Vaatimustaso on tippunut melkoisesti vuosien varrella ja pari siirtohuhua

Jos jollekin on enää epäselvää mikä on seuran tavoite tai kuinka vaatimustaso on laskenut, niin kannattaa avata Arsenal.com. En lukenut itse artikkeleita, mutta ties moniko pelaaja ja ennen kaikkea Wenger ovat tyytyväisiä kuinka eivät kotipelissä hävinneet Manchester Citylle. Hirveä haloo ja juhlitaan kotitasuria suurin piirtein samalla tapaa kuin viime kauden päätösottelussa nelossijaa. Surullista mihin on ajauduttu.

Everton hengittää niskassa ja edellä oleva kolmikko ottaa lisää eroa ja menee menojaan, mutta kaikesta huolimatta ollaan tyytyväisiä kun ei hävitty. En vain ymmärrä ennen kaikkea Wengerin nykyistä ja vuosia kestänyttä tavoitteiden tarkoituksenmukaista alentamista. Tai ymmärrän miksi Wenger tekee sen, sehän on selvää ja väistämätöntä, kun ei pärjää enää työssään kuten ennen. Seurajohto suostuu asiaan, koska rahaa tulee tällä nykystrategialla juuri nyt, mutta onko nykyinen toimintamalli paras edes seurajohdolle ja omistajalle pidemmän päälle? Kaikista eniten kuitenkin ihmetyttää kuinka osa kannattajista hyväksyy kiltisti vuosi toisensa jälkeen Wengerin selitykset olivat ne kuinka todellisuudesta vieraantuneita ja sitä ne ovat olleet jo hyvän aikaa.

No mikään edellä mainituista asioista ei tule yllätyksenä jos on seurannut seuran toimintaa yhtään tarkemmin viime vuosien aikana.

Siirtohuhut nostavat taas päätään, vaikka kausi on vielä kesken ja loppuhuipennus näkemättä muiden kuin liigacupin osalta. Tietysti Wengerin sopimustilanne vaikuttaa jo olennaisesti pelaajahankintoihin ja ihan tämänkin takia on käsittämätöntä kuinka tilanne on päästetty tähän pisteeseen. Jos se jatkosopimustarjous johdon puolelta on ollut pöydässä jo suurin piirtein vuoden, kuten Gazidiksen puheista on voinut ymmärtää, niin ei varmaan olisi kohtuutonta saada Wengeriltä vastaus.

Jos hyvin käy ja Wenger siirtyy Ranskan maajoukkueen tai ihan sama minkä tahansa joukkueen valmentajaksi tai lopettaa kokonaan, niin uuden managerin hankintaan olisi huomattavasti enemmän aikaa jos päätös olisi tehty kerrankin ajoissa. Nykyinen tilanne ei tosin yllätä yhtään, vaan sopii täysin yhteen seuran pelaajapolitiikan kanssa. Aina vitkutellaan ja tehdään mahdollisimman vähän mahdollisimman myöhään. Olisi vain kaikkien edun mukaista jos uusi manageri saisi mahdollisimman paljon aikaa kesän siirtoihin ja muutenkin tutustua seuran toimintatapoihin ja kulttuuriin.

Niin niissä siirtohuhuissa on Saksan liigassa maaleja mättänyt 21-vuotias Josip Drmic. Tämä voisi olla hyvä hankinta ja varmasti kehityskelpoinen pelaaja, mutta ennen kaikkea tarvitsemme selkeän ykköskärjen ja tähän ongelmaan suhteellisen nuori sveitsiläinen ei ole ratkaisu. Mies menee Giroudin tapaan luultavasti kakkos- tai kolmoshyökkääjästä, mutta ykköskärjen pitää olla vielä pykälää tai paria kovempaa luokkaa. Tämä olisi kuitenkin todella tyypillinen hankinta Wengeriltä ja selittää miksi ranskalainen ei vain hallitse enää toimenkuvaansa.

Toinen huhu on Podolskin lähtö ja tämä tuskin tulee kellekään yllätyksenä. Viime kaudella meidän tehokkain pelaaja minuutteihin nähden ja tarkistamatta tälläkään kaudella tuo ei varmasti ole kovin kaukana. Henkilökohtaisesti en missään tapauksessa haluaisi luopua saksalaisesta, vaan toivottavasti uusi manageri saa miehestä enemmän irti, löytää sopivan roolin ja ennen kaikkea antaa nykyistä huomattavasti enemmän peliaikaa. Jos kuitenkin Wenger jatkaa myös ensi kaudella, niin Podolskin lähtö on varmasti todennäköisempää kuin jääminen ja samalla uran parhaimpien pelivuosien kuluttaminen meidän vaihtopenkillä. Tuskin ottajista on pulaa tehokkaalle yli 100 maaottelun saksalaiselle.

Mainokset

10 thoughts on “Vaatimustaso on tippunut melkoisesti vuosien varrella ja pari siirtohuhua

 1. On kyllä täyttä paskaa jos Poldi myydään. Ongelma on siellä piikissä. Giroud vittuun ja kunnon pelaaja kärkeen.

 2. Poldi on avauksessa yleensä huono. Hyvä vaihtomies, mutta ei oikein riitä. Itse panisin vapaaehtoisesti ulos esim. Vivianon, Jenkinsonin, Monrealin, Artetan, Diabyn ja Poldin. Juuttia, Sagnaa ja Flappya ei tarvitse kommentoida, ratkaisut on jo tehty.

 3. En minäkään hirveästi murehtisi Poldin lähtöä etenkin jos ja kun Wenger jatkaa. Saksalainen ei oikein sovi meidän pelitapaan ja vasemmalle laidalle pitäisi saada paremmin puolustava laituri kun molemmat laitapakitkin ovat sellaisia, jotka tarvitsevat jeesiä säännöllisesti.

  Toki ideaalitilanteessa voitaisiin pitää Poldin tasoisia rotaatiomiehiä, mutta näin tuskin käy. Parempaa tilalle. Todellisuudessa kuitenkin korvaaja on tasoa Joel Campbell.

  Drmic olisi ihan huikea upgreidaus Sanogon tilalle. Tämä siis siinä tapauksessa, että sveitsiläisen lisäksi hankittaisiin se kaivattu huippuluokan ykköskärki. Tuskin kuitenkaan. Jos Drmic meille hankitaan niin eiköhän hyökkääjähankinnat ole sitten siinä. Milloin viimeksi Wenger on hankkinut kaksi samasta pelipaikasta kilpailevaa pelaajaa yhden siirtoikkunan aikana?

 4. Diniarin artikulointia on kyllä aina huikea lukea. Upeat perustelut sysipaskalle mielipiteelle.

 5. Eiku näin se menee: giroud myydään takaisin Ranskaan, ku giroud’n siippa niin haluaa. Tai siis annetaan lainalle, ku kukaan ei osta. Ja kun Sanogo on nyt ajettu sisään, hänestä tulee ykköskärki ja tuuraajaa ei ehditä hankkia, koska mm-kisojen takia kukaan ei tee diilejä ennen heinäkuuta ja sit heinäkuun lopulla pukkaa Amerikan kiertuetta ja elokuussa vitkutellaan eikä ale-tarjousta hyväksytä. Mut ainahan Merten voi laittaa kärkeen, jos Sanogon selkä reistailee.

 6. Jotain ihan muuta: sinänsä hieno asia, että fa cupin flaboja myydään kannattajille, jotka ovat aktiivisesti käyneet Arsenalin matseissa, mutta kyllähän se laittaa ulkomaiset kannattajat (paitsi Enon…) huonompaan asemaan. Mikäs se on lontoolaisen juosta matseissa, kun ei tarvitse maksaa lento- ja hotellikuluja.

 7. Haa, mä taas: Flappy pääsee ensi kaudella(kin) nostamaan pokaalia, jos hän valitsee Celticin. Kiinnostusta on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s