Gibbs jälleen loukkaantuneiden kirjoihin, uusia junnuvalmentajia ja seuran monet työntekijät joutuvat työskentelemään alle minimipalkalla

Sunnuntain kokoonpanosta saatiin lisävihjeitä. Gnabry on sivussa polvivamman takia, mutta tällä ei ole suurta merkitystä, sillä Wenger ei olisi kuitenkaan valitettavasti antanut erittäin lupaavalle saksalaiselle peliaikaa edes vaihtomiehenä. Sen sijaan Monrealin paluu terveiden kirjoihin taisi tapahtua oikealla hetkellä, sillä Gibbsin uusin loukkaantuminen on tosiasia. Wenger puhui jotain nilkkavammasta, mutta ei maininnut mitään kestosta. Ilmeisesti kuitenkin sunnuntai jää välistä.

En ole viitsinyt edes katsoa ketä vastaan sarjan kärkikolmikko pelaa viikonlopun aikana, koska sillä ei ole suurempaa merkitystä enää meille. Mestaruusjuna meni jo karulla tavalla ja sille ei voi mitään. Yksi joukkue olisi ehkä mahdollista ottaa kiinni jos loppukausi menisi aivan putkeen, mutta kolmen joukkueen ohittaminen on sula mahdottomuus. Kaikki kolme eivät varmasti pelaa, niin surkeaa loppukautta, että meillä olisi mitään mahdollisuuksia.

Nelossijataistelu on totisinta totta tämänkin kauden päätteeksi, vaikka alkukausi tai puolet kaudesta näytti paremmalta. Kaikki merkit olivat kuitenkin ilmassa aivan alusta asti, niin hankintojen jättämättä tekemisien, rotaation puutteen ja taktisen köyhyyden muodossa. Muutama kuukausi meni hyvin, kun vastustajat olivat pääasiassa heikkoja ja avainpelaajat jaksoivat pelata kaikki ottelut ja pysyivät kunnossa. Tämän romahduksen ennustamiseen ei kuitenkaan tarvinnut olla kaksinen selvänäkijä, vaan aiempi kokemus ja historia riittivät kertomaan mitä tuleman piti. Kaikista valitettavinta on vain, että kannattajat ja moni muukin jalkapalloa seuraava näkee selkeät ongelmat, mutta Wenger ei näe niitä tai ei ainakaan halua joustaa periaatteistaan tai muuttaa toimintatapoja parempien tulosten saamiseksi.

Junnupuolesta kirjoitin toissapäivänä enemmänkin ja sielläkin olisi todella selvä parantamisen paikka. Andries Jonkerin tulo akatemian johtajaksi Bradyn tilalle on ollut selvillä jo kauan, mutta nyt lisäksi hollantilainen tuo mukanaan kaksi uutta valmentajaa alle 16- ja 18-vuotiaden joukkueisiin. Hyvä näin ja ainakaan tämä tuskin huonontaa mahdollisuuksia saada edes välillä, ehkä parin kauden välein, joku pelaaja omasta akatemiasta ihan ykkösjoukkueen rinkiin ja vähintään rotaatioon mukaan. Tietysti muutoksen vaikutus ei näy heti, vaan siihen voi mennä useita vuosia. Hienoa silti, että vuosien tai lähes parin vuosikymmenen jälkeen jotain muutoksia edes yritetään, kun homma ei selvästikään toimi. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan sopii tähän yhteyteen sanontana.

Huhupuolella Artetan vaihto Seamus Colemaniin kesällä sopisi paremmin kuin hyvin. Tietysti joutuisimme maksamaan lisäksi rahaa, mutta Evertonin oikea pakki olisi yksi parhaita mahdollisia saatavilla olevia korvaajia suurella todennäköisyydellä kesällä poistuvalle Sagnalle. Valitettavasti vain lähteen luotettavuus on todella heikko ja luultavasti koko uutinen on täysin keksitty.

Arsenal mainostaa aina itseään seurana, jolla on perinteisiä arvoja, hieno historia ja kuinka se toimii aina pelin edellä kävijänä. Uutinen seuran työntekijöiden (ei pelaajien tai valmennustiimin) riistopalkoista ei kuitenkaan sovi imagoon yhtään ja kertoo aivan muuta kuin Gazidis ja kumppanit yrittävät koko ajan myydä maailmalle. Tässä olisi paikka seuralla näyttää tekojen kautta oikeaa esimerkkiä, mutta en hirveästi luottaisi mitään parannusta tapahtuvan. Puhe on halpaa ja helppoa, mutta kun tulee tekojen aika, niin Wenger, Gazidis, Kroenke ja kumppanit ovat yllättävän kesyä porukkaa.

Mainokset

2 thoughts on “Gibbs jälleen loukkaantuneiden kirjoihin, uusia junnuvalmentajia ja seuran monet työntekijät joutuvat työskentelemään alle minimipalkalla

 1. Independent lämmittää vanhaa loukkaantumisteemaa verraten Evertonin Martinezin kuntoteemaa ja Wengeriä sekä hollantilaisen Verheijenin jo aiemmin kuultuja näkemyksiä.

  Mielenkiintoinen ja mielestäni perin ranskalaisen lääketieteen oloinen kommentti tässä artikkelissa Wengeriltä (pelaajien omaehtoisesta lääkitsemistä): ”Some of them are down to the medication that the players take that you don’t even know about,” Wenger revealed. “Then you realise afterwards that they took this medication and it is not prudent. The liver does not work as well, the toxins do not go as quickly out of the body as they should, and they get tired. If you lose your hair and if you’ve taken something to make your hair grow, it might not be especially good for the rest of your body.”

  Kuka siellä nyt on loukkaantunut jonkun kaljuuntumislääkkeen takia? Özil? Cazorla?

  Henkilökohtaisesti en usko tähän lainkaan, jalkapallon pelaajat eivät ole fysiikassa niin ”on the edge” että tällaiset asiat vaikuttaisivat lihaskuntoon (?). Asiat selittyvät pikemminkin ihan perustreenin periaatteeiden kautta (Verheijen), mutta Wenger ei näköjään osta tätä vaan askartelee tämänkaltaisten asioiden parissa ja syyttää pelimääriä Evertonin ja Poolin pienemmät loukkaantumiset voidaan toki selittää pelimäärien kautta, mutta entä Bayern, Barca, Real Madrid, jotka tuntuvat olevan teräsmiehiä täynnä. Wengerin tilaamassa selvityksessä Arsenalin loukkaantumisten syistä todennäköisesti lukee ihan se, mitä professeri haluaa lukea, eikä kyseenalaisteta samalla lailla kuin Verheijen on uskaltanut Wengerin ja Colbertin prinsiippejä.

  Linkki vielä Independentin juttuun.

  http://tinyurl.com/pbqyf59

  • No, Wenger selittäisi näin: Saksassa on talvitauko ja Espanjassa paremmat kelit. Osittain näillä selittyykin, mutta kun Valioliigassakin ollaan suurin vesijuoksujoukkue, niin jotain on pielessä.

   Mä äänestäisin Cazorlaa kaljuuntumislääkkeen nappaajaksi hiusten perusteella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s