Lauantain kokoonpanosta vihjeitä ja pelaajatkin ovat jo kyllästyneitä Wengerin taktiseen osaamattomuuteen

Aloitetaan uutisilla kokoonpanosta ja loukkaantumistilanteesta lauantaille. Fabianskin on tiedetty jo kauan olevan maalissa, kun Wenger jatkaa samalla linjalla kuin aikaisemmissa FA Cupin peleissä. Hyvin se on toiminut tähän mennessä, mutta silti ratkaisu on väärä mielestäni. Joukkueen ykkösmaalivahdin pitäisi olla ilman muuta maalilla loppukauden tämän hetken tärkeimmässä ottelussa. No näin ei kuitenkaan tule tapahtumaan ja ainakin itselläni on koko ajan pelko Fabianskin kanssa, että se karmaiseva virhe tai virheet vain odottavat nurkan takana. Niitä ei ole tällä kaudella onneksi nähty ja toivottavasti missään tapauksessa nähdä myöskään viikonloppuna.

Pitkäaikaisloukkaantuneet eli Walcott, Özil, Wilshere ja Koscielny unohtamatta aina rikki olevaa Diabya jatkavat sivussa odotetusti. Lisäksi kysymysmerkkejä ovat uusimman tiedon mukaan Gibbs, Rosicky ja Ox. Pahoin pelkään näiden kolmen kohdalla olevan enemmän kysymys kilpailujen priorisoinnista. Veikkaan kaikkien tai vähintään kahden olevan kunnossa jo tiistaina West Hamia vastaan, kun pelataan nelossijapokaalista.

Lisäksi kun tähän loukkaantumis- ja lepuutussoppaan lisätään Flaminin pelikielto, niin tilanne on kaikkea muuta kuin hyvä. Källströmin avauspaikasta on huhuja ollut liikkeellä ja ei se kaukana ole, mutta yksinkertaisesti FA Cupin välierä ei pitäisi olla paikka, jossa kokeillaan tai annetaan pelaajalle debyytti avauksessa. Erityisesti kun pelaajan taso on enemmän kuin arveluttava.

Ymmärrän Artetan heikot otteet viimeisten kuukausien aikana, mutta en usko Källströmin suoriutuvan tehtävästä yhtään paremmin, vaan todennäköisesti menee huonommin, sillä ruotsalainen on ymmärtääkseni vielä vähemmän keskikentän puolustava pelaaja kuin Arteta. Se taas miksi ylipäätään ollaan taas tällaisen valinnan edessä on ainoastaan managerin syy johtuen joukkueen kokoamisesta ja myös peluutuksesta, jonka seurauksena useampi pelaaja keskikentältä on loukkaantuneena.

Wengerin managerikausi lähestyy vääjäämättä loppuaan jos The Telegraphin artikkeli pitää edes suurin piirtein paikkansa. Jos Wengerin vuosikausia paapomat pelaajat, joista usea saa ylimitoitettua palkkaa eivät ole tyytyväisiä managerin toimintaan, niin silloin managerin asema on todella heikko.

Pelaajat tietävät tarkalleen mitä mediassa puhutaan ja mitä kirjoitetaan tai mitä mieltä kannattajat ovat managerista ja ylipäätään taktiikoista sekä kaikesta muustakin seuraan liittyvästä. Lisäksi he juttelevat kavereille sekä tutuilleen muissa seuroissa ja tietävät meidän köyhyyden niin peliin valmistautumisessa, vastustajan huomioimisessa, taktiikoissa kuin vaihdoissakin verrattuna muihin joukkueisiin.

Edellä mainitut asiat eivät ole mikään salaisuus tai tuntematon osa-alue pelaajille, vaan he tietävät ne vähintään yhtä hyvin kuin kannattajat ja osin varmasti paljon paremminkin. Ehkä raha auttaa tiettyyn pisteeseen asti ja lojaalisuus Wengeriä kohtaan, joka on useimmat pelaajat hankkinut, mutta sekään ei loputtomiin kanna niiden pelaajien kohdalla, jotka todella haluavat voittaa jotain oikeaa nelossijapokaalin sijaan. Toki Wenger on kerännyt joukkueen, josta johtajuutta puuttuu ja suurin osa on mukavia, kilttejä ja helposti käsiteltäviä persoonia, mutta silti uskoisin ainakin Szczesnyn, Mertesackerin, Flaminin, Sagnan, Özilin, Podolskin, Wilsheren, Oxin ja ehkä muutaman muunkin haluavan todella voittaa jotain.

12 thoughts on “Lauantain kokoonpanosta vihjeitä ja pelaajatkin ovat jo kyllästyneitä Wengerin taktiseen osaamattomuuteen

 1. Mitähän mieltä kannattajat ovat valmentajastamme? Kauden alussa kyselyjen mukaan yllättävän suuri osa kannattajista oli Wengerin takana. Negatiivisia mielipiteitä tuodaan herkemmin esiin kuin positiivia, mikä voi helposti luoda tunteen siitä, että kannattajat olisivat isona massana kääntäneet selän managerille, mikä ei taida kuitenkaan olla totuus.

  • Kieltämättä hieman yllätti viime viikolla julkaistu Black scarf Movementin teettämän kyselyn tulos, koskien Wengerin jatkoa. Ainakin blogia ja sen kommentteja seuratessa iskee helposti päälle jonkinmoinen vauhtisokeus koskien ko asiaa. BSM:n kyselyssä on haastateltu 8100 kannattajaa seuraavin tuloksin.

   top 4 sija / fa cup: 68% jatkoon, 38% ei jatkoon.
   top 4/ ei fa cup:61% jatkoon, 39% ei jatkoon.
   ei top 4/ fa cup: 56% jatkoon, 44% ei jatkoon.
   ei top 4/ ei fa cup:54% jatkoon, 46% ei jatkoon.

   Tämän kyselyn mukaan siis huonoimmassakin tapauksessa suurin osa kannattajista on vielä Wengerin takana. Viimeistään tämän kevään jälkeen olen näköjään itsekin vähemmistön edustaja.

 2. Tuollainen luottamuskysely pitäisi järjestää kauden lopuksi, ei vasta juuri kauden alettua. Valmentajanvaihto toukokuussa ja uudella koutsilla on kesä aikaa muokata rosteria mieleisekseen ja ajaa uutta systeemiä sisään. Syksyllä uusi valmentaja saisi vain vanhat paskat syliinsä ja aikaa menee paljon hukkaan.

  Wengerin tämänkin kauden toimia pitää arvioida elo-toukokuu välillä. Ei tammi-joulukuu tai mitään kauden puolikkaita kuulu arvioida, ne on aivan turhia, koska olemalla ”paras” joukkue kalenterivuonna ei merkkaa yhtään mitään. Tämänkin kauden maksimisuoritus jättimäisellä rosterilla ja pelaajabudjetilla tulee olemaan wengerin pokaali ja poikkeuksellisesti fa-cupin voitto. Jatkoa ihmeessä ja kolkytvuotispinssiä rintaan.

  • JSS tuossa linkittikin uunituoreen kyselyn koskien asiaa. Kausi on muutamaa peliä vailla valmis, joten ihan pätevää kauden lopun analyysia.

   Voi vielä erikseen mainita, että tuo kysely on tehty BSM:n kotisivulla ja kyseinen ryhmä on aika kriittinen Arsenalin toimintaa kohtaan niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Tällä olettamalla voisi kuvitella että, jos totuudesta tuo menee yhtään ohi, niin varmasti kielteisempään suuntaan.

 3. Kimistä: on kyllä mun mielestä pelannut puolustavana keskikenttämiehenä, mm. Rolle jallitti ihan kivasti mm-jatkokarsinnassa.

 4. Lukemat mun mielestä todella yllättäviä, loppukausi ollut kuitenkin melkosta kyntöä. Otantakin laaja, et pakkohan tuota on uskoa, mut ymmärrystä ei löydy. Pelätäänkö samanlaista kyykkäystä ku manulle kävi?

  • Kannattihan Kekkostakin suurin osa suomalaisista vielä siinä vaiheessa, kun kaveri ei tiennyt enää mistään mitään.

   • Ootko ny aivan varma tästä?,Meinaan,ei kannatusta mitattu viimeisessä valinnassa vaaleilla,vaan otettiin poikkeuslaki käyttöön.

   • Toinen asia on sitten ,että vertaus on kyllä syvältä perseestä !!

 5. Omasta mielestäni noista lukemista voisi tulkita, että kannattajatkin ovat ostaneet nelossijapokaalin merkityksen. FA cup merkitseen, mutta nelossijapokaali enemmän.

  Yllättävän kova kannatus kyllä Wengerille jopa huonoimmassa kauden päätösvaihtoehdossa.

 6. Kun valmentaja vaihtuu sit joskus, niin seurauksena on todennäköisesti vajoaminen Manun tapaan ainakin joksikin aikaa.Uuden pelisysteemin opettelu ym.vievät aikaa.
  Ja edelleen monella mittarilla mitattuna Wenger on tehnyt tulosta ja vissiin kannattajat myös diggaa pelitavasta jolla Arsu pelaa.Sehän on parhaimmillaan todella kaunista katsottavaa.
  Monia asioista Wengerin peluuttamisesta,taktisista kuvioista ym.varmasti moni olisi valmis vaihtamaan.Mutta kyllähän se jotain osaakin ja näköjään kannattajien mielestä plussia on edelleen enemmän kuin miinuksia.
  Täydellinen valmentaja on kupla.Jokaisella coachilla on heikkoutensa ja vahvuutensa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s