Montako maalia City tekee?

Parin tunnin päästä alkaa kierroksen ottelumme Manchester Cityä vastaan. Odotukset ovat nollissa ja pisteenkin saaminen tässä tilanteessa olisi melkoinen yllätys. Vierasjoukkue on Chelsean ja Liverpoolin kanssa tiukasti kisaamassa mestaruudesta. Homma on Cityn käsissä, sillä voittamalla rästiottelut se olisi sarjan kärjessä.

Meidän katseet eivät ole enää liigan voitossa sanoi Wenger mitä tahansa. Olemme mukana taas nelossijakamppailussa perinteiseen tyyliin. Tällä kertaa kilpailija ei vain näyttäisi olevan Tottenham, ei ainakaan vahvimmin, vaan Everton pelaa vahvasti heti Martinezin ensimmäisellä kaudella sinisten managerina.

Aina sanotaan, että olkaa varovaisia mitä toivotte tai vaihtamalla manageri ei välttämättä parane. En usko kuitenkaan Evertonin tai Liverpoolin tällä hetkellä katuvan managerinvaihdoksia. Tietysti homma voi mennä toiseen suuntaan kuin Manulla, mutta Manun tapauksessa se olisi tapahtunut joka tapauksessa. Ehkä vain lievemmässä mittakaavassa olisi uusi manageri ollut kuka tahansa. Varmaa on kuitenkin, että jos muutoksia ei uskalleta tai edes haluta tehdä, niin on turha odottaa minkään muuttuvan.

Wenger on sanonut, että ei tule valitsemaan seuraajaansa. Tämä olisi loistava asia jos tuohon voi uskoa. Eipä tarvitsisi pelätä Japanin liigasta roudattavan Wengerin entistä pelaajaa Dragan Stojkovicia Grovelle. Muuten vain tällaiset kommentit ottavat todella silmään:

My word is my word,” said Wenger. Asked if that meant he would definitely be staying on next season, he added: ”Yes – unless I decide otherwise.

Kummallista kuinka manageri voi olla asemassa, jossa sanoo jäävänsä varmasti, vaikka sopimus on loppumassa parin kuukauden päästä. Ei muissa seuroissa ainakaan manageri ole se, joka päättää saako uuden sopimuksen ja milloin. Meillä valitettavasti vain kaikki päätökset ovat aiheessa kuin aiheessa Wengerin käsialaa. No jos on valinnut oman pomonsa, niin varmaan voi kirjoittaa oman jatkosopimuksen ja vielä juuri silloin kun itselle sopii. On tämä meidän koko tilanne sellainen sotku, että sen selvittämiseen voi mennä jonkin aikaa. Toivottavasti ei enää koskaan tulevaisuudessa yksikään manageri, pelaaja tai muukaan henkilö seurassa nouse asemaan, jossa on suurempi kuin itse seura. Wengerin kanssa ollaan ja on oltu tässä tilanteessa jo jonkin aikaa.

Tänään tosiaan myös pelataan. Saa nähdä onko Wenger oppinut mitään edellisistä nöyryytyksistä? Olipa tyhmä kysymys ja vastauksen tietää jo ennakkoon. Tässä jo viite siitä, kuinka managerimme ei aio muuttaa mitään, vaan lähtee pelaamaan omaa peliä taas kerran:

Toure has scored 21 goals in 42 appearances in all competitions this season, but Wenger says he is just one of a number of players his side will have to guard against.
You cannot deal with everybody individually because all the players are good. I believe it’s down to our collective defending – the quality of our collective defending that will make the difference.

Jep ei sitä kannata mitenkään suunnitella tai harjoitella, kuinka vastustajan avainpelaajat tai edes pelaaja saadaan kuriin. Pari maalia tänään Yayalle on melko todennäköinen saldo noiden kommenttien jälkeen. Cityltä puuttuu Aguero, joka on paha menetys joukkueelle, mutta silti se pystyy kentälle heittämään Dzekon ja Negredon sekä lisäksi vielä penkille jää meillekin kesällä pitkään huhuttu Jovetic. Silva on myös kysymysmerkki tämän illan peliin. Tämäkin olisi selvä menetys vierailijoille, vaikka toki laadukkaita korvaajia löytyy myös tälle pelipaikalle.

Meidän osalta en näe mitään muutoksia tulevan, ei ainakaan merkittäviä. Eiköhän Ox jatka keskikentän keskustassa joukkueen edun vastaisesti. Samoin surkeassa vireessä oleva Cazorla jatkaa varmasti neppailuaan näennäisesti laiturin paikalla. Podolski löytää itsensä varmaan taas penkiltä, viime pelin näytöt tuskin painavat mitään. Gnabryn peliajasta nyt ei kannata edes aloittaa suuremmin.

Olisi mahtava nähdä jokin uusi taktiikka ja ryhmitys, mutta en vain jaksa uskoa siihen. Eiköhän kohta nähdä taas perinteiseksi todettu heikko ellei jopa katastrofaalinen esitys huippuottelussa. Iltapelissä on se hyvä puoli, että koko lauantai ei mene pilalle päiväpelin tapaan. Nyt ainoastaan ilta on pilalla jos lopputulos on oletettu.

Mainokset

43 thoughts on “Montako maalia City tekee?

 1. Todennäköisesti Wenger lähtee haavojen noulemis -periaatteella ja hakee tasuria varovaisella peliotteella. Ihan kuin Chelseaakin vastaan.

  Saa nähdä, onko meillä vuorossa taas kärsimystä tv:n ääressä. Munaton peruuttelutasuri ei omasta psyykelleni paljon kärsimyksiä murskatappioista unohduttaisi, mutta se on oman heppoisen arviointikykyni paras mahdollinen saavutettavissa oleva tulos.

 2. Kokoonpano aika odotettu ja Flamini-Arteta tukkivat yhteistuumin keskikenttää.

  Szczesny, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs, Flamini, Arteta, Rosicky, Cazorla, Podolski, Giroud
  Subs: Fabianski, Bellerin, Jenkinson, Gnabry, Kallstrom, Oxlade-Chamberlain, Sanogo

  Pulisin bodarit panevat Chelsean koville.

 3. Poldilta viedään pallo kuin pikkupojlta ja vastaiskusta tolpan kautta kimmoke sisään. Gibbs ei jaksanut estää. Aika odotettu alku.

 4. Artetan ja Giron tempojuoksut on kyllä jotain aika surullista katsottavaa. Tarvetta niille olisi jo tänäänkin ilmennut, vaan ei lähde.

 5. Se nelossija on meille pokaali. Manc, chelski ja Liverpool menee menojaan. Tämä tasuri on poikaa!!!!

 6. Mutta kummasti ilme muuttui maalin jälkeen. Poldilla oli paikka tehdä toinen, mutta ei nyt ole munkkiakaan. Toki tasurikin oli pelitilanteisiin nähden ok.

 7. Kun city oli ajettu köysiin niin ratkaisijoiden puute kyllä näkyi, mutta joukkueen ympärillä olevaan ilmapiiriin nähden tämähän oli todella hyvä tulos.

 8. Kyllähän tässä näkyi mielestäni kiistatta se Chelsean kompurointi. Cityllä on Arsenalin jälkeen vain kaksi todella vaikeaa matsia eli liverpoolilaiset. Kyllä mestarin väri on sininen ja Cityn vaaleansininen, Chelsea keskittyy UCL-voiton tavoitteluun nyt sitten, vaikka toki pitää painetta yllä.

  En edelleenkään pysty näkemään Poolia mestarina, sen myönnän, mutta kunniaa heille ettei paineissa pahemmin notku. Suarez 100 miljoonalla kesällä Madridiin ja niiden lyhyt lento on ohi.

 9. Noniin sen verran voidaan vetää johtopäätöksiä tästä kaudesta, että suuria vastaan (Muna, Shitty, Chelsea, Lpool) vastaan kahdeksasta pelistä:

  Yksi voitto, kolme tasuria ja neljä tappiota ; kuusi pistettä 24:stä mahdollisesta ja maaliero 19-7 meidän -huonoksi onneksemme-

  Johtopäätöksenä voidaan todeta hypoteesin toteutuneen ja eteenpäin ollaan menty mittaamattomin askelin.

 10. Mun mielestä tämä oli hyvä esitys ja kohtuullinen tulos. Joka tapauksessa oli hienoa nähdä taas pitkästä aikaa kun jokainen pelaaja antoi kaikkensa joukkueen eteen. Ei tarvinnut hävetä vaan saattoi taas olla ylpeä joukkueen pelaajista. Eihän tämä isoa kuvaa korjaa, mutta ihan hyvä lauantai tästä tuli ainakin itselle.

 11. Kyllähän tuo peli sellaiselta puolivoitolta tuntui viime aikaisten esitysten jälkeen…
  Wengerkin selvästi halusi voittaa? eikä varmistellu vaihdoilla tasuria.
  Itse pidän poolin ohittamista ihan mahdollisena ja erittäin toivottavana, muutaman poolin kannattajan on sen verta peistä väännetty ja viskipullosta veikkaa lyöty.
  Me ei mestaruudesta enää tapella, hajuton ja mauton
  shitty(paitsi p..skanhaju)vie mestaruuden.
  Ja me voitetaan Fa-cup, jos esitykset pysyy edes tämän päivän kaltaisena!

 12. Pari edellistä rämpimistä ei varmastikaan enää vaikuta Toffees-matsissa, sillä toka jakso oli jo ihan jalkapalloa. Giroud on kyllä näissä väännöissä aika turha jamppa, Poldi väläyttelee ajoittain ja Sanogon ottaminen lopussa kentällä kävi lähinnä huonosta vitsistä. Mut parasta oli peli-ilme tokalla jaksolla.

 13. Ihan jees tänään, mutta ihan jees ei valitettavasti riittää. Flamini tuo johtajuutta Poldi tuottaa pisteitä! Molemmat kentälle! tarvitsemme johtaja ja Poldin tuoma suoraviivaisuutta.

 14. You cannot even say we played well or not well [at Chelsea]. When you’re 2-0 down after 10 minutes and if you’re 3-0 down with 10 men in a big game there is no game anymore.

  Mitä helvettiä? Pitäisit Wenger turpasi kiinni, saatana. Ei jumalauta ihan oikeasti. Mikä vitun Pohjois-KOREA SEURASTAMME ON TULLUT???

  • Jos sää Terooooo voisit pitää hetken aikaa turpas kiinni,et näyttäis niin umpitollolta !!

 15. Ihan ei auennut tuo Pohjois-Korea-vertaus, mutta ei se mitään. Hieno valtio, joten jotain myönteistä tuossa siis oli.

  Eiväthän tasurit tuloksina mihinkään riitä, mutta katastrofista ulospääsyyn se ehkä riitti. Seuraavassa matsissa tuskin on avauspotkun jälkeen munien puristelua.

 16. Matsi kiteytti (jos ei lasketa sitä, että City siirtyi puolivaloille Chelsean romahduksen takia) hyvin sen, miten haavoittuva on huippujoukkueen voittamisen mentaliteetti. City oli viimeiset puoli tuntia kuin Arsenal ja pelkäsi häviötä, vaikka aiemmin matsi oli täysin niiden hanskassa. Ehkäpä Arsenal ei ole kuitenkaan valovuotta jälkessä, mutta tarpeeksi kuitenkin. Juoksuvoimaa lisää ja osin taitoakin, kyllä kärjessä pelanneet oli tänään turhan kevyitä.

 17. Noniin, kaikki googlaamaan uutta märkäkorvaa, Nurnbergin Drmiciä, jota itse Lothar Matthaus sanoo Arsenalin pelaajaksi. Siinä se meidän uusi kesän ykköspyssy sitten on? Kuumenee lantioissa.

 18. Päivän huhuissa Wengeriä viedään patonkien maajoukkuevalmentajaksi. Tilalle on tavanomaisen parin huippunimen lisäksi ehdolla mm. Patrick Vieira ja luuseri-Mancini.

  Sinänsä jos olisi vaihdoehdot Mancini ja Wenger, niin Wenger anytime. Klopp ja Simeone eivät liene kiinnostuneita, Löw taisi tehdä jatkot maajoukkueen kanssa, jos muistan oikein. Ei nuo tietysti ainoita nimiä ole maailmassa, mutta ns. pomminvarma vaihtoehto on hieman hukassa, jos Wenger nyt yllättäisi ja lähtisi.

 19. Siinä olikin sitten kauden viimeinen huippumatsi liigassa. Odotan viimeisestä kuudesta pelistä jotain saldoa 5-1-0 ja pistemäärä on lähellä 80 pinnaa, mikä on aika hyvä kuitenkin. Toki Evertonille voi hyvin hävitäkin, mikä tekee tilannetta tiukaksi. Eerolta odotellaan sitten kattavaa analyysiä.

  Huomiota kiinnittää kotisaldo, 10-5-1 eli ainoa paha kauneusvirhe on Villa-peli. Kotona päästetty myös vain 10 maalia, joista siis kolme jo tuossa avauspelissä. Kotipeleihin homma ei varsinaisesti kaatunut, vaikka tasurit kärkijoukkueita vastaan ja ankeus Swanseaa vastaan kaivelevatkin. Vieraspeleihin ei tarvitse isommin palata, ilahduttavaa on vain vähäinen tasurien määrä, 9-2-5. Ja muita häviöitä ei paljon ole, mutta kun ne tulivat niitä pahimpia peikkoja vastaan ml. Stoke, niin johan panee itkemään. Maaliero vieraissa 27-27!

  Maaleja on Arsenal tehnyt vain 56, mikä on selvästi vähiten kärkijoukkueista. Wengerin kyvyttömyys ostaa kärki maksoi selviä pisteitä ja esim. City olisi voinut kaatua kunnon kärjellä.

  Kyllä tästä positiivisuutta taas saa pumpattua pitkäksi kesäksi, kunhan FA-kannu saadaan makusteltavaksi ja Community Shield siten avaa tyydyttävästi kauden. Viisaasti Arsenal päätti MM-kesänä jättää pidemmät turneet väliin ja ainoa kaukopeli on Bullsia vastaan New Yorkissa, siinäkään tuskin pelaa ketään MM-kisakävijää. Vielä kun Arsenal ilmoittaisi täydellisestä kuntotreenin filosofian muutoksesta, niin olisin vähän onnellisempi. Minusta Tony Colbertin v. 1998 alkanut kausi saisi olla ohi. Nyt on jo vaihdettu fysioita ja lääkäreitä ilman suurempia tulosta viime vuosina, tosin Lewinin veljeksillä ei liene suurempia eroja. Olisi aika varmaan kokeilla kuntotreenin perusteita?

  • Siis uudentyyppisiä perusteita pelaajien kuntopohjan rakentamiselle. Virallinen saitti ylistää Tony Colbertin alan ekspertiisiä, mutta ei vaan pelaajat pysy kunnossa ilmeisesti lihaspuolen ongelmien takia ja joka kausi Arsenalin bensa loppuu selvemmin marras-helmikuun jaksolla kuin muilla joukkueilla. Nytkin tuli jo nähtyä, ettei edes vahva kauden aloitus johda mihinkään, kun loukkaantumiset ja väsyminen murtavat tiimin. Puolen kauden joukkue.

   • Colin Lewin siis ollut veljensä oppilaana Arsenalissa vuodesta 1995. Uusi lääkäri tuli 2009, puolen vuoden sisään ainakin kolme uutta fysiota Lewinin avuksi. Yritetty on ja koko lääkäri-fysiotiimi on siis aika uuudehko Lewiniä lukuunottamatta. Colbertin avuksi fysiikkatreenaajaksi ja ennakoivaan vammojen ehkäisyyn tuli 2010 Marcus Svensson.

    Minusta näyttää, että seura yrittää tehdä tällä sektorilla jotain ja vähän uusiutuu. Mutta, uudet kaverit ovat englantilaisia ja tulevat lähinnä pikkuseuroista, joilla ei liene varaa edistyksellisiin tieteellisiin menetelmiin. Miten olisi muutama mannermainen asiantuntija sisään kunto- ja kuntoutuspuolelle?

   • No ei, Fulham pääsi huseeraamaan boksin sisällä, mutta kun tehoja ei ole ollenkaan, niin minkäs teet.

    Sen sijaan Pool menee heti kättelyssä menojaan.

 20. Mestaruus nyt Poolin omissa käsissä, kotona hakkaamalla Cityn ja Chelsean (ja muut) pokaali on heidän. Maksimipistemäärä heillä 89. Oli pisteitä loputa mitä tahansa, aikamoinen harppaus viime kauden 7. sijasta ja 61 pisteestä.

  Ratkaisu on Poolilla ei europelejä ja kolme kuumaa hyökkäävää pelaaja sekä hyvät vahvuuksien kautta rakennetut taktiikat.

  Tässä on optimismin aihetta Arsenalillekin, jos ei nyt sentään kannattajille. Kyllä noita nuoria lupauksia kannattaa haalia, joskus se kannattaa kuten Spursilla Bale ja Poolilla Suarez, joka nyt ei nuorena eikä ihan halpana tullut, mutta nyt olisi muutama seura varmasti valmis maksamaan 100 miljoonaa. Eli voi tulla kannu ja omat moninkertaisena pois.

  Vähän huolestuttaa se, ettei Wenger ole pystynyt nostamaan ketään ihan vastaavaan asemaan. Ramsey kävi lähellä, muttei missään nimessa ole vakiintunut supertähti vielä. Öziliä lyödään nyt kovaa ja oletaan asettelemaan flopin viittaa mediassa. Koska Wenger tai Arsenal rakentaa seuraavan supertähden, johon liittyy hype, tehot ja jättien ostohalut?

  • Kannattaa myös huomata, että Suarez ja Sturridge ovat pysyneet kunnossa koko kauden. Jos meillä olisi sama tilanne (Ramsey, Suarez, Wilshire, Walcott…), myös tilanne sarjataulukossa olisi toinen. Tai toisin päin: jos Suarez ja Sturridge pelaisivat vain puolikautta jne. Ja ennen muuta: jos lehmällä olisi pyörät…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s