Ei sentään hävitty – vähään sitä saa olla tyytyväinen nykyään

Arsenal – Manchester City 1-1 (0-1)

Chelsean todellinen yllätystappio, toinen kolmeen kierrokseen, olisi periaatteessa voinut antaa meille mahdollisuuden nousta vielä mestaruustaistoon mukaan. Ei se suuri mahdollisuus olisi ollut, sillä edellä olisi ollut edelleen kolme joukkuetta tai kaksi, mutta City kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Tätä mahdollisuutta ei kuitenkaan käytetty hyödyksi, vaan tuloksena oli yksi piste, joka ei riitä muuta kuin hiukan parantelemaan asemia nelossijakilpailussa.

Ottelu alkoi totuttuun tyyliin ja vierailijat loivat vaarallisia paikkoja useita ja suurimmaksi osaksi nopeilla vastaiskuilla meidän vasemman laidan kautta, kuten aina yleensä näissä huippuotteluissa on tapahtunut. Tämän perusteella ei voinut ainakaan sanoa, että mitään muutosta olisi tapahtunut tai mitään olisi opittu edellisistä rökäletappioista. City menikin johtoon yhdestä vastahyökkäyksestä ennen kuin pelikellossa oli 20 minuuttia.

Muutenkin vierasjoukkue sai todella monta vaarallista vastaiskupaikkaa, mutta onneksi selvisimme ainoastaan yhden maalin takaa-ajoasemassa tauolla. Lukemat olisivat voineet olla pahemmatkin ja jos näin olisi ollut ei pistettäkään varmasti olisi jäänyt käteen.

Toinen jakso oli meiltä paljon parempaa, vaikka vierailijoilla oli omat hetkensä ratkaista ottelu toisella osumalla ennen meidän tasoitusta. Joka tapauksessa kokonaisuutena katsottaessa toista puoliaikaa oli tasoitus ansaittu. Olimme parempi joukkue jälkimmäisellä 45 minuuttisella. Podolski oli jälleen järjestelemässä maalia, joka tuskin tulee yllätyksenä kenellekään muulle kuin Wengerille, joka ei vain jostain ihmeellisestä syystä saksalaista halua peluuttaa kuin ani harvoin ja otti tietenkin myös eilen miehen vaihtoon ja antoi esim. täysin hyödyttömän Giroudin pelata kauemmin.

Kärjessä Giroud oli totutun susi ja ei saanut mitään aikaan, kun vastassa oli huippujoukkue. Paljon ja aiheesta parjattu Cazorla pelasi paremmin kuin aikoihin, varsinkin toisella jaksolla, vaikka ei tehoja saanutkaan aikaiseksi. Flamini pääsi vihdoin avaukseen huippupelissä ja täytti paikkansa mallikkaasti ja esityksen kruunasi tasoitusmaali. Puolustukselta myös kelpo peli, vaikka Gibbsin alaspäin pelaaminen on edelleen varsin hasardia ainakin ajoittain. Toki nyt vastassa oli Navas jsekä yksi maailman parhaiten nousevia laitapakkeja eli Zabaleta.

Giroudin lisäksi Artetan esitys oli taas pettymys ja espanjalaisen liike ja nopeus eivät vain riitä enää näihin peleihin. Pelisilmällä ja hyvällä sijoittumisella pärjää vielä sarjan häntäpään joukkueita vastaan, mutta kovemmat joukkueet ja vastustajat ovat vain liikaa. Keskikentän pohja on ehdottomasti osasto, johon kesällä täytyisi saada vahvistusta. Flamini menee hyvin rotaatiossa ja jopa Arteta varamiehenä, mutta selkeä ykkösvaihtoehto olisi hankittava jos joukkueen peliä halutaan kehittää.

Tottenham jatkoi tappioputkeaan huippujoukkueita vastaan, joten nyt se on viimeistään ulkona nelossijakamppailusta, vaikka oli se sitä lähes varmasti jo ennen viikonlopunkin kierrosta. Sen sijaan Everton jatkoi vahvaa kevätvirettä ja otti jo viidennen peräkkäisen voiton liigassa.

Nyt Martinezin ryhmä on neljän pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena, joten panokset ovat huipussaan nelossijapokaalista pelattaessa ensi sunnuntaina Goodison Parkilla. Jos häviämme on täysin mahdollista ja jopa todennäköistä, että Everton ainakin hetkeksi ottaa nelossijan haltuunsa, kun me pelaamme FA Cupin välierän Wigania vastaan kahden viikon kuluttua.

Vielä jokin aika sitten Everton ei näyttänyt todelliselta uhkalta nelossijaa ajatellen, mutta niin ne tilanteet vain muuttuvat. Me olemme keränneet viimeisestä viidestä pelistä viisi pistettä ja Everton täydet 15, joten se pitkälti selittyy kuinka tähän on ajauduttu.

Ensi viikonloppuna tasapeli olisi jo hyvä tulos ja pitäisi eron neljässä pisteessä. Evertonilla on toki rästipeli, mutta muuten sen loppuohjelma on pahempi kuin meidän. Näin ainakin paperilla, kun se kohtaa molemmat Manchesterin joukkueet Goodisonilla ja lisäksi se vierailee Southamptonissa, joka ei ole helppo paikka millekään joukkueelle.

Jos rehellisiä ollaan ei tämä nelossijapokaali kuitenkaan kiinnosta juuri ollenkaan itseäni. FA Cup on se ehdottomasti tärkein jäljellä oleva asia loppukauden osalta. Tietysti nelossija olisi mukava ottaa, että uusi manageri pääsisi rakentamaan joukkuetta siinä tilanteessa, vaikka toisaalta jos Liverpoolia katsoo, niin ei europelien puuttuminen välttämättä mikään huono asia ole. Jos Wenger kuitenkin jatkaa, niin itselleni on aivan sama olemmeko mukana kilpailussa, jota emme kuitenkaan voita ja jonka ainoa tarkoitus on tuoda seuran kassaan Kroenkelle ja kumppaneille lisää rahaa.

Päätetään päivitys positiiviseen ajatukseen. Wengeriä huhutaan Ranskan maajoukkueen päävalmentajaksi kesällä. Toivottavasti vuoden 2016 EM-kotikisat ovat tarpeeksi suuri porkkana Wengerille ja mies tajuaisi vihdoin vaihtaa maisemaa ja antaa seuralle ja ennen kaikkea meille kannattajille tai ainakin osalle meistä sen kauan toivotun muutoksen.

Mainokset

8 thoughts on “Ei sentään hävitty – vähään sitä saa olla tyytyväinen nykyään

 1. Olisi kyllä loistava ulospääsy Wengerille, mutta vahvasti epäilen, että asiassa ei ole kovin paljon faktaa. Jos Ranska sattuisi menestymään kohtuullisesti MM-kisoissa, on selvää, että Deschampsia ei eroteta tai jos soppari on päättymässä, sitä jatkettaisiin.

 2. Wenger ei lähe mihinkään, oishan tuo jo jotain itsekin vihjaissut siihen suuntaan. Fa-cupin voitto tai accident-tappio loppupeleissä on Wengerille se ja sama.
  Mies on isompi kuin Arsenal ja sillä hyvä.

 3. Olenko täysin väärässä.. Wengerin idea tällä joukkueella oli peluuttaa kärjessä pääpalloissa vahvaa pelaajaa ja keskikenttä olisi se joka ratkoisi pelit. Tämä kausi näytti varsin hyvältä, kunnes Walcott, Ramsey ja Özil loukkaantui.

  Ongelmaksi näyttää muodostuvan se, ettei Wenger kykene muuttamaan pelityyliä yksinkertaisempaan suuntaan, jossa esim. Podolski olisi loistava.

  Onhan tällä kaudella nähty aika huikeita maaleja.. Rosi, Giroud, Ramsey, Cazorla ja Özil yhdistelmällä..

 4. Wengerin ylivoimaisesti suurin ongelma on pihiys ja yltiöpäinen luottamus omaan osaamiseensa pelaajien kehittäjänä. Tämän vuoksi meillä on liian kapea rinki neljään rintaman taistoon josta johtuvat edelleen loukkaantumiset. Leveyden puutetta merkittävämpää on vielä se, ettei edes avaus yksitoistanen ole vaadittavalla tasolla kaikkien pelipaikkojen osalta (ensisijaisesti kärki, vasen laita ja puolustava kk.). Tässä ilmiössä näkyy Wengerin kovat luulot itsestään nimenomaan tuossa pelaajien kehittämisessä. Wenger on hyvä pelaajien kehittäjä, mutta ei niin hyvä, että tekee yhtäkkiä Giroudista Lewandowskin tai Jenkinsonista Philip Lahmin.

  Taktisesti Wengerin puutteet liittyvät nimenomaan tuohon monipuolisuuden puutteeseen. Aina mennään samalla paletilla. Huomionarvoista on kuitenkin se, että näitä ongelmia on kaikilla managereilla. Kyllähän Chelseankin rämpiminen pienempiään vastaa johtuu aika pitkälle Mourinhon kyvyttömyydestä yhdistää tehokkuus pallonhallintaan. Meidän kohdalla taas yltiöpäinen avoimuus ja naiivius kostautuu kovempia joukkueita vastaa, mikä on tietysti mestaruuden voittamisen kannalta paljon pahempi asia kun otetaan tukkaan kilpailijoilta.

  En kuitenkaan näe Wengerin taktisia puutteita ylitsepääsemättöminä, koska kaikki managerit fakkiutuvat vuosien mittaan tiettyihin pelitapoihin. Mourinho, Guardiola kuin myös Klopp ampuvat aika laila samoilla aseilla vuodesta toiseen ja tulosta tulee.

  Myös Wengerin kykyä motivoida joukkuetta ja erityisesti valmistaa pelaajie isoihin koitoksiin on kyseenalaistettava. Junnuprojektin myötä on jäänyt liian suuri ymmärys totaalisia ryssimisiä kohtaan. Junnujen kanssa kokemattomuus kävi vielä uskottavasta tekosyystä, mutta nyt meidän avaus on aika kokenut. Ei jumalauta voi hyväksyä Artetan tai Cazorlan täysin 100-0 pallonmenetyksiä illasta toiseen kovissa paikoissa.

  Mutta mutta, totuushan on se, että meidän joukkueen laatu on loppuen lopuksi selkeästi jäljessä maailman huippua. Ja resurssien mukaan sen ei tarvitsisi olla ainakaan näin paljon. En kuitenkaan usko, että Wenger enää muuttaa kulutustottumuksiaan vaan samaa paskaa nähdään ensi kesänäkin. Ehkä yksi iso nimi tulee, mutta loppu onkin sitten näitä ilmaisia siirtoja ja junnuosastoa. Ne joskus osuu, mutta ei koskaan kaikki. Meidän pitäsi kuitenkin saada sisään ainakin neljä täysosumaa. Ehkä jopa viisi jo Sagna lähtee.

 5. Tästä kaudesta jää kyllä ristiriitainen maku. On kiistatonta, että varsinkin kauden ensimmäisellä puoliskolla Arsenal tarjosi paljon vähemmän maalipaikkoja vastustajille. Tämä oli silmiinpistävin muutos minulle, Szczesnyllä oli vähän hommia kaiken kaikkiaan. Maaleja tuli kuitenkin kohtuullisesti, vaikkakin liian vähän. City-vieraspelissä kaikki sitten kääntyi ja samoihin aikoihin hyökkäyspeli lopullisesti tukehtui kun tehokkaimmat pelaajat putosivat pois. Loputkin lässähti sitten Pool- ja Chelsea-persraiskauksiin. Nyt päästettyjen sarake on yhtä surkea kuin viime kaudellakin, mutta iso osa maaleista meni kolmessa pelissä.

  ”Bould”-efekti tai mikä onkaan on tuottanut tulosta, mutta puolustava keskikenttä ja osin laitapakit ovat vielä riittämättömiä tasoltaan. Arsenal tarvitsisi sellainen terveen Gündoganin tyyppisen pelaajan, mutta tuo kaveri taitaa olla lopullisesti mennyttä selkävaivojen takia.

  Jos Wenger haluaisi jatkaa samalla taktiikalla, laitapakkien tason pitäisi myös nousta. Sagna ei tuota nousuillaan paljon mitään ja vasemmilla pakeilla on puolustusongelmia, nousuissa on ajoin laatua.

 6. ”Tämän vuoksi meillä on liian kapea rinki neljään rintaman taistoon josta johtuvat edelleen loukkaantumiset. ”

  Ei tämä voi olla koko totuus. Monissa huippuseuroissa on kavereita, jotka pelaavat suurinpiirtein joka pelin ja jaksavat aina vaan kovia pelimääriä. Kuten Hazard, Ronaldo jne. Arsenalissa tällaisia ei ole, jos puolustajia ei lasketa. Sen sijaan Arsenalissa on kavereita, jotka vuorenvarmasti loukkaantuvat nopeasti, kun jatkuvaa kuormistusta tarjotaan. Kuten Rosicky, Diaby, Wishere, Walcott. Mainitaan nyt se, että minusta Gibbsin 32+6 peliä tällä kaudella on aika miehekäs määrä, ei paljon jää jälkeen kuningaspuurtajia Mertesackeria ja Koscielnyä. Toivottavasti Gibbsin taso pysyy paremmin ensi kaudella, kun nyt sai hyvät pohjat.

 7. Vasen laita on yksi niitä vuotokohtia, jotka pitäis korjata välittömästi. Eli jos siellä nykyisillä miehillä jatketaan kuten vahvasti näyttää niin kyllä Gibbsin ja Monrealin pitäis opetella kesällä puolustamaan edes auttavasti. Tason pitäisi siis pysymisen sijaan nousta reippaasti. Tähän en näiden bambien ollessa kyseessä usko vähääkään. Uutta miestä koittamaan vaan.

  • Gibbs pelasi mun mielestä hyvän syksyn. Nyt ei kulje, mutta kuntopohja varmaan pettää. Toki kovuutta ja puolustusrutiinia kaipaa joka tapauksessa lisää. Monrealin voisi lähettää takasin Espanjan kyläseuraan ja joku oikeasti fyysinen vasen pakki tilalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s