Rahat mieluummin pelaajien palkkoihin kuin vahvistuksiin ja naurettava selitys loukkaantumisten syistä

Joko mahassa kiertää ja jännitykseltä ei saa nukutuksi, kun huomenna on edessä massiivinen ottelu taistelussa nelossijapokaalista? Ai ei, eipä täälläkään. Suoraan sanoen huominen ei oikein jaksa sytyttää ja tuo nelossijan ja Mestareiden liigan rahojen jahtaaminen on aikansa elänyttä. Ensi viikonloppuna Wigania vastaan pelattava välierä Wembleyllä on sen sijaan toinen juttu.

Raha-asioita sivutessa aina jaksetaan väittää kuinka Wengerillä ei ole tai ei ainakaan ollut rahaa käytettävänä. Nykyäänhän tosin harva enää tuota argumenttia viitsii käyttää, kun katsoo seuran taloudellista tilannetta tällä hetkellä. Jossain määrin tuo väite varmasti piti paikkansa aikaisemmin, mutta asia on hurjasti liioiteltua ainakin omasta mielestäni koko ajan. Tämä kommentti Onlinegoonerin forumilta oli loistava asiaan liittyen:

The fact that he started the same youth development thing at Monaco when they didn’t have a stadium to pay for is proof (in my eyes anyway) that ’project youth’ was something Wenger wanted to do regardless of the circumstances he was working under.

The Emirates stadium was the excuse he needed to give him the opportunity to give it another go at an established club. The restrictions he has been working under have been greatly exaggerated but it needed to be put across that way to justify his lack of net spending when it comes to transfers.

And yet at the same time, the amount spent on wages is massive and completely contradicts the ”financially restricted” suggestion. Since Arsenal last won a trophy they have spent well over £750m on wages. The third highest after Chelsea and Man United in that same period. Nobody can look at that and say Wenger’s hands have been tied … but that’s exactly what they do say.

Viimeinen tummennettu kappale varsinkin kertoo karusti sen kuinka rahaa on ollut, mutta se on käytetty huonosti. Wenger on käyttänyt sen palkkoihin, jotka ovat olleet aivan ylimitoitettuja menestykseen ja pelaajien tasoon nähden. Parhaat taas ovat saaneet liian pientä palkkaa, joten koko järjestelmä on osaltaan vaikuttanut olennaisesti joukkueen tason heikkenemiseen vuosien varrella.

Wengerhän on myös sanonut muutamia vuosia sitten, että jos rahaa jää ylimääräistä, niin hän antaa pelaajille mieluummin palkankorotuksen kuin hankki uusia pelaajia. Loppujen lopuksi kyseessä on melko yksinkertainen matematiikka. Jos palkkabudjettimme olisi ollut oikealla eli matalammalla tasolla viimeisen vuosikymmenen olisimme voineet hankkia joukkueeseen vahvistuksia tasaiseen tahtiin. Jos olisimme esim. säästäneet 20-40 miljoonaa joka vuosi palkoissa, niin tuolla summalla olisi saanut aika monta pelaajaa vahvistamaan ongelmakohtia.

Tietysti vertailu eri maiden joukkueisiin on ongelmallista, mutta viime vuosien menestyjä Dortmund maksaa pelaajilleen vähemmän palkkaa kaudessa kuin Mestaruussarjassa oleva QPR. Dortmundin palkkabudjetti on vain noin puolet tai jopa vajaa puolet meidän noin 150 miljoonasta kaudessa. Tietysti maiden välinen vertailu on vaikeaa, mutta kyllä tuo jotain kertoo. Samoin maksamme noin 50 miljoonaa enemmän kuin Tottenham, joka vaikuttaa aika suurelta, kun ottaa huomioon sarjataulukossa olleen viime vuosina yleensä yksi sija ja jopa ainoastaan yksi piste.

Eihän asiat tietysti yksinkertaisia tai täysin mustavalkoisia ole, mutta väittäisin Wengerillä olleen rahaa käytössä enemmän kuin halutaan uskoa. Se vain miten rahat on käytetty on ollut väärä tapa, eikä ole tuonut menestystä viimeisen vajaan vuosikymmenen aikana.

Tarkoitus oli ottaa esille uutinen loukkaantumisista, mutta Timo ehti linkittää jutun jo eilisissä kommenteissa. Uskomatonta kuinka Wenger ei halua myöntää tosiasioita, vaan mieluummin syyttää jotain lääkkeitä, vaikka seuran lääkärit kiistävät yhteyden tai ylipäätään pelaajien lääkkeiden käytön. Muutenkin yhden tai kahden pelaajan kohdalla tämä voisi olla mahdollista jossain olosuhteissa, mutta vuosikausia ja useita kymmeniä pelaajia koskettava loukkaantumiskierre ei selity noin helposti. Tämä Wengerin uusin selitys ei kerro mitään tai etenkään auta muuttamaan tilannetta parempaan, kun todellisiin ongelmiin ei puututa. Jos koko tutkimus loukkaantumisista oli nyt tässä, niin se oli aivan yhtä tyhjän kanssa, kuten saattoi arvatakin. Nyt voidaan jatkaa, kuten ennekin ja Wenger ei varmasti ota mitään vastuuta omista virheistään tai muuta toimintatapojaan.

Kannattaa muuten lukea tuo koko artikkeli ja siitä saa kuvan kuinka esim. huomisen vastustajamme manageri Martinez hoitaa asiat aivan eri tavalla, toisin sanoen oikein. Wenger sanoi, että Ramsey on ehtinyt olla mukana yhdessä joukkueen palloharjoituksessa neljän kuukauden loukkaantumisen jälkeen, mutta siitä huolimatta mies on jo kokoonpanossa huomenna. Tämä kertoo jo riittävästi ja lisäselvityksiä ei tarvita missä se todellinen vika on.

Mainokset

7 thoughts on “Rahat mieluummin pelaajien palkkoihin kuin vahvistuksiin ja naurettava selitys loukkaantumisten syistä

  1. Niin, vielä siihen loukkaantumisteemaan. Moyesin Evertonissa oli mielestäni aina aika paljon loukkaantumishuolia. Onko siis Martinez kyennet sen yhdessä kaudessa muuttamaan, onko joku seurannut sillå silmällä nyky-Toffeesia? Jos näin todella on, se kyllä kertoo karua kieltä dinosaurus-managerien kyvyistä ja osaamisesta kuntopuolella.

  2. Tuohan todistaa aukottomasti, että rahaa on ollut käytettävissä vaikka kuinka paljon. Joo, taitaa olla vain Arsenalin juttu toi CL, ei se muita seuroja kiinnosta.

  3. Tuo on kyllä puhdasta paskaa,ettei seuroja kiinnosta mestarienliiga,vahvistuksia kyllä itketään,mutta tosiasia on että pelaajia kiinnostaa seurat,jotka pelaa siellä.Liverpoolilla meni kauan aikaa nousta siitä suosta,kun se jäi liigan ulkopuolelle. Tää on kyllä mielenkiintoinen veijari tää Ville,miten voi kannattaa seuraa.jossa kaikki on paskaa,ylhäältä alas !!

  4. Sama nimimerkki se ei vaan tunnu ymmärtävän blogistin pointtia millään, vaan jaksaa kitistä lähes joka postaukseen paremmasta kannattamisesta tai muusta vastaavasta paskasta. On tietenkin totta, että pikkuseurat kuten Tottenham, Everton ja Liverpool kuolaavat CL-paikan perään ihan aiheesta, koska sinne pääsemällä saisivat varmaan hankittua jonkun pelaajan helpommin kuin nyt. Arsenalin kohdalla tilanne on kuitenkin eri, koska CL-liigaa on pelattu ties kuinka monta vuotta putkeen. Seuran statusta ei juurikaan hetkauttaisi yhden kauden poissaolo, kuten ei tule hetkauttamaan ManUakaan nyt vaikka eivät CL:aan selviäkään. Tällä hetkellä Arsenal tarvitsee huomattavasti CL-paikkaa enemmän pokaalittoman jakson päättämistä, eli suomeksi FA cupin voittoa. Suuremmassa kaavassa vielä edellä mainittuja enemmän Arsenal kaipaa todellista kurssinmuutosta ja tuoreempaa otetta kaikkeen tekemiseen, eli suomeksi Wengerin korvaamista uudella miehellä.

    Kysymykseen miten voi kannattaa seuraa, jossa kaikki hoidetaan päin persettä ei oikein edes jaksaisi taas vastata, mutta menköön nyt kerran vielä: – Seuraa ei vaihdeta vaikka mikä tulisi. Piste. Se, että blogisti purkaa turhautumistaan seuran toimintaa kohtaan on aivan normaalia ja tätä tapahtuu kaikkialla muuallakin, koska suurimmalle osalle kannattajista alkaa todellakin riittää kymmenen vuoden kaamosaika ja jatkuvat naurettavat meriselitykset. Wenger on itse asettanut riman korkealle aikaisemmalla menestyksellään ja judge me in May kommenteillaan ja nyt kun tavoitteesta, eli mestaruudesta, jäädään taas yhtä kauas kuin ennenkin, on todellakin aika tehdä niin kuin manageri on itse pyytänyt. Eikä tuomio voi olla mikään muu kuin potkut, voitettiin FA Cup sitten tai ei.

  5. Sama nimimerkki se ei vaan tunnu ymmärtävän blogistin pointtia millään, vaan jaksaa kitistä lähes joka postaukseen paremmasta kannattamisesta tai muusta vastaavasta paskasta. On tietenkin totta, että pikkuseurat kuten Tottenham, Everton ja Liverpool kuolaavat CL-paikan perään ihan aiheesta, koska sinne pääsemällä saisivat varmaan hankittua jonkun pelaajan helpommin kuin nyt. Arsenalin kohdalla tilanne on kuitenkin eri, koska CL-liigaa on pelattu ties kuinka monta vuotta putkeen. Seuran statusta ei juurikaan hetkauttaisi yhden kauden poissaolo, kuten ei tule hetkauttamaan ManUakaan nyt vaikka eivät CL:aan selviäkään. Tällä hetkellä Arsenal tarvitsee huomattavasti CL-paikkaa enemmän pokaalittoman jakson päättämistä, eli suomeksi FA cupin voittoa. Suuremmassa kaavassa vielä edellä mainittuja enemmän Arsenal kaipaa todellista kurssinmuutosta ja tuoreempaa otetta kaikkeen tekemiseen, eli suomeksi Wengerin korvaamista uudella miehellä.

    Kysymykseen miten voi kannattaa seuraa, jossa kaikki hoidetaan päin persettä ei oikein edes jaksaisi taas vastata, mutta menköön nyt kerran vielä: – Seuraa ei vaihdeta vaikka mikä tulisi. Piste. Se, että blogisti purkaa turhautumistaan seuran toimintaa kohtaan on aivan normaalia ja tätä tapahtuu kaikkialla muuallakin, koska suurimmalle osalle kannattajista alkaa todellakin riittää kymmenen vuoden kaamosaika ja jatkuvat naurettavat meriselitykset. Wenger on itse asettanut riman korkealle aikaisemmalla menestyksellään ja judge me in May kommenteillaan ja nyt kun tavoitteesta, eli mestaruudesta, jäädään taas yhtä kauas kuin ennenkin, on todellakin aika tehdä niin kuin manageri on itse pyytänyt. Eikä tuomio voi olla mikään muu kuin potkut, voitettiin FA Cup sitten tai ei.

  6. Ai, joo, luulin, että siinä luki ”nelossijan ja Mestareiden liigan rahojen jahtaaminen on aikansa elänyttä”, mutta siinä lukikin, että yhden vuoden poissaolo ei haittaa. Kiitos selvennyksestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s