Mestareiden liiga odotetusti ohi ja vähemmän yllättäen lisää loukkaantumisia

Bayern Munchen – Arsenal 1-1 (0-0)

Ei tullut murskatappiota tai tappiota ylipäätään toisessa osaottelussa, kuten etukäteen olisi saattanut kuvitella. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että jälleen kerran matka Mestareiden liigassa loppui heti ensimmäiselle jatkokierrokselle. Tämä on todella turhauttavaa ja koko Mestareiden liiga on melkoinen vitsi meidän osalta. Turnaus johon on muka aina pakko päästä mukaan, mutta voitosta on turha edes uneksia.

Eilisen esitys oli meiltä ihan kohtuullinen, mutta se ei riitä jos ensimmäinen osa on mennyt penkin alle kunnolla. Samoin koko ajan ottelussa oli sellainen tunne, ettei jatkopaikkaan ollut mitään mahdollisuuksia. Bayern teki sen mitä täytyi, ei yhtään enempää. Tasoero oli loppujen lopuksi aika suuri, vaikka aina voi jossitella rankkareilla, punaisella kortilla tai ties millä jos sille tielle haluaa lähteä. Selvästi parempi joukkue jatkoi ja siitä ei ole mitään epäselvyyttä.

Arvostan Guardiolaa managerina paljon, mutta silti vihaan kuinka näemmä miehen kaikki joukkueet ovat täynnä järkyttäviä filmaajia, kitisijöitä ja tuomarin piirittäjiä. Viime kauden Bayern ei ollut tällainen joukkue kuin se nyt on Guardiolan alaisuudessa. Valitettavasti tässä suhteessa nykyinen saksalaisryhmä muistuttaa B*rcaa, joka ei todellakaan ole hyvä asia. Maailman tämän hetken parhaan seurajoukkueen ei jatkuvasti tarvitsisi alentua sukeltamiseen ja muihin ala-arvoisuuksiin, mutta niin se vain toimii pelistä toiseen. Robben on tästä ylivoimaisesti pahin esimerkki, mutta paljon muitakin löytyy. Kuvottavaa ja vie Bayernin ja ennen kaikkea Guardiolan arvostuksesta osan pois.

Eilisen onnistujia olivat ehdottomasti koko alakerta Fabianskia myöten. Keskikentän ja hyökkäyksen pelaajista taas Ox oli selvästi paras, mutta myös Podolski saa puhtaat paperit. Muut olivat heikkoja tai vielä heikompia. Varsinkin Cazorlan mureneminen tiukassa paikassa ja prässissä oli huolestuttavaa. Yleensä lähes täydellisen tekniikan omaava espanjalainen ei tahtonut saada edes palloja haltuun, helppoja menetyksiä tuli useita ja syötöt menivät todella heikolla prosentilla omille, jopa helpot.

Jatkopaikkaan en uskonut eilen tai rehellisesti sanottuna arvontatuloksen selvittyä kuukausia sitten. Eiliselle oikeastaan ainut toive oli selvitä ottelu ilman uusia loukkaantumisia. Tämä oli kuitenkin liikaa vaadittu perinteiseen tyyliin. Özilin takareisi pamahti ja huilia on tulossa viikkoja. Wenger kuvasi vammaa melko vakavaksi, joten on jopa todennäköistä ettemme näe Öziliä enää tällä kaudella kentällä tykkimiespaidassa. Myös Ox näytti pitelevän jalkaa vaihtoon tullessaan, mutta tästä ei ainakaan omaan tietooni ole tullut lisätietoa. Hyvin osuvaa olisi tietysti tämän hetken tärkeimmän hyökkäyspään pelaajan Özilin ohella loukkaantuvan.

Jotain olisi todella syytä tehdä näiden ainaisten loukkaantumisten suhteen ja nopeasti. Kausi toisensa jälkeen kaatuu viimeistään näihin jos ylipäätään päästään, niin pitkälle että jotain pelattavaa on loppukaudesta. Jotain tehdään väärin niin lääkintäosastolla, harjoittelussa, peluuttamisessa kuin joukkueen kasaamisessa. Tilanne on ollut sietämätön pitkään ja mikään ei viittaa kehitykseen. Aivan turha odottaa menestystä näillä loukkaantumismäärillä. FA Cup olisi enemmän kuin lottovoitto, mutta tätä tahtia pelaajia tippuessa Wiganin ja mahdollisesti Hullin voittaminen on kaikkea muuta kuin varmaa.

Eilen muuten taas Wenger ja muu seurajohto osoitti todella heikkoa toimintaa tälle tasolle, kun vaihtopenkille saatiin ainoastaan kuusi pelaajaa seitsemän sallitun sijaan. Ryo oli mukana Saksassa, mutta ei ollut pelikelpoinen. On se täysin käsittämätöntä, että seuran kirjoilla on pitkästi yli 50 pelaajaa, mutta täyttä kokoonpanoa ei saada jalkeille. Ei tällä ole toki mitään merkitystä lopputuloksen kanssa, mutta joka tapauksessa täysin amatöörimäistä puuhastelua taas kerran.

Seuraavaksi peleistä on vuorossa tämän hetken ottelukalenterissa olevista otteluista toiseksi tärkein, kauden kolmas Pohjois-Lontoon derby. Kaksi edellistä on pelattu Grovella, mutta sunnuntaina pelataan White Hart Lanella. Paneudutaan tähän otteluun kuitenkin enemmän vasta tulevissa päivityksissä.

Yksi kevään tulon varmimmista merkeistä on meidän tippuminen Mestareiden liigasta neljännesvälierissä. Jossitella voi halutessaan vastustajalla, mutta se on turhaa sillä lohkovaiheen viimeisessä pelissä Napolia vastaan tasapeli olisi riittänyt lohkovoittoon. Toisaalta ei se paljoa eroa muuta kuin muutamassa tienatussa lisämiljoonassa milloin tipumme kisasta. Vaikka jollain ihmeellä olisimme menneet jatkoon eilen olisi noutaja tullut kuitenkin B*rcan, Real Madridin, Chelsean tai jonkun muun huippujoukkueen muodossa seuraavalla kierroksella.

Mainokset

15 thoughts on “Mestareiden liiga odotetusti ohi ja vähemmän yllättäen lisää loukkaantumisia

 1. Edellisen kommenttiketjun viimeisessä kysyttiin, koska Kimi tulee kehiin. Vastaus: wengerin linjan mukaisesti suoraan avaukseen cupin välierässä.

 2. Todella hyv’ä huomio Pepin ominaisluonteesta. Viime kaudella, kun Heynckes johti miehistöä, Bayern oli miehekäs ja ylivoimainen porukka. Nyt käytännössä samat kaverit Pepin johdolla nolaa jalkapalloa espanjalaiseen perustyyliin. Vika on nimenomaan managerissa ja Pepiin liittyy tämä pimeä puoli, johon turvautui runsaasti jo Barcassa UCL:ssä ja verisessä kilpailussa Realia vastaan. Käskytys tulee managerilta, kun muutos on näin selvä ja siksi tuskin viitsin koskaan suuremmin arvostaa tällaistä meininkiä.

  • Ja sitten Rönkä on vuorenvarma, että Pep on meidän seuraava valmentaja… Mitä sitä sitten tehdään?

   • Röngän ”varmat tiedot” ei oo vuosien saatossa ihan mahottoman kovalla prosentilla osunut kohdilleen. Sinänsä Pep olisi mielenkiintoista nähdä Arsenalissa, että pystyisikö tekemään saman minkä Barcan ja Bayernin kanssa. Arsussa kun materiaali ei ole ihan niin ylivertainen kuin noissa kahdessa muussa…

 3. Tai ehkä Pep ei käskytä filmaamaan, mutta hyväksyy sen. Eli ei tule tiputtamaan Robbenia penkille näyttelijänlahjojensa takia. Jos valmentajilla ei ole munaa tiputtaa joukkueen tähtipelaajia penkille filmauksen takia, ehkä uefan ja fa:n pitäisi alkaa jakelemaan pelikieltoja nauhojen perusteella esim. kahden tai kolmen selkeän filmaamisen jälkeen.

 4. Ei liity tähän postaukseen tämä kommentti, mutta mulle neuvottiin infoamaan miitistä myös täällä!

  Etelä-Suomen Arsenal Finland fanimiitti

  Moikka Goonerit!

  Pistän nyt infoa tänne siitä Etelä-Suomen Arsenal Finland fanimiitistä 🙂

  Aika: Lauantai 31.5.2014, kellonaika joko klo 15 ennen sitä tai sen jälkeen

  Paikkakunta ja miittipaikka: Kotka, Players SportBar

  Osoite: Players Sportbar: Keskuskatu 11 48100 Kotka,

  Linja-autoaseman osoite: Keskustori 48100 Kotka

  Helpointa olisi jättää autot Kotkan linja-autoasemalle, jos siellä on vaan tilaa ja kävellä sieltä porukassa. Bussilla tulevat jääkää Kotkan linja-autoasemalla pois tulen teitä mielelläni vastaan!

  Ruokalistan linkki: http://www.ksoravintolat.fi/sites/ksoravintolat.fi/files/players_menu_nettiin_0.pdf

  Jokainen kustantaa itse ruoat ja juomat, juomien hintoja saan tietää viimeistään viikonloppuun mennessä ja infoan ne sitten tähän eventtiin ja finngoonersiin!

  Allergiat: informoikaa mulle tarpeeksi ajoissa allergioista niin tiedän kertoa niistä eteenpäin playersin työntekijöille!

  Keilaus: keilaratoja on varattu alustavasti 5 kappaletta ideana, 3 henkilöä/rata

  Ratamaksut 25 e/rata ennen klo 16 ja klo 16 jälkeen 35e/rata, ehdotan että jokaisen radan pelaajat maksavat oman osansa ratamaksusta, jos tämä ei käy niin ehdottakaapa jotain muuta.

  Mä toivon, että jokainen paikalle tuleva Gooner haluaa viettää hauskan päivän, tutustua uusiin ihmisiin ja viettää hyvässä fiiliksessä päivän muiden fanien kanssa, se on tavoite ainakin mulla 🙂

  Jos teillä on Arsenal paitoja tms niin pistäkää ihmeessä päälle, niin paikan päällä tunnistaa oman porukan paljon helpommin sitten 🙂

  Ilmoittautuminen: SITOVA ilmoittautuminen minulle sähköpostitse/tekstiviestitse 19.5.2014 mennessä! Mun yhteystiedot: maikkiliina8@gmail.com tai 0452613666!

  -Maiju

 5. Juu kyllä Pepin joukkueet filmaamista hyödyntävät, mutta pelaajasta se on viime kädessä kiinni. Ei siellä Bayernissa Schweinsteigerin tai Lahmin ole pakko hyppiä pellehyppyjä jos ei itse halua. Valmentajalla on toki osa vastuusta.

  Esimerkiksi Moyesille voi antaa pisteitä Youngin höykyttämisestä, mutta samaan hengenvetoon voi katsoa niitä pisteitä sarjataulukossa. Ei ManU saa enää niin suurta tuomarihyötyä Old Traffordilla. Mistä se johtuu? Osittain siitä, että pelaajat ei varmaan samaan tapaan hae niitä vapareita ja pilkkuja kun managerilta tulee fööniä.

  Mourinhohan toisaalta on sitten aina verisesti puolustamassa filmaavia pelaajiaan ja pisteitä ropisee. Toki täytyy muitakin asioita tehdä oikein, jotta kiekkuu sarjakärjessä, mutta pienistä puroistahan se joki syntyy. Mou tietty puolustaa omia pelaajiaan aina vaikka nämä veisivät pikkulapselta karkin ja ryöstäisivät tämän jälkeen vanhuksen pyörätuolissa, joten sikäli toiminta on johdonmukaista eikä tukeudu mihinkään filmaamisen suosimiseen eksklusiivisesti

  Joka tapauksessa on pöyristyttävää, että tämä on edes nykyisin ongelma jalkapallossa sillä ilmiö olisi todella helppo kitkeä pois jos UEFA/FIFA niin päättäisi. Jälkiseuraamuksia pelikieltojen muodossa vaan kaikille hyppyrotille niin johan alkaa taas tasapainoelimet toimia niin kuin huippu-urheilijalle sopii. Loppujen lopuksi valmentajat ja pelaajat tekevät asioita voittaakseen. Niin kauan kun UEFA/FIFA hyväksyy sen tosiasian, että filmaamisesta on yksiselitteisesti vain hyötyä, ei pidä ihmetellä, että sitä esiintyy. Nythän riskit filmaamisessa ovat olemattomat. Jos Ronaldo, Rooney ja vaikkapa Dani Alves olisivat yhtäkkiä pois omien joukkueidensa vahvuudesta 5-10 peliä kaudessa jo pelkästään filmaamisen vuoksi, alkaisi laskelmat hyppimisen hyödyllisyydestä pokaalijahdissa kääntyä vahvasti miinuksen puolelle. Silloin voittava valmentaja olisikin se, joka pitää huolen siitä, että uimahyppelyt pysyisivät visusti siellä allasosaston puolella ja lopputulemana myös filmaaminen varmasti vähentyisi. Mutta UEFAhan on teknofoobikko Platinin johdolla lähinnä keskittynyt vastustamaan kaikkia muutoksia, jotka mahdollisesti toisivat peliin rehellisyyttä, oikeudenmukaisuutta ja vähentäisivä kaikkea mahdollista vilppiä.

 6. Valitettavasti nykyisen Platinin UEFA:n ainoa idea on talouden maksimimoinen eli sen parhaaksi huippupelaajien pitää pelata aina. Ja heitä suojellaan erityisesti UCL:ssä todella innokkaasti, kuten Arsenalkin on saanut havaita. Tämä on johtanut valioliigan ja UCL:n räikeään eroon tuomaritoiminnassa, mikä on huono asia. FA ei erityisesti suojele huippupelaajia tai korkeintaan englantilaisia, joita heitäkin saa taklata.

  Tämä ei sulje sinänsä jälkipelikieltoja filmaamisesta pois, mutta Platini on implikoinut joskus, että filmaus on puolusteltavissa, jos tähti ei saa tarpeeksi suojelua tuomareilta. Sairas asetelma.

 7. Sulaa se kausi nopeasti muillakin. Neljässä päivässä loppui Ciltyltä kahden kannun jahti ja kovat paineet nyt hoitaa täysin pisten kolme liigarästipeliään. Pelle siirtyi neljän pokaalin tavoitteesta jauhajasta paikastaan taistelevaksi manageriksi hyvin nopeasti. Itse pidän todennäköisimpänä, että Pelle voittaa vain yhden pokaalin tällä kaudella ja se on se arvottomin. Ei ehkä saa potkuja kesällä, en tiedä, mutta pian saa kuitenkin.

  Koska Cityn miehistö on pirun paljon arvokkaampi ja hieman parempikin, joskus tuntuu kohtuuttomilta meidän odotukset Wengeriä kohtaan.

 8. Ei liity tähän postaukseen tämä kommentti, mutta mulle neuvottiin infoamaan miitistä myös täällä!

  Etelä-Suomen Arsenal Finland fanimiitti

  Moikka Goonerit!

  Pistän nyt infoa tänne siitä Etelä-Suomen Arsenal Finland fanimiitistä 🙂

  Aika: Lauantai 3.5.2014, klo 14, eka keilausta, syömistä ja sitten siirryttäisiin katsomaan vika kotipeli W.B.A:TA vastaan!

  Paikkakunta ja miittipaikka: Kotka, Players SportBar

  Osoite: Players Sportbar: Keskuskatu 11 48100 Kotka,

  Linja-autoaseman osoite: Keskustori 48100 Kotka

  Helpointa olisi jättää autot Kotkan linja-autoasemalle, jos siellä on vaan tilaa ja kävellä sieltä porukassa. Bussilla tulevat jääkää Kotkan linja-autoasemalla pois tulen teitä mielelläni vastaan!

  Ruokalistan linkki: http://www.ksoravintolat.fi/sites/ksoravintolat.fi/files/players_menu_nettiin_0.pdf

  Jokainen kustantaa itse ruoat ja juomat, juomien hintoja saan tietää viimeistään viikonloppuun mennessä ja infoan ne sitten tähän eventtiin ja finngoonersiin!

  Allergiat: informoikaa mulle tarpeeksi ajoissa allergioista niin tiedän kertoa niistä eteenpäin playersin työntekijöille!

  Keilaus: keilaratoja on varattu alustavasti 5 kappaletta ideana, 3 henkilöä/rata

  Ratamaksut 25 e/rata ennen klo 16 ja klo 16 jälkeen 35e/rata, ehdotan että jokaisen radan pelaajat maksavat oman osansa ratamaksusta, jos tämä ei käy niin ehdottakaapa jotain muuta.

  Mä toivon, että jokainen paikalle tuleva Gooner haluaa viettää hauskan päivän, tutustua uusiin ihmisiin ja viettää hyvässä fiiliksessä päivän muiden fanien kanssa, se on tavoite ainakin mulla 🙂

  Jos teillä on Arsenal paitoja tms niin pistäkää ihmeessä päälle, niin paikan päällä tunnistaa oman porukan paljon helpommin sitten 🙂

  Ilmoittautuminen: SITOVA ilmoittautuminen minulle sähköpostitse/tekstiviestitse 25.4.2014 mennessä! Mun yhteystiedot: maikkiliina8@gmail.com tai 0452613666!

  -Maiju

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s