Kohta mennään Goodisonilla nelossijan perässä

Meidän kokoonpanossa tuskin tullaan näkemään mitään kovin yllättävää. Gibbs taitaa olla ainut kysymysmerkki ja jos englantilainen ei ole pelikuntoinen tulee Monreal todennäköisesti usean viikon poissaolon jälkeen suoraan avaukseen. Ei mikään paras mahdollinen vaihtoehto, mutta toinen olisi laittaa Jenkinson kentälle ja tällöin Sagna pelaisi vasemmalla. Kallistuisin kuitenkin ehkä ensimmäiseen vaihtoehtoon, sillä siinä puolustuslinjaan tulisi vain yksi muutos ja kaikki pelaajat pelaisivat parhaimmilla pelipaikoillaan.

Henkilökohtaisesti toivon laidoilla olevan Podolski jsekä Ox Cazorlan ja Rosickyn sijaan, mutta yleensä tämä toive on ollut turha ja luultavasti niin tänäänkin. Ramsey tai Källströn tuskin ovat avauksessa, joten Flamini ja Arteta ovat suurella todennäköisyydellä kentällä tai ainakin pitäisi olla, vaikka yksi mahdollisuus on valitettavasti Oxin pelaaminen keskellä.

Kärjessä Giroud saa todennäköisesti jatkaa ainoastaan siitä syystä, että kaikki muut vaihtoehdot ovat vielä huonompia. Tämä meidän hyökkääjätilanne on todellinen farssi, mutta sehän on tiedetty kohta kaksi vuotta.

Päivän kotijoukkueen merkittävimmät poissaolijat ovat tietääkseni kapteeni Jagielka ja Pienaar. Lisäksi superlupaus Barkleyn pelaaminen on epävarmaa, mutta täysin mahdollista. Evertonissa on paljon mielenkiintoisia pelaajia, mutta oma huomioni kiinnittyy ainakin molempiin laitapakkeihin, jotka ovat liigan eliittiä. Baines ja Coleman ovat erityisen hyviä ylöspäin pelatessa, mutta hoitavat puolustusvelvoitteet myös tarpeeksi hyvin. Molemmat kelpaisivat meidänkin avaukseen.

Barkleyn lisäksi keskikentällä McCarthy on pelannut hyvää kautta ja myös Barryn otteet ovat olleet kelvollisia. Lukakun tehot kärjessä ovat tippuneet alkukaudesta jonkin verran, mutta siitä huolimatta Belgian maajoukkuehyökkääjä on kuitenkin se todennäköisin maalintekijä kotijoukkueesta. Lisäksi B*rcan lainamies Deulofeu on vaarallinen, kuten jouduimme todistamaan Grovella kauden ensimmäisessä liigakohtaamisessa.

Me emme ole hävinneet Evertonille sitten 2007 vuoden tietääkseni missään kilpailuissa tai ainakaan liigassa. Hieno putki ja tämän pitäisi luvata hyvää myös tälle päivälle. Toisaalta meidän viime aikojen tulokset ja myös otteet ovat suurimmaksi osaksi olleet todella heikkoja. Everton on taas ottanut voittoja voittojen perään ja noussut todelliseksi uhkaksi taistelussa viimeisestä Mestareiden liigan paikasta tai karsintapaikasta jos ollaan tarkkoja.

Kahdesti olemme tällä kaudella kohdanneet Martinezin Evertonin ja tuloksena on jo aiemmin mainittu tasuri liigassa ja voitto FA Cupissa 4-1 lukemin. Tuo voitto tai sanotaanko pikemminkin lukemat eivät kerro koko totuutta ottelusta. Peli oli tasaisempi ja ero repesi vasta lopussa noin suureksi. Molemmat tämän kauden kohtaamiset pelattiin Grovella, josta oli varmasti meille hyötyä, kun taas tänään kotietu on sinisillä. Tämä on melko merkittävä asia, kun katsoo kuinka huonosti olemme pelanneet kärkiotteluissa etenkin vieraskentällä. Se on tietysti eri asia lasketaanko tätä huippuotteluksi. Toivottavasti ei, sillä niissä kyyti on lähes poikkeuksetta ollut todella kylmää.

Vedonlyöntitoimistojen papereissa Everton on suosikki voittajaksi. Ei tämä tietysti vielä sinällään mitään ratkaise, mutta kertoo karusti kuinka asetelmat ovat muuttuneet. Vielä muutamia vuosia sitten tämä ei olisi tullut kuuloonkaan.

Wenger on nostanut lainapelaajat ja koko lainajärjestelmän esille ennen tämän päivän ottelua varmastikin osittain johtuen juuri Evertonin lainapelaajista. Säännöt ovat kuitenkin olleet tiedossa ja samat jo useamman kauden ajan, joten Wengerin valitus on taas aika turhaa. Varsinkin kun katsoo tätä:

I think the best would be that the players are only loaned in lower divisions or abroad, and even abroad I am not completely convinced it is right.

Unohtuiko manageriltamme, että Källström on lainalla vai eikö sääntöjen pitäisi koskea meitä vain onko lainaaminen ulkomailta sitten paljon sallitumpaa tai kenties reilumpi vaihtoehto? Enemmän olisi syytä keskittyä otteluun ja siihen valmistautumiseen kuin jo valmiiksi keksittyihin selityksiin jos tulos ei olekaan mieleinen.

Huhun mukaan ensi kaudeksi käyttöön tulevat PUMAN pelipaidat maksavat yli 60 tai 90 puntaa riippuen ottaako vartalonmyötäisen mallin vai väljemmän vaihtoehdon. Toki nämä hinnat ovat huhuja, mutta en yhtään yllättäisi jos ja kun seura yrittää kaikilla mahdollisella tavoilla riistää kannattajilta viimeisetkin punnat pääsylippujen korotusten ohessa. No eipä tarvitse edes harkita uuden pelipaidan ostoa ja krääsäboikotin lopettamista. Jos kuitenkin epätodennäköinen managerinvaihdos kesällä nähdään, niin sitten voin luvata ostaa ensi kauden pelipaidan.

Helppoa peliä tai pisteitä ei ole varmasti luvassa. Esityksen täytyy olla huomattavasti parempi kuin viime aikoina on nähty Manchester Cityn toista puoliaikaa lukuun ottamatta. Everton ei välttämättä ole ihan kärkikolmikon tasoinen joukkue ainakaan pitkässä sarjassa, mutta kotikentällä ja varsinkin hyvänä päivänä se voi ja todennäköisesti voittaa kenet vain.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

79 thoughts on “Kohta mennään Goodisonilla nelossijan perässä

 1. Mielenkiintoista kokoonpanossa on Flappyn puuttuminen penkiltä. Valmistautuu FA cupin välierään himassaan? Hyllytetty myös fa cupista? Tai sit jokin loukkaantuminen – hiustenpidennyslääke?

  Anyway voitaisiin tänään vaihteeksi voittaa.

 2. Tämä nelossijakamppailu tuntuu niin lattealta hyvän alkukauden jälkeen. Mutta Martinezin Everton sinänsä on hyvä mittari. Samankaltainen pelitapa, hieman heikompi materiaali, tosin hyviä hakuja ja kasvatteja joiden potentiaali on melkeimpä isompi kuin Arsenalin vastaavien. Erityisesti Barkley on mahtava talentti, joka ei kauaa Evertonissa happane. Wengerin pitäisi vielä hanskata nämä pelit, jos taktiikassa on yhtään ajankohtaisuutta.

 3. Täydellisesti avaa taas pitkä syöttö Arsenalin alakerran. Vermaelen ihan unessa ja Monreal tuttuun tapaan häviää sata nolla kaksinkamppailun.

 4. Poldi on puolustajille liian helppo umpivasurina. AIna ajautuu pieneen kulmaan tykittämään päin puolustajaa, ei mitään variaatiota.

 5. Jos CL-paikka on kauden tärkein asia ja jos Rambo on oikeasti pelikunnossa, aikainen vaihto ois paikallaan.

  Everton saa joka hyökkäyksestään maalitilanteen.

  • Uskomatonta miten pehmeää liikettä ja puolustamista kaikissa kärkivieraspeleissä. Eikö uskota heti kättelyssä voittoon vai mikä on?

 6. Evertonin toinen roikkuu ilmassa ja näyttää Arsenalin ote ihan siltä, ettei siitä enää noustaisi.

 7. Ja Lukaku ohittaa Monrealin, Verman ja konsonantin, 2-0. Miten paljon yksi jätkä eli Nacho pystyykään näennäispuolustamaan.

 8. 5-1 vai 6-0? Miten hukassa voi jengi olla. Managerin vaihdos piristäis kummasti. Heikentää se ei oikein voi.

 9. Myös poldi hölkkäs takana…. Tossa maalissa näky kaikki se, mikä on tänhetken joukkueen tila: Ketään ei kiinnosta vittuakaan

 10. Ei tule kyllä Vermaa ikävä kesällä. Mertekin joutuu hänen kanssaan oikealle puolelle, jossa on selvästi enemmän hukassa. Nacho&Verma vasemmalla puoliskolla on varma tappion sinetti.

  Eli vaatimattomat kolme puolustajaa pitäisi kesällä minimissään hankkia, kun Sagna häipyy ja Verma, Monreal pitäisi myydä. Nelostopparikin lienee Sagnan myötä pakko löytää.

 11. Tästä jos noustaan tasuriin, olisi jo pieni ihme. Aletaan pikku hIljaa keskittyä skabaamaan viidennestä sijasta spudsin kanssa. Evertonilla on sen verran hönkä päällä, että voivat ihan hyvin hoitaa munan ja shittynkin.

 12. Kaksi puolustavaa keskikenttää ja koko ajan siniset juoksee keskikentän läpi vapaasti toppareita ja ja Monrealia vastaan. Sagna kyllä yrittää ja ravaa uupumatta laitaansa, mikä panee painetta Merteen ajoittain.

  Rosickyllä ja Cazorlalla heikkoa tekemistä pelinteon suhteen ja Poldi ja Giro lähinnä seisoskelevat boksissa odotellen palloja. Pari puolittaista vaikeaa paikkaa kuitenkin kummallakin.

 13. Wenger saa tällä kaudella hyvää harjoitusta käänteentekevän puoliaikapuheen tekemisessä. Vielä ei ole natsannut, mutta kyllä se joskus…

 14. Kaikkien virheiden lisäksi arsenalin peli on uskomattoman tylsää katsottavaa. Sivuttain ja alaspäin siirtelyä keskilinjan molemmin puolin, välillä laidasta sagnan kautta ylös ja joko keskitys aivan päin persettä tai vastustaja ensimmäisenä pääpallossa. Ei minkäänlaista dynamiikkaa tai vauhdikkaita ylösnousuja. Ja arsenalin perinteiset ”one two flickflack-sarjat” ovat aivan kuraa vähänkään paremmin puolustavaa joukkuetta vastaan. Boring boring..

  • Arsenalin peli on Fabregasin viimeisestä kaudesta lähtien omasta mielestäni ollut jo varsin tylsää luovuuden ja nopeuden eli loistokkuuden suhteen. Viime syksy tosin Ramseyn ja Özilin vahvojen ajoittaisten otteiden takia meni hyvin, mutta nyt menee sitten vastapainoksi huonommin kuin vuosikausiin.

 15. Jos Wengeriä kiinnostaa saada tästä jotain, nyt Rosicky ja Giro ulos, Ox ja Ramsey sisään. Ei auta jättää viimeiseen varttiin.

  • Mut kun wenkku on päättäny ennen peliä että vaihdot 70min kohdalla. (+ – 3min) tilanteesta riippumatta.

 16. 3-0 game over. Taas nopea suunnanmuutos, osa 234 kuten Poolia ja Cityä ja kaikkia muitakin vastaan. Miten voi syntyä tilanne, että Sagnaa päästään ottamaan kahdella miehellä ja apuja on kymmenien metrien päässä seisoskelemassa?

 17. Nyt on turha sitten niitä vaihtojakan tehdä, tuhnatkoon nämä nyt sitten lopunkinn matsin. Maalierolla ei ole mitään merkitystä, kolmissijaa ei voi saada ja ainoaksi UCL-toivoksi jää Evertonin kova loppuohjelma. Tosin oli Evertonin ohjelma mikä tahansa, Arsenalin pitäisi alkaa joskus voittamaan pelejä.

 18. Virkkusella hiukan lyhyehkö toi muistipuoli, sanoi ettei muista ihan hetkeen että arsenal olis ollu näin vietävissä. Heh, eikai pool ja chelski peleistä niin hirveen kauaa oo.

 19. Joooooooo-o… 14 peliä Evertonia vastaan ilman tappiota ja nyt kun on kerrankin vähän enemmän panosta niin hui hai ja turpaan tulee. Mental strenght!!!

  Aika hyvin tuli tuossa edellä jo syyllisiä haukuttua. Nostaisin kuitenkin vielä yhden esiin: Szzzzzzzzzzzsnyn vois heittää helvettiin joukkueesta niin kuin jo viime kesänä vaadin. Välillä jo näytti paremmalta, mutta tiukassa paikassa sulaa aina. Kaikki nämä murskatappiot, punaiset kortit ja koti-EM-kisojen perseilyt riittää näytöksi. Jos FA-cup halutaan voittaa on Fabianskin pelattava maalilla. Ensi kesänä on useiden puolustajien lisäksi pakko hankkia myös uusi ykkösmaalivahti.

 20. Kehukaa nyt positivistit lisää Wengeriä, Tuhnua, Monrealia, Vermaa. On meillä vaan joukkue… Martinez vie patonkia taktisesti kuin pässiä narussa ja joku vitun Naismith nöyryyttää meidän puolustuslinjaa. Tää on nykyaikaa. Hienoa!

  Kiitos Wenger & Stan!

 21. Ihan turha haaveilla wengerin pokaalista, ellei everton romahda loppukaudesta ihan totaalisesti. Mutta kun pallokin pomppii sopivasti, niin mikäs on pelatessa. Nytkin kaksi rebound-maalia. Myös spudsin pitää kontata.

  Wigan on sopiva vastustaja. Voi tulla tasaisempi matsi.

 22. Mä en ala enää edes väittelemään Wengerin kannattajien kanssa. Jos aivot riittää vain yksinkertaiseen ajatteluun, niin turha sitä on omia hermojaan menettää. Joukkue ”pelaa” ilman sydäntä.

 23. Tai kyllähän siellä pitää tehdä täydellinen tuuletus. Wenger + 20 äijää ulos!!! Ja sitten vaan kasaamaan Ramseyn, Walcottin ja Özilin ympärille uutta ryhmää.

 24. No kyllähän tässä on saumaa näillä otteilla pudota torstailiigan ulkopuolellekin, tietysti on myös FA cupin reitti sinne. Ei Manu ja Spurskaan niin kaukana takana ole.

  6-7 matsia Wengerillä pestä edes vähän kasvojaan, ei ainuttakaan kovaa peliä joukossa, paitsi mental strenghtin kannalta (cup-voiton kynnys).

  Näyttää minusta kyllä kovasti siltä, että tässä on joukkue, joka ei enää pelaa managerilleen. Siinä ja vain siinä mielessä mielenkiintoinen loppukevät ja kesäkuu. Mitä tulee tapahtumaan?

  • Siksi tuon mainitsen, että parempi tehdä poolit ja unohtaa koko höntsäeurocup, sieltä ei voi ammentaa mitään hyvää.

 25. Voiko vitutukseen kuolla? Arsenal-kannatusta 26 vuotta takana, mutta nyt on vaikeaa olla joukkueen takana ja tukena. Pelaajat eivät enää pelaa seuralle, Wengerille eivätkä edes itselleen. Sielutonta paskaa. Tämä on varmaan turha toivomus, mutta ehkä tämä vauhdittaa Wengerin eroamista kauden päätteeksi. Silti One Life, One Team, One Nil. Gooner ´til I die…

 26. Pallot pomppii, mutta rebound maalit on aina enemmän tai vähemmän maalivahdin maaleja. Torjuis saatana kulmaksi tai liimais yhdellä kädellä niinkuin Ogrizovic aikoinaan.

  • Ei oo ehkä Sesny ollut parhaimmillaan, mutta avoimien ovien puolustuksen takana on hankala pelata.

 27. Nyt oli kuvaava hetki: rambo syötti tyhjään tilaan, rotsi ei edes tajunnut mennä. Rambo ei kait muistanut, että Özil ei ole kentällä.

 28. Realiteettihan on, ettei 15 pelaajaa voi vaihtaa, vaikka kevään tapahtumien julmistamana tekee kovasti mieli. Valmentajan vaihtaminen on paljon helpompaa. Miehistössä on taitoa, ei tosin kokoa, kovuutta tai kovin suurta laajuuttakaan. 3-4 laatuhankintaa ja uusi valmentaja taustajoukkoineen ja ote voisi olla aivan erilainen ensi kaudella. En edelleenkään usko, että tämä tiimi on perusteiltaan näin surkea mitä kärkipelit osoittaa. Väärää valmennusta, kyllä, kuntopohja pettää, kyllä.

  Tosin sen verran pitää vetäytyä, että kun puolustin Giroa syksyn ja vielä joulukuunkin, niin nyt ei kelpaa minulle enää edes penkkikärjeksi. Sen verran on iso mies löntystellyt kevätkuukaudet, ettei todellakaan halua nähdä enää kesän jälkeen. Ei tuo ole enää pelkkää väsymystä (kuten rospuuton alkaessa joulukuussa), tuo on vaan huonoa ja laiskaa pelaamista.

 29. On tää huimaa. Vuodenvaihteessa paalupaikalla, voitetaan vielä alkukeväästä vieraissa spuds ja sit romahdetaan. Viime kaudella just toisin päin, hävisimme spudsille ja siitä alkoi nousu. Spudsia ei siis kannata voittaa Lanella…?

 30. Sääliksi käy Villeä, kaiken tykityksen jälkeen on vaikea löytää uutta vaihdetta, vaikka nyt olisi sen paikka.

 31. Ramsey oli hyvä. Kaikki muu on nykyään paskaa. Esim. Artetanhan on pakko olla Wengerin rakastaja. Eihän se muuten voisi lähellekkään kenttää päästä.
  Monreal oli hyvä ostos joo. Tietää mitä saa kun Monreal on kentällä – häviön.

  Mutta kaiken huippu on tämä vitun ranskanperuna Giro. Ei viitsinyt edes enään yrittää. Käveli ja jauho paskaa. Näitä lisää.

 32. Timo on tismalleen oikeassa. Joukkue ei pelaa enää kenellekään. Nostavat palkkaa ja aiheuttavat kannattajille tuskaa. Häpeällistä, että tähän on tultu.

  • Niin, miksi eivät pelaa kenellekään? Valitettavasti se ei ole protesti esim. valmennusjohtoa kohtaan, vaan johtuu siitä, että tyrkyllä ollut valkkupokaali on karannut ja CL:stä on pudottu. Ja uskotaan neljännen sijan tulevan automaattisesti, kuten aika moni kannattaja uskoi spuds-pelin jälkeen.

 33. Jep, kyllähän rambon otteista näki, että on se huima ero, kun matsista toiseen on jauhettu rotsilla ja cazorlalla. Peliin tuli jotain ideaa. Rotsi on ihan ok rotaatiojamppa, mutta viikosta toiseen avauksessa on niin liikaa. Sama koskee valitettavasti tämän kauden cazorlaa. Giroud’sta nyt ei kannata edes puhua. Toinen asia on sit puolustuksen romahtaminen, mutta kyllähän poolkin päästää kolme omiin – ne vain tekee 5-6.

 34. Tällä kaudella ilmeisesti vaaditaan nelossijaan ennätyskova pistemäärä. Jollaisella Arsenalilla olisi aiemminkin jäänyt ”pokaali” saamatta. Everton on menossa 38 kauden selkeään piste-ennätykseensä, joten Martinez pyyhkii heti kättelyssä Moyesin saavutuksilla pöytää. Kova suoritus.

 35. Nyt vaan mielenkiinnolla youtubeen odottelemaan mitä Claude ja kumppanit Arsenal Fan TV:ssä tuumaa äsken nähdystä. Alkaa tulla jo traditioksi tämä veitsen haavassa kääntely.

  Joku vuosia seuraa kannattanut tuossa aiemmin puhui ettei ole koskaan ollut yhtä pettynyt kuin nyt. Itse muistan kyllä vielä vähän liiankin elävästi vastaavat fiilikset parin vuoden takaa erään 8-2 tappion jälkeen. Mutta se olikin vain accident…

 36. Mikä laki tai realiteetti se muuten on olevinaan ettei voisi uusia joukkuetta kerralla kunnolla. On sitä ennenkin hankkiuduttu ns. deadwood-osastosta eroon vaikka siihen menikin liian kauan. Nyt voisi samanlaisen puhdistuksen tehdä laajemmassa mittakaavassa. Ei sen luulisi edes olevan mitenkään hirveän vaikeata, kun suurin osa noista tänäänkin nähdyistä hölkkäilijöistä liikkuu edelleen maajoukkuestatuksella. Jopa kaikkien rakastama Jose vihjaisi, että Chelseassa vaihtuu kesällä kymmenen naamaa. Jos sellainen siellä onnistuu, niin miksei meillä?

 37. Täällä tuo asia jo sanottiinkin, mitä totesin kotisohvalla: tämä joukkue ei enää pelaa managerilleen. Joukkueessa on taitoa, mutta sitä ei haluta käyttää. Toivottavasti todellakin se Giron vaimo pitää kiinni vaatimuksestaan, mutta voihan se olla niinkin, että Giro päättää olla lähtemättä. Silloin hänet täytyy lähettää.
  Onkohan näyttelijä ohjaaja käsikirjoittaja P. Väyrynen todellakin Arsenalin kannattaja?
  Go Silvermoon Gunners!

  • Ongelma on myös siinä, että mikä joukkue Ranskassa haluaisi ostaa Giroud’n taí edes lainata, kun palkka on ylisuuri.

 38. Kyllähän jo kauden alussa puhuttiin, että meillä on kapeampi materiaali kuin shittyllä ja chelskillä. Mutta valitettavasti meillä on kapeuden lisäksi laatuongelma: kun Özil, rambo, walcott, Kos ja jopa heikohkosti pelannut Jackie puuttuvat, emme pärjää kuin satunnaisesti – tasaisesta suorittamisesta ei ole tietoakaan.

  Kaiken muun sössimisen lisäksi flamini sai taas korttisaldon täyteen ja huilaa fa cupin välierän sekä hammers-matsin. Eli arteta on aivan varmasti avauksessa Wembleyllä.

 39. Tuomarikin haluaa näköjään Poolin mestariksi. Rankkareita satelee.

  Pelaajia ja valmentajaa olisi kiva vaihtaa. Mutta kuka uskoo, että Arsenalin koneisto kykenee vetämään 20 siirtoa läpi kesässä? Ei kukaan, se ei vaan kykene siihen, kun joka diiliä viilataan viikkokaupalla. Ja myytävien pelaajien arvo on pohjalla, koska hyvää ja täyttä kautta ei ole pelannut kukaan. Ei ole helppo tilanne ja hankintojen suhteen, let’s face it, Wengerin vetovoima on huono parempien pelaajien silmin. Häviäjien joukkue. Kova uusi valmentaja muuttaisi kuvion kertaheitolla, mutta ensin sellainen pitäisi hankkia.

  Kesällä lähtee sopimuksen loppumisen takia siis Flappy, Viviano, Sagna, Källström ja Bendtner. Rosicky teki valitettavasti jatkon, vaikka useimmissa kauden peleissä on juuri niin turha kuin tänäänkin. Siirtoa itse vaatii ymmärtääkseni lähinnä Vermaelen ja ehkä/toivottavasti Poldi. Olen helvetin pettynyt, jos Ramsey, Walcott, Özil tai Ox inahtavat siirrosta pois.

  Myydä pitäisi sitten seuran puolesta Monreal, Jenkinson, Arteta, Diaby (pitänee maksaa), Miyaichi (loukkaantunut puoli vuotta), Poldi (muutenkin) ja Giro. Siinä puhdistuksessa jäisi ykkösjoukkueeseen 15 jamppaa, joista niistäkin yksi on Zelalem. Sanogon panos ei ole ollut hääppöinen, mutta mennee kolmosvaihtoehdoksi kärkeen. Samoin Wilsheren panos on ollut aika luokaton tällä kaudella, mutta kuuluu ehdottomasti siihen luokkaan Gnabryn, Oxin, Gibbsin, Özilin ja Cazorlan kanssa, joista uusi valmentaja voisi toisenlaisella roolituksella saada paljon enemmän irti.

  Lisäksi kaikki muut lainamiehet pitäisi myydä pois, myös Joel Campbell voisi puolestani mennä, ei edusta sitä timanttista laatua mitä kärkeen nyt tarvitaan. Tosin tämäkään ei toteudu, kuten ei paljon mikään muukaan tässä kirjoitettu.

  Ainoa mikä seuraavan kahden kuukauden aikana merkitsee, on se, että professori Wenger ymmärtää aikansa tulleen ja lähtee toukokuuussa. Jos uusi sopimus on kassakaapissa jo olemassa, sen voinee herrasmiesmäisesti myös purkaa ennen sen voimaan tuloa.

 40. Jos positiivisesti ajattelee, Wenger suojelee seuraa kuitenkin niin paljon, että on ilmoittanut boardille jo, ettei jatka. Asia ratkennee siten, että aikaa jää säällisen korvaajan etsimiseen. Jotenkin tuo pelaajien tekeminen voisi viitata siihen, että hekin tietävät aikakauden loppuvan. Itse toivon, ettei urheilussa tällaisia romahduksia hallitsemattomasti tyhjästä synny, vaan takana on edeltävien päätöksien synnyttämää epävarmuutta.

  Valioliigassa ainoa lupaava korvaajaehdokas on minusta juuri Martinez. Aiemmin suhtauduin tämän tyyppisiin pikkuseuramiehiin varauksella ja syystä, jota Moyes parhaillaan alleviivaa. Mutta onhan toinen esimerkki Rodgers, joten kai tässä haussa voi onnistuakin. Kukaan brittimanageri ei ole oikein uskottava tässä kohtaa.

  Kunhan ei mitään väsynyttä Mancinia tai Blancia haeta. Klopp voisi itse asiassa hyvinkin lähteä pois, koska Bayern tukehduttaa koko bundesliigan. Epäilyksiä herättää kyllä Kloppinkin taktiikoiden ja uudistumisen kyvyt, mutta kuten joku jo puntaroi, näinhän se on vähän jokaisella.

 41. Pool tosiaan voittaa vaikka rankkareilla, jos muuten ei natsaa.

  Totaalipuhdistus ei varmasti toteudu eikä siinä olisi mitään järkeäkään. Mm-kesänä massiivinen vaihto-operaatio olisi käytännössäkin mahdoton, mutta ennen muuta se olisi turha. Syksy osoitti, että muutamalla lisävahvistuksella homma voi toimia läpi kauden. Ja siis nimenomaan vahvistuksella eikä sanogoilla. Ja jo tämänkin takia tarvitaan uusi manageri ja takuu omistajalta, että vahvistukset voidaan hankkia. Wengerille yksi iso hankinta on ehdoton maksimi – ja kuten Timo totesi, wengerin jengiin ei tunkua ole – oli CL-status tai ei.

  Vahvistukset: keskikentän pohjalle Javi Martinezin tyyppinen luutija, joka on tehokas monellakin tapaa – vaikea löytää. Artetasta on päästävä eroon, flamster käy rotaatiopelaajasta, mutta valitettavasti hän on liian varoitusherkkä eikä tason nousua ole muutenkaan luvassa.
  Hyökkääjä, mielellään jotain muutama kuin pitkä ja kömpelö. Laitapuolustaja, joka osaa myös keskittää. Nämä nyt aluksi.

 42. Ai joo manageri: kloppin gloria on tosiaan vähän haalentunut. Tsemppijäbä, mutta onko sittenkään ihan parasta a-luokkaa, vaikea sanoa. Pahimmassa tapauksessa seuraaja on se Japanissa äheltävä jugoslaavi, joka on wengerin oppipoika. Ainahan voidaan spekuloida bergkampilla tai vaikkapa Tony adamsilla, mutta seuraikoneiden valmentajanäytöt puuttuvat.
  Mutta jos wengerin pokaali tulee, pahoin pelkään, että se riittää perusteeksi jatkosoppariin. Wenger ei omassa erinomaisuudessaan välttämättä näe metsää puilta ja omistajalle urheilullinen menestys ei ole main point.

  • Onko ylipäätään parasta A-luokkaa juurikaan olemassa, jos sen määrittelee suurena pokaalivarmuutena? Ferguson oli ja meni, Ancelottilla on rekordia, samoin Mourinholla mutta vain reilun 10 vuoden ajalta. Sama koskee Guardiolaa. Capello ja oikeastaan kaikki italialaiset on joko todella vanhoja eli liian vanhoja tai sitten hyvin epävarmoja kortteja. Saksassa ei juuri kukaan muu voita mitään paitsi Bayernin kulloinenkin valmentaja, joten siinä mielessä Kloppilla on vaikuttavat hetkensä. Espanjalaisia ei Englannissa hevin nähdä Ramos-flopin jälkeen, paitsi pikkuseurojen kautta punnertaen. Espanjasta toki poimittiin Pellegrini, joka olikin ehkä varmin ehdokas. Nyt on kovaa tulossa Simeone, mutta merkittäviä voittoja ei ole. AVB:n ansiosta Portugalin sarjan menestyjiin suhtaudutaan varauksella, vaikka ehkä sieltä ja Espanjasta ne seuraavat kv valmentajahitit todennäköisimmin löytynevät.

   Arsenalkin ottanee jonkun keski-ikäisen valmentajat vähän riskillä mieluummin kuin toisen dinosauruksen, esim van Gaalin.

 43. Sinänsä valmentajasta huolimatta on aika helppoa sanoa, miten kärkiosasta pitää remontoida. Nopeutta lisää ja paljon. Arsenalin pelitavassahan oli syksyllä moderneja suunnanmuutospiirteitä ja terävyyttä, muistatteko vielä? Vaikka oli käytännössä vain Walcott ja semi-hidas Ramsey käytettävissä, Gnabryä ei uskallettu peluuttaa ja Ox loukkaantui avauspelissä.

  Nopeampi uusi ykköskärki ja kolmikko Theo, Ox ja Gnabry Özilin syöttöihin juoksemassa on jo hyvä lähtökohta, toki yksi huippulaituri vielä mahtuisi. Eniten tuossakin huolestuttaa se, osaako todennäköisesti jatkava Wenger yhtään kehittää Gnabryä ja Oxia tarvittavalla tavalla? Lupausta pelaajissa on hirveästi, mutta Wengerin näytöt viime vuosilta ei vakuuta kykyjen loppuun asti huomisessa.

 44. Kateeksi käy tuota meidän parjaamaa Liverpoolia. Joukkue pelaa kovalla asenteella ja napsii pisteitä huikealla prosentilla. Lisäksi niiden peli on äärimmäisen viihdyttävää kun vertaa meidän nuhaiseen pallon siirtelyyn. Tehtyjen maalien sarake kertoo kaiken. Meidän oliveri ei kelpaisi edes Vaasan Palloseuralle. Torstaihöntsä on se meidän pokaali tällä kaudella. Toivottavasti Spuds ja ManU vähän kompastelee, niin eivät tule iholle. Arsenehan voisi tarjota nyt leikkisästi pari puntaa yli Luis Suarezin ulosostoklausuulista…. Totuus on että puolen tusinaa uutta pelaajaa ei meitä kesällä pelasta.

  • Ja niillä on ollut rahat välissä Carroll-aivopierun jälkeen, ainakin verrattuna Spursiin ja top-4:än. Johtopäätökset tässä kohtaa painottuu entistä vahvemmin valmennuksen ja scouttauksen suuntaan. Meillä nämä kaksi ei ole kunnossa.

   • Ja siihen vielä fysio-osasto, joka painiskelee hiustenlähtölääkkeiden kanssa.

 45. Kun minullakin on tuo hiustenlähtöogelma ajankohtainen, pitäisiköhän ottaa yhteyttä sinne Arsenalin fysioon.
  Joku vuosi sitten näin tuolla ulkomailla mainoksen, jossa kovasti mainostettiin hiuksenlähtöä ehkäisevänä tuotetta, jonka nimi oli Helsinki Formula. Mahtaakohan kenelläkään olla käyttökokemusta?

  Go Silvermoon Gunners!

  • Eno, soita Rooneylle ja kysy sen tukkakirurgin nimi. Siirtävät halvalla säärikarvas päälaelle.

   • Nihkeästi on säärikarvoja, mutta ehkä rintasiirto voisi onnistua. Onko sulla puhnumeroa?

    Silver, Silver…..

 46. Hiuksista pokaaliin: jotenkin sopisi kuvaan, että Arsenal päättää pokaalittoman ajanjakson kaudella, jolloin CL-paikka jää haaveeksi. Vähän kuin Wigan viime kaudella: pokaali kainalossa championshipsiin.

 47. Tästä Wengerin avautumisesta kaljuuntumisongelmien yllättävistä sivuvaikutuksista tulee selkeästi uusi seuralegenda. Näin kauas jalkapallon kovasta ytimestä päästään vain wengerismin keinoin.

 48. Eiköhän jo pantaisi wenger ulos? Täyttä paskaaa on äijän viime vuoden saavutukset ja yritykset. Giroud myös pihalle. Äijä ei osaa kun näyttää kieltä. Varmaan menee myös fa cup. Toivottavasti se wengwer dinosarius ei saa enää jatkoa. Paras uutinen huomiseksi olisi wengerin potkut tai ei uusittaisi sopimusta.

 49. Enkä tajua myöskään miksi podolskia pelutetaan niin vähän. Paljon parempi kun giroud. Mielestäni ainoaat pelaajat jotka saa puhtaat paperit tällä kaudella.
  Szezny, podolski, flamini, merte, koz, ox. Özil myös ehkä, vaikka äijä hiipu ennen loukkaantumista. Toivotaan, että nämä rökäletappiot vaikuttavat wengerin lähtöön, ja että ensi kausi on arsun.

  • Podolski on pelannut tällä kaudella niin paljon että on nähty ettei siitä pelastajaksi ole! Öziliin vertaaminen on aika kaukana, kaverilla taitaa vieläkin olla eniten luotuja maalipaikkoja tällä kaudella!! Özilin kohdalla lähti ihme lumipallo efekti mediassa liikkeelle kun vähän kritisoitiin niin hetken päästä oli aivan surkea! Hyvä esim. kun kritisoitiin aika aiheetta, oli ekan Bayern matsin toisesta puoliajalla, täysin näkymätön!! Kymmenellä pelaajalla aika vaikea luoda paljoa bayernia vastaan!

 50. Se, että Podolski on parempi kuin Giroud ei vielä paljon todista… Oikeastaan se ei meinaa yhtään mitään. Aikamoista halutonta paskaa on nimittäin Poldinkin peli suurimmaksi osaksi ollut. Ottaisin koska vain esim. Jason Puncheonin Poldin tilalle.

  Myöskään puolustuksesta ei voi kenellekään antaa kaudesta puhtaita papereita. Lähtijä Sagna on ollut varmin suorittaja, mikä kuvaa hyvin joukkueen tilaa. Mertesackerista haluaisin sanoa samaa, mutta jos asia katsoo realistisesti, niin yhtä pihallahan iso mies on ollut näissä nöyryytyksissä kuin muukin alakerta. Jos alkaa kehua hasardikaksikkoa Koscielny – Szzzzzny niin täytyy olla totaalisen sokea tai seniilimuumio-Wenger-moodissa. Vasemman laidan jampoista ei nyt voida puhua edes puolustaja termiä käyttäen loukkaamatta oikeita puolustajia.

  Kun katsoo koko kauden näyttöjä, ei Arsenalin kauden pelaajaksi voi olla kuin yksi vaihtoehto eli Ramsey. Puoli kautta sivussa, mutta silti täysin omassa kategoriassaan. Plussan puolelle yltävät myös Özil, Oxlade, Walcott ja Gnabry – loput ovatkin sitten olleet enemmän tai vähemmän kuraa kautta linjan. Flamini toki ansaitsee taisteluilmeestä pienet aplodit, mutta kyllä tuollekin elintärkeälle pelipaikalle pitäisi saada joku kunnon pelimies ensi kaudelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s