Ei helpolla tai nätisti, mutta kolme pistettä vihdoinkin White Hart Lanelta

Ei mitenkään hyvää tai kaunista peliä, mutta ei sen väliä. Jos kaudella on yksi ottelu, jossa tyylipisteitä ei jaeta, niin se on juuri eilinen. Tietysti asiat olisi voinut tehdä paljon helpommaksi itselle tekemällä toisen tai jopa kolmannen osuman paikoista, mutta helpolla tavalla tekeminen ei kuulu meidän toimintatapoihin.

En ole ollut Rosickyn jatkosopimuksesta mitenkään kovin mielessäni, sillä politiikka jatkosopimusten suhteen on vähintäänkin kyseenalainen. Toiset pelaajat saavat niitä nollanäytöillä, en tarkoita nyt erityisesti Rosickya, kun taas toiset eivät saa vaikka ovat vuosia olleet joukkueen avainpelaajia ja pelipaikkansa aatelia liigassa ellei maalimassa. Joka tapauksessa Rosicky tekee todella harvoin maaleja, mutta viime vuosina ne ovat osuneet suurimmaksi osaksi juuri Tottenham peleihin, joka on loistavaa ja eilisen upealla maalilla on melkein jatkosopimuksen ansainnut 🙂

Peli oli melko kaksijakoinen. Loistava alku meille ja paikkoja oli pariin lisäosumaan kotijoukkueen pelatessa meille viime vuosina niin tyypillisellä uhkarohkean korkealla puolustuslinjalla, vaikka pallollisille pelaajille ei saada kummoista prässiä. Meidän olisi ehdottomasti pitänyt tehdä useampi maali Tottenhamin lähes tarjotessa niitä.

Nopea ja pystyjuoksut haistava kärki olisi eilen karannut useamman kerran. Walcott olisi kunnossa ollessaan luultavasti tehnyt vähintään yhden maalin avausjaksolla. Ox pääsi kertaalleen läpi ja oli muutenkin maalipaikoilla avausjaksolla, mutta viimeinen ratkaisu oli heikko kerta toisensa jälkeen. Lisäksi en ymmärrä miksi Rosicky pelasi oikealla laidalla ja Ox keskellä. Laidalla ja sitä myötä ylempänä lähtökohtaisesti ollessaan Ox olisi päässyt vielä huomattavasti paremmin paikoille ja läpi useampaan otteeseen. Hyvin hereillä oleva manageri olisi vaihtanut Oxin ja Rosickyn paikkoja kesken avausjakson, mutta tällaista reagointia emme koskaan näe Wengeriltä.

Johdimme ensimmäisen 45 minuuttisen jälkeen, mutta hyvistä paikoista olisi pitänyt tehdä toinenkin maali. Toinen jakso sen sijaan oli huomattavasti heikompaa peliä meiltä hyökkäyssuuntaan ja tilanteet olivat todella vähissä. Sen sijaan Tottenham pääsi hallitsemaan peliä entistä enemmän ja myös jonkin verran maalipaikoille. Huono viimeistely ja erityisesti meidän toppariparin loistopeli esti kotijoukkueen tasoitusyritykset. Myös Sagna pelasi hienon pelin oikeana pakkina, vaikka sai kortin aikaisessa vaiheessa täysin aiheellisesti. Gibbs oli eniten ongelmissa omalla paikallaan ja ei päässyt muun puolustuslinjan tasolle, vaikka ei mitenkään erityisen heikosti pelannutkaan.

Voi sanoa, että olimme suurimman osan toisesta jaksosta ottavana osapuolena, ja lähinnä topparipari pelasti pisteet. Wenger ei taaskaan tehnyt ainakaan voittoa auttavia asioita taktisilla muutoksilla tai vaihdoilla. Miten ihmeessä esim. Cazorla ja Giroud saivat pelata täyden ottelun ja Rosicky otettiin vaihtoon? Täysin käsittämätöntä ja Wenger ei tosiaan välitä pelitapahtumista mitään, vaan tekee ennalta suunnitellut vaihdot oli tilanne mikä tahansa. Vähänkään peliä ymmärtävä manageri ei olisi ottanut Rosickya pois ensimmäisenä.

Szczesny teki yhden hyvän torjunnan toiseen laukaukseen, jonka kotijoukkue sai maalia kohti 17 yrityksestään. Muuten kuitenkin puolalainen ratsasti onnella paljolti tiputtaessaan kaksi keskityspalloa lyhyen ajan sisään vaarallisesti Tottenham pelaajille. Varsinkin jälkimmäisessä ainoastaan Koscielnyn loistava blokki ja ehkä Chadlin vähän heikko yritys pitivät pelin 0-1 tilanteessa. Ei mitenkään loistava peli Sczesnylta, mutta onneksi virheet eivät maksaneet tällä kertaa mitään.

Keskikentällä Ox oli melko pirteä, vaikka viimeiset ratkaisut olivat heikkoja. Sen sijaan Artetan ja erityisesti Cazorlan tekeminen jätti paljon toivomisen varaa. Hyökkäyksessä Giroud oli surkea edellä mainittujen tavoin. Podolski ehkä laidallaan vähän parempi, mutta kaukana oli myös saksalainen parhaista esityksistään.

Voitto oli se mikä merkitsee ja pidemmän päälle kukaan ei muista kuin lopputuloksen. Olemme tällä kaudella voittaneet kaikki kolme kohtaamista Tottenhamia vastaan ja lisäksi loskanvalkoiset eivät ole saaneet yhtään maalia tehtyä. Loistava saldo, joka samalla käytännössä varmisti nelossijapokaalin tältäkin kaudelta jos aivan täydellistä konttaamista ei tulla näkemään kauden lopuissa liigapeleissä. Joko on bussiparaati varattu Islingtoniin? 🙂

Tuomarista sen verran, että pelkäsin todella ennen ottelua Mike Deanin ottavan taas kerran suurta roolia ja viheltävän meitä vastaan räikeästi. Näin ei kuitenkaan tapahtunut ja mies vihelsi parhaan pelinsä koskaan tai ainakin parhaan meidän otteluiden ollessa kyseessä. Ei oikeastaan mitään valittamista tuomaritoiminnasta ja se on enemmän kuin harvinaista Deanin ollessa oikeudenjakaja.

Seuraavana on vuorossa Chelsea ensi lauantaina, mutta se on aivan liian masentava ajatus ottaa enempää esille juuri nyt. Nautitaan mieluummin eilisestä derbyvoitosta ja sen myötä kerrankin myös maanantain voi sanoa olevan erittäin mukava päivä.

FOYS!  

Mainokset

8 thoughts on “Ei helpolla tai nätisti, mutta kolme pistettä vihdoinkin White Hart Lanelta

 1. Nyt ehkä hieman kohtuutonta kritiikkiä Wengerille mun mielestä. Ox käynnisti monta hyökkkäystä syvältä keskustasta kun taas Rosicky menetti keskemmälle ajauduttuaan useita palloja. Sen takia oli ihan hyvä ratkaisu pitää Ox laidalla varsinkin kun ei se estänyt miestä nousemasta tekopaikkoihin. Kerran olisi ainakin noista mestoista pitänyt maalata. Mun mielestä sen ei pidä olla automaatio, että suoraviivaiset pelaajat laidoille ja jauhajat keskelle. Keskustassakin pitää olla juoksuvoimaa ja niin kauan kun Ramsey on pois, on ihan hyvä pitää Ox siellä keskustassa. Ja tuskin Monrealin ja Vermaelenin vaihdot olivat ennalta suunniteltuja. Kyllähän ne nyt olivat ihan selvää reagoimista peliin kun näki, että Sherwoodin taktinen kyvykkyys kiteytyi lähinnä kukkupallojen heittämiseen meidän boksiin.

  Sanoisin, että taktisesti me vietiin toi peli 100-0, vaikka esitys ei ollut hääppöinen. Fakta on kuitenkin se, että Tottenhamilla oli yksi selkeä tekopaikka, joka tuli Szcszensyn räpetämisen seurauksena. Mitään ei spurgut pystyneet itse luomaan. Se, että vastahyökkäyksiin ei kunnolla päästy toisella puoliajalla johtui kyllä meidän pelaajien huonoista ratkaisuista pallollisena. Ne välit oli kyllä olemassa, mutta syötöt olivat huonoja tai yritettiin värää syöttöä. Ja sitten kun Giroud ei tosiaan ole mikään unelmapelaaja kärjessä siinä vaiheessa kun vastaiskuja pitäisi kyetä päättämään maaliin. Toisaalta onko Sanogo mikään oikea vaihtoehto? Toki Wenger on osoittanut, että hänen mielestään on, joten sikäli voisi kysyä miksei koikkelehtijaa nähty kentällä. Itse pidän kuitenkin Giroudia niin selvänä ykköskärkenä, että niin kauan kun jakssa painaa niin kannataa mies pitää kärjessä. Tilanteen ei tietenkään pitäisi olla tämä, mutta se on.

  Kritiikki pelin tasosta on kuitenkin ihan täyttä asiaa ja kyllähän Wengerin on jotenkin onnistuttava puhaltamaan eloa meidän hyökkäyspeliin. Ei tuolla pelillä tule pistettäkään Stamford Bridgeltä tai ainakin 0-0 on ihan maksimi. Mutta kyllähän me todistettavasti parempaankin peliin pystytään. Pystytäänkö siihen sitten kauden kovimassa paikassa niin se jää nähtäväksi.

  Joka tapauksessa, kuten Ville sanoi, kolme NLD:a,ja kolme voittoa maalierolla 4-0. Siinä saa olla kyllä todella itsepäinen spuudufani, että vielä saa seliteltyä tuonkin tilaston vaan epäonniseksi sattumaksi. Epäilemättä silti tällaisia höyrypäitä loskanvalkoisten kannattajien seasta löytyy roppakaupalla!

  Ja tosiaankin FOYS! St. Totteringsham Day tullee tänä vuonna aikaisin

 2. Giroud oli kaikessa mukana kauden ensimmäisessä NLD:ssä, teki maalin ja taisi olla myös MotM. Nopeasti asiat muuttuu. Onneksi Rosickyllä on vuosittainen loppukauden tason nosto lähtenyt normaalisti käyntiin.

  • Tottakai Giroud on saanut tukea Wengeriltä, vanhalta häntäheikiltä. Tuki on varmaankin ollut kannustavaa ja sisältänyt vinkkejä, miten ei jää kiinni.

 3. Jos halutaan Chelski voittaa niin Giroud helvettiin aloituksesta. Mies on täysin hyödyntön kovia joukkueita vastaan. Podolski vaikka kärkeen ja Gnabry ja Ox laidoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s