Katseet kohti West Ham ottelua ja nelossijajahtia

FA Cupista ei tarvitse murehtia nyt hetkeen, kun finaalipaikka tuli lopulta surkeasta esityksestä huolimatta. Liigassa on viisi peliä aikaa ottaa Everton kiinni. Takamatkaa on kaksi pistettä ja useamman osuman heikompi maaliero, joten meidän täytyy todennäköisesti kerätä kolme pistettä enemmän kuin Martinezin suojatit viidessä jäljellä olevassa ottelussa. Ei todellakaan helppo tehtävä, mutta mahdollinen. Evertonin vire on päinvastainen kuin meidän, mutta loppuohjelma sinisillä on vaikeampi.

Tuskin Everton tulee voittamaan kaikkia jäljellä olevia pelejä, vaikka hyvässä iskussa onkin seitsemän peräkkäisen liigavoiton ansiosta. Suurempi kysymys on, että pystymmekö käyttämään hyödyksi Evertonin mahdolliset ja todennäköiset pistemenetykset? Nykyisellä ja viime aikojen otteilla siitä on edes turha uneksia, mutta tietysti jos otteet parantuvat, niin sitten on jonkin asteinen mahdollisuus olemassa.

Huomenna West Ham Grovella täytyy olla kolme pistettä ja jos näin ei ole, niin sitten menee todella vaikeaksi ellei mahdottomaksi. Lähtökohdat eivät tietysti otteluun ole parhaat mahdolliset, kun palautumisaikaa lauantaista ei kovin paljoa ole. Viime aikoina pelitahti on kuitenkin ollut suhteellisen maltillinen, joten ei tämä mikään suuri ongelma pitäisi olla tai etenkään yllättävä tilanne, josta voi hakea selityksiä. Kyseessä on kuitenkin West Ham kotona, joten mikään muu kuin kolme pistettä ei pitäisi tulla kysymykseen.

Wenger säästeli Rosickya, Gibbsiä ja Koscielnya huomiselle, kuten lauantaina pelätä saattoi. Koko kolmikko harjoitteli tänään, joka karusti kertoo kumpi asia on managerimme arvoasteikossa tärkeämpi. Tietysti kolmikon mukana olo on huomiselle positiivinen asia varsinkin, kun Ramseyn ja Oxin pelaaminen ei ole varmaa. Flamini on myös vielä poissa kärsiessään pelikieltonsa toisen ja viimeisen ottelun.

Pelaajien näkökulmasta ymmärrän täysin halun pelata Mestareiden liigassa maailman parhaita joukkueita ja pelaajia vastaan. Wengerin ollessa managerina Mestareiden liiga on vain äärimmäisen tylsä turnaus, jossa meillä ei ole mitään voiton mahdollisuuksia. Jos Wenger jatkaa managerina, niin mielestäni on täysin yhdentekevää olemmeko mukana kisassa vai emme. Olisi jopa parempi jos emme olisi, sillä se saattaisi vaikuttaa positiivisesti liigamenestykseen, vaikka voittoa ei sieltä tulisi vaikka se olisi kauden ainoa kilpailu johon osallistuisimme.

Sen sijaan jos saisimme viimein kesällä uuden managerin olisi Mestareiden liigassa mukava olla mukana, mutta en siltikään näe sitä minään suurena katastrofina vaikka ensi vuonna siellä ei pelattaisi. Podolski avautui viimein joka ikisessä pelissä tapahtuvasta vaihtamisestaan tuossa samassa ylempänä linkitetyssä artikkelissa. En yhtään ihmettele miksi saksalainen on pettynyt ja varmasti kaukana tyytyväisestä. Kaksi täyttä 90 minuuttista koko kaudella ja muutenkin vähän avauksen paikkoja ja ylipäätään peliaikaa.

No ei tuossa edellä mainitussa ole mitään uuttaa meille kannattajille. Valitettavasti tämä on mitä luultavammin Podolskin viimeinen kausi seurassa, ainakin jos Wenger jatkaa. Toki jos Wenger jatkaa, niin siinä tapauksessa Podolskin lähteminen muualle on kuitenkin niitä ongelmista pienimpiä.

Mainokset

3 thoughts on “Katseet kohti West Ham ottelua ja nelossijajahtia

  1. Loput liigan pelit ovat varmasti hauskaa viihdettä, mutta lähinnä kiinnostaa vain tuo hull vieraissa Fa Cuppia ajatellen. Itselleni on aivan sama olemmeko 4 vai 8 kunhan tottenham jää taakse.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s