Niin rimaa hipoen kuin mahdollista finaaliin

Arsenal – Wigan 1-1 120 min. 4-2 rangaistuspotkut

Aivan karmeaa katseltavaa lähes koko 120 minuuttia, mutta se tärkein sieltä tuli loppujen lopuksi. En tiedä voiko sanoa ansaitusti, ehkä ei tai sitten kyllä jos tolpat ja rimat otetaan huomioon. Finaalissa ollaan, mutta siihenpä ne positiivisuudet suuressa kuvassa jäävätkin.

En odottanut helppoa peliä, vaan päinvastoin ja sellainen siitä tulikin taas kerran. Wenger ei odotetusti tehnyt mitään muutoksia ja ykkösmaalivahdin lisäksi managerimme säästeli Gibbsiä tiistain tärkeämpään peliin. Sama Rosickyn kohdalla, joka ei ollut edes kokoonpanossa, mutta tiistaina mitä todennäköisimmin on. Tästä voisin melkein lyödä vetoa. Sama myös Koscielnyn kohdalla eli tiistaina todennäköisesti pelaa, mutta eilen ei haluttu ottaa mitään riskiä.

Ensimmäiseen tuntiin saimme yhden laukauksen maalia kohti ja se on todella surkeaa sarjatasoa alempana pelaavaa joukkuetta vastaan. Wigan teki maalinsa juuri sieltä mistä sen pystyi jo ennen ottelua veikata tulevan. Meidän vasemmalta laidalta McManamanin nousun seurauksena. Tähän ei suurta ennustajaa tarvittu, mutta ilmeisesti Wengerillä ei ollut asiasta hajuakaan, kuten ei koskaan aikaisemminkaan, vaikka sama toistuu nykyään lähes viikoittain.

Pelissä oli pieni hyvä hetki ja se oli tasoitusmaali ja sitä edeltäneet pari minuuttia, kun tilanne alkoi näyttää jo epätoivoiselta. Onneksi Merte iski pallon maaliin, kun oli täysin selvää, että Sanogo ei sitä tee mistään paikasta ja tuskin Giroudkaan. Myös Cazorla oli isossa ja tärkessä pelissä totuttuun tyyliin täysi turisti vailla mitään käyttöä tai hyötyä joukkueelle. Artetan jalat eivät vain enää riitä, siitä ei pääse mihinkään ja tilanne vain pahenee peli peliltä.

Finaalipaikan ottaminen oli se suurin juttu, mutta ei se mitään suuressa kuvassa muuta. Tulos olisi voinut aivan yhtä hyvin olla Wiganin jatkopaikka 90 minuutin pelin jälkeen. En näe eilisen muuttaneen mitään tai madaltaneen meidän kynnystä pärjätä kovissa paikoissa. Tietysti olemme enää yhden voiton päässä pokaalista, joka on loistavaa, mutta silti muutoksia tarvitaan seurassa ja niiden täytyy alkaa managerista.

Tekisi mieli kirjoittaa Podolskin vaihdosta ja mm. Sanogon ja Cazorlan jättämisestä kentälle enemmänkin, mutta mitä turhia. Sama on nähty lukuisia kertoja aiemmin ja nähdään kauden lopuissakin peleissä. Ensi kaudella tosin toinen lähtee kaksikosta Wenger ja Podolski ja ei voi kuin kädet ristissä toivoa, että se on ensin mainittu.

Eilen Everton pelasi liigaa ja otti odotetusti kolme pistettä, joka tarkoittaa nelossijan olevan nyt kahden pisteen päässä ja lisäksi Martinezin ryhmällä on selkeästi parempi maaliero. No todellisuudessa nelossija ei juuri itseäni kiinnosta, ei yhtään jos Wenger jatkaa. Unelmatilanne olisi toki nelossijan saaminen ja FA Cupin voitto, jonka jälkeen Wenger tajuaisi siirtyä sivuun. Tämä on kuitenkin lähes varmasti liikaa toivottu, mutta pakko yrittää uskoa siihen niin kauan kuin se on mahdollista.

Paljon on otteiden parannuttava, jotta todennäköinen vastustaja Hull kaatuu 17.5 pelattavassa finaalissa. Siihen on kuitenkin aikaa vielä yli kuukausi, joten tilanteet ehtivät muuttua moneen kertaan. Lyhyesti summattuna hienoa, että olemme finaalissa, mutta jos joku uskoo eilisen muuttaneen asioita suurta kuvaa katsoessa on se pelkästään itsensä pettämistä.

Roy Keanesta voi olla mitä mieltä tahansa, mutta voittaja mies on ehdottomasti. Tämä miehen kommentti eiliseltä osui ja upposi meidän taas selfieitä ottavista pelaajista:

These Arsenal players need a reality check. Last season they celebrated finishing fourth at Newcastle, now they celebrate beating a Championship side on penalties. We are talking about Arsenal FC here.

Mainokset

32 thoughts on “Niin rimaa hipoen kuin mahdollista finaaliin

 1. Hienoa huomata, että täälläkin iloitaan finaalipaikasta. En malta odottaa mahdollista päivitystä, jos pokaali tulee.

 2. Tottahan tuo on. Alkulämpöä otti Wigan meidän pojat neppailivat ja hölkkäilivät. Konsonantti hassutteli fanien edessä. Tiesi heti miten taas vaihteeksi pelataan. Sen kummemmin ottamatta kantaa wengeriin ja meidän 100 000 viikossa neppailijoihin, Pakko todeta maalin olleen ilmassa ja se riemu jonka noin 60000 paikalla ollutta Arsenal fania riemuitsi kun taululle saatiin 1-1. On Pakko saada pokaali toukokuussa. She wore yellow ribbon…

 3. No joo, eihän sitä tietenkään kannata juhlia, että Arsenal pelaa ensimmäisessä finaalissa aikoihin ja voi päättää lähes vuosikymmenen kestäneen pokaalittoman kauden ensi kuussa.

  Ei kannata juhlia vaikka jälleen loukkaantumiskriisin, luokattomien pelien ja tulosten keskellä joukkue ei pasko housuun, vaan kestää kaikkien paineet ja menee finaalin vaikeamman kautta.

  Ei myöskään kannata juhlia sitä, että matkalla loppuotteluun on kaatunut spursin lisäksi sarjataulukossa edellä olevat liverpool ja Everton; kuten nyt myös hallitseva FACup-voittaja, joka tiputti vieraissa mansen.

  Miksi kannustaa Arsenalia joka ei ole voittanut mitään valtavaan pitkään aikaan? Miksi ylipäätään juhlia tai kannustaa yhtään mitään, kun haukkuminen on niin paljon helpompaa?

  ”Hyvä seura se ja se, vaihtakaa kaikki pelaajat ja valmentajat ihan heti. Mieluiten niin, että kysytte minulta neuvoja. Muuten mä en ala! Teidän, jokainen tusinafani.”


  Arsenal pelaa finaalissa! Ja meillä on mahdollisuus saada se pokaali kauden viimeisessä ottelussa. Kuinka valtavan hienoa se on? Kuinka valtavan tärkeää se on? Arsenal, Wembley ja FACup – tämä unelma on vieläkin elossa. Tämä voitto ja voitto finaalissa ovat yksinkertaisesti ne asiat, jotka tämän joukkueen täytyy saavuttaa ennen kuin he ja me voimme unelmoida isommasta menestyksestä.

  Come on you Gunners!

 4. Tässä finaalitiessä ja luultavasti todennäköisessä finaalivoitossakin (parhaathan pelaa jo silloin) on varmasti muutaman vuoden päästä hymyssä suin muistelleen jotain kovin sympaattista. Spursia vastaan meni vielä aika linjakkaasti, tosin Spurs oli juuri silloin itselleen tyypillisessä jättikriisissä. Mutta Poolia vastaan oli tuuriakin, vieraat vei peliä välillä aika railakkaasti ja jos Anfieldin surullisiin tapahtumiin peilaa, samalla ”tuurilla” Pool olisi vienyt 2-3 tai 2-4 pelin. Vaan eipä vienyt, Arsenal sinnitteli samaan tapaan kuin eilenkin ja lopussa mental strenght astui kuvaan mukaan. Semissä oli kuitenkin kaikkein selvimmin sellainen ”ei kai taas” hetki, jossa moni kannattaja odotti joukkueen sulavan ja vastustajan sarjataso huomioon ottaen, nöyryytyksen määrä olisi ollut erittäin paha karskinkin miehen kannettavaksi.

  Hyvä näin, mitään kannattajien toivomaa Arsenalin dominanssia ei näy eikä näy pitkään aikaan varmasti missään kisassa, mutta pakko tästä suunnan on olla ylöspäin.

 5. Eikö Arsenal-pelaajat saa juhlia kun pääsee FA-CUP:in finaaliin? Ai niin, nehän juhlivatkin ensisijaisesti voittoa juuri Wiganista. Olisko ManU:n pelaajat vaan coolisti menneet ruoskimaan itseään koppiin. Roy Keane voi haistaa pitkän paskan.

 6. Saahan sitä nyt finaalipaikkaa juhlia, vaikka vastustaja oli ennakkoon heikompi ja esitys melkosta puuroa. Sitä voikin miettiä, että miks tarvittiin rankkarit wigania vastaan. Se kunnon kärki.

 7. Joka joukkueelle tulee ankea jakso, ehkä Arsenalila vähän muita useammin tai muita syvempi,jos puhutaan isoista seuroista Mutta olennaista on, että pystyy tekemään jotain tulosta huonossa ajassakin. Kyllä Real Madridillekin kelpaa jopa copa del rey, jos Barca on ylivoimaisessa tikissä ja toisin päin. Totta kai tavoitteet on korkeammalla, mutta minkäs teet, otat juuri nyt sen mitä voit.

  Seuran kriittinen paikka on tietenkin kesällä. Nyt on kaikki muut kisat hävitty ja UCL meinaa lipua pois käsistä, Tekemisen meininkiä odottelisin Stanilta ja Ivanilta, taas kerran. Mutta jos se UCL Villen toiveiden mukaan lipuu käsistä, kai se nyt viimeistään herättää ruususen unesta äijät.

 8. Uskomattoman kova linnake tuo Anfield on tällä kaudella, joka vieras on siellä pelkkää paperia.

  Melkoinen tuulien muutos, että valmentaja joka osaa organisoida vain hyökkäyksen (Rodgers) on lähellä mestaruutta. Sekä Jose että Ferguson perustivat aika paljon puolustuksen pitävyyteen, jossain määrin Pellegrinikin, vaikka manchesterilaiset tekevät ja Fergusonin aikana tekivät paljon maaleja.

  Onko siis Wenger taas pelin trendeistä auttamatta jäljessä, kun on nyt keskittynyt Bouldin kanssa alakerran tilkitsemiseen ja tehnyt maalit on pahasti kuivahtaneet? Jossain onnistuen suhteesssa puolustamisen taso on parantunutkin, kärkimatseissa tietysti surkeasti epäonnistunut.

 9. On kyl toi poolin pelinopeus ihan mieletöntä , ei voi muuta sanoa .Näpertely kaukana.
  Onhan se joskus ollu meilläkin ku oli siihen sopivat palikat toisin ku nykyään ja varsinkin kun paras vauhtikone on telakalla .

  No ens vuonna sitten ….

 10. Nyt kun sinne finaaliin selvittiin, niin sen pokaalittoman kauden olisi myös parempi päättyä. Aivan sama millaisella pelillä tai tuomarin lahjoittamalla rankkarilla tai paitsiomaalilla voitto tulee, kunhan vaan tulee. Onhan se selvää, että jos taas tulee finaalitappio niin tuota Liverpoolin, Evertonin ja kumppaneiden pudottamista matkalla sinne ei muistele lämmöllä enää kukaan. Tippaakaan kärjistämättä voidaan todeta, että jos pokaalia ei tule on kausi kokonaisuutta katsottaessa ollut täysi fiasko. Jos taas FA Cup voitetaan kaudesta voi murskatappioista huolimatta antaa arvosanaksi välttävän.

 11. Clattenberg katselee vierestä Skrtelin käsipalloilua tiukassa tilanteessa yliajalla. Näin sitä pelataan Poolille voittoa.

 12. Vaikka Poolin hyökkäyspeli on tehokasta, niin Suarezin ja Gerrardin sukeltelut pilkkuineen ovat sen verran vastenmielisiä, ettei Poolillekaan mestaruutta voi toivoa. Ja keväällä on oudosti isoja tuomaripäätöksiä mennyt Poolin suuntaan.

  Sen sijaan Arsenallla on rajun tutkistelun paikka, miten Pool voi nousta sijalta 7 ykköseksi ja liki 89 pinnaan. Jopa melkein ilman hankintoja? Taktiikka, taktiikka ja taktiikka, mr. Wenger.

 13. Poolille vihelletty 12 pilkkua tällä kaudella , pystyköhän edes edellinen tuomareiden lempijoukkue manu siihen ?
  Onhan se totta et peli on liikkuvaa ja vastustajan puolustus joutuu rikkomaan mut silti..

  Suarez ny aina ollu uimahyppääjä mut sturrigde näköjään myös osaa olla kuin kuoleva joutsen , äklöttävää…

  Skrtelin repiminen oman pään erikoistilanteissa on jotain käsittämätöntä pelistä toiseen kun ei vaan tuomarit siihen puutu .

 14. Hull vs Arsenal ensi lauantaina ja 17toukokuuta wembley Arsenal vs Hull

  Jokohan Armorystä saa Fa cup champions vaatetusta?

 15. On tuo Vermaelen, Monreal kaksikko kyllä aika järkyttävä.. Toisaalta ei voi ymmärtää kuinka Arsenal pystyi antamaan niin paljon pallohallintaa vihulaiselle. Hallinta prosentti voi näyttää joltain muulta, mutta ei tuota Arsenalin näennäishallintaa voi laskea.. Finaalipaikka on silti armottoman hieno juttu tässä tilanteessa..

 16. onhan tuossa Keanen kommentissa itsetutkiskelun paikka joukkueen sisällä. varmasti tuota olisi tuuletellut muutkin joukkueet, mutta millä tavalla, sama homma tuon viime kautisen neljännen sijan varmistumisen kanssa. no, tärkeintä on että saatiin finaalipaikka. 4. sija pokaaliinkin on ihan hyvät mahdollisuudet kun vertaa meidän ja Evertonin otteluohjelmia.
  tuohon parin päivän takaiseen kyselyyn vastaukseni on sama kuin on ollut jo useamman vuoden. ei jatkoon. seura tarvitsee uusia suuntauksia, Wengeriin on jämähdetty ja nyt pelätään että mitä Jäärän jälkeen, joskushan se hetki tulee eikä se ”pudotus” yhtään helpommaksi ajan kanssa muutu. vähän sama kuin parisuhteessa miettisi eroavansa sitten kun on ”hyvä hetki”…
  taisteluhenki on hyvin katoavaista nykyjoukkueessa, taktiikat helpohkosti vastustajien luettavissa, pelaajakehityskään ei ole samaa luokkaa kuin ennen ja rima asetettu liian alas jotta nyky rosterista enää mitään isompaa potentiaalin ulosmittausta voitaisiin saada.
  pelaaja tilanteeseen en sen suuremmin puutu niin kauan kuin Jäärä on valmentajana, tokihan moni pelaaja alisuorittaa, mutta kun puhutaan lähes koko joukkueesta (pitkässä juoksussa) niin syy ei voi olla aina pelaajissa.

 17. Naamakirjan FinnArsu-ryhmässä alitettu rima melkein yhtä tuhdisti kuin joukkueemme tällä kaudella. Meininki kuin pohjois-Koreassa konsanaan… Naurettavaa pelleilyä / tärkeilyä jossa on jo oleellinen unohtunut aikoja sitten.

  Ville ja Hente, älkää vaan lopettako tätä perinteistä blogia vaan jatkakaa. Kiitos!

  • Eli perustetaan virallinen Arsenal Finland ry (tämä jo päätetty) ja oikeat fanit siirtyvät sinne. Muut jäävät tähän hassutteluryhmään, jonne pestattiin lisää moderointivoimaa.

   • Siis Fese-piirissä. Ry on tietysti ihan oikea ry kokouksineen, jäsenmaksuineen ja kirjanpitoineen.

 18. Muistaakseni tuosta ry:stä oli joskus äänestys ja itse olin silloin mukana äänestämässä kyllä -äänen puolesta. Kokous kuitenkin päätyi siihen tulokseen, että virallista ry:tä ei ainakaan toistaiseksi perusteta. Onko tässä tapahtunut oikeasti jokin muutos, josta en tiedä?

  Sikälimikäli facebook -ryhmä alkaa jollain tavalla olemaan ”virallinen” kannatuskerho, niin en halua henkilökohtaisesti olla siinä millään tasolla mukana,

 19. En tiedä mikä Peetun ja Tommin (sun muiden) kanta asiasta on, mutta jotkut tahot on tehnyt ilmaiseksi valtavasti työtä Suomen kannattajien hyväksi, jota kuuluisi arvostaa avoimemmin.

  • Helppo olla Matin kanssa samaa mieltä koko tekstin suhteen. Itse en edes muista koska olisin viimeksi fb-ryhmän sivuilta jotain lukenut eli ne menee lähes poikkeuksetta itseltä ohi. Blogi-tekstit/kommentit tulee joskus viiveellä, mutta yli 5v aikana ei ole yksikään jäänyt lukematta.

 20. Tänne tiedoksi. Minun WordPress salasanojani on yritetty kalastella. Kannattaa varmaan kaikkien pitää hiukan silmiä avoinna siltä varalta, että joku yrittäisi samaa.

 21. http://news.arseblog.com/2014/04/arsenal-get-25000-ticket-allocation-for-cup-final/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

  Fa ilmoittanut Finaalin lipuista. Silmiin pistävää on kolme firmaa jotka myyvät suolaiseen 700e hintaan lippua ja hotelliyötä finaaliin ja tämä teksti kertoneen kaiken finaalin tunnelmasta: 37,000 people will be at this game who are neither an Arsenal or Hull City fan,,,that tells you everything you need to know about the FA and modern football in general.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s