Tappio ei ollut kaukana yhdelle liigan huonoimmista vierasjoukkueista

Eipä hävitty Swansealle toista kertaa putkeen, vaikka ei tuokaan vaihtoehto kaukana ollut. Tuomarin vähintäänkin erikoinen loppuvihellys saattoi hyvinkin estää Swansean voittomaaliin läpiajosta. Mestaruustaisto käy kuumimmillaan ja me totutusti otamme turpaan huippuotteluissa äärimmäisen nöyryyttävästi, mutta samaan aikaan Stokea ja Swanseaa vastaan saadaan kerättyä yksi vaivainen piste, joten ei tarvitse ihmetellä miksi pelaamme taas nelossijapokaalista oikean pokaalin sijaan.

Eilinen oli aivan järkyttävää katsottavaa alusta loppuun lukuun ottamatta minuutin jaksoa, jossa teimme kaksi maalia hyvillä suorituksilla. 89 minuuttia plus lisäaika täyttä kuraa, joten ei tarvitse ihmetellä miten tuloksena on vain piste. Oikeastaan pistekin eilisen kaltaisella esityksellä on eräänlainen ihme. Ilman vierasjoukkueen sysimustaa minuuttia olisivat pisteet matkanneet melko varmasti toisena vuonna peräkkäin Walesiin.

Täydellisen Chelsea nöyryytyksen jälkeen etunenässä Wenger, mutta myös Arteta lupasivat positiivista reaktiota ja esitystä eiliselle, mutta se oli kaikkea muuta jälleen kerran. Näennäistä pallonhallintaa ja erittäin hidasta sivuttaissiirtelyä. Taas kerran eilen Ox pelasi keskellä, mikä osoitti Wengerin jääräpäisyyden ja sen että managerimme ei halua edes yrittää muuttaa asioita tai tehdä jotain toisin tappioiden jälkeen.

Oxin pelipaikka ei suinkaan ollut ainoa surkea ratkaisu, vaan taas keskikentällä oli viisi keskustan pelaaja tai neljä plus Ox, joka toki myös pelasi keskustassa. Ainon leveyden tarjosivat Sagna ja Gibbs, joka ei todellakaan ole riittävästi. Nurinkurista tässä taktiikassa on se, että kumpikaan meidän laitapakeista ei ole edes mitenkään hyvä ylöspäin pelatessa. Sen ymmärtäisi, että molemmat tai toinen kannattaa nostaa jatkuvasti ylös jos se tuottaisi tulosta, mutta kummankin tehot hyökkäysintoon tai pikemminkin Wengerin ohjeistamaan pelitapaan nähden ovat surkeat. Kumpikaan ei tee maaleja juuri koskaan, Sagna on pari tehnyt, mutta nämä tulevat usein erikoistilanteissa tai epätoivoisissa paikoissa, kun kaikki pelaajat suurin piirtein nostetaan ylös.

Normaalissa hyökkäyksissä Sagnan ja Gibbsin tehot yhteensä koko kaudella ovat helposti laskettavissa yhden käden sormilla ja tämä on suorastaan surkea saldo ottaen huomioon kuinka paljon molemmat nousevat mukaan hyökkäyksiin. Järkevämpää olisi varmasti pitää miehet alempana noilla tehoilla ja estää vastustajan lukuisat maalit nopeista vastaiskuista, kun toinen tai jopa molemmat pakit ovat ylhäällä. Yleensä ongelma on vielä korostunut vasemmalla, sillä Sagnan puolelta ainakin nopeasti ajateltuna tulee kuitenkin vähemmän vastaiskuista päästettyjä maaleja. Silti myös Sagnan hyökkäysintoa kannattaisi rajoittaa, sillä tehot eivät todellakaan puolla nykyisen kaltaista roolia.

Tietysti tämä on kaikki loppujen lopuksi Wengerin taktiikkaa ja sen köyhyyttä. Laitapakkien on varmasti osittain pakko nousta ja pitää edes välttävä leveys hyökkäyksessä, kun managerilla on pakkomielle peluuttaa viittä tai vähintään neljää keskustan pelaajaa koko ajan keskikentällä.

Tämä leveyden ja laiturien lähes täydellinen puute on vain yksi selkeä ongelmakohta, vaikkakin todella merkittävä. Eilen myös taas sai huomata kuinka meidän omat kulmat ovat täysin hyödyttömiä ja ne ovat ennemminkin vastustajille loistavia maalipaikkoja vastaiskujen merkeissä. Paremmalla viimeisellä syötöllä tai ratkaisulla eilenkin vierasjoukkue olisi voinut tehdä maalin meidän yhdestä kulmasta. Sama on toistunut tasaisin väliajoin useita kertoja kaudessa ties monenko kauden ajan, joten on turha puhua mistään yksittäisestä tapauksesta. Ja tämä on vain yksi esimerkki virheistä, jotka toistetaan uudestaan ja uudestaan ottamatta ollenkaan opiksi.

Kolmas huomioitava asia eilisessä oli meidän pelaajien hitaus. Olemme yksinkertaisesti todella hidas joukkue ja tämä estää pitkälti vastaiskujen käyttämisen kokonaan. Cazorla, Arteta ja kumppanit neppailevat paljon mieluummin keskikentällä parin metrin syöttöjä kuin todella tekisivät liikkeitä eteenpäin. Tietysti Giroud jo kärjessä tarkoittaa, että hyökkääjälle ei edes voi koskaan laittaa läpisyöttöyritystä, koska se menee aivan varmasti vastustajan puolustajille tai maalivahdille. Joka tapauksessa puhtaan juoksunopeuden ja sitä kautta suoraviivaisuuden puute on silmiinpistävää. Tähän kun lisätään vielä heikko fyysinen pelote keskikentällä ja Wengerin fiksaatio pelkkiin pelintekijöihin ei tarvitse ihmetellä, minkä takia meidän hyökkääminen ja ylipäätään pelaaminen on puuduttavaa ja suorastaa on tylsää katsottavaa.

Näin on tosin ollut suurimmaksi osaksi jo vuosien ajan. Ei tämä todellakaan ole mikään uusi ilmiö, vaikkakin tuntuu pahenevan peli peliltä ja vuosi vuodelta. Se ”Wengerball” eli alkuaikojen managerimme silmiä hivelevän kaunis hyökkäyspeli on vain kaukainen muisto nykyään. Arsene FC:n nimeen vannovien yksi perinteisiä argumentteja on ollut ja on edelleen kaunis hyökkäävä peli, vaikka menestystä ei ole tullutkaan. Ihanko totta? Jos joku on sattunut katsomaan Liverpoolin, Cityn tai jopa joitakin Southamptonin pelejä edes jossain määrin, niin näiden joukkueiden voi sanoa pelaavan sitä hyökkäävää peliä. Meidän hidas sivuttaisjauhaminen on noista äärimmäisen kaukana.

Eilinen oli täyttä kuraa, mutta se ei oikeastaan enää yllätä yhtään. Se on nykyään odotusarvo oli vastassa lähes kuka tahansa. Paremminkin voi sanoa olevan yllättynyt jos pelaamme hyvin. Nämä kerrat ovat huomattavasti helpommin laskettavissa ja jos katsotaan hyvät esitykset vuoden vaihteen jälkeen, niin tuskin tarvitsee ottaa edes enempää kuin yhden käden sormet laskutoimitukseen mukaan.

Eilinen oli Wengerille peli numero 1001 Arsenalin managerina ja noista 502 eli yli puolet on menty ilman pokaalia. Järkyttävä tilasto ja kertoo kuinka olemme varmasti ainut suurseura maailmassa, joka sallii moisen tapahtuvan. Wenger on noussut suuremmaksi kuin seura ja saa tehdä aivan mitä lystää olematta tilivelvollinen kenellekään. Aivan järkyttävää ja pahimmassa tapauksessa tätä nykymeininkiä on luvassa vähintään kolme vuotta lisää.

Ei paljoa naurata ja seuraavaksi Manchester City vastassa lauantaina. Millähän numeroilla tämän kauden tennislukemat 6-3, 6-0 ja 5-1 saavat jatkoa..

Mainokset

6 thoughts on “Tappio ei ollut kaukana yhdelle liigan huonoimmista vierasjoukkueista

 1. Jeps. Kannattaa tosiaan ajoissa kaivaa liukasteet esiin lauantaita varten, voi meinaa tulla melkosta kyytiä. Toisaalta tässä on perse sen verran kauden aikana venynyt, että mahtaako enää tuntua missään

 2. Ox kyllä pelasi laidalla. Eilen olisi ehkä ollut yksi niistä peleistä kun hänet olisi voinut laittaa keskelle, toisin kuin Chelsea tai Bayern pelissä.

 3. Ramseylle siis setbackia taas kerran ja yhtämittainen poissaolo venyy ainakin 4 kk mittaiseksi. Tässä kohtaa fysiotiimi on epäonnistunut. Ja samaa rataa meni aiemmin Rosickyn ja Wilsheren kuntoutukset, ne vaan venyivät yli vuoteen. Vaikeaa tuntuu tämä lihas- ja jännevammojen hoito olevan Arsenalissa, luut sentään yleensä saadaan luutumaan.

 4. Ihmetyttää tuo fysiotiimin epäonnistuminen vuodesta toiseen vai onko sittenkin kyse jostakin muusta???
  Joka vuosi tunnutaan kuitenkin olevan loukkaantumistilastojen kärjessä Englannissa!
  Tuntuisi olevan alan huippuammattilaisten toiveuni päästä töihin Arsenalin tasoiseen huippuseuraan, tulijoita olisi varmasti mistä maailmankolkasta vaan!?!
  Fysiogoonerin etujahan olisivat mm. haastava työ(voisit lukea työsi jäljet Daily Mailista tai Finngooners-sivuilta),
  hiton hyvä palkka; tuttu, turvallinen ja pieni asiakaskunta, Diabysta saisi sydänystävän, pääkallopaikka Lontoossa, näkisi maailmaa, hullut fanit.

 5. Vammojen määrän voi vielä jotenkin selittää vääränlaisella harjoittelulla tai tehokkaan rotaation puutteella, mutta loukkaantumisten pituudet ja setbackien määrät ovat karanneet täysin käsistä. Ei kai Wengerkään näitä voi vain hatusta vetää, että sama pelaaja on aina viikosta toiseen tasan kolmen viikon päässä täydestä harjoittelukunnosta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s