Onneksi olkoon Arsene Wenger!

Chelsea – Arsenal 6-0 (4-0)

Tämän päivityksen kirjoittaminen verottaa yöunia pahasti, mutta toisaalta uni tuskin tulisi ihan heti tuon nöyryytyksen jälkeen muutenkaan. Hävettää. Tuo olisi sana jos yhdellä sanalla pitäisi kuvata tapahtunutta.

Tämä taisi olla kolmas kausi putkeen, kun Chelsean kannattajat lauloivat useaan kertaan ”Arsene Wenger, we want you to stay” -chanttia, ensimmäisen kerran jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Tuo kertoo kaiken olennaisen. Yhden pahimman kilpailijan, Lontoon paikallisvastustajan, kannattajat haluavat meidän managerin jatkavan, koska meistä ei ole enää mitään haittaa kilpailussa pokaaleista. Nöyryyttävä ja tämä oli jo kolmas kerta, kun sama tapahtuu.

Kolmen ottelun saldon joukkueita vastaan joiden kanssa kisasimme vielä edes jollain tasolla eiliseen saakka mestaruudesta on nolla pistettä maalieron ollessa murskaava 4-17. Ei paljoa naurata vaikka kuinka yrittäisi asiaa käännellä mieleisekseen. Paha tässä on puhua mistään kehityksestä tai eteenpäinmenosta edellisiin kausiin verrattuna.

Eilinen oli täydellinen toisinto näistä Chelsea peleistä paitsi, että kotijoukkue viimeisteli vielä normaalia hiukan paremmin tai no en tiedä edes tuosta. Peruskaava oli kuitenkin sama. Wenger ei ollut oppinut mitään edellisistä kohtaamisista Mourinhoa vastaan tai ylipäätään murskatappioista Liverpoolin ja Manchester Cityn vieraana. Korkealla puolustuslinjalla pelaaminen ilman minkäänlaista prässiä liigan parasta tai ainakin hyvin lähellä parasta vastaiskujoukkuetta vastaan on täysi itsemurha. Tämän ei pitäisi olla mahdoton asia tietää, ymmärtää ja ennen kaikkea ennakoida omassa taktiikassa, sillä yli 30 vuoden managerikokemuksella. Nähtävästi se sitä on kuitenkin kerta toisensa jälkeen.

Kuinka ihmeessä näissä peleissä Wengerillä on varaa jättää Flamini penkille ja antaa lähes koko kauden surkeasti pelanneen Cazorlan surffailla avauksessa jatkuvasti täysiä minuutteja? Ei voi ymmärtää tai edes yrittää arvata managerimme aivoituksia, mutta onneksi Wenger tietää paremmin kuin kukaan muu.

Samoin Oxin pelipaikka on malliesimerkki kuinka Wenger peluuttaa pelaajia aivan väärillä paikoilla. Ox laitaan ja Flamini keskelle tai edes Rosicky, mutta tuohan olisi aivan liian loogista. En sano näiden asioiden estävän tappioita, mutta ehkä numerot olisivat olleet hiukan siedettävämmät tai ylipäätään joukkueella olisi mahdollisuus ottelussa, vaikka häviävän pieni sellainen.

Toinen asia on yksittäisen pelaajan edun sekä Wengerin oman jääräpäisyyden laittaminen aina joukkueen edun edelle. Wenger on sanonut näkevänsä Oxin tulevaisuudessa keskustan pelaajan, joten miestä on nyt pakko peluuttaa keskellä, vaikka joukkueen edun mukaista se ei ole missään nimessä. Päinvastoin ylivoimaisesti eniten joukkuetta auttaisi Oxin pelaaminen laiturina erityisesti Walcottin ollessa loukkaantuneena. Idea ja ajatus jostain mahdollisesta pelaajasta ja pelaajan kehityksestä on tärkeämpi Wengerin ajatusmaailmassa kuin joukkueen menestys, kunhan vain nelospaikka näyttää olevan tuloillaan.

Edes paatuneimmat Arsene FC:n kannattajat eivät voi väittää eilisen olleen vain yksi epäonninen notkahdus. ManU 8-2, AC Milan 4-0, Manchester City 6-3, Liverpool 5-1, Newcastle 4-4 ja muut pienempinumeroiset, mutta lähes yhtä kirvelevät tappiot esim. Blackburnille ja Bradfordille eivät sovi kuvaan vain yksi työtapaturma tai tokihan näin voi itselle uskotella jos tuolla tavalla on helpompi pitää kulissit yllä. Kaava on selkeä, turpaan tulee nykyään useamman kerran kaudessa suurinumeroisesti pahimmilta kilpailijoilta. Lukemat ovat vielä eilisen tapaan täysin nöyryyttäviä, eivätkä jätä mitään selittelyjen varaan, vaikka selityksissä Wengerin voittanutta ei ole olemassa.

Jo vuosikausia on ollut selvää, että pelaajia vaihtamalla asiat eivät parane, vaan tarvitaan muutos managerin paikalla, mutta mitään ei ole silti tehty. Suurimmat syylliset tässä ovat tietysti seurajohto Kroenkesta ja Gazidiksesta lähtien. Heille riittää Mestareiden liigan rahat ja muulla ei ole väliä. Kuvottavaa toimintaa ja kyseiset herrat ovat varmaan eilisenkin jälkeen valmiita housut märkinä anelemaan Wengerin nimeä jatkosopimuspaperiin.

Silti jos Wengerillä olisi yhtään itsekunnioitusta jäljellä olisi mies lähtenyt jo kauan sitten omasta aloitteestaan. Päivä päivältä ainakin henkilökohtaisesti kunnioitukseni Wengeriä kohtaan vähenee, ja pelottavassa määrin jopa Arsenal uran alkuaikojen saavutukset alkavat saada valitettavasti vähemmän arvostusta mitä pidemmälle tämä nykyinen fiasko jatkuu. Ainut mitä halusin kuulla eilisen pelin jälkeen tai tänä aamuna olisi Wengerin eroilmoitus. Turhaa kuvitelmaa, mutta Bouldin johdolla loppukausi ja näin ollen tarpeeksi aikaa uuden managerin hankintaan kesäksi olisi parasta mitä voisi tapahtua.

Olen niin täynnä tätä Wengerin pysähtyneisyyden ja hitaan taantumuksen aikaa kuin mahdollista. Jos FA Cupin voitto tarkoittaa samalla Wengerille jatkosopimusta ja kolmea samanlaista tai vielä karseampaa vuotta kuin olemme kohta vuosikymmenen joutuneet kokemaan, niin sitten on parempi hävitä Wiganille Wembleylla ja saada uusi manageri kesällä. Tietysti FA Cupin voitto ja Wengerin lähtö olisi paras mahdollinen kombinaatio, mutta tuohon nyt ei jaksa uskoa millään muotoa. Se olisi liian hyvää ollakseen totta. Todennäköisesti emme voita FA Cupia ja Wenger jatkaa silti. Ei kai tämä mitenkään muutenkaan voi päättyä.

”Arsene Wenger, we want you to stay” –laulun lisäksi eilen katsomossa kuului Chelsean kannattajilta ”Specialist in failure” -chantti. Eipä kumpaankaan muuta voi sanoa kuin, että oikeassa ovat ja tulevaisuus näyttää todella heikolta jos ja kun se tarkoittaa vähintään kolmea lisävuotta samalla ja täysin loppuun kulutetulla kaavalla Wengerin johdolla. Nykyään yksinkertaisesti meidän otsassa lukee isolla fontilla häviäjä puhuttaessa mistään vähänkään tärkeämmästä ottelusta tai huippupelistä ja tuota leimaa ei saa enää millään muulla tapaa pois kuin vaihtamalla manageri.

14 thoughts on “Onneksi olkoon Arsene Wenger!

 1. Olen täysin samaa mieltä. Wenger ulos ja boud loppukauden valmentajaksi. Lisäksi lukemattomat loukkaantumiset pistän wengerin piikkiin. Kesällä huippukärki hankinta esim.costa, ibrahimovic, falcao tai van persie. Fyrkkaa kyllä löytyy.

 2. FA cupin voitolla tai tappiolla ei ole mitään merkitystä Wengerin jatkon kannalta. Ko. turnaus kun ei ole Arsenalin johdon tavoitelistalla. Vain menestys liigassa ja sieniliigassa ovat. Wengerin kohdalla tosin tuntuu olevan merkityksetöntä, miten menestytään tai kuinka pahasti tullaan nolatuiksi. Mutta jostain syystä jatkopahvin julkistus venyy – hauskin huhuhan on se, että Wenger ei halua vuosipalkkaansa miljoonan punnan korotusta…

 3. Juu peli olisi hieman erinäköistä jos Ramsey,Theo ja Özil kirmailisi kentällä.Nyt ovat toiseksi parhaat pelaajat siellä eikä se vaan riitä isoja vastaan.Kunpa riittäisi heikompia vastaan.Poolia vastaan voitot tasan chelsealta yksi piste ja toivottavasti Cityn kanssa voitot ovat kohta tasan???
  Kunpa oltaisiin lyöty Stoke niin oltaisiin vieläkin aikataulussa…
  Niinhän se yhtälö meni tossa alkuvuodesta tällä saitlilla,että isoja ei tarvii voittaa voittaakseen koko hoidon.Vai miten se oli?2-0 häviöllä ja hölmö punanen ja pilkku.Ketä sen jälkeen enää huvittaa pelata….valmistautumiseen toi homma kaatui ja loukkaantumisiin ja siltä pohjalta meni selvästi Wengerin piikkiin.
  Mihin on kadonnut viimevuoden paras jengi Arsenal?
  Loukkaantumisiin.

 4. Aika vaikea löytää innostusta loppuihin liigapeleihin, kun mestaruustaistelu on ohi ja aika vankka ote on nelossijaan, jos nyt seuran tavoitetta saa peesata. Mutta tietysti City-matsi on tärkeä surkean top-4 tilaston kannalta, häviö rumentaisi sitä entisestään. Toisaalta tuloksenteko siinä vie yhä enemmän Chelseaa kohti mestaruutta, on alkanut pelottaa jopa tämä sinisen toukokuun mahdollisuus, Mourinhon jengi on taas kunnossa silloin kun tarvitsee. Chelsean supertupla sylettäisi pahasti.

  Alkaa katse siintää kohti cupia, joka jostain syystä maistuu kyllä näiden persraiskausten jälkeen vähän vähemmän, mutta pokaali voi silti olla uuden nousun siemen, kai. Lisäksi tuttuun tapaan siirtohuhuja alkaa tulla, kun agentit alkavat kaupata asiakkaitaan. Päivän huhuissa on Calle lainalle koko ensi kaudeksi, mikä olisi oiva veto, miehen taso ei vaan riitä tällä hetkellä Arsenalissa. Hyökkääjävaihtoehtona vanha kunnon Remy, joka on juuri sitä, mikä ei erirtyisemmin kaivata. Nopeampi versio nykyisestä materiaalista, ei osaa riittävän hyvin viimeistellä. Toki Bendtnerin korvaajaksi käy, koska melkein kuka tahansa käy.

 5. Totta kai peli olisi jotain ihan muuta, jos rambo, özil ja theo olisivat mukana. Mutta se ei poista sitä, minkä Ville nosti esille: puolustuslinjan korkeus oli jälleen hulluutta. Se menee täysin valmennuksen piikkiin eikä rambot ja mesutit tässä auttaisi. Managerin vaihdos sen voisi auttaa.

 6. Täytyy herättää keskustelua Santi Cazorlasta! Kaveri on joka pelissä kentällä (melkein aina vielä 90 min) ja taso on sanalla sanoen surkea. Santin surkeus alkoi jo kauden ensimmäisestä liigapelistä Villaa vastaan jossa osittain hänen menetyksestään johtuen hävisimme pelin 3-1. Sen jälkeen tämänkaltaisia pallonmenetyksiä tuntuu tulevan aivan joka pelissä mikä on todella paha juttu. Eilen maali ja Liverpooliakin vastaan maali Santin menetyksestä.

  Ja en missään nimessä sano, että Santi olisi huono pelaaja, mutta tässä kohtaa jälleen näkyy kuinka huono valmentaja Wenger on. Jos Santi olisi tehnyt tuonkaltaisia pallonmenetyksiä vaikkapa Chelseassa läpi kauden niin kaveri ei varmasti saisi edes enään treenata ykkösjoukkueen mukana. Mitäpä taas tekee Wenger? Ei ilmeisesti yhtään mitään, koska pelaaja jatkaa kentällä joka pelissä ja jatkaa myös pallonmenetyksiään karmeissa paikoissa. Santi on loistava pelaaja, mutta ei hyvänen aika homma voi jatkua tuollaisena enään. Maksamme yhden pelaajan takia tällä hetkellä todella paljon.

  Ja eniten tässä tilanteessa tosiaan harmittaa se, että Santi on loistava pelaaja, mutta tällä hetkellä Santi yrittää aivan liikaa ja Wenger jälleen kerran elää jossain helvetin satumaailmassa eikä puutu tilanteeseen millään tapaa.

 7. nyt kun tuota eilistä raiskausta on hieman sulatellut niin pystyy jo tännekkin ilman suurempaa tunnekuohua kirjoittamaan. eilisen kommenteissa ja osittain tänäänkin on haukuttu taas pelaajia maanrakoon, eikä siinä, on aihettakin. itse olen kuitenkin edelleenkin sitä mieltä, mitä täälläkin olen toitottanut jo useamman vuoden, ettei materiaalilla ole juurikaan väliä niin kauan kun Jäärä painaa samoilla taktiikoilla ja samalla valmistautumisella pelistä toiseen. totta kai huippukärki ja laituri esim olisivat loistava lisä, mutta kyllä meidän miehistö jo nyt on riittävän hyvä vähintäänkin haastamaan huippujoukkueet. en millään saa esim Liverpoolia meitä vahvemmaksi nipuksi nimilistoja selaamalla, totta kai Chelsea ja Shitty voittavat ainakin ringin laajuudessa mutta silti. kyllä tällä materiaalilla pitäisi parempaan pystyä. no, FA-Cup on edelleen elossa ja vaikka Timon tavoin mielenkiinto on hieman laskenut, pistäisi tuo pokaali silti kauden onnistuneeksi omissa silmissä. mikäli taas cup-finaali onnistutaan taas sössimään tuo se vääjämättä entistä suuremman luuseri-leiman joukkueen otsaan.

 8. Santista samaa mieltä.Ei ole pystynyt viimekauden tasolle.Pitää liikaa palloa, jonka seurauksena menettää niitä ,yrittää laukoa liikaa ,usein mahdottomista paikoista..

 9. Cupin välierässä ja mahdollisessa finaalissa on kyse paineensietokyvystä. Taitotaso on meidän eduksi selkeästi. Tämä paineensieto on suuri kysymysmerkki, Wenger ei ole viime vuosina osoittanut sen hallintaa millään lailla. Pystyvätkö pelaajat hallitsemaan hermonsa, kun pelataan Wembleyllä eikä kotistadionilla, jää nähtäväksi.

  Santi, case-Rambo. Peluutetaan tulevia kausia varten. Jotain wengerin päähänpinttymää.

 10. Kuinkahan kauan Kroenke ylipäätään näkee Wengerillä kykyä jatkaa Arsenalissa vastuussa. Fergusonin tyyliin johonkin 75-vuotiaaksi? Ikää on jo 65 syksyllä, joten kyllä terveysrajoitteetkin voi jo pamahtaa päälle yhtäkkiä.

  Lohduttomat murskatappiot kärkipeleissä sekä jatkuvat loukkaantumiset kertovat, ettei Wengerin esikunnassa ihan olla ajan hermolla ja uusimmissa virtauksissa kiinni. Luulisi, että tämä olisi jo kaikille selvää, mutta yhä Wengerin veneessä istujia riittää aika paljon. Mutta luultavasti Moyesin räpellys lopetti viimeistään boardin vaihtoajatukset, kyllähän se on selvää, että pudotus voi tai todennäköisesti onkin aika kova Arsenalille alkuun, koska kuten Manussakin, kaikki on seurassa wengerismiä ja siitä irtiotto on varmasti vaikea.

  Nythän kilpailijoilla ei ole ilmeisesti tulossa paljonkaan valmentajavaihdoksia. Spurs vaihtaa välikausimiehensä, mutta City pitänee Pellen ja Rodgers ja Mourinho ovat tällä hetkellä ihan kuninkaan asemassa, ei uhkakuvia. En näe Martinezille oikein sopivaa ottajaa, joten hänkin jää antamaan lisänäyttöjä. Siirtomarkkinoilla on normihulinaa MM-kesänä ja Manu erityisesti yrittää korjata, eiköhän Moyes saa vielä muutaman kuukauden yrittää.

  Itse asiassa aika hyvä ajankohta olisi yrittää managerinvaihdosta, joukkue on valmiiksi aika hyvä, pitkiä sopimuksia on päällä avainpelaajilla ja sopiva siirtokassa avainhankintoihin. Miksipä ei? Koska tämä on Arsenal, se ei halua muuttua?

 11. Hieno kierros, spudskin venyi yliajalla voittoon. Ensi tiistain swansea-matsi on vaihteeksi äärimmäisen tärkeä monestakin syystä. Sössimällä sen pääsemme jännittämään wengerin pokaalia kalkkiviivoille. Voitolla pääsemme hiukan vähemmän paineissa pelaamaan seuraavat matsit.

 12. Odotetusti viikko alkaa kovilla huhuilla pelaajien pudottamisesta ja takaisinkutususta sekä Wengerin harkinnasta positionsa suhteen. Unohtamatta tietysti seuran suuria ambitioita ja muutoksia kesälle. Normisettiä kriisiytymisessä.

  Hieman harmittaa, olen voimaantunut siinä määrin, että kiinnostaisi katsoa uudelleen noita murskapelejä, mikä niissä yhdistää? Jotenkin tuntuu, että Arsenalin pelinavaaminen on niin kaavamaista ja yksioikoista kolmikon Artetan, Özil ja Cazorla kanssa, että kilpailijat pääsivät iskemään siihen. Mourinholla oli helpointa, kun puuttui vielä Özilkin. Pitkät keskinäiset välimatkat ja useiden pelaajen liialinen ennakointi ylösnousuissa, jolloin tuo vastustajan pelinkääntäminen keskikentällä sai jatkuvasti karmeita piirteitä ja tuotti maaleja liukuhihnalta. Kiinnosta juttu sinällään ja melko varmasti taktinen asia, ei pelkästään ”players didn’t turn up” yksinkertaistus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s