Lisää panosta jos mahdollista derbyyn Chelsean tappion myötä

Yleensä se on ollut valitettavaa kuinka huonosti kestämme paineita, kun olisi mahdollisuus mennä sarjakärkeen useamman pisteen erolla tai sitten ottaa edellä olevia kiinni. Tänään olisi kuitenkin jälkimmäiseen loistava tilaisuus, sillä Chelsea kärsi yllätystappion Villa Parkilla. Lisäksi sinisiltä lähti kaksi pelaajaa punaisella ulos ja Mourinho protestoinnista katsomoon. Loistava tulos ja hieno peli katsoa goonerina. Kerrankin Ramirez sai sikailuistaan ansionsa mukaan ja näki suoraa punaista. Aivan liian usein mies on päässyt kuin koira veräjästä vastaavista tappotaklauksista, pari kertaa jo tälläkin kaudella puhumattakaan aiemmista kausista.

Tämän kauden liigassa on riittänyt tasaisuutta ja tilanteet ovat vaihtuneet tiheäpään kuin vuosiin ellei vuosikymmeniin. Tietysti meidän lisäksi eilen voittanut Manchester City ja Liverpool pyrkivät hyötymään Chelsean tappiosta maksimaalisesti. Tai siis Cityhän tuon onnistui jo tekemään, vaikka pelasi vajaalla suuren osan pelistä. Tietysti Pellegrinin ryhmällä on vielä kaksi ottelua rästissä, joten tilanne on kärjen osalta vähintään mielenkiintoinen. Varsinkin jos Liverpool ja ennen kaikkea me onnistuisimme voittamaan tänään.

Helppoa ja edes kovin todennäköistä se ei tule olemaan. Olemme olleet Tottenhamiin nähden ylivoimainen suurimman osan Wengerin managerikaudesta, mutta siitä huolimatta tilastot liigassa White Hart Lanella ovat melko murheelliset tai ainakin keskinkertaiset. Olemme saaneet viidellä viime vierailulla kasaan vaivaiset kaksi pistettä. Olemme onnistuneet voittamaan ainoastaan yhden seitsemästä viime vierailuista. Koko saldo Wengerin ajalta on vain kolme voittoa 17 yrittämällä, joka on aivan liian vähän katsoi asiaa miltä kannalta tahansa. Tasureita on toki kymmenen, mutta tasurilla emme tee mitään tänään jos puhutaan oikeasta pokaalista, eikä mistään mielikuvituksellisesta nelossijapytystä.

Kokoonpanossa ei ole liiemmin varaa miettiä kierrätystä tai vaihtoehtoja ainakaan tietyille paikoille loukkaantumisten seurauksena. Puolustuksessa ainut kysymys taitaa olla vasemman pakin tontti, pelaako Vermaelen toisen pelin putkeen vai tuleeko Monreal avaukseen toivuttuaan loukkaantumisesta. Oletan Gibbsin olevan sivussa, kuten on ennustettu.

Keskikentällä Arteta ja Ramsey lienevät varmat aloittajat, mutta meneekö kolmas paikka Oxille, Rosickylle vai Cazorlalle on hämärän peitossa. Laidoilla toivoisin aloittavan Oxin ja Podolskin, mutta saa nähdä. Aivan yhtä hyvin siellä saattaa olla Rosicky ja Cazorla, joka ei ole hyvä ja peli saattaa mennä taas liian hitaaksi hieromiseksi keskialueella. Giroud olisi paras tai sanotaan vähiten huono kolmesta tai neljästä vaihtoehdosta piikkiin.

Naapuri kärsii myös loukkaantumisista melkoisesta tässä ottelussa, joten sen suhteen ollaan aika lähellä tasoissa. Ymmärtääkseni varmasti sivussa isänniltä ovat Capoeu, Lamela, Chiriches ja Dawson sekä lisäksi epävarmoja ovat Adebayor, Walker ja Dembele. Paljon tietysti riippuu kolmen viimeisimmän pelikunnosta jos halutaan vertailla kummalla on pahempi tilanne loukkaantumisten suhteen.

Meillä on ollut kaksi vuorokautta enemmän palautumisaikaa edellisestä pelistä, kun pelasimme jo tiistaina Saksassa. Tottenham kohtasi torstaina Benfican, joka haki 3-1 vierasvoiton tämän päivän otteluareenalta. Sen ei siis pitäisi olla meillekään mahdoton temppu, mutta tilastot ja historia eivät lupaa liikoja. Tänään olisi todella oikea hetki muuttaa tätä heikkojen suoritusten sarjaa.

Pohjois-Lontoon derbyn ollessa kyseessä voidaan unohtaa liigasijoitukset ja muut vastaavat kuntopuntarit. Yleensä tunnetta on enemmän kuin järkeä ja erityisesti kotijoukkueelle tämä on kauden tärkein peli ja ottelu, jonka he haluavat voittaa enemmän kuin minkään muun. Kotijoukkue tulee varmasti alussa hurjalla asenteella ja hakee aikaista avausmaalia. Tämä on todella tärkeä pystyä estämään ja samalla pääsemään peliin mukaan.

 Meidän on pystyttävä vastaamana niin koviin otteisiin, joita tullaan näkemään varmasti Sandrolta ja kumppaneilta. Olemme todennäköisesti taitavampi joukkue, mutta se ei yksistään merkitse mitään. Varsinkin näissä paikallispeleissä jos ei ylipäätään kaikissa peleissä on pystyttävä vastaamaan vastustajan fyysisyyteen ja sitä kautta ansaittava tila pelata omaa peliä.

Emme saa antaa avausmaalia missään tapauksessa kotijoukkueelle, joka on ollut sekaisin viime aikoina. Se antaisi aivan turhaa uskoa ja luottamusta. Samoin kotiyleisö saisi aikaisesta johtomaalista lisää vettä myllyyn jos nyt ylipäätään on mahdollista tämän ottelun kohdalla.

Liigan huonoimman tuomarin tittelistä Dowdin kanssa tasaisesti kisaava ja tilastojen mukaan varmasti meille heikoin mahdollinen tuomari on oikeudenjakajana päivän ottelussa. Mike Deanin näkeminen lähinnä oksettaa ja tässä pelissä mies on vielä tavallista pahempi valinta. Meinaakohan mies tuulettaa Tottenhamin mahdollisia maaleja tänään, kuten pari kautta sitten? Tänään ei pitäisi ainoastaan katkaista heikko putki White Hart Lanelle, vaan lisäksi se pitäisi pystyä tekemään Deanin tuomitessa. Ainakin haastetta riittää enemmän kuin tarpeeksi.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

39 thoughts on “Lisää panosta jos mahdollista derbyyn Chelsean tappion myötä

 1. Me ei todellakaan millekkään tottenhotteille hävitä ! Come on!!!

  Kyllä nämä pelit pulunpaskaa vastaan vaan aina sytyttävät aivan ylivoimaisesti eniten, jännittää jo nyt niin perkeleesti. Mutta luotto on todella kova meihin tänään, hyvä fiilis jostain syystä…

  Kuhan nyt vaan Podolski ja Oxi olisi laidoilla. Tai Gnabry voisi oikeestaan olla laidoilla ja OX keskellä, mutta Poldin on pakko olla avauksessa tänään. Cazorlaa ei missään nimessä saisi nyt uhrata vasemmalle laidalle kun Özil-wizard on poissa. Rosicky-Arteta (tai Flamini ihan sama)-Cazorla olisi kova keskellä.

  Mutta come oooooooooooooooon Arsenal! What you thinkh about Tottenham? SHIT! What you think about shit? TOTTENHAM!

  2-1 meille. Poldi tekee molemmat ja OX syöttää molemmat.

 2. Aika huimaa, manua vastaan vihelletty jo kaksi pilkkua. Vaikka munalle ei toivokaan mitään hyvää, niin onhan se käsittämätöntä, että Stevie G. selvisi täystyrmäyksestään pelkällä varoituksella.

 3. Jos olis vielä Ferguson puikoissa niin pilkut olis ManU:lle 1-0.

  Gibbs on muuten avauksessa, mikä ei haittaa yhtään!

 4. Vaatimattomat kolme pilkkua Poolille OT:lla ja ainakin yksi jäänyt viheltämättä Manulle. Voiko tästä päätellä, että dumarit antaa nyt takaisin Manulle Fergusonin vuosikymmenten henkisestä väkivallasta vai halutaanko tässä lopettaa se eräs toinen pitkä kuiva kausi eli Poolin mestaruudettomuusputki?

  Vai onko kaikki vaan sattumaa? Montakohan kuukautta Moyesilla vielä on? Jos syksy alkaa surkeasti, potkut lienee viimeistään selviö.

 5. Ja ennen muuta toi Stevie g:n erikoiskohtelu: kun rikotaan, vastustajalle varoitus. Kun itse rikkoo, dumari vähän nuhtelee ja se on sit siinä.

 6. Poolin uhkapeli kesällä kannatti kyllä hienosti Suarezin kanssa. Kuten Fergusonin aiemmin pois haluavan Rooneyn kanssa. Kannattaa Arsenalin boardinkin muistaa seuraavan kerran, kun ehdoton avainpelaaja kinuaa siirtoa: ei tipu ja ronskisti lisää palkkaa vaan, niin aika korjaa nopeasti haavat. Ilman Suarezia Pool olisi n. kuudes liigassa.

 7. Keskikentällä paljon pallonmenetyksiä, erityisesti cazorla vaikeuksissa. Spudsin haparoivaa puolustusta pitäisi kiusata enemmän. Vauhtia kyllä riittää.

   • Ois voinu olla helposti 3-0 tauolla,aika virhealtis korkeella pelaava spurssin linja oli välil,voi voi ox kun et siitä läpiajosta tehny…

 8. Hieno veto 0-1, mutta muuten surkeaa hyökkäyspeliä by ox-poldi-giroud. Turhan vaikeaksi menee.. toivotaan parempaa tokalla jaksolla.

  Ps. Clattenburg -fanit vois kertoa kuinka hyvä se oli taas tänään manun pelissä..

 9. OX ollut todella hyvä. Pääse paikoille ja tekee hirveän määrän työtä. Älytöntä kuinka hyvä pelaaja tämä kaveri on 20 vuotiaaksi. Ihan eri tasolla esim. Wilsheren nähden liikkeensä ansiosta

 10. Toi Artetan hitaus on aivan HIRVITTÄVÄÄ joka pelissä tulee sen takia vastustajalle pari paikkaa kun Arteta on niin hidas. Tällä tasolla?????

 11. Hyvin puolustettu lopulta. Ajanpeluuta ei hirveän hyvin vieläkään osata viime hetkillä – paitsi sesny.

 12. Huh, tärkeät pojot. Hyvä puolustus, vaikka pari hazardia tulikin. Cazorla aivan hanurista, virheitä koko ajan..nooh, voitto tuli kuitenkin

 13. Heikolla esityksellä kolme pistettä Lanelta. Lopputulema siis hyvä. Mutta hivenen tuo passiivisuus häiritsee. Kontrolloidut hyökkäykset vähissä. Ox-Arteta ei vakuuttanut keskikentällä, kun ottaa huomioon, että Spursin keskikenttä on todella luokaton.

  Nyt pelitahti onneksi hieman helpottaa, toivottavasti muutama kaveri tekee paluun sairastuvalta.Ramsey voisi olla sopiva piristysruiske loppukautta ajatellen, mutta liikaa ei tietenkään useamman kuukauden poissaolon jälkeen voi odottaa.

 14. Meinaakohan Wenger mennä tällä non-possession tyylillä ratkaiseviin Chelsea/City-matseihin? Veikkaan ettei hyvin käy, jos.

 15. Manu on kyllä niin surkea, ettei oikein jaksa uskoa Cityn menettävän pisteitä sille 25.3. Toki tuo matsi varmaan vähän syö voimia ennen Arsenal-peliä. Cityn kaksi muuta rästipeliä ovat kotona (Sunderland, Villa), joten suuri houkutus on laskea ne sarjajohtajiksi, vaikka kevään rästimatsien pisteet toki aina on kinkkisiä saada plakkariin oikeasti.

  Jännittävää on ja yllättävää Chelsean kompurointia korostaa sen UCL-pelit, jonne panostus Mourinholla aina maksimaalista. Pikku hiljaa pakko alkaa uskoa Poolin mestaruusmahdollisuuksiin, koska pokaali irtoaa suhteellisen matalilla pisteillä ja Pool on kunnossa oikeaan aikaan.

 16. Rehellisesti sanottuna täytyy kompata ja sanoa, että Artetan hitaus alkaa olla pelottavaa luokkaa. Muuten Arteta on hieno ja hyvä pelaaja, mutta tuolla jalalla ei pitäisi olla enään mitään asiaa FC Arsenalin kentällä. Kesällä olisi hyvää bisnestä myydä mies kun jotain hiluja vielä irtoaisi. Jos me todella haluamme mennä seurana jalkapalloilullisesti tulevaisuudessa eteenpäin Artetan kuuluisi lähteä.

 17. Hyvä voitto!
  Olikokohan kuitenkin Giruulla taas keltaisen lehdistön otsikot mielessä, kun oli aivan turhake koko ottelun ajan. Puolustukselle jälleen kunnia ja hyvällä tuurilla ne laivatkin seilaa. Mozart on Mozart!

  Go silvermoon Gunners!

 18. Siinä mielessä asetelmat tietty muuttui, että jos Chelsealta tulee kuokkaan, niin voikin aika lailla keskittyä jo cup-peleihin. Mestaruusjuna karkaa ja toisaalta nyt Spurs/Manu on niin kaukana, että to4 alkaa olla selviö jos voittaa edes keskikastin ja tyven joukkueet.

 19. Juu nyt on wenkun ”pokaali” jo melko saletti, eli minimi saavutettu. Näillä otteilla/loukkaantumisilla ei kyllä ykkössijasta taistella. :/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s