Takaisin Wembleyllä kolmen vuoden tauon jälkeen ja toivottavasti ei viimeistä kertaa tällä kaudella

Olemme vierailleet ainoastaan kaksi kertaa uudella Wembleylla ja molemmilla kerroilla tulos on ollut 2-1 tappio. Viimeisin on edelleen liian hyvin mielessä, kun 2011 vuonna hävisimme liigasta tippuneelle Birminghamille Liigacupin finaalin. Toinen vierailu oli FA Cupia tässä samassa vaiheessa eli välierä Chelseata vastaan paria vuotta aikaisemmin. Tuosta ottelusta on jäänyt mieleen lähinnä Wengerin täysin käsittämätön ratkaisu peluuttaa Diabya huippuvireessä olleen Arshavinin tilalla sekä Fabiankin virhe toisessa maalissa.

Tänään me olemme kaikilla mittareilla ennakkosuosikki, vaikkakin ilmassa on paljon kysymysmerkkejä ja epätietoisuutta. Meidän vire ja esitykset sekä ennen kaikkea tulokset ovat olleet katastrofaalisia jo pidempään ja hyvät ottelut ovat vuodenvaihteen jälkeen olleet todellisia vähissä.

Wigan sen sijaan uuden managerinsa Uwe Röslerin johdolla on ollut todella hyvässä iskussa ja lähes Mestaruussarjan paras joukkue saksalaisen tultua puikkoihin. Lisäksi FA Cupissa on kaatunut jo kolme Valioliigajoukkuetta, joista Manchestr Cityn kaataminen Etihadilla oli todella kovan luokan suoritus. Englantilaisjoukkueista Chelsea on ainoa toinen, joka on samaan pystynyt ja kaikki muut yrittäjät ovat tällä kaudella poistuneet tappio niskassaan Manchesterin siniseltä stadionilta.

En tunne Wiganin joukkuetta mitenkään erityisen hyvin. Toki se pelasi aina viime kauteen saakka Valioliigaa ja sitä kautta sen otteita tuli vuosien varrella väkisinkin nähtyä. Toki manageri on vaihtunut Martinezista Rösleriin ja pelaajien vaihtuvuus on ollut myös melko suurta tippumisen jälkeen, mutta toki edelleen joitakin samoja nimiä löytyy päivän vastustajan kokoonpanosta.

Vaarallisimmat pelaajat sanoisin olevan Callum McManaman, joka oli viime kauden FA Cupin ottelun paras pelaaja ja aiheutti Citylle jatkuvasti ongelmia nopeudellaan sekä hyvillä haastoilla. Nostaisin esille myös Sunderlandin entisen laiturin James McCleanin, joka hyvinkin saattaa aiheuttaa ongelmia tietäen meidän taktiikan, jossa laitapuolustajat nousevat ja laiturit ja keskikenttämiehet eivät anna tarpeeksi tukea laitapuolustajille. Boksin lähettyviltä ei kannata antaa turhia vapareita, sillä Shaun Maloney on niissä kohtuullisen vaarallinen.

En tiedä oikein mikä olisi meidän paras kokoonpano tai sanotaan paremminkin yhden tai kahden paikan olevan pienoinen kysymysmerkki, mutta toivon todella, että Wenger ei lepuuta ainuttakaan pelaajaa tiistain West Ham ottelua ja nelossijan tavoittelua silmällä pitäen. FA Cupin semifinaalin on pakko olla niin tärkeä tapahtuma, että siihen panostetaan aivan kaikki mahdollinen. Valitettavasti en näe näin olevan jo siitäkin syystä, että joukkueen kakkosmaalivahti on tolppien välissä. Tämä uutinen antaa kuitenkin toivoa, että Gibbs, Ox ja Rosicky olisivat kunnossa. Ainakin kahden ensin mainitun olisi melkein pakko olla avauksessa tai tulee todella vaikeaa.

Oma toiveeni olisi, että laidoille laitettaisiin nopeutta ja suoraviivaisuutta mahdollisimman paljon. Tätä on tosin saanut yleensä aina toivoa turhaan. Ox ja Gnabry olisivat oma valintani laidoille. Poldi kärkeen, koska parempaakaan vaihtoehtoa ei yksinkertaisesti ole. En jaksa uskoa Giroudin osuvan, kun kyseessä on merkittävä peli. Sanogo olisi se toinen vaihtoehto, mutta kun tarkoitus on todella tehdä maaleja, niin en näe miehelle mitään käyttöä. Podolskin target-pelaaminen ei välttämättä ole kummankaan edellä mainitun tasolla, mutta eipä se mitenkään erikoista ole ollut Giroudillakaan viime aikoina. Uskon kuitenkin meidän pystyvän luomaan vähintään muutamia paikkoja ja niitä päättämässä Podolski on moninkertaisesti parempi kuin muut hyökkääjät yhteensä.

En todella tiedä mitä odottaa illalta. Järki sanoo, että tämän on pakko hoitua, mutta toisaalta niin monet asiat ja viime vuosien historia taas kummittelevat mielessä liiankin selkeästi. Yhdeksän vuotta ilman pokaalia on aivan liian pitkä aika meidän kokoluokan ja statuksen omaavalle seuralle. Tämän päivän ottelu paras mahdollisuus pitkään aikaan päästä enää yhden askeleen tai pikemminkin ottelun päähän oikeasta pokaalista.

Toivottavasti manageri ja joukkue tajuavat mitä tämä merkitsee meille kannattajille. Keskittyminen pitää olla ainoastaan tässä päivässä ja hetkessä. Tiistai tai mitkään muutkaan tulevat liigapelit eivät saa painaa tipan tippaa vaakakupissa. Haluan nähdä kentällä alusta asti jokaisesta pallosta taistelevan punavalkoisen joukkueen, enkä mitään lammaslaumaa joka häviää kaksinkamppailut tai ei ole valmis laittamaan kaikkea peliin.

En myöskään halua nähdä ylimielisellä asenteella kentälle tulevia pelaajaa ja manageria, jotka olettavat sarjatasoa alempana pelaavan joukkueen kaatuvan kuin itsestään. Tästä ei pitäisi olla pelkoa, mutta valitettavasti nykyään ei koskaan voi olla varma. Viimeisimpänä olisi päästävä yli pelosta tai mikä ikinä onkaan oikea termi kuvaamaan meidän heikkoa suorittamista otteluissa, joissa on kaikkein eniten panosta.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

52 thoughts on “Takaisin Wembleyllä kolmen vuoden tauon jälkeen ja toivottavasti ei viimeistä kertaa tällä kaudella

 1. Tänään on pakko kokeilla Arsenal kannattamisen äärimmäistä muotoa, eli pelata Wigania muutamalla kympillä. Koska veikkaukselta ei voi voittaa ei Wigan näin ollen voita, joten huonoimmassakin tapauksessa ainakin uusintaotteluun päästään.

  Omasta mielestäni on vain hyvä että Fabianski aloittaa maalilla, koska on kuitenkin näistä kahdesta tasottomasta polakista parempi ja vähemmän altis sähläyksiin ja punaisiin kortteihin. Sopii vain toivoa, että ensi kaudella Arsenalissa olisi seuran arvolle sopiva ykkösmaalivahti… Lukic – Seaman – Lehmann – jatkumon jälkeen nämä Almuniat, Mannosen Vitot ja helvetin polakit ovat romuttaneet sen vanhan kunnon tradition, että sarjan paras ja luotettavin maalivahti pelaa aina Arsenalissa. Jos Casillasilla on todellakin kesällä lähtöhaluja niin ilman muuta napattava vaikka pyytäisi sen 150000£/viikko.

  • Niin, että vaikka spanskitappi ei kelpaa Madridissa, valioliigassa yllättäen pärjäisi? Ei kiitos. Laadukas maalivahti kesällä kyllä tarvitaan, koska kaksi kassaria lähtee. Parempi pelatkoon sitten syksyllä.

 2. Vaikea löytää maalivahtia paremmalla CV:llä, eli kyllä kelpaisi ehdottomasti. Madridin tilanne on kyllä aika erikoinen, koska kuitenkin maajoukkueessa ykkönen. Juuri tämän legendan alasajon takia nyt olisi oikea paikka iskeä ja kupata ökyseurasta laatupelaaja jo toisena kesänä putkeen.

 3. Kyllä Iker koska tahansa meidän maalille. Olisi luultavasti samaa tasoa kuin van der sar oli….

 4. Mä kyllä luulen, että tässä maalivahtiasiassa poikkeuksellisesti spanskit tietää mitä tekee. Casillas varmaan dippaa vähän aikaisemmin urallaan kuin muut maalivahdit, mutta nousihan se huipulle pirun nuorena.

 5. Virtuoosit Vermaelen ja Monreal avauksessa puol.linjan vas. laidalla… Morjes. Positiivista on Tuhnun penkittäminen. Saapi nähdä.

 6. Ihan kiva ja mielenkiintoinen avaus. Sanogo-Ox-Poldi voi olla aika kova kolmikko!!! Kerrankin voi olla tyytyväinen avaukseen. Sanogo taisi viimeksi olla Bayernia vastaan avauksessa joten nyt postimies saisi hieman heikompaa Wigania vastaan toimittaa postin perille asti.

 7. On tää peli vaan jotenki sen näköstä että jotain puuttuu, vastustajaa kun vastustajaa vastaan nykyään sama juttu. Ei taida montaa huippupeliä olla vielä tän kalenterivuoden puolella.

 8. Älyttömiä vaikeuksia murtaa divarijengin keskikenttää, varsinkin santi on aivan onneton. Sanogolla kahteen maaliin saumat, mut kaveri ei vain vakuuta. Kesällä on pakko hankkia huippuluokan hyökkääjä, sais özilistäkin sain paljon enemmän irti dynaamisemman hyökkääjän kanssa.

 9. Juu ne öziliin laitetut rahat on vähän niinku pankissa nyt odottamassa. Kunnon viimeistelijä vaikka samansuuruisella summalla niin alkaa özil tuottaa korkoa!

 10. Tuskaista on kyllä. Sanogo tuttuun tyyliin täysin turha mies kentällä. Cazorla myös aivan ulkona pelistä jälleen. Vaihtoja pitäisi taas tehdä… noh, 67-70min niin eiköhän se Podolski tai Oxlade sieltä vaihtoon tule ja Cazorla lönkyttelee koko pelin.

 11. Tämmönen peli olis pitäny naulata puolessa tunnissa, nyt on vaikeeta enää. Ottais nyt jäärä edes ton svedun kentälle kun sen kerran rinkiin hommas.

 12. Tos hyökkäyksessä ei oo pätkääkään yllätyksellisyyttä! Niin samoilla raiteilla puskemista! Saatana!

 13. Toivottavasti nyt ei sitten ryssitä jumalauta. Veikkaukselta ei voi voittaa. Wiganin voitolla olisi tullut satasia ja tasurilla odottelin uusintaa, joten Arsenal tästä pilkuilla ulos on todellinen worst case scenario.

 14. Tuhnu on termi, mitä tällä foorumilla on viljelty viljalti viime aikoina. En voi tässä kohtaa olla ottamatta kantaa mainittuun termiin.

  Nähdyn perusteella koko orkesteriamme näyttää vaivaavan pahoin juurikin mainittu termi. Kakkahätä voi olla perin kiusallinen olotila, kun ei tiedä mihin kyseistä hätää purkaa.

  Takalisto tuhnuttaa niin, että kaikki yhteisöön kuuluvat joutuvat jakamaan siitä aiheutuvat seuraukset. Mistä ihmeestä tähän hätään löytyisi nyt posliinista puhumattakaan edes riuku, mihin oloa helpottaa?

  On eittämättä aiheellista huomioida tuulimyllyn koko, mitä vastaan joudumme tällä hetkellä taistelemaan ja pidättelemään Wembleyllä. Ja korjaamatta edellistä lausetta, se on vaatimaton hyrrä, joka myös Latics’inä tunnetaan.

  Korostan tuulimyllyn kokoa, mutten sittenkään edellä mainittua sinivalkoista tuulimyllyä. Voimme halutessamme värittää loputtoman määrän jotain muumimaailmaa, mutta miten kukin tahollaan sen lopulta värittää, vain kaksi väriä jää jäljelle kun aurinko, aika, tai mikä tahansa muut haalistaa ja hävittää.

  Punainen ja Valkoinen.

  Haluan sulkea silmäni ja vain kuunnella ilman kuvaa – rohkenenko todeta, rukoilla. Nenästä pidän luonnollisesti kiinni, ja silmäni sulkemalla suljen jo kaksi tärkeää aistia pois pelistä. En halua haistaa tuhnua, en liioin nähdä polvet ristissä tuskissaan riukua epätoivoisesti etsivää hätään ajautunutta läheisten joukkoa.

  Eikä kenenkään pidä ymmärtää kaiketi kryptistä viestiäni niin, ettenkö toivoisi riu’un löytyvän. Totta helvetissä toivon, nimittäin hätä alkaa saada sellaiset mittasuhteet, että vietän henkilökohtaisesti lauantai-illan saniteettitiloissa.

  Kun tälle kommentille enteriä painan, eli olkoon oman tuhnuni päästän, pelikello näyttää lukemaa 105. Tuleeko kakka housuun? Valtava kakka. Itse asiassa niin valtava, etten kykene sen kokoa ymmärtämään, mikäli se todella housuun tulee.

 15. Ox otti kyllä hienosti roolia, valitettavasti jäi ristikon sisäsyrjään. Milleistä kiinni ettei kimmonnut maaliin.

 16. Jees! Toivottavasti Fabianski saa pelata finaalinkin. Myös Källströmille roolia vaikkapa Cazorlan tilalle. Sanogon paikoista osaavampi hyökkääjä olisi tehnyt hattutempun. Sinänsä hyvä, että pääsee edes paikoille, mutta onhan tuo viimeistely aivan hirveää katsottavaa.

 17. Joka vedossa oli nyt sitä mental strenghtiä, putoaminen olis ollu iso vääryys, vaiks peli ei häikässy. Ox oli mun mielestä selkeesti paras, gibbs hyvä kakkonen. Gibbsin ja nachon ero on aivan järkyttävä ja nacholle ehdottomasti korvaaja kesällä.

 18. Jes , pitkän ajan jälkeen päästään pelaamaan pokaalista !
  Flappy sankari ilman muuta mut sanottava on et jos meillä olisi riveissä ykköskorin hyökkääjä ni noista paikoista ois ratkaissu pelin jo varsinaisella peliajalla . Mut vaikeemman kautta voittoon , maljat sille 😉

 19. Menihän jännaksi, mutta FA CUP:IN FINAAAAALIIIIIIIN!!!!!!!!!!!!!!!!! GO GUNNERS!!!! Vittu jos ei nyt toi joukkue herää niin sitten on helvetinmoinen ihme!!!

  • Ja joo, Flappy oli sankari ja ainahan tuo on ollut hyvä pilkuissa, mutta näytti myös sitä pimää puoltaan siinä yhdessä käsittämättömässä harhailussaan!

 20. Yeeeessss!!!voitto kun voitto, tuli se sitten paskat housussa tai yrjöt pussissa. Vaivaa Hentee.
  Ps .Täytyy finaalin alussa laittaa jo paita päälle…

 21. Karmaiseva esitys vaikka voitto tulikin! Tolla pelillä ei finaalia kyllä voiteta. Saati nelossija pokaalia saavuteta. Divarijengi vastassa ja …! No toivotaan että peli paranee loppukaudeksi.

 22. Mental strenght oli tosiaan vähän hukassa, mutta pilkuissa taitoero tuli selkeästi esille, divaripojat näytti minne yrittää ja jopa Flappykin osasi tämän.

  Sanogossa on taas sitä minkä Wenger osaa. Eli löytää kärjen, joka osaa kaikenlaista muuta, mutta ei millään osaa viimeistellä maaleja. Sanogolla menee varmaan pari vuotta, ennen kuin tuosta alkaa sujua, ei tässä nyt kuitenkaan Henryn tasoisesta talentista tietenkään puhuta. Mutta eihän näitä saisikaan halvalla, jos koko paketti olisi jo valmiina.

 23. Mutta kyllä Sanogo näytti, että lahjoja ja ominaisuuksia on. Ei seuralegendaksi, mutta jonkin sortin rotaatiokärjeksi. Ei siis vielä, mutta parin vuoden sisällä. Täysi raakile on viimeistelijänä ja surullista, että Arsenal on hyökkäysosastoltaan siinä tilassa, että näitä raakileita joudutaan peluuttaaman näin kovissa paikoissa avarissa

  • Ja koska Sanogo on raakile eikä kykene suoraan kilpailuun, häntäkin auttaa jos seuraan tule joku kova hyökkääjä, jonka toiminnasta ottaa oppia ja pääsee kehittymään paineitta luonnollisempaa tahtia. Nythän Sanogo ei selvästikään kestä, jos peluutetaan paljon ja sontaa tulee sen takia kannattajilta paljon niskaan.

 24. Lahjoja ja ominaisuuksia joo… ehkäpä se sen kahden vuoden päästä sen ensimmäisen maalinsa tekee. Ja varmasti pysyy rotaatiossa koska eihän Wenger luovu näistä hommaamistaan talenteista koskaan. Osaavampi manageri ei antaisi Sanogolle tai kenellekään muulle vastaavan tasoiselle kaverille enää minuuttiakaan. Sanogo vois vaikka painua harjoittelemaan sitä maalintekoa jonnekin Elcheen tai Bevereniin lainalle, toki vielä mielummin sais mennä pysyvästi.

  • jos ei wigania vastaan pysty ton parempaan, niin miten sit valioliigan joukkueita, Mut ei kyl pystynyt muukaan joukkkue.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s