Asiaa loukkaantumisista ja samat metodit koskettavat toimintaa laajemminkin

Loukkaantumiset ovat taas viime aikoina olleet esille enemmän kuin olisi tarpeellista. Tässä ei ole mitään uutta meille, mutta joka tapauksessa jatkuvat joukkueen menestysmahdollisuuksia selvästi heikentävät avainpelaajien poissaolot ja ylipäätään järkyttävän suuret loukkaantumismäärät eivät ole hyväksyttävä asia.

Aivan liian useasti loukkaantumisia pidetään vain huonona onnena ja asiana, jolle ei voi tehdä mitään. Tämä pitää varmasti paikkansa joissain tapauksissa. Kaikkia loukkaantumisia ei voi estää millään, mutta suureen osaan olisi mahdollista vaikuttaa harjoitusmetodeilla, järkevällä rotaatiolla ja tietysti hankkimalla joukkueeseen pelaajia, jotka eivät ole kroonisia lasinilkkoja.

Keskiviikona Mirror julkaisi jutun aiheesta, jonka myös Estgooner ehti jo eilisiin kommentteihin linkittämään. Hollantilainen asiantuntija Raymond Verheijen kertoo mielipiteitään, joista ainakin osasta on paha olla eri mieltä. Pitkään on ollut kiistaa missä on syy, että vuosi toisensa jälkeen me olemme loukkaantumistilaston kärjessä ylivoimaisesti. Tällä kaudella olemme kärsineet loukkaantumisista kolminkertaisesti Chelseaan nähden, joka on pöyristyttävä tilasto.

Verheijenin mielestä suurin syy menee Wengerille ja managerimme harjoitusmetodeille sekä kierrätyksen puutteelle. Usein väitetään ja varmasti olen itsekin väittänyt lääkintäosastolla olevan jotain pahasti pielessä ja toki se voi pitää paikkansa, mutta jos jatkuvasti harjoitellaan väärin ja peluuttamisessa ei ole oikeaa suhdetta kierrätykseen ei lääkäreillä, fysioilla ja muilla ole paljon tehtävissä. Tällöin on kyse enemmän loukkaantumisten hoitamisesta kuin niiden ennakoinnista ja minimoinnista. Siinä ei paljoa auta, vaikka olisit maailman paras alallasi jos manageri toimii vanhoilla kaavoihin kangistuneilla tavoilla vuodesta toiseen.

Paha olla eri mieltä näistä Verheijenin sanomisista:

Clearly something is going wrong. If you look at the law of the big numbers, something in the last ten years is going wrong. It’s clearly incompetence but it’s unconscious incompetence. The only way you can improve is if it’s conscious incompetence, so you’re aware of it.

Then you can act. If you are in denial, you are blaming the outside world for the injuries and not looking in the mirror then you will stay incompetent.

If it happens occasionally then this is a gut feeling. If it happens regularly, over 10-12 years, then coincidence is out of the question.

Tummennetut kohdat kertovat karulla tavalla meidän tilanteen ja sopivat paljon muuhunkin kuin pelkkiin loukkaantumisiin. Ongelmat ovat olleet tiedossa jo vuosikymmenen, mutta mitään muutosta ei ole saatu aikaan. Syy ei voi olla missään muussa kuin, että Wenger ei halua tai näe tarpeelliseksi muuttaa mitään. Huonoa tuuria on aivan turha pitää syynä vuosi toisensa jälkeen. Tilanne olisi eri jos puhuttaisiin yhdestä tai kahdesta kaudesta, jolloin kärsimme suuresta määrästä loukkaantumisia tämän jatkuvan loukkaantumistilaston kärkipaikan sijaan.

Tässä puolestaan voisi olla yksi selitys, jonka takia kevään ratkaisuhetkillä meidän pelaajilta tuntuu bensa loppuvan totaalisesti jos edes pysyvät pelikuntoisina:

When you [train like a marine], first of all you develop short-term fitness. If you do it gradually then you’ll build-up long-term fitness for nine-10 months. If you get fit really quickly then you develop shorter-term fitness that only last around 3-4 months.

Ehkä harjoittelussamme tehdään jotain väärin ja kunto kestää vain se ensimmäiset puoli kautta, jonka jälkeen loppukausi on tuskainen ja jalat eivät tahdo enää liikkua. Tämä kuvaus sopisi aika täydellisesti tähän kauteen, kuten myös moneen aikaisempaan ja kun asiaan lisää vielä todella vähäisen rotaation käytön, niin ei tarvitse ihmetellä miksi on niin paljon loukkaantumisia ja kunnossa olevat pelaajat vaikuttavat täysin loppuun peluutetuilta.

Muistaakseni otin joskus aiemmin esille seuraavan tai ainakin tämän suuntaisen esimerkin Walcottin loukkaantumisesta. Joka tapauksessa tämä kertoo karulla tavalla kuinka Wengerin peluuttaminen luultavasti vaikutti olennaisesti Walcottin loukkaantumiseen:

He was out for a long period. They brought him back really well [in November]; he played 25 minutes, then 25 minutes then 45 minutes – so phase 1 of that rehab is building up match fitness – they gradually built up the game minutes and they did that really well.

Aluksi kaikki tehtiin oikein, kuten pidemmän loukkaantumisen jälkeen kuuluukin. Sitten joulun ja uudenvuoden peliruuhkassa kuitenkin Wenger teki perinteiset ja peluutti Walcottia niin kauan, että mies loukkaantui.

They played Theo five times in 16 days (90 mins) so instead of edging him in, they played him 90, 90, 90, 90, 90, so you accumulate fatigue, your nervous system becomes slower and fatigue is one of the biggest reasons for ACL injuries.

ACL injuries often happen without the fault of an opponent, often it happens with an innocent movement you’ve made a million times in your career. If he plays five times in 16 days, the nervous system becomes slower and his muscles around his knee are slower to contract, destabilising the knee.

Viisi täyttä peli 16 päivään pian loukkaantumisesta toivuttuaan on typerää ja edes vastuutonta toimintaa managerilta ja tälläkin kertaa se maksoi kovan hinnan. Vähän, mutta vain hyvin vähän liioitellen voi Wengerin tavan kierrättää sanoa olevan vaihtaa loukkaantunut pelaaja pakon edessä pois avauksesta.

Lopetan tämän päivityksen vielä yhteen Verheijenin sanomiseen, joka pitää paikkansa loukkaantumisten suhteen ja harjoittelun suhteen, mutta ennen kaikkea se kuvaa koko Wengerin toimintaa paremmin kuin hyvin:

Truly revolutionary coaches keep changing and they keep the edge. Others do it once and then they keep things the same, they lose their edge.

Mainokset

12 thoughts on “Asiaa loukkaantumisista ja samat metodit koskettavat toimintaa laajemminkin

 1. Tällainen kommentti tai tiedotus oli jäänyt sivuston autommattiseen roskapostisuodattimeen keskiviikolta linkkien takia:

  Ei liity tähän postaukseen tämä kommentti, mutta mulle neuvottiin infoamaan miitistä myös täällä!

  Etelä-Suomen Arsenal Finland fanimiitti

  Moikka Goonerit!

  Pistän nyt infoa tänne siitä Etelä-Suomen Arsenal Finland fanimiitistä 🙂

  Aika: Lauantai 31.5.2014, kellonaika joko klo 15 ennen sitä tai sen jälkeen

  Paikkakunta ja miittipaikka: Kotka, Players SportBar

  Osoite: Players Sportbar: Keskuskatu 11 48100 Kotka,

  Linja-autoaseman osoite: Keskustori 48100 Kotka

  Helpointa olisi jättää autot Kotkan linja-autoasemalle, jos siellä on vaan tilaa ja kävellä sieltä porukassa. Bussilla tulevat jääkää Kotkan linja-autoasemalla pois tulen teitä mielelläni vastaan!

  Ruokalistan linkki: http://www.ksoravintolat.fi/sites/ksoravintolat.fi/files/players_menu_nettiin_0.pdf

  Jokainen kustantaa itse ruoat ja juomat, juomien hintoja saan tietää viimeistään viikonloppuun mennessä ja infoan ne sitten tähän eventtiin ja finngoonersiin!

  Allergiat: informoikaa mulle tarpeeksi ajoissa allergioista niin tiedän kertoa niistä eteenpäin playersin työntekijöille!

  Keilaus: keilaratoja on varattu alustavasti 5 kappaletta ideana, 3 henkilöä/rata

  Ratamaksut 25 e/rata ennen klo 16 ja klo 16 jälkeen 35e/rata, ehdotan että jokaisen radan pelaajat maksavat oman osansa ratamaksusta, jos tämä ei käy niin ehdottakaapa jotain muuta.

  Mä toivon, että jokainen paikalle tuleva Gooner haluaa viettää hauskan päivän, tutustua uusiin ihmisiin ja viettää hyvässä fiiliksessä päivän muiden fanien kanssa, se on tavoite ainakin mulla 🙂

  Jos teillä on Arsenal paitoja tms niin pistäkää ihmeessä päälle, niin paikan päällä tunnistaa oman porukan paljon helpommin sitten 🙂

  Ilmoittautuminen: SITOVA ilmoittautuminen minulle sähköpostitse/tekstiviestitse 19.5.2014 mennessä! Mun yhteystiedot: maikkiliina8@gmail.com tai 0452613666!

  -Maiju

  • Mukavaahan se on, että täällä Kotkassakin on jotain toimintaa. Mutta eikös se päivä vois olla silloin kun on matsi, esim FA Cupin finaali (jos nyt sinne päästään)?

 2. totta,olisi varmasti tullut paikalle enemmän jengiä jos sen ois järjestän just silloin.en kyllä itse jaksa välttämättä paikalle raahautua jos ei o peliä,vaikka kotkassa asunkin,kun ei toi keilaaminenkaa hirveesti nappaa.

 3. Tikulla silmään, joka vanhoja muistelee, mutta taisi blogistikin vaatia Walcottille enemmän minuutteja, kun loukkaantumisen jälkeen ajettiin pikku hiljaa takaisin pelikuntoon 😉

  En jaksa uskoa, että koko treenimuoto lepää valmentajan olkapäillä vaan taustalla on paljon tutkimusta ja asiantuntijoiden mielipidettä, puhumattakaan tusinasta apuvalmentajasta. Jossakin homma kusee, mutten usko meidän jääneen kehityksessä vuosituhannen alkupuolelle. Päinvastoin Arsenal on pitkään ollut ja on uskoakseni edelleenkin jalkapallotieteiden edelläkulkija. Wenger toi aikoinaan mentaliteetin ja asiantuntijat ovat vieneet ajatusta eteenpäin.

  Loukkaantumisten määrällä voi aina spekuloida, mutta epäilen etteivät ne oikeat vastaukset löydy ikinä Mirrorin sivuilta.

  • Tässä Mykkin kommentissa tiivistyy kaikki oleellinen mikä mättää ja miksi Arsenal ei voita ikinä mitään! Mikään ei ole ilmeisesti omissa käsissä vaan kaikki on muiden syytä, vaikkapa Sheikkien, Daily Mirrorin, ressukka Harryn ja millekkään selvälle ongelmalle ei ole tehtävissä mitään.
   Uudistuminen/ toiminnan kehittäminen on täysi myytti – turhake. Kuhan jatketaan leikkimällä olevamme joku Barcelona ja hankitaan näitä mikkihiiri lasinilkkoja. Ei voi vaan käsittää.

   On täysin eri asia olla negatiivinen tai realisti ilmiselvien korjattavissa olevien ongelmien suhteen.

   Sehän on taivaankirkas FAKTA, että meillä on tilastollisesti joka vuosi älytön määrä loukkaantumisia ja jos tätä isoa ongelmaa aletaan selitellä/korjaamaan huonoon säkään vedoten niin ei todellakaan hyvin mene.

   • Meni sitten kommenttini sisältö täysin ohi.

    Tiivistän: loukkaantumisia on paljon. Syitä on varmasti paljon ja niitä on helppo arvailla, mutta tuskin niitä näin maallikoina kauhean tarkkaan osataan määrittää. Ja niin kauan kun niitä ei osata ja voida määrittää, on turha pistää kaikkea yhden asian piikkiin eli Wengerin vanhentuneisiin metodeihin. Lisätään nyt vielä, että aina puhutaan Wengerin vanhentuneista metodeista. Onko meistä kellään oikeasti hajuakaan mitä nämä metodit ovat? Tai mitä niiden pitäisi olla?

 4. Wengerin piikkiin voi laittaa liian vähäisen rotaation, mikä johtuu siitä, että viime vuosina meidän ringin syvyys on ollut liian kehno neljän rintaman kilpailuun. Kyllähän meidän joukkueessa on joka vuosi pelipaikkoja, joiden kohdalla ykkösjätkiä pitää peluuttaa aina loukkaantumiseen asti kun varavaihtoehdon taso ei riitä. Oikean puolustajan ja kärkipelaajan tontit ovat tällaisia. Tämä laadullisen syvyyden riittämättömyys lienee myös suurin yksittäinen syy meidän loukkaantumisiin. Wenger saa siis ottaa ison osan kontolleen.

  Noita argumentteja harjottelumetodeista on kuitenkin vaikea uskoa. Kyllä Arsenalin kokoisessa seurassa varmasti riittää ammattitaitoa kunto- ja fysiikkavalmennukseen ihan riittämiin.

  Lisäksi noita tilastoja vertaillessa kannattaa huomioida se, että me ollaan joka vuosi neljässä kilpailussa mukana ja niistä yksi on CL, jossa ei paljoa ykkösäijiä lepuutella. Siksi on ihan turha verrata meidän loukkaantumistilastoja johonkin West Hamiin. Enemmän pelejä, enemmän rasitusta. Chelskiin, Cityyn ja ManUun verrattaessa taas selittävä tekijä on tuo aiemmin mainitsemani ringin kapeus/ohuus.

  • No en nyt tiedä, mun mielestä johtopäätös ihan hyvin pitkän ajan toteutuneissa loukkaantumisissa puhuu sen puolesta, että nimenomaan on jotain vikaa. Ja mieluummin treenitavassa kuin vammojen korjaamisessa (maito jo kaatunut). Arsenalin fysiikkaguruhan on ollut ollut jo yli 10 vuotta Tony Colbert nimenomaan kokonaisvaltaisesti, tietysti wengerismiä on se, että mahdollisimman paljon tehdään tai on ainakin tehty pallon kanssa, mutta täysinhän se ei ole mahdollista. Ja se on käsittääkseni sama kaikissa huippujoukkueissa, Tuo kesän repivä huippujen hakeminen kuulostaa ihan järkevältä teorialta ja puolen kauden hiipuminen on mielestäni juuri se, joka Arsenalia erottaa terävimmästä kärjestä. Pelimäärät on kaikilla karmeita, ei se mitään kerro.

 5. Nähdäkseni ainoa oikea selitys liikoihin loukkaantumisiin on joukkueen täyttäminen väärän tyyppisillä pelaajilla eli ns. lasinilkoilla. Vielä pahempaa on, että näille kestopotilaille tarjotaan jatkuvasti uusia jatkosopimuksia. Esim. Rosickylle olisi voinut tuossa iässä ja tuolla loukkaantumishistorialla tarjota vaikka ottelukohtaista sopimusta. Ei varmaan olisi kelvannut, mutta sittenpähän olisi ollut lisää syytä hankkia tilalle joku parempi pelaaja. Samalla ovenavauksella parempien pelaajien toivossa kesällä seurasta voisi poistua vielä ainakin seuraavat: Diaby, Wilshere, Gibbs, Monreal, Jenkinson, Källström, Miyaichi, Bendtner ja Sanogo.

 6. Voihan tuolla Verheijenillä olla tietoa Arsenalin metodeista tai sitten ei. Luottoa ei lisää se, että avautuu asiasta Mirrorissa.

  Vähän kyllä harmittaa, kun jutun lopussa se kehui Wengeriä raha-asioiden hoidosta ja seuran FFP valmiudesta, mutta blogissa ei mainita siitä mitään, vaikka koko blogi on kirjoitettu tuosta Mirrorin jutusta. Ehkä seuraavalla kerralla.

 7. Jos halutaan menestystä, peluutetaan kuumia pelaajia loukkaantumisenkin uhalla. Cup-kannu kotiin ja manc,chelskin ja Liverpoolin jälkeen nelossija himaan niin voidaan sanoa kauden menneen yläkanttiin. Arsene rules!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s