Ennakon ennakko Chelsea peliin

Lauantain ottelu tulee olemaan hyvin ratkaiseva molempien joukkueiden kohdalta liigaa ajatellen. Kumpikin tarvitsisi melkein voiton, vaikka tasapelillä toki meille jää vielä pieni mahdollisuus jos loput pelit menisivät lähes täydellisesti. Tähän on kuitenkin hyvin vaikea uskoa. Piste ei kuitenkaan ole Chelsealle myöskään hyvä tulos, vaikka sen loppuohjelma on kaikista helpoin kärkinelikon joukkueista. Tasapelillä Manchester City ja Liverpool olisivat luultavasti ne suurimmat voittajat tällä kierroksella. Varsinkaan meillä ei olisi enää varaa antaa yhtään ainutta pistettä lisää eteen kummallekaan. Tasapisteissä emme tule pärjäämään, sillä meidän maaliero on heikoin koko nelikosta eli tarvitsemme vähintään sen pisteen enemmän kuin muut jos mestaruudesta halutaan haaveilla.

Lauantaina on parikin tunnettua peikkoja ylitettävän, mikäli kolme pistettä halutaan saada. Wenger ei 10 vai 11 yrittämällä ole onnistunut voittaa kertaakaan Mourinhon Chelseata. Surkea ja erittäin murheellinen saldo, joka pitäisi pystyä rikkomaan. Toinen vielä pahempi tilasto on Mourinhon tappioton kotiputki Chelsean peräsimessä Valioliigapeleissä. Ei yhtään tappiota tähän mennessä kotipeleissä. Suorastaan pelottava tilasto ja kertoo, minkä varaan menestystä on ollut hyvä rakentaa. Kuinka mahtavaa se olisikaan katkaista tuo putki lauantaina ja tulla mestaruustaisteluun toden teolla mukaan. Valitettavasti tähän ei vain jaksa uskoa, vaikka kuinka haluaisi.

Chelsealta on sivussa viime ottelussa Aston Villaa vastaan punaista nähneet rottamainen ja sikaa jatkuvasti pelaava Ramirez sekä laiturina suurimmaksi osaksi viihtyvä Willian. Molemmat ovat Mourinhon luottopelaajia, joten tuo saattaa jollain tapaa näkyä kotijoukkueen otteissa. Toki sinisillä on laituriksi laittaa Schurrle ja keskikentälle Lampard tai Luiz, joten ei se taso mitenkään ratkaisevasti tipu noiden kahden poissaolon myötä.

Meidän leirissä taitaa olla taas yksi uusi loukkaantunut Tottenham pelin jälkeen ja ketään ei tietenkään saada takaisin sairastuvalta. Viime ottelun ratkaissut Rosicky saattaa olla sivussa, joka käytännössä tarkoittaa juuri tuota tsekin kohdalla. Tämä on juuri syy miksi en olisi enää vuosikausiin pitänyt Rosickya joukkueessa. Muutama hyvä peli silloin tällöin, mutta suurimmaksi osaksi aika menee vesijuoksussa Diabyn ja kumppaneiden seurana. Yksinkertaisesti 80 000 viikkopalkalla pitäisi pystyä hankkimaan joukkueeseen pelaaja, josta on hyötyä enemmän kuin kourallisessa pelejä kaudessa.

Pelkään käsikirjoituksen olevan sama kuin oikeastaan aina näissä peleissä. Mourinho laittaa keskustan tukkoon koko joukkueen kurinalaisella puolustamisella. Tämä on helppoa, kun meidän kärjessä ei ole nopeutta ja oikeastaan mitään pelotetta pystyjuoksuille. Wenger puolestaan lähtee pelaamaan sitä omaa peliä, kuten aina. Edellisistä kohtaamisista ja tappiosta ei ole opittu mitään, vaan päätä hakataan seinään juuri samalla tavalla kuin aikaisemminkin ja odotetaan tuloksen olevan kuin ihmeen kaupalla erilainen.

Lopputulos tulee olemaan sama eli kotivoitto jos tällä kaavalla mennään taas kerran. Chelsea tekee sen maalin kaksi erikoistilanteista Terryn, Cahillin sekä Ivanovicin johdolla ja vastaiskuista Hazardin hääriessä suurimpana tekijänä. Kerrankin olisi mukava nähdä Wengerin kehittävän jotain muuta ja uutta lähestymistapaa ja taktiikkaa, mutta tähän ei jaksa uskoa sen enempää kuin Joulupukkiin. Meidän puolustuspeli on parantunut paljon, joten miten olisi kerrankin pelata Chelseaa vastaan sen omilla aseilla eli me olisimme se joka kyttää vastaiskujen paikkoja ja erikoistilanteita.

Toki erikoistilanteita pitäisi harjoitella ja tämä ei myöskään erityisesti kuulu Wengerin vahvuuksiin, vai oletteko sitä mieltä, että yksi ja sama kulmakuvio (pallo etutolpalle Merten päähän) kahden kauden ajan on huikea taidonnäyte asiassa. Vastaiskupelaaminen on myös hankalaa, koska joukkueessa ei ole nopeutta paljoa etenkään hyökkääjistössä. Ox, Podolski ja Gnabry antaisivat vastaiskupelaamiseen kuitenkin mahdollisuuden, mutta ensin mainittua Wenger on viime aikoina peluuttanut mieluummin keskikentän keskustassa ja vielä kohtalaisen puolustavassa roolissa.

Olette varmaan lukeneet monesta paikasta lauantain pelin olevan Wengerille tuhannes Arsenalin managerina. Huikea saavutus, tätä ei voi kiistää, vaikka tuossa tuhannessa on vähintään pari sataa liikaa jos allekirjoittaneelta kysytään. Joka tapauksessa tässä mukava artikkeli kuinka David Dein ja Wenger aikoinaan tapasivat ja kuinka se lopulta johti ranskalaisen tuloon seuran manageriksi.

Ei auta kuin toivoa ihmettä lauantaille, vaikka ei se mitenkään todennäköiseltä vaikuta. Huomenna saatte nauttia jostain muusta (paremmasta) kuin perinteinen meikäläisen otteluennakko. Isse tekee huomenna vierailun, joten jäädään odottamaan sitä.

Mainokset

2 thoughts on “Ennakon ennakko Chelsea peliin

  1. Liian tylyä. Mutta toivotaan, että tonni saa pelaajat pitkästä aikaa venymään Chelseaa vastaan ja yllätysvoitto tulee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s