FA Cup ja Wigan puheenaiheina

Everton voitto oli jo sinänsä loistava tulos ja takasi paikan Wembleylle välierään. Eilen Etihadilla pelattu uusinta viime vuoden finaalista toi saman tuloksen ja tämä jos joku nosti meidän mahdollisuuksia koko kilpailun voittamisen suhteen. Ennen Manchester City-Wigan pelin alkua tiedettiin voittajan olevan meidän vastustaja välierässä. City oli oletusarvo, mutta niin vain Wigan jatkoi huikeaa FA Cup putkeaan.

Cityä vastaan olisimme olleet lähtökohtaisesti altavastaaja, mutta nyt kaikesta huolimatta ja yhtään väheksymättä Wiganin saavutuksia tai virettä FA cupissa olemme selkeä ennakkosuosikki. Olennaisimmaksi kysymykseksi nouseekin osaammeko vieläkään pelata todellisen paineen alla ennakkosuosikin asemassa.

Ensiksi on pystyttävä voittamaan Wigan, jonka jälkeen todennäköinen finaalivastustaja olisi Hull City. Toki katsottaessa tämän kauden yllätyksiä cupissa ei Sheffield Unitedin mahdollisuuksia voi kokonaan laskea pois toisessa välieräparissa. Joka tapauksessa oli mahdollinen finaalivastustaja kumpi tahansa on meidän pystyttävä voittamaan kaksi ennalta heikompaa vastustajaa palataksemme pokaalikantaan yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

Wiganin kohtaaminen on paljon parempi kuin Cityn, mutta ei se silti vielä takaa itsessään mitään. Viime kaudella saimme muistutuksen kahteen otteeseen alasarjajoukkueilta kuinka tappio ei ole mitenkään poissuljettu vaihtoehto jos asenne ja tekeminen eivät ole tarpeeksi korkealla tasolla. Tietysti myös vuoden 2011 liigacupin finaalin pitäisi toimia enemmän kuin varoittavana esimerkkinä tulevaan Wembleyn koitokseen.

Olen pitkään veikannut, että Wenger ei voita enää pokaalin pokaalia Arsenal managerina, mutta nyt siihen olisi ainakin loistava tilaisuus. Tämän parempaa saumaa pokaaliin on tuskin ihan heti tulossa. Toivottavasti olen väärässä ja Wenger pystyy saamaan joukkueen tarvittavaan iskuun, eikä todellakaan lähde tekemään mitään yllätysvalintoja otteluihin, vaikka vastassa on etukäteen helpompi vastustaja.

Muutamia vuosia takaperin Wenger jätti juuri välierävaiheessa tulikuuman Arshavinin penkille Chelseaa vastaan ja peluutti mieluummin Diabya vasemmalla. Tulevasta ottelusta puhuttaessa Fabianskin peluuttamisen ei pitäisi tulla edes kysymykseen, mutta niin vain pelkään miehen jatkavan maalilla. Samoin Sanogon peluuttamisen ei pitäisi tulla kysymykseen, mutta moniko uskaltaa veikata Giroudin avaavan reilun kuukauden päästä pelattavassa ottelussa?

FA Cupin voittaminen olisi hyvä lopetus Wengerin Arsenal uralle. Ennen kaikkea se on kuitenkin todella tärkeää seuralle viimein palata pokaalikantaan lähes vuosikymmenen jälkeen. Tuskin on liikaa pyydetty, että me kannattajat saisimme viimein juhlia jotain muuta kuin keksittyä nelossijapokaalia. FA Cupin voitto ei olisi missään nimessä vielä riittävä peruste Wengerin jatkosopimukselle, mutta se antaisi kunniallisen lopetuksen ja poistumistien kesällä sopimuksen päättyessä.

9 thoughts on “FA Cup ja Wigan puheenaiheina

  1. Kyl tän FA-cupin pitäis olla prioriteetissa ehdottomasti se #1, 2 voittoa ja kannu Lontooseen! Olis se lystiä päästä juhlimaan katkennutta pokaalitonta kautta.

  2. Monet asiat istuvat tiukassa. Szczesny on Arsenalin ykkösvahti ja ehkäpä välierä Wembleyllä pitäisi olla ykkösen heiniä. Ja itse epäilen, että Szczesny tuon välierän pelaa, mikäli vain on terveenä. Fabianskin vuodet Arsenalissa ovat tarjonneet koomisiakin hetkiä. Viimeisen vuoden ajan flappy on kuitenkin ollut hyvä. Tuurannut Szczesnyä hyvällä menestyksellä, vuoden aikana tainnut tulla yksi tappio, Chelsea vastaan mancity-cupissa syksyllä. Nyt fa cupissa Spurs, Liverpool ja Everton saivat tehtyä Arsua vastaan yhteensä kaksi maalia ja niistäkin toinen taisi tulla pilkusta. Saa mennä jo aika kauas löytääkseen pelin, jossa Fabianskin koomailut olisi maksanut Arsenalille pisteitä tai jatkopaikkoja.

  3. pelipäivä! sain juuri sopivasti luettua rästiin jääneet päivitykset kommentteineen ja täytyy palata edelliseen tekstiin: Iso kiitos ja hatunnosto Hentelle, Villelle ja vieraileville tähdille! ihan alusta asti en ole mukana ollut, mutta reilun viiden vuoden aikana ei ole tekstiäkään väliin jäänyt. tästä blogista on tullut lähes korvaamaton osa elämää.
    tänään taidetaan olla mahdottoman tehtävän edessä, mutta pelataan nyt peli kuitenkin ensin. Come On Arsenal!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s