja ei toi liiga vielä olla taputeltu 🙂 COYG!!

  • Niin ja itse haluaisin kohdata shittyn vasta finaalissa,mieluummin joku helpohko vastus välierään että saisi edes sen pitkään himoitun finaalipaikan.haluaisin pitkästä aikaa kokea sen suuren finaalijännityksen mistä ei ole viime vuosina nautittu.

 3. Loistava blogi jota päivittäin luen. Kiitos Villelle ja Hentelle 7 v työstä, toivottvasti blogi jatkuu. Pokaalia odotellessa hyvää kevättä kaikille goonereille

 4. Tarkoitan sitä että kausi ei ole mulle ikinä ohi ennenkuin viimeinen peli on ohi,tää blogi on on hyvä varmaan meille kaikille goonereille,MUTTA,yritetään vaikka aina se ei ole helppoa,olla meidän joukkueen takana kaikissa tilanteissa,eikä huudella että on hyvä ku Jacko loukkaantu esimerkiksi,hän on viimosen päälle lojaali seuralle.siis meille,eikä todella ansainnut sitä paskaa,mitä täällä tuli niskaan.Eilisestä pelistä ei kykene mitään kommentoimaan,ku oli vain yks pätkivä nettistriimi,josta ei saanut selkoo !!!

 5. Jotain hyvääkin oli maajoukkuetauosta. Özil sai paljon kritiikkiä saksassa ja buuattiin ulos kentältä. Vastalauseeksi oli kentän paras eilen.

 6. Vai merkkipäivä? Onnittelut. Hyvä blogi, hyviä mielipiteitä ja menossa aika hyvä kevät tykkimiehille.

 7. Arsenal = natural born losers ??? Wembleyllä se nähdään.

  Hyvä että tuli Shitty heti meinaan jos hävitään niille niin mielummin jo välierissä jotta tulee yksi peli vähemmän ja pystytään keskittyyn nelossija-pokaaliin.

 8. Surkea arpa. Ja finaali jotain Hullia vastaan ei tunnu yhtään miltään. Siitä ei saa ikimuistoista klassikkoa millään, paitsi häviämällä sen.

 9. Ja näin , city on pihalla cupista , Wigan 2-1 voitolla Arsenalia vastaan Wembleylle ! Pokaalin tuoksun voi jo aistia

 10. Onneksi wiganin heikkous tuli totaalisesti esille pelin edetessä , eli ei ole pelkoa vaikka city konttas

 11. Wigan, yes! Nyt on putki auki kuten muutama vuosi sitten liigacupissa – tällä kertaa ei sit panikoida.

 12. Onpa todella erikoista. Molemmat manchesterilaiset putoavat cupista melkoisille kääpiöille ja Chelsea Citylle. Arsenal hakkasi Spursin ja Poolin. Osoittaa todellakin, ettei muillakaan aina ne pelit kulje.

  Pokaali on erittäin todennäköinen nyt. Joko pokaali tai vähintään ellei vielä kirvelevämpi puppelointi kuin Birminhamia vastaan kaljacupissa.

 13. Luulin, että City on kovin mahdollinen vastus, joka täytyy voittaa FA -cupin nostaakseen, mutta ny vastaan tuleekin siis vielä Cityäkin kovempi joukkue eli Wigan.

  Nyt ei saatana sentään saa pupeltaa tätä mahdollisuutta!

 14. Eipä taida olla kiinnostusta kellään isolla kanavalla liisata finaalia, kun odotettavissa on Arsenalin antama selkäsauna kääpiölle.

  Eli kysymys kuuluu, minne juottolaan saa ison finaalikatsomon pystyyn, kun onneton Viaplay hoitaa tv-palvelun?

 15. Palaan tekstin alkuun: olen ollut hiljaa, kun on niin ottanut pannuun oman joukkueen mollaaminen ja hulvaton kielenkäyttö. Kiitoksia pitää kuitenkin jakaa kun on kiitosten paikka: ISO KÄSI Hentelle aikaisemmista ja silloin tällöin pilkahduksista ja Villelle erityiskiitos, kun jaksaa painaa, vaikka välillä on ollut vaikeaa.
  Nyt näyttää kyllä hyvältä – tilaisuus, jota ei saa sössiä!

  Go Silvermoon Gunners!

 16. Kiitos Ville ja Hente.Kiitos Arsu ja Kiitos Wigan !!! .Pokaalihan sieltä tulee.Ettei vaan Cityllä ollut Kaljacuppivoittokrapula?

  • Hienosti sattu synttärit tälle päivälle, monta vuotta tuli luettua tätä blogia päivittäin. Vieläkin luen, hieman harvemmin vain. Itseänikin hieman ärsyttää yleinen negatiivisuu, monen vuoden konttaus toki vituttaa, yritän vain nähdä monet asiat enemmän postiivisuuden kautta. Välillä ei näiden pokaalittomien vuosien aikana ole pystynyt, joten ymmärrän lähestymiskannan. Hieno viikonloppu takana, tätä ei voi ryssiä enää? Vai voiko? C’mon gunners! Nyt olis meidän olla onnellisia.

 17. Hyvän fiiliksen ohessa pari pientä pikku-uutista. Aina sympaattinen Danny Levy ilmeisesti iski punnat pöytään ja osti Arsenalin nenän edestä scoutti Ian Broomfieldin Spursiin. Mies siis erosi Ärristä ja sopi suullisesti hommat Arsenalin kanssa, mutta ei kirjallisesti. Näin ainakin roskasakin saiteilla on. Itseäni ei häiritse, ei tämä Harry ja Ian -kaksikmo mitään ihan jäätävää jälkeä ole siirtomarkkinoilla tehnyt.

  Toinen uutinen on tämä:

  http://www.iltasanomat.fi/valioliiga/art-1288663368476.html

  En tiedä mistä brittilähteestä tämä on peräisin. Mutta sinänsä vähän naurattaa, melko laaja konsensus kannattajien keskuudessa on ollut, että Wenger nimenomaan määrää tiukasti kaikista siirroista ja palkoista. Eikö näin siis olekaan? Vai oliko tämä Broomfield-diili uhka, joka nyt tosin ehkä kuivui kasaan? Ja jos Wenger saa ENEMMÄN valtaa siirroista, johtaako tämä alle 10 m miesten paluuseen vai enemmän Özil-tyyppisiin yllätyksiin? Saa spekuloida.

  • Vähä sellanen kutina, ettei Wenger näitä siirtoja ole tehnyt..

   Eihän kukaan valmentaja haluaisi luopua esim. VAN pers. Mieluummin keräisi, vaikka muutaman samanlaisen lisää..

   • Niin, muutama vuosi sitten hulluna elokuun iltanahan liikkui huhuja, että wenger ei olisi ollut läheskään kaikkien hankintojen takana. Eli kun sisään tuli arteta, merte sekä läjä muitakin pelaajia. Mutta huhut ovat tietty vain huhuja.

  • Yllätys on se, että tällainen ehto on missään muodossa päässyt julkisuuteen asti. Jos sellainen ehto pannaan sopimukseen, mitä kovasti epäilen Kroenkelta, ei siitä ainakaan julkisuuteen huudella. Eli meille jää iloinen keskinäinen nokittelu boardi vs. Wenger, kenen on syy kun pokaaleja ei sada?

   Kiinnostaisi kyllä insider-tiedote, ketkä viimeiseltä 10 vuodelta on Wengerin ja ketkä jonkun muun hankintoja? Eli lyhyesti, kenen piikkiin Silvestre? Ja kuka muu muka osaa ylipäätään arvioida pelaajia Wengerin lisäksi? En usko että Rowley, Rice ja Primoric on livenneet Wengerin takaa ja boardissa ei ole mitään omaa asiantuntemusta. Toki maksullisia kuiskaajia löytyy rahalla helposti…

   • Ja kuka oli se valopää, joka päätti Denin päästämisestä Sao Pauloon? Pitäisi erottaa välittömästi!

   • Isse puhuu asiaa , denillson oli mahtava mies , ja upea pelaaja . Harmi kun ei ole kuullut miehestä enään mitään liekö sitten pelannutkaan niin loistavasti?!

 18. Onnea ja pitkää ikää blogille!

  Mielenkiintoinen pointti tuo Timon linkittämä juttu. Paha sanoa kuinka luotettava lähde on, mutta yleisesti kai voi ajatella, että ei savua ilman tulta. Jotain tämän suuntaista siis saattaa siellä taustalla olla. Kuulostaa samalla kuitenkin hieman ”vaaralliselta”. Jos se oli joku joka diilasi Artetan, Merten ja kumppanit sisään muutama vuosi sitten, niin hemmetin hyvä että valta päätöksistä ei ole vain yhden kaverin takana. Asia toimii tietenkin myös toisinpäin, jos siellä on joku muu päättänyt näiden santosien ja silvestrejen hankinnasta, niin ehkä ihan hyvä rajoittaa päätösvaltaa.

  Itse olen sitä mieltä, että taloudelliset asiat ovat sitoneet Wengerin käsiä siirtojen suhteen pitkään. Ihan viime vuosiin tai jopa viime vuoteen saakka. Taantuma ja uusi stadion veivät valtavasti resursseja, etenkin kun seura lähti vielä mukaan kiinteistöbisnekseen. Tänä viimeinen kuitenkin lienee ollut apuna siinä, että velkataakkaa saatiin lyhennettyä näinkin nopeasti. Nyt tilanne on aidosti hyvä ja jatkossakin on varaa hankkia kovia pelaajia. Varmasti jossain vaiheessa Wenger on ollut sokea ideólogialleen kasata halvalla voittava joukkue. Tuollainen dortmund-efekti on kuitenkin lähempänä satua kuin todellisuutta. Suurien talousmahtien jatkuva jalkautuminen Eurooppalaiseen huippufutikseen on varmaan, edes jossain määrin, avannut Wengerinkin silmiä. On ollut havaittavissa, että Arsenalin ja Wengerin linja hankintojen suhteen on muuttunut. Ennen hommattiin enemmän raakileita, mutta viime vuosina sisään on tullut pääosin valmiita pelaajia, höystettynä muutamalla junnulla. Uskon, että jokainen huippujoukkueen manageri elää halusta voittaa pokaaleja.

  Nyt olisi oiva paikka myös seuralle laittaa ehto Wengerin jatkolle. Jos Arsenal ei näistä asetelmista pysty voittamaan cupia, niin pystyykö se voittamaan mitään Wengerin alaisuudessa? Neljän joukossa Arsenal on ainoa, jolla on aidosti hävittävää, muilla on vain voitettavaa. Arsenal on nyt niin selkeä suosikki, että ei juurikaan jää varaa selittelylle jos cup luisuu käsistä. Oikeastaan vain poikkeuksellinen määrä loukkaantumisia (Merte-Kos-Özil-Cazorla-Giroud-Ox-Poldi) samanaikaisesti voisi muuttaa voimasuhteita.

  BTW, onko porukalla hajua, että mistäpäin kannattaisi lähteä hankkimaan lippuja cupin finaaliin (usko on kova)? Erilaisia saitteja löytyi, mutta hintatasokin tuntui melko kovalta…

 19. Jeps , Onneksi olkoon täältäkin , keep up the good work!

  Hienoa on lukea lähes joka päivä blogianne !

  Ja niin , eikhän tälle kaudelle saada jo pokaalia kaappiin!

  Huominen mestarienliigan kamppailu on kyllä yksi mahdottomuuksista jos ei meinata Wiganit tehä niin haastavaksi menee , MUTTA ei mikään ole selvää / varmaa jalkapallossakaan , joten miksipä ei lähdetä peliin uskoa ja toivoa täynnä?;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s