Tuhat kertaa Wenger

Eilen lupasin Issen olevan päivitysvuorossa tänään ja näin todellakin on. Pidemmittä jaaritteluitta vuoro Isselle.

Tänään lauantaina on pelipäivä,  mutta ihan tavallinen pelipäivä se ei kuitenkaan ole. Kuten kaikki varmasti tietävät, ottelu on palvotun, ihaillun ja ehkä inhotunkin Arsene Wengerin tuhannes ottelu Arsenalin puikoissa.

Voisin väittää, että Wenger olisi toivonut merkkipaaluottelukseen jonkin muun kuin vierailun Mourinhon Chelseaa vastaan. Toki jos voitto tulee, tämä olisi uusi sulka hattuun: Mou ei ole koskaan hävinnyt Chelsean managerina Stamford Bridgellä. Mikäs sen makeampaa kuin tuon tilaston päättäminen lauantaina.

Niin, Wenger. Syntynyt 22.10.1949. Tuli aika puskista (lue: Japanista) Arsenalin manageriksi vuonna 1996. Myönnän, en muista tuosta syyskuisesta episodista juuri mitään, vaikka olin kannattanut Arsenalia tuolloin jo seitsemän vuotta. Hämärä muistikuva on se, että mitä v…ua, joku tuntematon ranskalainen.

Nopeasti Arsene kuitenkin sai laajan hyväksynnän ja uudisti melkein kaiken. Pelaajat eivät enää syöneet pelkkiä fish and chipsejä ja juoneet bitter-olutta, treenaaminen uudistettiin ja niin edelleen. Ja mikä tärkeintä: pokaaleja alkoi tulla ovista ja ikkunoista. Niiden erittelemiseen en tässä nyt lähde sen tarkemmin – huimimpana saavutuksena on tietysti kauden 2003-2004 mestaruus ilman yhtäkään tappiota. Jo pelkästään tästä saavutuksesta Wenger jää historiaan.

Lisäksi Wenger tuli nopeasti tunnetuksi mainiosta pelaajavainusta. Cesc, Henry, Vieira, Deni jne. ovat tulleet Arsenaliin Wengerin ansiosta. Lista on huima ja toki siellä on floppejakin, mutta niitä tulee kaikille. No, ihan joka manageri ei olisi pestannut Bischoffia, mutta ehkä siinä, kuten muutamassa muussakin hankinnassa, oli kyse rankemmasta inside-huumorista… Ehkä joskus vuosien päästä omaelämäkerrassaan Wenger kertoo, miten hankinnat ovat oikeasti menneet etenkin viime vuosina: onko Wenger oikeasti pihi vai joku muu. Se on ainakin tullut selväksi, että AW haluaisi lakkauttaa tammikuun siirtoikkunan.

Mitä Wenger ei olisi saavuttanut? Kaksi selkeästi puuttuu. Ensimmäinen on pokaali Euroopan kentiltä. Kaksi kertaa se on ollut lähellä – eli finaalitappiot Uefa-cupissa ja sieniliigassa. Toinen on kannattajien kannalta vielä kirvelevämpi: ei yhtään pokaalia Emiratesin aikana. Lähellä se on ollut pari kertaa ja tänä keväänä tämä puute on mahdollisuus korjata. Samalla korjaantuisi vähintään yhtä iso harmi: ei pokaalia sitten kevään 2005. Tästä viime vuosien pokaalittomuudestaan huolimatta Wenger on Arsenalin historian menestynein manageri. Jos joku aikoo pistää paremmaksi, eletään vähintään 2020-lukua.

Tuhat kertaa penkin päässä. Huima luku, jossa on ehkä pari sataa liikaa, mutta ei puututa siihen nyt. Toivotaan, että juhlakalu saa tänään lahjaksi muutakin kuin laatuviinejä ja Kroenken kädenpuristuksen. Enkä tarkoita tässä jatkosopparia, vaan kolmea pistettä päivän ottelusta.

COYG!

-Isse

Kiitoksia Isse. Taattua laatua, kuten aina ennenkin. Jos meidän esitys on yhtä hyvä kuin päivitys ei ole mitään hätää päivän pelissä.

Mainokset

65 thoughts on “Tuhat kertaa Wenger

 1. Cazorlan nolo pallonmenetys keskialueella, tyypillinen Josen suunnanmuutospelaaminen ja 2-0. Tämä on Anfield II. Surkea valmius peliin.

 2. Täähän menee kuin Pool ja City pelit. Pitäiskö sammuttaa tv, sulkea verhot ja mennä itkemään peiton alle?

 3. Ei kovin hyvää tekemistä konsonantiltakaan ja Koscielny pyörii vastustajan hyökkääjien edessä kömpelönä kuin sotanorsu diapameissa. Tuntuu, että Jose on targetoinut Koscelnyn.

 4. Jos wenger jatkaa vielä 1001:nteen ja edelleen ensi kauteen, olisiko nyt mennyt jakeluun HYÖKKÄÄJÄN ja hyökkääjän välinen ero. Tuskin.

  No niin, tämäkin vielä. Hyvää juhlapeliä, Arsene!

 5. Ainoa mielenkiinto tässä kohdistuukin enää siihen, mitä tekee FA, kun Marriner lähetti väärän jätkän ulos.

 6. Joo pitänee keksiä jotain muuta tekemistä täksi iltäpäiväksi. Hyvää merkkipäivää Wengerille.

 7. Gibbs vielä ulos. Videotuomari taitaa olla rasisti, kun sanoi että joku maitokahvin värinen osui kädellä pqlloon.

 8. Käsittääkseni FA joutuu pyörtämään Gibbsin kortin valituksen jälkeen ja Ox pääsee tyhmyydestään kuin koira veräjästä.

 9. Haista vittu Wenger. Saatanan paskakasa joka ei osaa valmistaa joukkueita tosipeleihin. Wenger hyi saatana mikä oksettava vanha seniili

  • joko jatko sopimus lyödään tiskiin? Eteen päin on menty, ensi kaudella taas askeleen lähempänä kokeneemmalla joukkuueella…parempaa kuin källström ei ollut tarjolla ja wengerin taktiikka toimii taas kuten aina chelsea vastaan. 8-2 ?

 10. Kesällä pitää sitten muistaa, ettei kukaan selitä mitään vahvasta puolustuksesta. Murskatappiot tärkeimmissä peleissä Citylle, Poolille ja Chelsealle kertovat, että vuori on vielä kiivettänä puolustuksessakin, hyökkääminen huippuja vastaan on haukuttukin jo ansaitusti maanrakoon.

 11. Cazorla saa jatkaa ja Poldi vaihtoon??? Millä vitulla toi Cazorla on joka vitun hetki pelissä?! Cazorla on nykyään aivan paska. Menettelee palloja pahoissa paikoissa ja ei saa mitään aikaan. Tällaistako paskaa te haluatte nähdä seuraavat kymmenen vuotta tällaista säälittävää paskaa? vittu. niin kyllästyttävää.

  • Ei nyt valiteta, nelossija haarukassa, ja sehän wengerille(ja näköjään pelaajillekin) riittää, kai sen täytyy sitten riittää faneillekin…

 12. Onhan tää jo huimaa. Kolmas romahtaminen saman kauden aikana. Vielähän näitä ehtii tulla lisääkin, jos paineensietokyky on tätä luokkaa. Ja edelleen: kaikki voisi olla toisin, jos Giroud… olisi maitoauto.

 13. Mitä oikeasti pitää tapahtua että Wenger saa potkut ja Goonerit tajuaa kuinka paska valmentaja Wenger todella on. Vittu me ei olla kolmeen vuoteen voitettu varmaan ketään huippuseuroja (manu, city chelsea bayern barca milan …. jne ) ei edes säkällä yhtään voittoja näistä…

 14. En usko, että tuo alun Giron missi mitään merkitsee. Asenne oli niin löysä, että Chelsea olisi vielä kovemmalla raivolla takonut maaleja. En voi ymmärtää, miten Wenger on näihin koviin vieraspeleihin joukkueen valmistanut, kun varman päälle tärkeät kentän kohdat pelaaminen ja puolustaminen ei kiinnosta ketään. Pitääkö se jonkun palopuheen, jonka tarkoituksena on liekittää miehet murskavoittoon? Ei mitään balanssia eikä kylmäpäisyyttä, van hyökätään ja sitten maali vastustajalle ja selkäranka menee niks naks. Mahtaako tulla ennätys tällä kaudella lammasmaisten murskatappioiden määrässä?

  Olen samaa mieltä, että tämä joukkue kaipaa jotain uutta kuin Wengeriä. Miehistö ei ole mitenkään ratkaisevasti huonompi kuin kilpailijoilla ja selvästi laadukkaampi kuin Poolilla. Silti kärjen keskinäisissä näyttää, kuin Arsenal olisi bottom 6 -jengi.

 15. Mourinhoa taitaa kiinnostaa lisämaalit. Maaliero mestaruustaistelussa, Wengerin nöyryyttäminen tonnimatsissa ja ehkäpä nimi ennätyskirjoihin derbyvoittojen suuruudessa tmv?

 16. Pitää kyllä hartaasti toivoa, että Giroud todellakin lähtee siippansa perässä Ranskaan. Harmi vain, että ottajia ei ole jonoksi.

 17. Isot pelit kotona maksimisuorituksella tasapelejä ja vieraissa huolella tuusaan. Mental strenght kukkuluuruu… Tuo lammaslauma ei tule voittamaan mitään. Rahat Wiganille.

  Ei tällaista paskaa voi enää enempää sietää. Koko ryhmä tuntuu jähmettyvän pelosta joka kerta kun on tiukka paikka. Wenger ulos!!!

 18. No niin, calle hoitaa. Kos pois – loukkaantui vai tehtiin ykkössyyllinen? Cazorlassahan ei ole mtn vikaa.

 19. Jos tämä judge me in may -juttu pitäisi paikkansa, ottaisin kyllä cup-häviön Wiganille, jos Wenger lähtisi sillä tuloksella. Mutta todellisuudessa näinhän ei ole, vaan Wenger jatkaa koska boardin mielestä iso kuva on hyvä eli UCL-pallo jatkuu ja jatkuu ja jatkuu meidän kaikkien iloksi. Tylyähän tällainen kommentointi ja kannattaminen on, mutta mun mielestä nimenomaan iso kuva on se, ettei Wenger tule enää Arsenalissa tai missään muussakaan seurassa voittamaan ison liigan mestaruutta tai UCL-pokaalia. Ja näistähän Arsenalin ennen kaikkea pitäisi pelata, ei vain cup-kannuista, joita niitäkin tulee perin harvoin.

 20. Niin, UCL-pallo. Teoriassa olemme Toffeesia viisi pojoa edellä, jäljellä matsit cityä ja Toffeesia vastaan. Vasta Toffees-matsin jälkeen voidaan sanoa, missä mennään.

 21. Puolustusta ja maalivahtia on tällä kaudella kehuttu paljon (liikaa), mutta ei jumalauta kunnon puolustukselle tule tällaisia pelejä koskaan. tämä oli jo varmaan kymmenes täydellinen romahdus noille hepuille kolmeen vuoteen. Szzzny ei ole edelleenkään tarpeeksi hyvä, Koscielny on hasardi joka ottaa pari kolme punaista per kausi aiheuttaa siinä sivussa muutaman rankkarin. Laitapakit ei osaa keskittää ja vasenlaita ei osaa puolustaa ja yleensä luotettavin, eli Mertesackerkin, tuntuu sulavan totaalisesti suurissa peleissä. Potkua perseille ja äijää vaihtoon. Kesän uudistamisen voisi aloittaa vaikka hommaamalla joukkueeseen sellaisen uuden kapteenin joka johtaa ryhmää sekä kentällä että kopissa kovalla kädellä. Schweinsteiger???

 22. Kas 5-0 tähän mennessä. Harva joukkue romahtaa tähän malliin. Ja siis sijalla 4 keikkuva joukkue. Ja nyt 6-0. Voi kun tämä olisi Wengerin viimeinen ottelu, mutta kun ei kuitenkaan ole.

  • koska julkistetaan jatko pahvi? Siirtokassakin on 140miljoonaa ja wenger ei itse päätä mistään seurassa. Positiivinen ajattelu pitää muistaa ei saa olla turhan negatiivinen. Arsenal pelaa hienoa futista ja emme osta supertähtiä teemme heitä… Kai markkinointi tiimiä vetää kimin kikkailu videot arsenal.comiin

 23. Muuten, tämä onkin wengerin 501. ottelu, pahoittelut virheestä. Kevään 2005 pokaalin jälkeen tämä on ottelu nro 501.

  • Kiitos. Hyvä ja tärkeä täydennys. Harmi, että Mourinhon lohkaisut matsin jälkeen on joka puolella, ei niitä pysty välttämäänkään. Ei tarvitse olla edes nero pystyäkseen tällaisen kulminaatiomatsin murskavoitosta kuittailemaan mehevästi.

 24. Arsenalin kaikkien aikojen managerin George Grahamin aikana tällaisen esityksen jälkeen joka jampalta olisi pidätetty kahden viikon palkka ja treeneissä ei taatusti olisi ollut kivaa. Saas nähdä millaisia yläfemmoja ja pikku jekkuja ensi viikon treeneistä raportoidaan. Toisaalta ihan turha puhua, että mitä tällaisen esityksen jälkeen olisi tapahtunut… Keown, Adams, Seaman, Parlour & co. eivät ikinä romahtaneet näin. 6 tais mennä kerran omiin Lee Sharpen hattutempun myötä mutta siinäkin pelissä sentään taisteltiin aina viimeiselle kympille asti. Nyt oltiin munat maassa alkuvihellyksestä lähtien. Oksettavaa touhua kertakaikkiaan.

 25. Vaikka en ole Arsenen vihaaja siinä kuin jotkut ovat, mutta kyllä tämä menee nyt Arsenen piikkiin totaalisesti. Ja Diniarin kanssa samaa mieltä, että me tarvitaan hyökkääjiä ja Giro ei valitettavasti ei ole parhainta A-luokkaa, suorastaan huono. Ja Arteta on valitettavasti hidas, mutta huonompia joukkueita vastaan osaa kyllä tasapainottaa.
  Kaiken tämän häpeänkin keskellä….

  Go Silvermoon Gunners!

 26. Ei vittu on niin alistettu olo. Nämä syvästi nöyryyttävät 6-3, 8-2, 5-1, 6-0, 4-0 tappiot ovat kyllä jotain jota ei vaan enään kestä. Ei jaksa… huh huh. Viina naamariin ja odotteleen uusia nöyryytyksiä. Rakastan Arsenalia sydämmeni pohjasta, mutta nykyinen managerimme ja 90% pelaajistamme ei ansaisisi ASENTEENSA puolesta pitää seuramme värejä yllään. Ja oma mielipiteeni on se, että Wengerin puolestapuhujien argumentit ovat aika lopussa(/loppuunkulutettuja). Maailma muuttuu ja selvästi Wenger ei ole pystynyt pysymään kehityksen kelkassa.

  Esim. Fergusoni oli neron kylmä parhaat päivänsä nähdeiden pelaajien ulostamisessa – Wenger taas on lapsellisen sinisilmäinen joidenkin pelaajiensa kykyjen arvioinnissa ja tällaiset vitun Artetat pyörivät yhä kentällä. Mehän tarvitsisimme ilmiselvästi Yaya Touren kaltaista soturia keskikentän pohjalle joka vetää joltain Van Perseiltä nilkat katki ja muutenkin näyttää esimerkillään muille pelaajille, että kuka ja mikä jengi on kuningas. Mutta ei Wenger hankkii hyökkääviä keskikenttiä peluuttaakseen heitä laidalla.

  Mutta hei täähän tappiokin oli taas vaan vitsin öljymiljonaarien ja Juha Taivaisen syy, eiks jee?!

 27. Tosiaan tuo Everton vieraissa on kulminaatiopiste. Yläpuolella olevilta kolmelta joukkueelta tuli vieraissa niin kovat löylyt, että nahka kuoriutui verille. Arsenalin alapuolella olevilta sen sijaan on vieraissa mennyt ihan hyvin, ainoastaan vanhat alisuoriutumisen takaavat peikot Stoke ja Manu voittivat 1-0. Tasapelit eli anomaliat WBA:a ja Sotonia vastaan, mutta esim. nelossijapokaalikerhoon mielivat Spurs ja Newcastle kaatuivat. Arsenal on hyvin selkeästi nelostasoa, vaikka jonkinlaisessa pienessä nousussa oleva Everton lievästi uhkaa ja siinä mielessä tasuri tai jopa niukka tappio on mahdollinen.

  Aika hienosti muuten, puolet Arsenalin päästämistä maaleista on mennyt kolmessa kärkipelissä vieraissa. Tasainen suoritus, takuuvarma lammastelu vaikeassa kärkipelissä.

 28. Ja pool on kyllä veikeä joukkue: omiin tuppaa menemään pari kolme maalia, mutta mitä se on väliä, kun itse roiskii tuplasti enemmän. Kolmen kauppa on pokaali eikä olla siinä joukossa mukana. Skabaamme wengerin pokaalista Evertonin kanssa.

 29. 4-4 Newcastle. Wenger judge me in may…
  8-2 manu. Wenger judge me in may…
  rahaa on käytössä, joukkue on taas vuoden vanhempi.
  liverpool, chelsea matsit ja edessä vielä city. Odottelen jo ensi kauden eteen päin menemistä….

 30. Wenger jätti pressin väliin, muutama lause vaan BBC:lle jossa ei selitellyt mutta suuntasi katseen jo Swansean kaatoon.

  Kyllä kai tässä miettii Wenger ja miettii boardi, missä mennään ja miksi nolauksia tulee näin usein. Jokin ei ole kunnossa. Aina on kaksi vaihtoehtoa, raju joukkueen vaihdos tai valmentajan vaihdos. Vaikea veikkailla Wengerin vaihtamista, vaikkei julkisesti uutta sopimusta olekaan, mutta täytyy tuolle pieni sauma olla. Todennäköisempää on pelaajien aiottua isompi vaihtaminen, näitä tukka hyvin pelaajia on ihan tarpeeksi miehistössä. On aika kokeilla tätä vuosia peräänkuulutettua äijäjohtamisen mallia, pari särmikästä kaveria sisään Flamininin tueksi? Nimenomaan Chelsea ja Pool veivät kaksinkamppailut mennen tullen, eikä muutenkaan mitään kesken matsin toipumiskykyä ole. Adams ja kumppanit olivat tässä hyviä, vaikka joskus matsit alkoivatkin huonosti pikku krapuloissa.

 31. Jaan tämän käsityksen, että kentälle pitää saada miehiä, ei makuuhuoneeseen….

  Go Silvermoon Gunners!

  ps. mutta onhan se mies kyllä mies makuuhuoneessakin, mutta pitäisi olla molemmissa….

 32. Wenger ei kyllä tuo joukkueeseen yhtään äijäjohtajaa enkä nyt tiedä, onko se ratkaisu mihinkään. Tehokas kärki auttaisi jo paljon. Arsenal kaipaisi just suarezin tai aqueron tapaista nopeaa sähikäistä eikä joka viidennessä matsissa onnistujaa, jolla liike ei ole kovinkaan kummoista.

  Lisäksi avainpelaajien pitäisi pysyä pelikunnossa enemmän kuin max puoli kautta. Onhan se päivänselvää, että esim. pool ei kestäisi ollenkaan suarezin ja sturrigen poissaoloja.

 33. Itse en ihan 90% joukkueesta vaihtaisi kuten Tero, koska en ole radikaali, mutta 80% voisi ihan hyvin lähteä, eikä tulisi ikävä. Aiemmin viikolla nimesin jo kymmenen palkkaa nostavaa täyttä turhaketta (Sanogo, Diaby, Källström, Bendtner jne. jne.). Näihin kun lisää vielä kymmenen poistettavaa, niin jäljelle jääneiden ympärille voisi alkaa kasaamaan uutta tulemista (Wenger mark IV – ha ha).

  Kenet sitten jättäisin? – Ramsey syksyn otteillaan on yksi joka on ehdottomasti pidettävä. Myös Özil ja Mertesacker ovat laatupelaajia, jotka laadukkaammassa perusrungossa loistaisivat varmasti. Vailla peliälyä oleva ja pääsääntöisesti tehoton Walcott kannattaa myös pitää, koska nopeudellaan saa ja luokin jatkuvasti tilanteita vaikka niistä 80% sössiikin. Sagnan perusvarmuus ja monikäyttöisyys olisi myös hyvä säilyttää. Näiden viiden lisäksi Kreikan laina Campbell ansaitsee myös näyttöpaikan Arsenalissa.

  Näillä Koscielnyillä, Gibbseillä, Giroudeilla ja kumppaneilla ei tee isoissa peleissä hevon vit… – – – yhtään mitään. Se on nyt viimeistään nähty. 19 uutta pelaajaa kesällä – ei ole paljon pyydetty. Joukkueen hitsautumisesta malliin Spurs ei tarvitse olla huolissaan, kun hommaa kerralla laatua toisin kuin he. Tärkeimpinä hankintoina näkisin maaleja sylkevän keskushyökkääjän (Diego Costa), keskikentän puolustavan box-to-box-kaksikon (Schweinsteiger & Schneiderlin), nopean laiturin (Reus), laitapakit (Coleman & Baines), avauksen topparin (Hummels) ja uuden ykkösveskarin (Guzan). Loput puuttuvat ringin täydennysmiehet rajusti taistelevia vittuuntuneita brittiläisiä taklauskoneita tyyliin Joey Barton tai Shawcross niin mestaruus tulee. 200 miljoonaa tuo varmaan vaatisi. Jos 140 millua on raportien mukaan käytössä, niin 60 tulee helposti nykyraatojen myynnistä – ei ole mahdoton yhtälö. Toimi tai eroa Wenger!!!

 34. No kai Wenger edes vähän yritti tosissaan Suarezia ostaa. Se ei ole äijä eikä hieno mies, mutta kuitenkin särmää on auttaa zlatanmaisesti kavereitakin voittamaan ja levittää sitä jotain epämääräistä menestyksen nälkää ympäristöönsä. Sellaista tarkoitan, enkä mitään tatuoitua bodaria.

 35. Liverpoolin numero 7 on se, jota mekin tarvittaisiin. Olis paskahousu tarjonnut edes 100 puntaa yli klausuulin niin se vois olla meillä. Oliveri on pelle, meidän oma fööni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s